vissnja, potpuno te razumijem i podržavam, al radi se o tome da nije rješenje da se svi uvrijedite. zato mislim da bi iskren razgovor, bez oponiranja i vrijeđanja ipak donekle riješio stvar. da im iskreno i bez popvanja veliš: slušajte dragi moji, ovo su nam prilike da se vidimo i družimo i ja sam jako sretna što vas imam (malo im se ulizuješ :lol: ) i blabla, al molim vas razumite i vi mene... zar je za vas tako teško, meni tj. tom djetetu za ljubav učiniti ustupke. ne tražim od vas da prestanete pušiti, niti od vas mogu zahtjevati da ne pušite u kući koja nije moja, al voljela bih... u ovom blagdanskom raspoloženju (pa onda opet malo blabla truć truć svi se volimo i tako dalje) da nam barem nekako izađete u susret! nije mi namjera sad ovdje raspredati o štetnostima pušenja niti o tome kako je bilo u prijašnja vremena, molim vas - koliko god vas se čini djetinjasta - pokušajte poštivati moju odluku. ne donosim je iz objesti, nego zato jer sam zabrinuta majka. i vi kad ste bili roditelji ste činili neke stvari zato jer ste misli da je tako ispravno i unatoč savjetima vaših roditelja. pokušajmo naći kompromis, da svi možemo uživati i na kraju krajeva to dijete da ima nešto od vas! eto, ja sam iskreno zamolila, i do sada nisam vašu komociju ometala, ja sam bila ta koja se povlačila, a sad bih voljela malo i s vaše strane vidjeti dobru volju... naravno, ako vam je stalo do nas i djeteta... (udariš u tanku žicu)...
:mrgreen: