znate li gdje se moze kupiti shantala u sloveniji osim u soncek.si? nigdje ne mogu naci...
Printable View
znate li gdje se moze kupiti shantala u sloveniji osim u soncek.si? nigdje ne mogu naci...
Mi se u shantali kupamo od prvog kupanja sa 4 tjedna.
Ja svog maleckog od malena uranjam u kadicu tako da ga drzim ispod pazuha. Kad smo bili jako mali onda sam ga drzala jednom rukom a drugom prala, a sad kad smo veci popuni skoro cijelu kadicu i ne treba ga pridrzavati.
Mi jako volimo nasu shantalu :D
preksutra ima 6 tjedana i danas smo se prvi put kupali u tummyju (tek jučer smo se riješili pupka do kraja..bio je uporan :roll: )
uživala je iako se isto jako odgurivala nožicama u jednom trenu i skoro se skroz uspravila
Podizem temu, zanima me isto sto i NPP - gdje nabaviti Shantalu? Otisli bi mi do Slovenije, na www. soncek.si pise kako doci do njih kod Bleda, ali cini mi se da je to samo skladiste pa ne znam mozemo li tamo direktno kupovati.
Mali Medo, gdje u Austriji ima Shantale? Ne znam postoje li razlicite Shantale ili samo od jednog proizvodjaca - cini mi se da ih ima dosta razlicitih po netu, cak i u nekim cudnim bojama, pa ne znam tko je originalni proizvodjac, ali sam na jednoj francuskoj stranici vidjela da pod proizvodjaca navode Popolini. Jel' ih mozda prodaje Popolini ducan u Grazu?
Prije nego smo kupili bebe jou kadicu razmisljala sam o kupovini shantale pa sam zvala soncek, i najjednostavnije je naruciti u nama najblizu slovensku postu (npr. brezice) i kada dodje na postu pokupiti ju tamo, tako mi je rekao gospodin iz soncek-a. A, naravno, mozes ju kupiti i na Bledu.Citiraj:
Alyssa prvotno napisa
mmagnolija, hvala :* .
A kakva je Bebe jou kadica u odnosu na Shantalu?
Samo bih dodala da me shantala nakon TT jako razočarala. Teško je namještam, ona nezna di bi s nogama, ne sviđa joj se. Teško je stavljam a i vadim van.
Bilo bi zgodno da je možete isprobat prije kupnje.
OT, ali ja sam imala namjeru naruciti TT, pa eto da ne bude kupovanja naslijepo, stavila dite u kantu od 10 l, da isprobamo taj položaj. I super je uživao, pa nismo ni naručivali TT nego smo skinuli ručku sa kante i koristili je 3 mj, dok ju nije prerastao, počeo se rukama u njoj odgurivati i rastezati kantu u elipsasti oblik. :oops: Sad razmišljam o kupovini malo veće kante, za lito 8) inače stavljali smo je u sudoper za vrijeme kupanja, pa nije bilo nikakve brige oko prevrtanja.
jeste li probale kupati djecu u kadi za " odrasle".
mi kupamo našeg J tako već više od 2 mjeseca.
on uživa. ima puno prostora, a i ne može se nigde prevrnuti i tome slično.
:D
ja sam jos prije vidjela tu kadicu u kiki i nsam uoopce kuzila cemu sluzi? mislim bila mi je cudna :oops:
vidim da ju dosta koristite, pa me zanima zasto je ta kadica dobra...mislim koja je njena svrha? ja sam neupucena.... :oops:
Evo mi jos malo pa cemo navrsiti godinu i jos uvijek uzivamo u kanti (imamo onu verziju iz Brezica) ... uglavnom kako sad vec stoji napunim joj kantu do vrha i zabavlja je kad cucne a voda curi van :)
morena24 bebama pase taj pomalo skuceni polozaj jer ih podsjeca na boravak u trbuhu, a kad pocnu drzati glavu puno je jednostavnije jer nigdje ne klizu, a uzivaju plutati unutar kante ... ne znam za druge ali mi uzivamo!
hvala na odgovoru :)
moj R. sad ima 4 mjeseca. jel prevelik za tu kadicu vec? do kada se moze beba kupati unutra..
u biti mi je zapela za oko, jer mi dosta putujemo, pa da nju nosimo na put...
Mislim da je shantala nesto veca, tj. da duze možeš kupati bebača, do koje 2 godine, ako se dobro sjecam (pročitala sam negdje na rodi, ali nisam sigurna...).Citiraj:
Alyssa prvotno napisa
Što se bebe jou tice, Lucija sada ima 8kg a čini mi se da unutra ima još jako puno mjesta...
I zgodno mi je to što ima ručku s kojom se prenosi, što shantala nema. Cijena 15 eurica.
Ne znam koliko ima kila, ali koliko sam skuzila cure ova TT (koju si vidjela u Kiki) je do nekih 6 mjeseci jer je dosta mala, mi imamo verziju iz Brezica (neka francuska) i jos uvijek stanemo u nju (Leila ima godinu dana i blizu 10 kila)Citiraj:
morena24 prvotno napisa
Koliko vidim na popolinievim stranicama trebali bi ih imati u ponudi.Citiraj:
Alyssa prvotno napisa
Možda da im prije nego što odete pošaljete mail sa upitom.
Ja sam svoju naručila preko jednog kolege koji mi ju je dofurao iz Austrije.
Ja sam prezadovoljna. Moj malac ima deset mjeseci i skoro 11 kila i baš se voli kupati u njoj.
Iskreno si ne mogu zamisliti kupanje u ičem drugom...
Meni se jako sviđa to kupanje ali sad sam opet u trilemi: koju kupiti?
Da li je bolje imati ptvo ove manje npr. TT, Baby you a onda kasnije nabaviti Shantalu, ili mislite da je najbolje od početka imati Shantalu?
I drugo pitanje: gdje drćite kadice za vrijem kupanja? Na podu mi se čini neudobno, jer ti kičma otpadne... Na stolcu??
Vidjela sam da TT ima super stalke. Da li koristite to i da li svaka kadica od spomenutih ima stalak ili samo TT?
Hvala!
Imam i tt i shantalu. Meni je TT idealan za početak jer mi se shantala čini prevelikom i nespretnom za malu bebu. TT je obožavala. Nisam imala stalak i nije mi bilo bed na podu. Ali, mene je shantala razočarala, počeli smo je koristit sa šest mj al ona je samo plutala po njoj. Nikako je namjestit a sad čim je stavim digne se na noge i nije nam to baš i neko kupanje..
Kupala sam je u TT. Kantu sam držala na podu, a ja sam sjedila na škanjiću. S kičmom sve 5. :)
Mi smo ipak kupili TT. Zadovoljni smo turbo :mrgreen:Citiraj:
Isabel prvotno napisa
I imamo i stalak (iako smo prvo uzeli samo kantu, jurnuli smo za dan dva u Kiku i po stalak, jer mi je bilo koma nezgodno)
Super je kaj taj stalak ima poklopac pa služi kao "penjalica" za klinca kad si kasnije sam pere ruke u lavabou i sl. Naš stariji obavezno traži taj "stolčić" koji zove "cvjetić".
Evo malca kako uživa:
http://public.fotki.com/PatrikovSvij...zivancija.html
I da, jučer se ustao na svoje noge, totalno onak iz vode. Jedva sam ga uspjela namjestiti da ne skakuće, totalno je nemiran. Ali super je kupanjac u TT.
Podižem jer mi treba mala pomoć...
Jako mi se sviđa Tummy tub, ali ne znam kako da ga nabavim.
Po svemu sudeći toga u Srbiji još nema, a ja bih volela da ga kupim.
Imate li neku ideju?
Gde ste vi kupovale i koja je cena?
Kako bi se to moglo iz Hr dopremiti dovde?
Da li je moguće napraviti nekakvu pristojnu zamenu za TT?
Da kupim na primer od neke kvalitetne plastike koficu nalik na TT (iako me ta ideja ne oduševljava, ali mi je pala na pamet)
10 mjeseci, cca 75 i blizu 9,5 kila u TT još ima ohoho mjesta. sjedi i igra se s brodićima bez problema
Cure koje koristite TT od početka kupanja...kada vam je patronažna dolazila, jel kaj komentirala TT?
Meni se jako sviđa, ali me obitelj smatra čudakom pa me zanima kako su patronažne reagirale.
Moja patronazna je OK i otvorena za nove ideje pa je OK reagirala, ali je rekla da nema iskustva s TT-om (ili u nasem slucaju Shantalom) pa da nam ne moze pokazati kako se beba kupa nego to moramo sami :/
meni je jedna patronažna rekla da su tako prije u bosni kupali djecu
ali to nije bila moja patronažna. svojoj nisam dala blizu drugom djetetu jer mi je prvo dijete tako izgulila sapunom i trljačicom na prvom kupanju da joj je koža danima dolazila k sebi. poslije je više nismo do godinu i pol taknuli sapunom (osim guze i ručica)
Do koje kilaže bebe mogu stati u tu famoznu kadu. Mi imamo 7,5 kg. :D
Ovo je Ars sa 6mj
http://www.youtube.com/watch?v=BqNoc...eature=channel
Uživancija u cvijetnom lončiću :D
He, he..Meni je moja baka rekla (kada je vidjela to čudo) da je i ona imala takvu kanticu, samo drvenu za svoje bebice :lol:Citiraj:
ovca_i_janjad prvotno napisa
Jel i dalje ima da se kupi TT u Kiki?
I da li ga bude i u drugim trgovinama bebi opreme?
Mm bi išao u Vinkovce, pa ne znam da li to tamo može naći :/
pogledaj par postova iznad. moja ima oko 9,5 i fino staneCitiraj:
peso prvotno napisa
Evo da ti pomognem ako mogu.Citiraj:
vanesax prvotno napisa
Moj TT je kupljen u Kiki. Zajedno sa stalkom. No vidjela sam ga i u ADAXu na velesajmu. E sad, ima li ADAXov dućan u Vinkovcima zaista ne znam.
Mi smo prerasli TT. Nije što Ian ne bi stao unutra (jest da je jako velik i širok - nosi robicu vel 80 i ima 10 kg) ali je stalno ustajao i to mi je malo išlo na živce jer sam se bojala da će ispasti van onako mokar i sklizav. Možda se okupamo još koji put pa ga snimim da se malo smijete ;)
Meni je sad nekako žao imati TT doma a ne koristiti ga, opet mi je žao prodavati ga, tako da još nisam na čistu s tim. To je tako fora stvar, a nismo se dugo njome koristili.
Sad sjedu u bratovoj klasičnoj velikoj kadici (koju stavimo u našu kadu) i šprica, baca se i uživa.
Zanimljivo je da se puno sigurnije osjeća u vodi od brata mu koji se postupnp privikavao. MM kaže da je to zato jer nam je prvi sin imao ona početna ležeća iskustva kupanja koja klincima baš i nisu ispočetka omiljena.
identično ovako i kod nas i slazem se s TMCitiraj:
Zanimljivo je da se puno sigurnije osjeća u vodi od brata mu koji se postupnp privikavao. MM kaže da je to zato jer nam je prvi sin imao ona početna ležeća iskustva kupanja koja klincima baš i nisu ispočetka omiljena.
marge je sigurnija od starije sestre i bolje se osjeća i u kadi, i u moru. ovo ljeto (imala je godinu dana) je sama plivala po plićaku bez pomagala, a u duboko more isla je s "rukavićima", sjećam se kako su se svi čudili kako je odusevljena vodom i nicega se ne boji.
TT smo za sada proslijedili mojoj seki trudnici :)
Gdje ima za kupiti tummy tub kod nas?
mislim da ga u Splitu nisam nigdje vidjela. :?
Koja je cijena cijelog kompleta?
Mi smo se stvarno preporodili s tummy tub-om.
U kadici je odavao takvu nesigurnost da ga skoro nismo ni kupali, tj. kupali smo ga vrlo retko drzeci ga za rukice i nagurivali smo ga u dno kadice da oseti nogicama cvrsto nesto.
Mi smo našeg malog kupali u tome još u jesen 2004, pa su svi padali u nesvjest sa komentarima -ajme pa kupate bebu u kanti, pa kaj niste mogli kupiti i kadicu? :lol:
Imali smo i kadicu u kojoj smo ga kupali od negdje 6-7mj.
Do tada je guštao u TT, po meni je jako zdravo da bebica od rođenja "hopše" po kadici (koju sam ja uvijek pridržavala sa rukama) i tako viježba nogice, kukove, razgibava se, sve su to preporuke od dr.
Može se kupati do 20min. ne znam od kuda je info. da smije biti samo 5min.? Pa i napravljena je tako da stimulira maternicu u kojoj im je bilo toplo, mogli su se backati, plutati i uživati. :)
Mi smo je tada kupili u Grazu u Toys'Rus, a sada ih ima u Kiki, Adaxu, Baby media Shopu, te u Sloveniji.
Mi smo je držali na malom rasklopnom stoliču iz Ikee u kupaoni, tako da kada je počeo jaće skakati, nije bio bed zbog vode.
Sada stiže seka i jedva ćekam da ju poćnem kupati u TT.
Mi smo za našu bebicu kupili onu veću 'kanticu' od Bebe joua u Brežicama.
Čak su nam na tečaju u VŽ pokazali kupanje u klasičnoj kadici, i onda video o kupanju u kantici. No iako je na videu narator na engleskom rekao da se beba koju gledamo kupa par dana nakon rođenja, sestra nam je rekla da ove kantice dolaze u obzir nakon što otpadne pupak.
Pa mi je palo na pamet da vas pitam:
Je li ju neka od vas koristila prije toga?
Ima li što posebno za znati za njegu tog područja u tom slučaju (imam osjećaj da svi prave (pre)veliku famu oko tog pupka!)?
prvo dijete, što ćete...
i još jedno pitanje za mame koje su odmah koristile kanticu od Bebe joua:
je li vam ta kantica bila nekako prevelika?
Meni se čini oooooogromna naspram TT.
Je velika je :) kad krenete sa kupanjem stavi pa skoro duplo manje vode nego sto je granica, bit ce sasvim dovoljno i morat ces bebu pridrzavati rukom, dlan na guzu i naslonis ju na podlakticu ... snaci ces se brzo, samo nemoj previse vode stavljati.Citiraj:
the enchantress prvotno napisa
mi se jos kupamo u njoj ... 21 mjesec i cca 11 kg
Koristili smo tt od prvog dana dolaska doma, znači treći dan, pupak nije otpao još 5 dana. Ništ nije smetalo, to kupanje je prvih dana stvarno bilo jako kratko
imam jedan problem. ili možda nije, ne znam. imamo TT i marta s 1,5 mjesec bi stalno stajala u njemu a ne sjedila. kad stane voda joj je do struka. malo mi je bed da stoji, ne znam koliko je to uputno.
pokušavam je posjesti ali onda počne borba i na kraju počne plakati. ne bih htjela da joj to postane loše iskustvo jer smo dobro i bez suza krenuli.
ima li netko slična iskustva???
Samo da javim, mi se još kupamo u tt iz adaxa, a malac će sad 9 mjeseci, ima cca 10 kila :)