Ali koji je razlog dijete polivat po glavi vodom "jako dugo" umjesto šamponom koji ima namjenu oprat masnoću tjemena i kose?Citiraj:
"Lutonjica prvotno napisa
Printable View
Ali koji je razlog dijete polivat po glavi vodom "jako dugo" umjesto šamponom koji ima namjenu oprat masnoću tjemena i kose?Citiraj:
"Lutonjica prvotno napisa
Mi koristimo Chicco Bagnoshampoo delicato senza lacrime, i nemamo nikakvih smetnji :)
Mi smo na Nivei, od kamilice, nikakvih smetnji, osim što joj smeta voda što joj ide u oči, a ne znam kako drugačije joj oprat.
Kako im vi perete kosu, nagnu li nekako glavu ili stojećki/sjedeći?
Mi imamo isto problema sa suhom kozom i blagi oblik AD-a. Otkrili smo liniju za kupanje i za njegu koze nakon kupanja od ADERMA-e EXOMEGA. Nama je stvarno pomoglo. A sto se tice sampona cijelo vrijeme koristimo NUK-ov sampon za kosu. Kada se dosta uznoji onda ga isto zna svrbiti glava, ali ju operemo sa samponom (da maknemo znoj) i bude OK.
:)
ja sam koristila neki weledin.
inače, johnson i johnson ne preporučujem...zbog ovoga: neki šamponi, pa i oni dječji kao od jj imaju (naravno u malim i zakonom dozvoljenim količinama) formaldehid i druge tvari koji izazivaju alergije.
evo još jedan link: http://www.saldo.ch/themen/beitrag/1.../Kindershampoo
(tko ne zna njemački, nek klikne ovdje :mrgreen: )
pa koliko se sjećam lekcije iz kemije (iz prošlog stoljeća :mrgreen: ) i zašto se prilikom pranja uopće upotrebljavaju sapuni, nije mi bas jasno kako se sa vodom išta može oprati/isprati i sl. :?Citiraj:
čuj, prašina i ostaci hrane su se dovoljno dobro isprali. a ne samo da smo prali samo vodom, nego i otprilike samo jednom mjesečno
čak i danas se desi da joj operemo samo vodom
mustela
u kadicu s vodom, ulijem žlicu masl ulja i koža bude svilenkasto mekana... nakon toga malo losiona i super jeCitiraj:
Kad smo već kod kozmetike, jel ima neki losion za tijelo dobar, da mu ne bude koža suha? Uljem ga pokušavam namazati, ali uvijek se izmigolji, jednostavno nemam snage da ga savladam:)
:lol:Citiraj:
Mercedes prvotno napisa
"jako dugo" ne znači da smo ju u jednom pranju polijevali vremenski jako dugo, nego da smo joj na ovaj način (samo vodom) kosu prali tako negdje do 2.5 ili 3 godine
margiti samo polijem rukom dok sjedi, a zara malo nagne i ima obavezno onaj štitnikCitiraj:
Kako im vi perete kosu, nagnu li nekako glavu ili stojećki/sjedeći?
Mlađoj ne naginjem glavu, samo polijem vodom (koja nemajka) :lol: . Ne buni se.
A starija nagne glavu. Sad si čak i sama pere kosu.
A donedavno se cijela zgrada tresla (nedjeljom) :lol: kad joj peremo kosu. Ona si je prije obavezno stavljala neke zaštite na oči- tetra pelene, ručnike, potkošulje... :roll:
jel netko probao ovaj šampon od (kršitelj koda)a?