Jesi li pod točkom 9.1, stupac 2 upisala koeficijent (1,00 ako nikog ne uzdržavaš) za sve mjesece u 2007.?
Printable View
Jesi li pod točkom 9.1, stupac 2 upisala koeficijent (1,00 ako nikog ne uzdržavaš) za sve mjesece u 2007.?
hvala ti,dobila sam povrat poreza koji trebam dobiti ali mi ne izbacuje svotu koju sam platila ginekološke preglede.kaj trebam upisati još?
Pod 3.2. upisuješ sumu svih računa za zdravstvene usluge (pregledi, pretrage, lijekovi...).
Ako nemaš drugih uvećanja (npr. stambenih), isti broj pojavi se sam pod 3.5. i sam uračuna u konačni iznos (9.6.13.).
Mislim da je dobro još pod 7. poimenice navesti račune koje prilažeš.
sve sam upisala ali i dalje mi ne izbacuje niš osim one svote.još nešto:kak glasi točno izjava za račune koje sam platila kod ginića.jel negdje piše na forumu?
Ne kužim, upišeš 3.2. ali se ne ispiše 3.5.? Jel paziš na točke i zareze (npr. 1,234.56)?
Izjavu sam ti poslala na mejl iz nicka; lanjska je, ali sumnjam da se mijenjala.
prošlo je vremena otkad si postavila pitanje...Citiraj:
sis prvotno napisa
pretpostavljam da misliš na to da u poreznoj prijavi, djecu koja prošle godine nisu bila osobni odbitak ni tebi ni tm, prijaviš na tm-a. ako je tako, onda samo uz prijavu priložiš preslike dječjih izvoda iz knjige rođenih.
druga je stvar ako ih želiš prebaciti na muževu poreznu karticu. za to trebaš otići u poreznu upravu s muževom starom pk karticom i dječjim izvodima. oni zabilježe promjenu i isprintaju novu pk koju muž nosi u firmu i na osnovu koje mu onda obračunavaju plaće koje slijede.
Evo ako će još kome trebati...
U zaglavlju lijevo ide ime, prezime, adresa, MBG a desno naziv ispostave, npr:
REPUBLIKA HRVATSKA
MINISTARSTVO FINANCIJA
POREZNA UPRAVA
PODRUČNI URED ZAGREB
ISPOSTAVA ZAGREB za poreze građana
Na dnu lijevo datum, desno potpis.
---------------------------------------------------------------------
Zdravstvene usluge i nabava ortopedskih pomagala
IZJAVA
U svrhu korištenja dijela osobnog odbitka za troškove zdravstvenih usluga i nabavu ortopedskih pomagala u prijavi poreza za 2007. godinu, pod moralnom, materijalnom i kaznenom odgovornošću izjavljujem da za te svrhe nisam primio darovanja od drugih fizičkih i pravnih osoba.
---------------------------------------------------------------------
Kupnja / izgradnja stambenog prostora poreznog obveznika
IZJAVA
U svrhu korištenja dijela osobnog odbitka za stambene potrebe u prijavi poreza na dohodak za 2007. godinu, pod moralnom, materijalnom i kaznenom odgovornošću izjavljujem:
- da se radi o kupnji odnosno izgradnji prve nekretnine,
- da ću se u navedeni kupljeni odnosno izgrađeni stambeni prostor trajno useliti,
- da na području Republike Hrvatske i inozemstva nemam u vlasništvu useljivu nekretninu.
ispiše se i 3.5 ali na kraju povrata poreza se ne ispiše sa ostalom svotom.
Ah, zo... Sad vidim sad da si lani kratko radila.
Onda si već kroz osnovni osobni odbitak povratila sav porez koji si platila kroz te 3 nepune plaće.
Usprkos zdravstvenim troškovima, povrat nije veći jer ni ne može prijeći iznos plaćenog poreza.
Račune stoga nema smisla ni prilagati.
hvala ti na svemu. :)