I da, madcox, želim ti puuuuuuuuuno sreće i na 3. i na 5. katu!
Javi nam se nakon poroda.
Printable View
I da, madcox, želim ti puuuuuuuuuno sreće i na 3. i na 5. katu!
Javi nam se nakon poroda.
Madcox, sretno, ja sam na redu desetak dana iza tebe.
Draga iridana2666! Ne znam kako uopće možeš uspoređivati standard u stranim rodilištima s našima. Ali nas prije svega zanima kvaliteta rada. Usput, koliko si platila svoj jacuzzi u rodilištu? Sigurno nije sve besplatno kao u nas. Tamo se čak i svaki osmjeh plača.
i mi, ljudi, plaćamo naše zdravstvo! itekako! a to da se sve plaća, i tu i "tamo vani" - to je istina. mene zanima što možemo učiniti da se ovo stanje još unaprijedi. opet pitam - koji su kriteriji za rodilište prijatelj majki?
u petrovoj je, pricam na pamet, ali valjda 40 žena na jedan WC tCitiraj:
A onda još i šestoro žena na isti WC i tuš, da se ispovraćaš!
Citiraj:
ko da meni ovo jako dobro zvuci.
Kako ide to s apartmanima? Vjerojatno se do njega moze ako je taj cas sobodan? I, kakav je rezim u apartmanu, je li to znaci da clanovi obitelji mogu slobodnije i cesce dolaziti (makar muz i dijete)?
ovaj zadnji quote je greskom...
Mislim da ovaj topic nije bio zamišljen kao topic za takvo uspoređivanje, al nek me flower ispravi ako griješim. :)Citiraj:
iridana2666 prvotno napisa
mislim da bi pojedinci trebali biti svjesni prvenstveno geografske sirine i duzine na kojoj su smjesteni pri donosenju suda.
znam da su u drzavama zapadne europe zahodske skoljke izglancane, ali znam i da se porodi placaju i po 4-5 000 eura. pa ko voli...
moramo biti svjesni da ovaj jadan proracun zdravstva cupaju svi, a ulaze ih malo. meni osobno je drago vidjeti da postoji jedna bolnica koja iz tog proracuna izvlaci maksimum. bolnica koja se pobrinula da radjaonu kompletno preuredi, ne bi li u tim najdelikatnijim trenucima mogla rodiljama dati komotno i friendly ozracje na vjerojatan ustrb uredjenja wc-a i ostalog. inace taj famozni problem kojeg iridana stalno naglasava sam ja rijesila onim papirnatim nastavcima za daske. bez problema sam obavila sve. a apartmani su uredno odrzavani i o nus prostorijama u njima mogu reci samo najbolje.
mislim da lezanjem od ukupno 25 dana na patologiji, dva poroda i boravkom u dva razlicita apartmana mogu donositi neki zakljucak, a taj je da se osoblje neizmjerno trudi i ulaze strasnu volju i ljubav u taj posao za iste novce koje primaju u ostalim rodilistima u hrvatskoj (od servirki i cistacica do babica i sefova odjela)
nista ja nisam zamisljala, neka topik ide svojim tijekom...
ja sam rodila 02. i ne sjecam se da je bilo tako lose kao sto i. pise, znam da je bilo daske, da su nam mijenjali posteljinu i vise puta dnevno, iskreno se ne sjecam za wc papir...mislim da bi se sjecala da je bilo bljak i fuj...meni je sto se higijene tice ostao dobar filing.
a za dolaske obitelji - u to moje vrijeme i bez apart. je bilo doslovce 24 sata slobodan ulaz, mojoj cimi su dosle dvije kceri, meni cijela obitelj+kumovi i stalno nam je bilo veselo.
nas tri cime i danas se cujemo i naravno da nam nije smetalo tudje dijete, nekako smo imale filing da su to nasa djeca.
sto se prematanja djece tice mi smo se dogovorile sa sestrama i od prvog dana same prematale, u onom ormaricu ispod kadice su bile pelene i robica, prozor smo otvorile odmah...znam da su nas sestre kao sobu obozavale
:*
sad kad razmisljam ja ne bih u app. valjda zato sto sam imala srece s cim. nas tri smo se upoznale na tecaju a zatim smo nas dvije imale iste termine u trud. ambulanti i rodile na isti datum, u sobi nas je docekala treca...ja sam se osjecala super, ko sa sestrama i falila bi mi ta zenska solidarnost u app.
I ja mislim da se opčenito u rodilišta premalo ulaže a tu ipak počinje život i trebalo bi biti prioritetno. Večinom se sve svodi na donacije a i to ovisi o zainteresiranošću vodećih ljudi. Znamo u kakvom je stanju naše zdravstvo i baš zbog toga treba više cijeniti napore pojedinih rodilišta da postignu neki napredak, kao npr riječko rod.
rodila sam u Rijeci u kadi pred deset mjeseci i moram pohvaliti opremljenost rađaone, izvrsne primalje (pozdrav i :* Andrei i Barbari) koje su omogućile da moj porod bude predivan, doktor se može pokriti po ušima jer u javnosti istupa kao zagovornik prirodnog poroda, a u praksi je zagovornik dripa i načina "da te što brže riješimo jer imamo gužvu" ali nisam se dala, imala sam podršku primalja i sve je bilo super.
ono što njaviše zamjeram riječkom rodilištu što se NISU potrudili oko dojenja tj. kad sam došla u sobu sestra mi je pokazala položaje ali to je bilo sve...obzirom da dok sam bila u rodilištu nisam dobila mlijeko još su mi veću paniku radile sestre sa savjetima neka ne držim bebu stalno na cicama, treba mu adaptirano i bok...nažalost sam podlegla njihovim savjetima i dijete mi je oteklo skroz, do ne prepoznavanja...sada znam da je to zbog alergije na k.mlijeko (boluje od ADa)
da skratim, riječko rodilište je odlično za naše uvjete, trude se, pogotovo mladi kadar ali ima onih koji su još uvijek u 70im god. prošlog stoljeća ali se nadam da će se i oni preobratiti....vidjet ćemo kako će mi biti s drugim djeteom :)
Za sada ću samo ovo komentirati jer sisavac zove :heart: :mrgreen:Citiraj:
madcox prvotno napisa
U apartmanu u kojem sam ja ležala prije 4 mjeseca nema kompjutera, sastoji se od 1 sobe+tuš i wc, TV ima sobnu antenu tako da možeš biti sretna ako uspiješ vidjeti 1 program sa snijegom. I ono meni najvažnije: u posjet može doći jedna osoba ISKLJUČIVO U VRIJEME POSJETA :evil:
Eh, i nema kauča ali meni je to bilo potpuno nevažno. Doduše, ja sam bila na 5. katu, možda je na 4. režim drugačiji (i tamo su 2 apartmana, čini mi se od Croatia osiguranja, nisam sigurna). Ja bih recimo sugerirala ako netko želi na 5. u apartman neka vam donesu od doma noćnu lampicu, meni je to zaista falilo jer pod neonima ne mogu spavati a u mraku nisam mogla vidjeti bebicu. :(
Hvala na ovoj informaciji, spakirat ću si sama lampicu odmah!!!! :mrgreen: :love:Citiraj:
mamažabica prvotno napisa
Evo ovako.
Informacije od datuma iz potpisa.
Ekipa za porod, moraš se izboriti za ono što želiš. Svi doktori će probati s dripom i epi ako ih ne razuvjeriš. Primalje su mi po defaultu divne.
Posjete bez obzira na apartman ISKLJUČIVO u vrijeme posjeta i nikako drugačije.
Hrana, više manje ok, nije baš zdrava i obilna, ali ok.
5.kat, glavna sestra super, ostale prilično loše.
Dojenje, najveći minus, upropastili mi dojenje skoro (da nije bilo Roda...), nadohranjivali bez pitanja čajem i formulom, forsirali tri sata razmaka ... :cry:
Rooming in, koji je meni najbitniji omogućen na dan poroda tek u 11 navečer a rodila sam u 1 popodne pa vi računajte.
Higijena, prilično loša, ali to je zadnje na popisu prioriteta.
Ja sljedeći put opet idem u svoj grad, opet u apartman, opet s mužem, ali s puuuuno manje razumijevanja i više svjesnija svega.
Rijeka DA, ali one fore, ne dam na Rijeku pa neki bijesni smajlići su mi za zbljuvat se.
Kao šta sam prije napisala, situacija u riječkom rodilištu se mijenja iz mjeseca u mjesec,a kamoli iz godine u godinu. Žao mi je šta nisu ispunili tvoja očekivanja.... :roll:Citiraj:
Candy prvotno napisa
[quote="madcox"]Čemu taj smajlić? Loše je imati očekivanja možda? To da se mijenja je dobro, to da se trude je dobro, i to što mi razmjenjujemo svoja (RAZLIČITA) iskustva je dobro. Po meni. Bez obzira na sve opet ću u svoj grad u svoju bolnicu s novim OČEKIVANJIMA (starija, pametnija, haha).Citiraj:
Candy prvotno napisa
Ma moram i ja ovo prokomentirati jer ne želim da frustrirani pojedinci šire neistine. Ovo novo privatno rodilište i riječko rodilište su opremljeni identično (aparatura, stolčić, kada i krevet za rađanje); za riječko rodilište imam samo riječi pohvale (sutra će biti 4 mjeseca da sam tamo rodila), babica je gotovo bila stalno sa mnom u sobi i pitala me treba li mi što, brisala mi čelo, pokrila me još jednom dekom, davala mi stalno vodu da pijem.... Liječnik je dolazio svakih 5-10 min očitati ctg i pitati me kako se osjećam. Bili su ljubazni, nasmijani, šalili se sa mnom ali i ja sam bila sretna i bolilo me ko sam vrag jer sam imala samo drip-trudove, svojih ni jedan ali sam ostala pribrana jer nisam ni prva ni zadnja koja je rodila. Slušala sam cijelo vrijeme što mi govore dr. i babica i sve je prošlo ok.
Osoblje na 5. katu je jako profesionalno, dolazili su svako toliko i na svaki naš poziv, odveli nam bebače kako bi se mogle naspavati. I uopće mi nije smetao ničiji plač (pa nisam došla u hotel na odmor pa da mi smeta plač nečije bebe). To neprocjenjivo iskustvo da budem sa svojom bebom non stop mi je bilo nešto predivno :heart: Bebe su presvlačili najmanje 5 puta na dan, jednom bi ih okupali i to pred nama. Sobe su odlične a da ne govorim o dječjim krevetićima :) Sve sobe su klimatizirane i uredne, svaki dan se brišu podovi i nivo higijenski je na visini. Što se tiče wc-a, svi imaju i kvake, i wc papir i ogledalo i sapun. Nisu najmoderniji ali su čisti i služe svojoj svrsi.
Zaboravila sam reći da sam ležala 3 dana i na 4. katu i opet-za osoblje svaka pohvala, sobe super, hrana-meni je bila odlična, svaki dan nešto drugo i sve sam jela jer nisam došla u restoran nego u bolnicu :)
Ali to je samo moje mišljenje i moj doživljaj s kojim sam oduševljena i upravo iz svih tih razloga jedva čekam novu trudnoću i novi porod jer mi je prvi ostao u najljepšem mogućem sjećanju :heart:
tko bi rekao,ali meni je bilo isto kao i maaji,kao da se ne radi o istom rodilištu,kako neki pišu...eto baš sam sretna da je još pozitivnih iskustava sa Rijekom,pomislila bih da sam ili jako skromna ili mlada i neupućena.
nije istina, na temelju čega se donose takvi zaključci? Dapače, ja sam htjela epi. ali su mi rekli da sam dovoljno otvorena i da ću roditi u roku 6 sati (rodila u roku 5 sati). Ipak su oni dr. sa dugogodišnjom praksom i iskustvom, zar bi trebala ja njima govoriti kako da me porađaju??Citiraj:
Candy prvotno napisa
A kako bi trebalo biti, da ušetavaju kad god se kome svidi????? Oduševljena sam takvim režimom.Citiraj:
Candy prvotno napisa
ok je hrana.Citiraj:
Candy prvotno napisa
Ovisi od osobe do osobe, meni su bile ok, nikako prilično loše.Citiraj:
Candy prvotno napisa
A zašto na kraju krajeva ne odete doma rađati jer svi toliko pametuju i pljuju po doktorima, sestrama, sobama itd. pa kad ste sve tako upućene i pametne-porađajte se doma same gdje ćete imati sve. Ovo se odnosi na "vječno nezadovoljne forumašice" i na većinu tema svi odgovaraju negativno, odmah vide problem u svemu, malo je onih koje istinski žele pomoći i koje se vesele.
XCitiraj:
Sun prvotno napisa
ov nije bio slučaj pred deset mjeseci...presvlačili su ih 2, max. 3 puta dnevnoCitiraj:
maaja prvotno napisa
a šta, ti si predmet kojeg oni porađaju, ti nisi žena koja se porađa?Citiraj:
maaja prvotno napisa
Meni je u Rijeci baš sve bilo super i opet ću otići tamo roditi. Svaki put.
A oni koje brinu 'kvake, propuh, prljavi wc-i i apartmani' slobodno rode u privatnim rodilištima ili u UAE. :/ :roll:
@n@ misliš na mene? Je li to ljubomora ili? Ti ne bi išla roditi u UAE ili privatno rodilište kada bi imala prilike? Oprosti, ali takvi komentari su posljedica potonjeg. I da, ići ću u privatno rodilište i platiti 3000 € (i 5000 € ako treba) da dobijem carski rez na datum koji ja hoću (3 tj prije termina jer ne želim one zadnje usr...e tjedne), u apartmanu, sa čistom kupaonom (i samo mojom), telefonom, plazmom i ostalim pripadajućim inventarom i ne- ne želim bebu u sobi 24 sata jer želim spavati i odmarati se, želim jesti ono što poželim (a ne 1 tvrdo kuhano jaje sa 1 kriškom polubijelog kruha za doručak ili kupus za ručak) i želim da mi posjeta dođe kad hoću (a ne od 4-5 i to je to). Da, bitan mi je odnos i interijer u bolnicama jer sam tako odrasla, tako sam odgojena (u materijalnom blagostanju), cijeli život putujem i znam za puno bolje nego ovaj jad u našim rodilištima.Citiraj:
@n@ prvotno napisa
I mislim da bi se sve mi trebale udružiti i učiniti nešto protiv tog jada, a ne prihvaćati stanje u stilu 'ali ok je, ipak smo u Hrvatskoj'. Kakav je to odgovor?! Umjesto da se ta negativna energija utroši na trud da se situacija u rodilištu popravi, vi se mirite sa situacijom i sprdate se na moj račun! Puno puta se pitam zašto sam se uopće vratila u Hrvatsku među ovaj zatucani svijet koji samo zna spustiti glavu i ne da im se boriti za ništa. Stvari koje doživljavam otkad sam se vratila :smajlićkojipovraća: i doktore kakve sam sve upoznala i vidjela :smajljićkojiseizbljuvaopocijelomforumu:
Ne ljutim se uopće, samo je ovo jako jako jadno i žalosno.
A ti @n@ slobodno idi u Rijeku, ali ja se tebi zbog toga neću podsmijavati. Svakom svoje, svakom po zasluzi i svakom po volji.
iridana2666 blago tebi na blagostanju u kom živiš
u odnosu na to, su vjerovatno naši uvjeti za tebe šok, kao što bi za nas bilo neko rodilište u Indiji ili Kini
ja nemam plazmu doma, pa je ne očekujem ni u bolnici
i želim ti da dobiješ (platiš) sve te uvjete
i u svemu tome mi je jedino problematičan porod 3 tj prije termina
ne to što ti to želiš, nisi medicinski educirana i ne znaš to time možeš napraviti djetetu
brine me jedino što ima ginekologa koji su spremni radi novaca, bez ikakve medicinske indikacije napraviti SC 3 tjedna prije termina
moj ginekolog u UAE, carski rez je bio 37+3 i ona nikad nije imala nikakvih zdravstvenih problema (to dijete je uvijek zdravo) za razliku od mlađe koja se rodila vaginalno na pun termin i 1 kg više od starije kćeri. S njom smo stalno po doktorima zbog laringitisa, faringitisa, bronhitisa i ostalih respiratornih problema. Od teorija, koje se spominju ovdje po forumu, da je vaginalni porod zdraviji za bebu od carskog, mi se iskreno bljuje, jer u kući imam primjer i jednog i drugog. Kao i teorije o dojenju, ali to je već druga priča. Svatko vjeruje u ono što želi vjerovati i u ono što čini.Citiraj:
aleksandra70vanja prvotno napisa
Iridana, draga moja, da si barem odrasla u duhovnom i intelektualnom blagostanju, umjesto u materijalnom. Baš mi te žao.
Ne, nije to nikakva ljubomora, kao što misliš. Ja sam odrasla u materijalnoj neimaštini, a blagostanje sam si stvorila i stvaram sama, svojim mozgom i rukama.
To je samo razlika između tebe i mene: ja radije biram svoje dijete uz sebe, ma koliko mi teško bilo. Radije biram da imam 2 ili 3 'babe' u sobi s kojima mogu klafrati, nego plazmu ili jaccuzzi.
Žao mi je čitati tvoje postove, jer u svakom (ne samo u ovom topicu) vidim jad: svi su protiv tebe, a ustvari si ti protiv svih. Prkosiš prkosa radi, a ne zato što imaš nešto za reći.
I ono što mi je najtužnije za nekoga tko je proputovao pola svijeta: nemaš osnove pristojnosti. Pljuješ po svima i svemu.
Ako ti je ovaj forum i svi njegovi članovi 'ispod tvojeg ranga', pobogu, zašto si još ovdje??
Ja pljujem? Smeta vas to što sam drugačija, što drukčije razmišljam, što sam drukčije odrasla i u drukčijim okolnostima? Ima tu nekih forumašica koje me znaju privatno i mogu, sa uvjerenjem, reći da se uopće ne bi složila sa tobom. I nisam sama protiv svih nego jedina imam hrabrosti reći ono što mislim, dok ostale misle isto kao i ja, ali se ne usuđuju izraziti. O kulturi bi se dalo raspravljati jer ako se nekog ovdje izvrijeđalo onda sam to ja i to samo zbog različitog mišljenja i drukčijeg doživljavanja istih stvari i situacija.
Neću te vrijeđati, jer mislim da vrijeđanje nitko nije zaslužio, ali, draga moja, ti si se prva počela posprdavati samnom, a ne ja sa tobom i na račun tvojih želja i odluka.
Riječko rodiliše je za mene štakorska rupa od čijeg se kulturnog šoka još nisam oporavila, a da ne pričam o tamošnjim doktorima (izuzev dvojice za koje imam samo najljepše za reći) i ne - više se ne bi odlučila na porod u niti jednom našem rodilištu ikad. Platiti ću i dobiti tretman kakav ja želim i zaslužujem. Jer kad putujem, platim i spavam u hotelima sa 5*, isto tako očekujem od bolnice. Ako ne platiš niš - zna se što dobiješ pa ti opet idi u Rijeku i želim ti puno puno sreće.
I ne moj da te vrijeđa moje razmišljanje, samo je puno drukčije od ostalih, ali bit je da ja nikog ne osuđujem nego samo ukazujem na drugu stranu. Ti valjda još duhovno nisi dovoljno sazrijela (a i čini mi se da si mlada sa vrlo malo životnog iskustva pa mi tu ne možeš parirati) pa to ne shvaćaš. Kad odrasteš, shvatiti ćeš, ako ikad.
:lol:
XCitiraj:
maaja prvotno napisa
:tele: :nono:
iridana2666 Nije me briga gdje ces i kako roditi , to je tvoja stvar , ali me jako smeta velicanje UAE! Mm zbog svog posla poprilicno vremena provodi tamo i iskreno receno sve ostale rase osim Arapa su samo uvozna radna snaga koja im je momentalno potrebna i prvom prilikom ce dobiti nogom u guzicu. Ma koliko dobro materijalno stajao nas prijatelj je gradanin drugog reda jer nije cisti , majka mu je bjelkinja. A i drugi put kad budes putovala izadi iz hotela pa pogledaj malo uokolo. Nigdje nije sve bajno.[/b]
nisam moderator, ali dajte se vratite na temu
pustite iridana2666 s njenim stavovima
vi ih promjeniti nećete
zakon :mrgreen:Citiraj:
kakav ja želim i zaslužujem
di se pišu zasluge?
da se znam upisat.
prošla sam s 5 sve razrede.
Mogu i ja proć bez štakorskih rupa.I moj budući Tesla :mrgreen:
dole ne idem u hotel, imam kuću od 300 kvadrata u elitnom kvartu :mrgreen:Citiraj:
bebelina prvotno napisa
jadno
iridana, na ovom Forumu je zabranjeno vrijeđanje po bilo kojoj osnovi, a ovo što ti radiš je omalovažavanje korisnica na materijalnoj bazi (koja je, zapravo, ovdje najmanje važna).
kako bi se prisjetila kako je to kada živiš kao "normalan" ili "prosječan" čovjek, pročitaj svoje postove iz 2005. ;)