Evo konačno sam danas kupila zobeno iz bio&bio, hm, okus je slatkast, neobičan ali fino neobičan :mrgreen:Citiraj:
LeaB prvotno napisa
Od soje još jedino koristim tamni umak, on mi je "must have", bez njega ne mogu :oops:
Printable View
Evo konačno sam danas kupila zobeno iz bio&bio, hm, okus je slatkast, neobičan ali fino neobičan :mrgreen:Citiraj:
LeaB prvotno napisa
Od soje još jedino koristim tamni umak, on mi je "must have", bez njega ne mogu :oops:
a kada uvesti soju u dječju prehranu?
npr. kod alergije na k.m. kada uvesti npr.tofu ili jogurt od soje čisto zbog obogaćivanja dnevnog menija
Solo soju ne jedem, ružna mi je 8)
"Sakrivenu" soju u mesnim prerađevinama izbjegavam koliko mogu :)
Crna soja može sa 8 mjeseci, a tofu sa 10. Mlijeko sa 11.Citiraj:
betty boop prvotno napisa
Crna soja je preukusna mahunarka, vještičice možda bi nju trebala probati. Kad je jedem uvijek pomislim što nije češće.
LeaB možda bi i probala, al' kod nas nema za kupiti ;)
Zato papamo razne vrste graha :)
Mi konzumiramo tamari sos, skoro pa svakodnevno, ali racunam da je fermentisan i da su zaista male kolicine.
Tofu jedemo, i volimo ga, ali se isto trudimo da bude sto manje (jednom nedeljno u proseku).
Soju u zrnu nikad nisam kupovala, a sve druge mahunarke tamanimo.
Mleko pravimo najvise od badema i lesnika, ponekad od ovsa i pirinca (lepi mi se za filter :mrgreen: )
crna soja? nisam ni znala da postoji? gdje se kupi?Citiraj:
LeaB prvotno napisa
kako se kuha?
Crna soja u bio bio. Namači je cijelu noć i kuhaj u express loncu 2 sata. Jedi toplu.