Ja razmisljam o kupnji ove Candy susilice : http://www.candy.co.rs/artikli-detaljno.aspx?IDDET=172, ozracna je. Ima li je tko, i kakva je. Ne bi je kupio pa da mi poslije smrdi roba...
Printable View
Ja razmisljam o kupnji ove Candy susilice : http://www.candy.co.rs/artikli-detaljno.aspx?IDDET=172, ozracna je. Ima li je tko, i kakva je. Ne bi je kupio pa da mi poslije smrdi roba...
Citiraj:
gox prvotno napisa
Prvo sušenje i smrdi veš, a par stvari koje sam odvadila i stavila na štrik mirišu. Čovječe, sad sam ovo čitala i razočarala se. Očigledno neža pravila. I nove o stare i marke ove i one i odvodi ovakvi i onakvi... može li mi tkp reći kakve su to maramice iz dm-a?
Susilica je posve nova? I nama je prvih par puta imala miris po zapaljenoj gumi. Svaki put blazi. Nakon par puta ga vise nije bilo
Moja je prvih par sušenja imala neki metalan miris... nakon toga sve super.
Ima netko Ariston, kakva su iskustva?
Konkretno ova: http://www.emmezeta.hr/bijela-tehnik...n-armxxl125eu/
pozz ja ti imam aristonovu AQGMD 129 i što se tiče pranja je super, ima veliku zapremninu 8 kg, ali za sušenje je katastrofa veš je zgužvan nije ni do kraja osušen i još par zamjerki, ali šlag za kraj- ležaj mi je otišao prije 3 mjeseca i zvala sam majstora ( perilica je stara 4 godine) da bi mi on rekao da ju se ne isplati popravljati:-( u stilu skuplji je dio nego neka nova perilica!? rekao je da tako može raditi 3 mj. ili 3 god.
Bolje je... Nasa nova indesit masina i susilica je pocela normalno susiti. nestao je ocajan smrad iako se mnogo mirisa izgubi u susenju. Ne moze se usporediti! Ali zato su pelene genijalne. Mekane i suheeeeeee, a spas je, stvarno nemam rijeci! I dalje sama masina siri jako neugodan miris pri programima susenja, ali otvorim.prozorcic u kupatilu i adio smrade!
I da, kupila i probala one dm maramice za susenje vesa, one mirisne od denk mit-a- ma nicemu je sluze. Po dvije sam ubacila, kao i da nisam.
joj ja sam imala kombiniranu perilicu i susilicu pa je smrdila
sad imam odvojeno miele i susi savrseno bez mirisa
Zeznula sam stvar s kondenzacijskom sušilicom, stavila sam veš ujutro, pred odlazak na posao i zaboravila uključiti... i ostao je unutra mokar sve do popodne.
A isto tako sam jednom zaboravila odmah isprazniti kondenzacijsku posudu, očistiti filtere... moguće da je i od toga?
I sad smrdi... ne strašno, ali ni ne miriše više.
Ima li pomoći?
Ne znam kako ide sa samom sušilicom.
Ja imam kombiniranu sušilicu i vešmašinu i ako se osjeti kakav miris, čistim ju specijalnim sredstvom (tekućina u bočici) koje kupim u Lidlu, iako ima i od drugih proizvođača. I za suđericu koristim njihovo sredstvo.
Evo, ovo ja koristim za čišćenje vešmašine: https://www.google.hr/search?q=sreds...11%3B532%3B800
Inače, klasika za uklanjanje smrada je soda bikarbona. Nasipaj onak puno u neku posudu i ostavi u bubnju preko noći, da izvuče smrad, pa ćeš vidjeti da li pomaže. To stavljam u frižider, smrdljive cipele i na slična mjesta koja se ne mogu prati.
Imaš i maramice za sušilicu - nisu to ljudi bezveze izmislili, sigurno su imali isto ovakvih problema.
Ova nije kombinirana. Ne mogu nikakvo sredstvo uliti...
MOjca ja onaj dio di se nakuplja voda s vremena na vrijeme operem nekim sredstvom na bazi klora, jer mi se stvori neki talog, kojeg ne podnosim.
a ovo mozda da bubanj prebrises 70% etanolom, ili tako nesto, sterilizirat ces, a i stavi susiti neke krpe na najdulje vrijeme koje ti nudi.
Pa probaj sa sodom. Ne moraš ništa ulijevati.
Uzmeš neku zdjelicu za salatu (da ima široku gornju površinu) i u nju nasipaš cijelo pakiranje od 500 g sode i ostaviš tu zdjelicu u bubnju prek noći. Ništ ne ulijevaš niti sipaš, a sodu poslije možeš koristiti u tehnološke svrhe.
Da, da. Soda je u planu, samo nisam napisala.
A filter? Onaj mali, vidi dva posta iznad.
mislis na ono di se zapravo kondenzira para? kod mene je mentalni i mirno ga otusiram. ja imam samo filter s mucicama. ne znam o kojem malom filteru je rijec.
Da, u kondenzacijskoj posudi ima jedan mali filter (od istog materijala kao i onaj veliki filter, plastika) cca 3,5 x 5 cm, kojeg nakon svakog pranja treba oprati pod mlazom vode. Unatoč redovitom pranju, on se ipak "zamastio" kao i sama posuda. Za njega se pitam smije li u dodir sa sredstvima na bazi klora.
Dakle, posudu sredstvom na bazi klora, a soda u bubanj.