Citiraj:
mamazika prvotno napisa
živa je i zdrava
i doji još uvijek :*
Printable View
Citiraj:
mamazika prvotno napisa
živa je i zdrava
i doji još uvijek :*
Djenka, jesam li dobro shvatila, ti nju dojis ili se ipak izdajas?
Prvo joj ponudim ciku, ona aktivno sisa... miče ušima, miče joj se čeljust, i nakon 20-tak minuta na vaganju ima nekad ništa, nekad do max. 40 grama više. Nakon toga joj dam flašicu u kojoj je ili moje izdojeno mlijeko ako ga ima ili Alfare. Trenutno pije oko 100 ml svaka tri sata u kombinaciji: prsa te izdojeno ili Alfare. Kad se izdajam (imam izdajalicu tek 3-4 dana) izdojim s jedne do 40 ml, s druge do 10 ml :oops: . Danju ili dojim ili izdajam svaka tri sata tu količinu, noću sam krenula na svaka 4 sata... Kako da ja povečam svoju proizvodnju? Voljela bih se vratiti na prsa skroz, trenutno je to s obzirom na količinu nemoguće.
Djenka, mi smo isto upućeni u bolnicu kada je beba imala 20 dana radi nenapredovanja tjelesne mase. Srećom ispostavilo se da su nas krivo izvagali pa ipak nije bilo toliko alarmantno kako se u startu činilo.
Nama je pomogla kompresija dojki u toku podoja i naravno što češći podoji. U narednih tjedan dana smo samo učestalim podojima uz kompresiju dojki uspjele dobiti 300 g, idući mjesec 1000 g.
Mi smo kupili vagu, iako su nas doktorice odgovarale od toga, ja sam se tako osijećala sigurnije. Ja bih isto izdajanjem uspjela izvući jedva 50 do 60 ml iz obje dojke zajedno, ali kada sam bebu kući vagala prije i nakon podoja bila je razlika znatno veća od toga. Nijedna izdajalica nije tako efikasna kao beba, pa nemoj misliti da je to što ti izdojiš sve što imaš u dojci.
Drži se i probaj dobiti mjesto u bolnici da ostaneš s bebom kad već mora biti tamo.
Hvala ti ale. Pomaže mi znati da je netko uspio uspostaviti dojenje u sličnoj situaciji (50 ml iz obe dojke zajedno)
podizem...
sad sam nesto pregledavala malickine nalaze i nadjem u njima lagana lipemija i lagana ikterija, mislila da ima veze s alergijom na hranu tj da to to znaci :lol: pa nisam prije proguglala
mi smo otpusteni sa 2 i pol dana i pocetnom zuticom koja se doma pogorsala ali za 3 tjedna prosla (samo uz prozor, nije ju dr slala na pretrage). Sa nesto vise od 2 mj na pretragama vezano uz alergiju bila je ova recenica Lagana ikterija i lagana lipemija i nitko mi u klaicevoj nije rekao ni rijeci o tome, pa ocito nije bilo bitno, tj nije nista strasno... ona mi je u prvom mj dobila 1500g a u drugom nesto manje od 1000g
Sad cemo ponavljati proteinogram i imunoglobulin (sa 8 mj) pa cemo vidjeti dal ce to opet biti (ako se to uopce vidi na tim pretragama :? ) i ako da dal ce mi reci sto o tome...
Ona je iskljucivo dojena do 6 mj s tim da sam ja na dijeti a sada jede par zlicica zdroljenog voca/povrca na dan, ostalo cica... sve u svemu, nije se spominjalo prestajanje dojenja ni u kojem trenutku ni s koje strane...