lukica, ubaci kakvu preporuku apartmana
kaj se može doći vlakom?
Printable View
lukica, ubaci kakvu preporuku apartmana
kaj se može doći vlakom?
ma ona se sprda na put do sarajeva, pusti je.
mi smo propustili tramvaj pa bi ja sada vlak do skijališta.
A ima jedan, tam od Malnitza prema Gastainima
OK, gdje su apartmani?
evo apartmana:
http://www.sappada.info/it/appartamenti.php
[quote="NanoiBeba"]mi smo propustili tramvaj pa bi ja sada vlak do skijališta.
A ima jedan, tam od Malnitza prema Gastainima
Taj put neću zaboraviti.
U Malnitzu ni traga snijegu, ukrcali se na vlak i izašli u Gasteinu na 2 m. snijega :D
Gledala sam ove apartmane u Sappadi, ali nema našeg. :/
I izgleda da se dosta uredilo od našeg posjeta.
[quote="jazz"]Citiraj:
NanoiBeba prvotno napisa
Mi bili ove godine u Mallnitzu :heart: on je ipak nisko naspram Gastein-a ali ove godine....snijega koliko ti oko seže....
Citiraj:
NanoiBeba prvotno napisa
Koristan link za putovanja: http://www.viamichelin.com/viamichel...MaHomePage.htm
Izračuna čak i cestarinu bilo gdje u Evropi, potrošnju goriva, detaljna mapa puta, sve.
mi cemo ovdje!
http://www.kompas.hr/zima/objekt/828...tel_cristallo/
jedva cekam!!
Citiraj:
jazz prvotno napisa
WOW!!!
[quote="jazz"]znam. Bili smo u Bad Hofgastainu kad hje F. imao godinu dana ali nismo išli vlakom.Citiraj:
NanoiBeba prvotno napisa
Sada neću tamo jer je jako, jako skupo.
Baš smo bacili računicu tog skijanja i ovogodišnjem. Cijena je ista prvog skijanja i drugog koji uključuje dobar shopping (čak i stvari za stan)
hvala.Citiraj:
apricot prvotno napisa
Ali ja bi da mi netko kaže koji je blizu skijalištu. Kao što si mi ti rekla za San Candido. Fakat je najbolje negdje ići na preporuku.
Slažem se.Citiraj:
NanoiBeba prvotno napisa
I žao mi je što ti ne mogu pomoći oko apartmana, jer, naš je bio udaljen oko 1 km od staza pa smo išli autom.
Tad nas nije smetalo, ali sad sa djecom je druga priča.
pa zar uz svaki ne piše udaljenost od skijališta?
čekamo lukicu sa prospektima; svi dolomitaši imaju karte sa točno ucrtanim položajem apartmana u odnosu na skijalište
Mi bili prošli tjedan u Katschbergu. Vrijeme nas baš i nije poslužilo, samo je zadnji dan bilo sunce. Tako da nam je nakon tri sumorna dana raspoloženje palo. K tome je i MM treci dan pao i istegnuo ligament. Tip mu je pri silasku s četverosedežnice ušao un putanju, on ga je htjeo izbjeci i nasao se na podu.
Lara se uglavnom sanjkala i malo iprobavala skijanje, no problem je bio sto nije bilo staza s tepihom. Sve su bile u sklopu skolica. A ona nece u škole skijanja iako je bilo Kompasovih skola. Ali moja curka je jako osjetljiva na vibre u zraku. I kad je vidjela pocetnu atmosferu u skolici, odnosno ona je vidjela samo one koji nisu sretni ili su plakali, nije htjela ni primirisati skolicama.
Tako da se vecinom sanjkala, najdrazi joj je bio svakodnevni kupanac u hotelskom bazenu. Bazen je mali, ali malo je ljudi dolazilo, tako da su ponekad MM i ona bili i sami. Tu je najvise uzivala. Smještaj je bio odličan, bili smo u hotelu Sonnalm, i dobili smo sobu koju je unutar velike sobe imala jednu malu s krevetima na kat, ormarom i prozorom i sve uređeno u austrijskom stilu. Lara je bila oduševljena, što da kažem sama je spavala u toj sobici :shock:
Jedan dan smo otisli u srednjovjekovni dvorac u Mauterndorfu. To joj se jako svidjelo, imaju i razne interaktivne igrice za klince. Tipa puzzle, memory. Sobe u dvorcu su namjestene tako da sve mozes opipati. Jedino joj se nije svidio WC , sjednes, a ono rupa ispod 8)
To je još jedna stvar (u stvari dvije) koje su mi se dopale u San Candidu:
na stazama nema gužve niti puno ljudi koji "divlje" skijaju ili snowbordaju
2. niti jedan dan nisam vidjela da ijedno dijete plaće u školi skijanja. Učitelji izgledaju tako strpljivo i iskusno u radu s djecom.
I fakat sve vrvi obiteljskom atmosferom i prilagodbi djeci i njihovim potrebama.
Baš ono dobra atmosfera, da mala djeca koja su prvi put na skijama zavole taj sport i snježne padine
K. koja nije htjela u školu skijanja, a to smo i mi znali, na kraju je priznala da joj je malo žao (ali samo malo)
od ove lukice niš koristi...
u velikoj sam gužvi i strci na poslu, a prospekti ostali doma...
nadam se da ne planirate skijanje za sutra, prekosutra...
za sappadu mogu i po adresi znati koliko je app daleko od skijališta, pa pucajte ako vam se svidi neki konkretni
što se čistoće tiče - oni koje sam osobno vidjela poprilično su dobri (većina je i potpuno novo namještena), ali ipak me marelici malo strah preporučiti ikoji :mrgreen:
ne, ne, mi to za iduću godinu. Tako da imaš vremena nešto preporučiti
lukice, mi u subotu krećemo za San Candido; znači, ova godina je "ispucana".
a do sljedeće će ti valjda proći gužva...
ajme, kako se veselim ponovo ići tamo :D
Oprosti, nisam prije vidjela pitanje.Citiraj:
hrčkić prvotno napisa
Muž me podsjetio da smo to zapravo kupili u Mercatoru u Splitu, ali kaže da od onda nije vidio da ima. Evo dva linka gdje možeš vidjeti o čemu se radi i naručiti. Mislim da je ovaj prvi direktnija veza pa je i jeftinije, ali provjeri to.
http://www.kregar.telekom.si/vajeti/default_uk.htm
http://www.ski-teacher.com/
prvi put idemo na Roglu- Slovenija, zanima me zna ,i netko kakve su cjene hrane jer smo u privatnom smještaju.Da li ima kakav restoran gdje se može pristojno jesti market za kupiti što nam treba i sl.
Da li se netko vratio sa zanimljivim iskustvima?
odakle?
sa Rogle ili bilootkud?
Bilokud.
Kako je bilo? :)
standardno - predivno :D
opet smo imali sreću s vremenom, sve dane je bilo sunčano, osim jučer, kada smo krenuli kući.
opet isti apartman, isti restoran u kojem se hranimo... Mi smo jako lojalni "svojim" ljudima i "svojim" prostorima, pa ih godinama ne mijenjamo.
put traje točno pet sati; prije smo stajali kod tunela kroz Karavanke, ali otkako je otvoren Marche bistro na Petrolovoj crpki iza Ljubljane, ne možeš ne zaustaviti se baš tamo.
prednost puta je odlična cesta kroz prekrasan krajolik, tako da i onih osamdesetak kilometara nakon silaska s auto-ceste... uživaš.
I, pitam se zašto Slovenci tunelarinu naplaćuju 7,70 eura, a Austrijanci - 6,50?!
Mi se vratili prije 2 tjedna...bilo super također :D ..iako jaaako razočarana Tarvisiom kao turističkim mjestom, sve je bilo ok jer je akipa bila ok...staze nisu loše s obzirom da je vrijeme bilo koma...padala nam kiša zadnji dan..kod nas je daljnja opcija-Austrija...nema snijega kao na glečeru nigdje...ovo je bilo manje mjesto, ali nikakva ponuda...
Mi upravo uživamo na Rogli. Vrijeme idealno, staze u odličnom stanju. Tko može nek' odmah dođe! :D
Da li netko zna, gore na Sljemenu jel se ima gdje za iznajmiti oprema (i odrasli i djeca) ako bi se išlo na vikend skijanje?
Ili to moramo tokom tjedna u Zagrebu posuditi.
Bilo je, ali s obzirom na uvjete (bez snijega) mislim da ih nema. Mozes posuditi opremu u Kec oprema, Zuti macak, hrvoje sport
Vidim da ima oduševljenih sa San Candidom pa me zanima osunčanost staza.
Moj je dojam da su staze bez sunca ili s jako malo sunca. Da li je to zaista tako ? Baš sam obratila pažnju dok smo prolazili no sve su staze bili u hladu.
Mi smo bili lani. Cijeli tjedan je bio krasan, sunčan, i ja se ne mogu sjetiti da u nekom trenutku nismo bili na suncu. Ok, popodne bude bez sunca u podnožju, ujutro ne samom vrhu, ali uvijek ima osunčanih staza (ako nije oblačno, naravno). Najviše se veselim baš tom boravku na suncu.
hvala Freja,
onda me ipak prolazni dojam prevario. a baš sam si dala truda i buljila u staze, morat ću poraditi na dioptriji :mrgreen:
larmama, mislim da si ti ipak dobro vidjela, pogotovo jer si vjerojatno onuda prolazila popodne. Ujutro ima sunca ali već oko pauze, sunce se sakrije iza dolomitskih stijena.
freya ide u kasnijem terminu na skijanje pa je i sunce više.
Meni osobno nije bitno da su mi staze stalno osunčane. A ionako nam je glavno skijanje ujutro a tada je sunčanije. Uglavnom, sve staze nisu osunčane, pogotovo ne cijeli dan.
isuse, kako glupo zviči onaj moj post -ponovila sam "sunčano" valjda 10 puta. No nadam se da si shvatila. San Candido nije Kronplaz. Staze su samo sa jedne strane brda.
Nano shvatila sam sve i ipak me dojam nije prevario, hvala.
Prolazila sam oko 13, 14h. Mi nismo ranoranioci pa nam itekako treba sunca i iza pauze.
larmama, a gdje vi skijate?
Ove godine smo bili u Val Gardeni. Bilo nam je odlično, sunca i snijega ko u priči :-) .
S time da nama nije problem smještaj gdje se mora do skijališta autom i nismo tražili takav apartman. Tako da smo imali kombinaciju autom na skijalište, šetnje po mjestu pješice.
larmama, i mi smo ove godine potegnuli dalje, puno dalje od Rogle.............
Francuska je zakon! je dalje, duže, skuplji benzin i autocesta po Italiji, ali sve to kompenziraš jefinim smještajem (a naš je bio vrhunski za malo para!) i ski pasom uključenim u cijenu boravka. čitaj: apartman 4 zvjezdice po osobi 1300 kn uključujući ski pas! 180 km staza, bezbroj sedežnica, gondola i tanjurića, plavih i crvenih staza...........ma prekrasno
a ispalo jeftinije nego Rogla!
jedina mana je ispravljanje četvrtaste stražnjice:oops:
preživjeli smo i to
Maxi, bome ste se vi naputovali. I prijateljica od moje curke je bila u Francuskoj, samo busom. Isto im je bilo super.