Radila sam samo lakse poslove, ako sam osjetila da mi je nesto tesko ili me umara, odmah sam prestala. Zadnje tjedne nisam radila bas nista.
Printable View
Radila sam samo lakse poslove, ako sam osjetila da mi je nesto tesko ili me umara, odmah sam prestala. Zadnje tjedne nisam radila bas nista.
radim sve kao i prije trudnoce... nevolim nered i totalni sam pefekcionista, i sama sebi prigovaram zbog toga, ali sta cu! voljela bi ja da me boli uho za sve...dobro, bar za neke sitnice. :nope:
ufffCitiraj:
Tajci24 prvotno napisa
mene je sva sreca ovo prvo pustilo ;)
naime, odgojena sam tak da se to svakodnevno MORALO obavljati i nakon n godina prakse uvuklo se pod kozu, ali moram priznati, cim sam doselila sama u svoj stan, prioriteti su se promijenili. NE MORA se bas svaki dan sve pospremati, pogotovo, ako ti je zlo, povraca ti se, radis i imas malog klinca koji trazi svu tvoju paznju...ako ne usisas bas svaki treci dan, vidjet ces da do jednom tjedno usisavanja nije velika razlika :mrgreen: a da ne pricam o tome da se stvari za klinca jako dobro "ispeglaju" ako ih ravno objesis, bez kvacica, slozis odmah nakon skidanja sa strika i stavis na dno hrpe...ves se ravnomjerno trosi, a onaj na vrhu je uvijek dovoljno ravan da kad to cudo obuce samo jako ostro oko vidi da to i nije peglano ;)
sva sreca da me pustilo jer sam kad se malisa rodio peglala sve, samo sto nisam dezinficirala cijeli stan, a o mrvicama koje su mi dizale tlak na milion da i ne pricam..sad zivim manje stresno :mrgreen:
joj kad se samo sjetim koliko sam se napeglala kad se E. rodila, presvlačila sam je koliko i pelene i svaki put odjeću stavila u pranje, a peglala sam sa svake strane, sad mi to ne pada na pamet, iako možda promjenim mišljenje kad dođe nova beba :oops:
ja sve radim, osim iznosenja smeća i praznjenja pepeljara, to nikako me mogu, pa ovisim o tome dali se MM sjeti
ovako i ja, na pregledu s 33 tjedna dr rekao da sam se otvorila za prst i da je najbolje da sad malo smanjim tempo da izdržim do 37. tjedna pa sam prestala s usisavanjem, pranjem podova i kadeCitiraj:
miki2302 prvotno napisa
još uvijek kuham, perem suđe (iako većinom perem u perilici), lavabo i wc školjku u kupaoni, peglam djelomično stojeći a djelomično sjedeći
moram priznati da sam i sama primjetila da se u zadnja 2-3 tjedna više i brže umaram a i čemu sad riskirati
prozore sam oprala za Božić, ne pušimo tako da se ni ne prljaju jako a ako sve bude u redu i potrefi se lijepo vrijeme oprat ću ih u tjednu prije termina a ako ne onda kad rodim, neće svijet propasti
ovako i ja, na pregledu s 33 tjedna dr rekao da sam se otvorila za prst i da je najbolje da sad malo smanjim tempo da izdržim do 37. tjedna pa sam prestala s usisavanjem, pranjem podova i kadeCitiraj:
miki2302 prvotno napisa
još uvijek kuham, perem suđe (iako većinom perem u perilici), lavabo i wc školjku u kupaoni, peglam djelomično stojeći a djelomično sjedeći
moram priznati da sam i sama primjetila da se u zadnja 2-3 tjedna više i brže umaram a i čemu sad riskirati
prozore sam oprala za Božić, ne pušimo tako da se ni ne prljaju jako a ako sve bude u redu i potrefi se lijepo vrijeme oprat ću ih u tjednu prije termina a ako ne onda kad rodim, neće svijet propasti
mene je moje dijete danas pitalo:a mama, kaj stalno peres taj pod i cistis...
sta da radim kad mi je dosadno,a i manje me boli kad se krecem i nekaj radim....kad se legnem odmah me uhvate kontrakcije..
Saveznik? Setnja? :shock: Najgore od svega tokom trudova mi je bilo hodanje. Do wc-a mi je trebalo 15-min!Citiraj:
pinocchio prvotno napisa
No to nije tema....
Ja sam imala napade energije pa sam cistila ko manijak a isto tako je bilo dana da nisam ni prstom makla.
Najveca atrakcija sam bila u 9. mj trudnoce u autopraoni u kojoj sam peres auto, ja, trbuh ogroooman, miniwash u ruci i peri misko! :lol:
Peglanje sam oduvijek mrzila pa sam se pri kraju trudnoce ponekad i uspjela izvuc pa je uskocio MM ili sogorica.
ovog se sjecam iz prve trudnoce..mislim stalnog pranja i ciscenjaCitiraj:
filip prvotno napisa
ja u 9 mj, brojim dane do termina a u stanu gradiliste :mrgreen:
musko je sredjivalo stvari tipa farbanja, premjestanja namjestaja i sl, ali sam ja svaki dan oprala 2-3 puta cijeli stan sa mocho (vileda) krpom 8) sve po devizi ne boli me dok radim, sporo to radim, krecem se sto je dobro i za mene i bebu, a bit ce nam cisto :lol:
ja sam više nego ikad čistila nakon rođenja niki, kao da mi je upravo to što nisam imala dovoljno vremena za potrebno i željeno stvaralo nekakav dodatan pritisak pa sam od tog osjećaja da ne mogu stić, stalno nešto radila... a sad su mi se standardi totalno srozali :), sve većeg i većeg trbuha sve manje gledam prljavi pod il neizribanu kadu, s sve više guštam u odmoru prije bure... al kad dolaze gosti to izgleda kao brzinska vježba evakuacije u koju su uključeni svi prisutni.... i niki s vlažnim maramicama riba štogod stigne, vlažnim jer kad je htjela svoju mokru krpu, to je bio potopčić, naime ona je sama želi močiti
Meni od početka trudnoće niti jedan miris nije smetao- osim miris domestosa, sanitara ili ostalih jakih kemikalija. Sad u zadnjih par mjeseci mi ne smeta recimo miris cifa....ali sanitar i domestos još uvijek ne želim iskušavati :mrgreen:
Tako da tu i tamo znam oprati kupatilo, ali samo cifom :mrgreen: Od ostalih poslova znam ponekad obrisati pod, usisati, veš perem i sušim redovno... :mrgreen: Ali kako mi od četvrtog mjeseca trudnoće stalno naglašavaju OBAVEZNO mirovanje- i to malo kad napravim na mene se galami :(
A meni opet dođe žao mog dragog jer je siroče raštrkan na sve strane :( Ali uskoro mu dolazi punica na ispomoć, tako da se već veseli tome :mrgreen:
Ja sam od sutra u 32.tjednu i za 2 tjedna idem na bolovanje a do sada sam radila puno radno vrijeme. Ne radim svaki dan jednako vremenski pa spremam kad radim krace i kada mi se da. Trudim se rasporediti si a ne sve u jednom danu pa budem mrtva umorna. Uvijek idemo zajedno u trgovinu (osim ako kupujem par stvari) i ne nosim nista tesko. Kad osjetim da sam umorna, sjednem 5-10 minuta i onda dalje. Uglavnom, muz mi uskace kad god ga nesto zamolim a opet trudim se raditi sto mogu jer mislim da je to dobro za organizam. Pouzdam se u to da treba slusati vlastito tijelo koje mi najbolje kaze kad mu nesto ne pase! I onda malo usporim!
Kad sam rekla da mi postaje tesko prat pod (prala sam ga čučećki s krpom u ruci) muž mi je kupio džoger :lol:
Ma dobro, inace nije takav muski sovinist. On usisava, briše prasinu, pere kadu, a ja idem na plac, kuham, perem veš i peglam (i perem pod :) ).
znate ono što se kaže - kad se opečeš pušeš i na hladno
e pa ja sam prvi put sve radila po doma i imala spontani. znam da vjerojatno to nije uzrok ali još uvijek si postavljam pitanje da li bi možda bilo drugačije da sam malo više mirovala.
I zato sad - nema usisavanja, nošenja košare s mokrim vešom, pranja podova... i čim osjetim da me nešto boli odmah odmor. Možda ima više prašine i pločice se ne sjaje kao prije kad sve to ovisi samo od MM ali meni je dobro i uopće me ne grize savjest.
ja isto tak, samo laganini i kad mi se da i kad se osjećam sposobno, jer moja mala se nekad tak lijepo namjesti da se ne mogu dići sa kauča, a kamoli kaj drugo... ponekad mi pranje kupaone traje po dva sata (ima par kvadrata) zato kaj se stalno odmaram, al čemu žurba ionako sam na porodiljnom pa bar imam neku zanimaciju :)
Sve sam radila, šljakala ko crnac. Nisam imala ničiju pomoć, suprug vječno odsutan...nosila kante mokre robe sa prvog kata na treći, kuhala, peglala, nosila vrećice iz trgovine, kartone mlijeka, micala ormare i krevete...i u prvoj i drugoj trudnoći.
ja ko iridana, jos zivim na 3. katu bez lifta, nosala klinca gore dok nije znao sam, selila stvari iz starog stana u novi.. sve zivo. vise nego kad nisam bila trudna :mrgreen:
posjetila nas patronazna neki dan, ja srecom nisam bila kuci, i isprica ona sve mm: pa krenule price te ne smijem ovo, pa ne smijem ono. kao usisavati ne smijem, zbog vibracija :? a meni tako lijepo kad usisem i operem podove, osjecam se toliko bolje! :mrgreen:
razmisljam hocu li ja oprati tus ili da cekam mm - kontam si jel stetan taj "miris" ajaxa npr.? mislim isparavanje...
kod nas bi ponekad bila bomba da cekam da MM sve obavi, jer radi po 15,16h dnevno...
MM i ja imamo dogovor da velika pospremanja tj. čišćenja obavljamo zajedno,podijelimo poslove i svaki jedan dio kuće pospremi,on uvijek čisti kupaonicu i wc jer je dogovor(njegov prijedlog)da ja zbog trudnoće(24+5) ne čistim zbog raznih jakih dezinfekcijskih sredstava i položaja pranja kade i pranja svih podova,naravno isto zbog položaja.meni to odgovara da vam budem iskrena.naravno da ja svaki dan malo pomalo održavam kuću.njegova molba je jedino da ne mora peglati.ha,ha,nek mu bude!
meni je zato MM kupio onu Viledinu spužvu na teleskopskoj dršci. Ah svaki ima svoj nacin rjesavanja poslova. Ok ipak mi je jucer mjenjao posteljinu, da ja ne moram dizati. Jadam doma je samo nedjeljom i onda ga zaposlim :xCitiraj:
noah9 prvotno napisa
Radim sve...ne zato sto MM neće, nego sam doma na GO, pa onda ide PD...pa što da radim!!!? Nisam TV tip, internet pročitam od 8-9h i onda idem lickat stan. Nemam nikakvih poteškoća, perem i prozore i pod(dobro ne klečim nego perem stojećki sa onom napravom s drškom), suđe perem, kadu perem...niš mi ne smrdi nit mi smeta od tih sredstava za pranje, jučer ispeglala brdo robe...i ponašam se uglavnom kao i prije.
nisam ja od onih koje ništ ne rade i nisam mu ja dala uvjet da mi mora pomoći nego je to bio ponavljam njegov prijedlog i ja sam ga prihvatila iz tog razloga jer mi je bilo jako drago da razmišlja na taj način i zašto mi ne bi pomogao ako to želi.on radi,ja sam na bolovanju i isto imam vremena na pretek i svaki dan kuham,perem i obavljam manje svakodnevne kućanske poslove,a kad imamo malo opširnije čišćenje obavimo zajedno tak da imamo više vremena za nas da smo skupa!a nadam se da će mu ta navika ostati barem ono prvo vrijeme kad beba bude malena i kad ja fakat ponekad nebum sposobna to sve sama obavljati.mišljenja smo da radije zajedno to obavimo,pa nam ostane više vremena za zajedničke šetnje i sl.,nego da se ja ubijam od napora a on da visi u kafiću!naš bračni dogovor! :)Citiraj:
zeleno_sunce prvotno napisa
pa najnormalnije je tako! moj brat kaze: zajedno prljamo, zajedno cistimo! :mrgreen: moram malo kuhinju srediti, htjela sam jos prije pola sata! moram priznati da mm sad u mojoj T radi vise od mene :oops: ok, prvo sam morala strogo mirovati, pa stvarno nisam htjela riskirati. onda je on "puko" od pranja sudja i kupili smo perilicu. :lol: ja je jos nijednom nisam ukljucila, samo izvadim kad je cisto, lijencina :oops:
volim usisavati i prati podove, to mi daje neki osjecaj zadovoljstva, kak je sve cisto i lijepo, bar dva dana. a onda dodje patronazna i kaze da ne smijem :?
jos nismo oprali tus, ni mm ni ja
radim sve normalno samo malo sporijim tempom... trudnoća mi je ok i nemam nekih većih problema osim povremene žgaravice i umora.
ali zato mi MM ne da ništa raditi, kad dođe doma s posla svaki put kad se dignem sa stolice, kauča, kreveta - prigovara i gunđa.
a meni je njega žao, kud je još cijeli dan na poslu pa još i da mora kuhati ručak, prati suđe, veš, peglati kad dođe doma. tako ja to sve lijepo obavim dok je on na poslu pa kad dođe malo prigovara i ljuti se, ali ne može više ništa jer što je napravljeno - napravljeno je :)
Samo ti daj, oni se tako nauče pa očekuju od tebe isto i kasnije kaad budeš radila :mrgreen:Citiraj:
Leilani-m prvotno napisa
Ja nis radila skoro niš :mrgreen:
jednostavno mi se nije dalo ili bi se prepala čim me nešto štrecnulo tak da sam rano odustala od kućanskih poslova. Srećom je MD spretan po tom pitanju :mrgreen:
Ja sam u prvoj trudnoći bila baš zapravo trudna pa nisam ništa radila. Te sam bila umorna, pa kad se previše naprežem žgaravica me muči, pa mi je doktor rekao da ne smijem prati prozore, te sam pročitala da trudnice ne smiju usisavati, te mi noge otiču pa ne mogu dugo stajati, te mi stomak smeta pa ne mogu kuhati, muka mi je od mirisa pa ne mogu prati suđe itd...doktorirala sam izgovore. Sada radim sve po kući i sa djetetom i da sam onda radila koliko sada radim stan bi mi bio vrhunski sređen. Ipak, većina energije mi ode na dijete pa kućanski poslovi trpe. Eh.... :mrgreen:
Ja nisam imala nikakvih simptoma trudnoce do 6.tjedna tako da sam sve normalno radila (taman smo selili). Onda mi je od 6. do 12. tjedna bilo malo muka i cesto me hvatao umor ali sam i dalje radila samo s vecim pauzama i odmorima. E onda kad je to proslo, onda sam radila kad mi se dalo i koliko mi se dalo, ali u biti je sve bilo na svom mjestu. Sad sam 35. i 36. tjedan u mirovanju jer sam se pocela otvarati a onda od iduceg, 37. opet krecem u akciju. Muz mi puno pomaze i isto gundja da zasto ja to radim i tako. A ja jednostavno ne mogu stalno lezati, poludjela bih! Jedva cekam 37. tjedan!!!
meni MM strasno puno pomaze, jer je meni dr. rekao - strogo mirovanje, ali ja ne mogu gledati kucu u "muski urednom stanju", pa malo pozovem mamu, malo radim sama
joj, znam kak je to kad neko drugi sprema, a ti si zamislis drugi tip urednosti ili cistoce, a onda recimo moras mirovati, pa ne mozes... :roll: no da zovem mamu ili ne daj boze sveki da ciste, nema sanse! poludila bi! kad bi mi sve nesto ispremjestale, ili samo da ih gledam kako rade nesto drugacije nego ja... grozna sam, znam, al sta cu... :roll:
Radim sve normalno, al ne zadržavam se dugo u jednom položaju.
Ako osjetim potrebu stati ili ako me nešto probode, stanem tj. legnem :mrgreen:
I zbilja mi bude bolje.
tek sam u 7-om tjednu, a vec ne radim nista, ali nekako se nadam da ce to proci!
smetaju me svi zivi mirisi, od hrane do deterdjenta za sudje, tako da hvala Bogu sto je mm preuzeo sve bez ikakvih problema. Svaki dan mu govorim kako mu se duboko klanjam :)
Danas sam mu uspjela pomoci oko rucka.
Stvarno me mazi i pazi i sve sam sredjuje.
joj, za mene bi to bilo opasno reci jer bi onda mislio da MENI radi uslugu time sto cisti.Citiraj:
shesna prvotno napisa
Ja sam se odlucila za opciju da sam ga uvjerila da je to normalno da i on radi kucanske poslove i time izbacila recenice tipa "skuhao sam TI rucak, oprao TI suđe"
namjeravam ga zaposliti i kada rodim 8)
Ja sam jedna od "sretnica" cijeg muza nikad nema doma pa je cijela kuca i briga oko trogodisnjaka na meni. A trenutno sam u fazi kad nemogu ni kuhat, ni prat ni cistit jer imam konstantne mucnine i sve mi smeta....kuca mi nikad nije gore izgledala a inace sam osoba kojoj smeta mrvica na podu. Nadam se da ce mi se energija ubrzo vratit (sad sam u 9,5 tjedana) inace morat cemo pozvati "odred za cistocu".
meni se energija vratila skroz u 15,16 tj. i onda sam bila "ko pticica" do 25 tjedna kada su poceli opet problemi (trudovi, otvaranje).
imala sam 2 mjeseca blagostanja i nikada se nisam osjecala bolje
[quote="bebeto"]Ja sam jedna od "sretnica" cijeg muza nikad nema doma pa je cijela kuca i briga oko trogodisnjaka na meni. I ja sam isto takva sretnica. U 1.trudnoći je još moja mama živjela s nama pa sam većinu poslova prepuštala njoj ali ona i tata su se odselili pa zadnje 2 god. sve moram sama jer suprug radi od pol 7 pa nadalje.Većinom ga nema do 8,9 navečer a ponekad i dosta duže.Dok je doma onda stalno nešto tipka na kompjuteru.Tako da je sve na meni,čišćenje,kuhanje,spremanje,briga oko moje male nestašne i jako vrckave curice.što dalje sve to mi je teže jer živim na 5.katu zgrade,a u 8.mjesecu trudnoće sam. :(
ja od 6 tjedna do sada ne kuham jer mi je na sve sirovo muka. moram priznat da se situacija malo popravlja, mučnine su rjeđe, ali mi ipak intezivni mirisi uvelike znaju zasmetati. kuhaju mi jedan dan moja mama jedam muževa ali iskreno jedva čekam da to preuzmem, jer mi je dosta toga da svaki dan u nekoga moram ići na ručak i osjećam se kao da ih mučim. muž usisaje kuću i ode izbaciti smeće, prenese mi robu na balkon i onda je ja postavljam za sušenje. dakle, gotovo da ne nosim ništa teško. ostale sve poslove od ribanja (imam onu novu četku za ribanje, ne bi htjela reklamirati pa neću reći ime, ali savršena je) pranja prozora, robe, peglanja sve radim sama ne brzo ko prije, ali uspijem sve napraviti, samo pravim pauzu od 10-ak min između posla. i da idem na posao i planiram raditi dok god budem mogla.
ja sam 37+4, pred dva dana sam prala sve prozore, tepih, odmicala krevete......mislim da organizam sam zna kad mu je dosta