a šta će zelje u frižideru?
kupiš pa u lonac.
Printable View
a šta će zelje u frižideru?
kupiš pa u lonac.
kaj vi nikad ne jedete salatu od kiselog zelja?Citiraj:
apricot prvotno napisa
mi nekad dobijemo od bake, pa drzimo duze u frizideru, i povremeno napravimo na salatu.
i nevjerojatno je koliko moze smrditi, cak i iz posude koja savrseno 'dihta'.
da, ali kupim u vakuum vrećici, stavim u zdjelu, pospem kimom i sa malo maslinovog i pojedemo. ono što/ako ostane, bacimo.Citiraj:
NanoiBeba prvotno napisa
dok smo kiselili sami, u vrećama, odrezali bismo koliko je za obrok i vratili u vreću na balkonu.
sad nemam balkon, pa ni ne kiselim.
X od A do ŽCitiraj:
poslije svakog kuhanja ionako treba prati suđe ili potrpati u suđericu, pa uz to normalno ide i pranje plohe, špareta i pločica iznad špareta ako se nešto frigalo. jednom tjedno prebrišem sve fronte i površine (max 10 min posla). mikrovalnu kad primijetim fleke (čas posla, zajedno sa suđem), elemente iznutra kad zaključim da treba (to zaključim cca 2x godišnje), isto tako i frižider (čekam kad je skoro prazan pa i to obavim u 10 minuta).
jedino pećnica zna biti problematična ako je nešto curilo a nismo odmah oprali, tu na scenu stupa mm i neki otrov.
trik je u redovnom održavanju, meni je to puno lakše od zapuštanja i cjelodnevnog ribanja - za to sam prelijena (dešava se u ostalom dijelu stana pa znam o čemu govorim ).
:mrgreen:
a zakaj, jesi li probala frigoverre posudu? Meni je odlična baš za zelje, grah salatu i slične stvari s jakim mirisima
Što se tiče masnih fleka na pločicama, čini mi se da sam ih jednom relativno dobro očistila sodom bikarbonom i octom, ali kako sam to nanijela na vertikalnu plohu ne sjećam se :?
nisam, nemam. gdje se to moze kupiti?Citiraj:
Ailish prvotno napisa
probat cu sa sodom i octom.
priznajem da sam te plocice malo zapustila. a i fronte su mi packave :oops:
frigoverre imaš mislim posvuda, ja sam kupila u konzumu. To su staklene posude s plastičnim poklopcima.
i moje pločice su zapuštene, a za fronte je jedino rješenje zamjena :evil: jer su sfušane tako da se vidi svaka fleka, svaki pokušaj brisanja fleka, pokušaj brisanja tragova brisanja itd (rekurzija) :evil:
topice o kuhinjama zaobilazim u širokom luku
ja sa sodom baš i nisam zadovoljna. Pokušala sam je uvaliti u više kombinacija čišćenja, što kuh. elemenata, što suđa, što Wc-a, odstranjivanja kamenca, šporkice itd.... Tu mi je puno djelotvornija limunska. Od sode nisam doživjela očekivani efekt.
Netko je spomenuo čime čistiti masne fleke i točkice na pločicama oko špakera- ja sam nedavno otkrila (tj. prijateljica mi) neki denkmitov proizvod (u rozoj bpoci) za odstranjivanje masnoće... i stvarno brzo i lako skida i to bez jakog ribanja.
kakav vam je to "Super 10" i di ga kupujete?
ah, ja bih onda trebala zaobilaziti i one o wc-u i o dnevnim i o spavacim sobama...
ja nisam u nicem trajno-ustrajna.
povremeno dovedem u red, neko vrijeme odrzavam, a onda opet zapustim.
mislila sam na one gdje se ljudi hvale skladom boja u kuhinji koji je u kontrapunktu s blagovaonicom i boravkom
na topicima o čišćenju se još nađe koja srodna duša :love:
a to...
nemam ni ja tako promisljen pristup zivotnom prostoru.
meni su nase boje i teksture ugodne, a koliko su stvarno pogodjene, i sto bi neko strucno oko (npr. aprino) reklo - ne znam...
kao i svemu drugom u zivotu, i uredjenju interijera smo pristupili prilicno spontano, laicki i stihijski.
Znači najbolji je recep u vodu staviti octa i sode bikarbonu i oprati sve kuhinjske površine.
Ja imam osječaj ak ne koristim nikakav deterđent da se neče dovoljno dobro oprati.
I nije tak zmazano ali treba se počistiti.
Di si to točno kupila na kojem odjelu u Mulleru. I baš tak tražiš "aktivni ugljen".Citiraj:
Dijana prvotno napisa
Koliko ga često mjenjaš da bude djelotvoran?
nema "stručno oko" ništa za reći, niti bi smjelo, ako se čovjek u svome prostoru osjeća ugodno.
TO je bit stanovanja, a ne moda, cijena, praktičnost...
evo super 10
domy, kombinacija soda+ocat koristi se tako da naspeš sodu i na to naliješ octa, počne se pjeniti i onda izribaš. Tako možeš čistiti kadu, sudoper, otčepiti slivnik... Ako razrijediš s vodom mislim da ćeš izgubiti efekt
Tamo di stoje mirisi za ormar, za kantu za smeće i slična čudesa. Gdje su sredstva za čišćenje kuhinje, ali s druge strane police.Citiraj:
domy prvotno napisa
Ali priznam, nisam ga ja tražila, on je tražio mene. :mrgreen:
Čini mi se da je pisalo da traje pet tjedana, ali nisam sigurna, a ambalažu sam bacila.
Znači onda mi preostaje deterđent za suđe, spužvica i ribanje.
peru sa tim zube? mrak, a ja sam mislila da su emway i herbalife sekte, sad vidim da ih ima josCitiraj:
Mima prvotno napisa
:lol:Citiraj:
stray_cat prvotno napisa
ali moram potpisati mimu - s jednim dodatkom: za čišćenje kuhinje mi je bio NAJBOLJI proizvod - goldenov SUPER 100.
ali pakiranje od 10 litara bi mi trajalo doživotno :( ...
jel ima još 9 srodnih duša, pa da podijelimo po litru? :mrgreen:
kad sam s tim našpricala šporet - bilo je kao u reklami... povučeš spužvicom, i ode...
aje da se postrojimo
ti i ja tražimo još 8
evo, ja treća! a pošto to košta?
poledala sam na link :
Super 100 (10 litara) --> 881,20 kn
ja sam zainteresirana za 2 litre (za mene i mamu) :mrgreen:
Čekajte, jeste sigurne da to nije Super 10 samo u desetllitarskom pakiranju??
100 % sigurna.Citiraj:
Mima prvotno napisa
jednom su ga kupili u mojoj bivšoj firmi, i dečki mi dali pola litre... trajalo mi je godinu dana :? !
a ovo ti je cjenik s gornjeg linka :mrgreen: :
Super 10 (10 litara) 826,20
Super 10 Mirisni (10 litara) 948,40
Super 10 Mirisni (25 litara) 2035,20
Super 100 (10 litara) 881,20
Super 100 (25 litara) 1665,80
tražimo još 5
tko će pretakati ?
sutra zovem svoju "dilericu" :lol: , pa javim rezultate... možda i ona ima nekog za koju litricu ;) .
i lako za pretakanje, samo da se skupimo. 8)
evo mene za litricu
je bolji "obični" ili mirisni?
traže se još 4 !
AJMOOOOOO ŽEENEEEEEEEE
što je super 10, a što super 100?
super sto je super 10 na kvadrat! :lol:Citiraj:
aleksandra70vanja prvotno napisa
naravno, kupujemo idući tjedan (zbog bojkota) 8)
ja bih ipak pričekala do kraja mjeseca :mrgreen: . merkur je retrogradan, i kupnja ponekad može biti pogrešna u tom periodu...Citiraj:
mirjana prvotno napisa
to će vjerojatno osjetiti oni koji sad manijakalno šopingiraju, pogotovo ako su moj horoskopski znak :lol: ...
:mrgreen:
može i krajem mjeseca, kad bude samo mi javite :)
:roll:Citiraj:
sorciere prvotno napisa
ozbiljno pitam
nisam nikad uzimala niš od goldena, ne znam njihove proizvode
ovo je bilo kud svi turci tu i mali mujica
a i da nadoknadim što ne idem u špežu svaki dan 8)
je to samo za kuhinju, se koristi razrjeđen, se ispire.....
može kakav link?
Ja kupujem jednu litru, ali prije molim odgovore na ova pitanja :mrgreen:Citiraj:
aleksandra70vanja prvotno napisa
ma ja ni ne znam detalje, znam da se moja mama tog dočepala prije jedno 15 godina i od onda priča kako joj je to bilo super, sad bi je htjela iznenaditi pa je ne smijem pitati ništa dok joj ne donesem
ako je to tako super, piši meni 2 litre
joj kako mi je teško ne šopingirati
takav mi je horoskop
ajmo sad napravit listu
1. maria71 1 litra
2. a70v 2 litre
3. sorcie 1 litra
4. paci 1 litra
5. mirjana 1 litra
i dalje sam se pogubila