-
ooo, pa to je nama priča za laku noć skoro svaku večer :lol:
... i onda se spermić progurao u jajašce i jajašce se zatvorilo da više niti jedan spermić ne može unutra. A jajašce ima 23 kromosoma i spermić isto tako pa zajedno mogu stvoriti jednu cijelu matičnu stanicu. Ta se stanica onda počne dijeliti i svi se kromosomi lijepo podijele i razmjeste da dobiješ dvije stanice. Četiri. osam. 16. 32. 64. 128. (Primjećujete opsjednutost brojevima?) 256. 512. 1024. 2048.
- I onda, mama?
- Onda matične stanice odluče kakve bi prave stanice htjele postati. Neke postanu živčane stanice i sagrade mozak i puteve iz njega do svakog dijela tijela. neke su mišićne i sagrade mišiće....
sve tako do leukocita i kako se zna da ih je baš toliko u onoj epruveti koju mu izvade u laboratoriju
:roll:
To mu je totalno zanimljivo i onda ispituje od kakvih je stanica koji dio tijela sagrađen. Evo, baš je večeras kad smo rezali nokte ispitivao koje su to stanice u noktima da tako brzo rastu i množe se.
Još mu je jako bitno znati koliko on točno ima stanica u tijelu i da li ih je više nego tata. I ima li više stanica sad kad je veliki ili kad se tek rodio. :roll: :lol:
tanja_b, pomagaj :lol:
-
Super su vam priče za laku noć :D :D
neki dan gledamo mi Farmu na NovojTV i taman se telilo tele.I pita mene Jana "kako to da tele izlazi iz guze?", i naravno da sam iskoristila priliku i objasnila joj da nije tele izašlo iz guze,al isto tako da se ljudi rađaju kroz pikicu (kako je ona službeno zove :lol: ).Dalje me ništa više nije pitala,pa sad ne znam što joj se mota po glavi...
-
Mene je Dominik pitao kao se rupica nije potrgala kad je izlazio, a ja sam mu pokazala kao se glava provuče kroz dolčevitu, a da ne pukne dolčevita i to mu je bilo super. Bome nisam spominjala epiziotomiju - to bih i ja voljela zaboraviti. A Dianicu je zanimalo zašto ja imam pelenice, a ona više ne - ja sam joj rekla da mamina buša čeka da dođe bebica i da unutra ima mali bazenčić da bebi bude mekano, a kad beba ne dođe ta tekućinica iscuri van pa mama samo onda treba pelenicu -izbjegla sam spomenuti da je tekućinica krv :P . Inače mi kažemo da beba dođe kad se mama i tata jako vole i maze i ljube i kad još dođe zvijezdica koja odabere tu mamu i tatu (jer su mislili da ćemo dobiti bebu za svaku pusu :oops: ). Meni je moja mama to pričala kad sam bila mala i ja sam obožavala tu foru da sam ih ja gledala s neba i birala. A kužim da i Diani više paše da je bila zvjezdica dok je Dominik bio beba nego da je nije bilo. Sva se raspekmezi na spomen toga da je ona zvjezdica :heart: