Citiraj:
anek prvotno napisa
Printable View
Citiraj:
anek prvotno napisa
Probala sam ga i ja ispeći, super je kolač! Ni meni nije baš bio jako gust,ali kvrga je bilo.
I nestao je isto u trenu. :)
A di ja gledam?! :oops: Sori. Preletila sam preko recepta i na samom kraju tražila temperatut.
ajde baš mi je drago da vam se sviđa moj grbavac rustikalac :mrgreen:
jeli neko probao peci duplu dozu? osim apricot :mrgreen:
zapravo me zanima jeli treba dupla doza za obicnu malu tepsiju (jer neman za tortu)?
ja ubacila malo više jabuka, malo brusnica i možda 4 sjeckane suhe smokve. i nitko se nije bunio :mrgreen:
jedino mi bilo malo preslatko, iako sam smanjila šećer
Spekla i jedem i :mljac:
Ja sam radila duplu dozu i u običnoj srednjoj tepsiji(34x22cm). Bilo je taman fino visoko.Citiraj:
malena beba prvotno napisa
Citiraj:
MIJA 32 prvotno napisa
I onda pitaš (glede škembe) hoće li meni ovo ikad proć :P
odlican je kolac, jucer smo ga jeli, svi se udavili u njemu :D (stavila sam tri jaja na osnovnu smjesu i meni je tak bilo super; pekla u najmanjem od ona tri protvana kaj se kupe u kompletu)
Napravila sam ga malo prije i mogu samo reći da već fali pola kalupa :mljac:
Stavila sam 2 jaja i smanjila količinu šećera, i ništa se nije mrvilo.
I ja sam ga jučer pravila, dupla smjesa, dosta manje šećera...malo manje maslaca - i dalje mi je bio presladak i premastan, nekako težak! vama nije premastan?
Kad sam vidjela količinu maslaca, odmah mi je djelovalo jako puno pa ste ga onda hvalle i hvalile pa pomislih valjda ipak nije masno, kad ono...za moj ukus malo previše, masno!
Ali eto, de gustibus...
Jedna tužna činjenica - kolači oko kojih se dine najveća frka i pomama meni ulavnom ne budu baš nešto - klafuti, fritulice, hola kocke, olfo kremšnite... :/
Citiraj:
naty prvotno napisa
kaj se ti javljaš,mama mi rekla da sam malo smršavila :P
Nemrem prestat jesti!! :)
to su ti sve "brzinci", tj. kolači/deserti oko kojih nema puno petljanja, jednostavni sastojci, mali utrošak vremena - a dobar rezultat;Citiraj:
ASTRA prvotno napisa
zato se svima sviđaju i svi se pomame ;)
radila sam jučer duplu smjesu, ali s malo manje maslaca, manje šećera,
2 jaja, a umjesto oraha koje nisam imala dodala sam šaku grožđica.
iskoristila 4 jabuke i 1 limun - ispalo je super i nije mi se mrvilo.
ja sinoć radila po tvom receptu, al dodala još svježeg ananasa i više oraha i stavila kako su cure rekle 2 jaja. sve mi se mrvilo :(
Ja sam jučer ponovo radila, ništa se nije mrvilo, krupnije sam narezala jabuke pa je bio kvrgaviji, a i finiji.
ma sve je to meni fino, ja sam sladokusac i sve moram probati, ali nedostaje mi "vau-efekt", želja za reprizom, ono - prosječne slastice!Citiraj:
anek prvotno napisa
eh, ASTRA, da bi bilo "vau", mora biti barem po` kile čokolade u njemu ;)
Eh, da... :/
Ja ga pravila 2.put, stavila 2 jaja i to mi vise nije bio taj kolac, bio mi nekako suh i tvrd, al se nije mrvio... A ko bi mi udovoljio
Najbolje se drzati recepta, nek se mrvi, al je bar socan!
Ja pravila za vikend.. Bit ce kolaci cesce kod nas na rasporedu :mljac:
Sada sam ga ispekla, jako je fin, samo sam smanjila količinu maslaca i šećera. Super kolač, a brzo gotov :)
ja ga radila danas ali sam ga modificirala po onome sta sam imala doma. stavila sam 4-5 jabuka i 3 banane sa limunovim sokom. za tijesto sam izmiksala salicu brasna sa pp i vs, pola salice secera i pola salice zobenih pahuljica, sa salicom mlijeka i pola salice ulja i dosta naribane korice od limuna. ispalo je fenomenalno. kvrgavo izvana sa finom koricom a unutra socno.
za koliko, aj please napisiCitiraj:
Freyja prvotno napisa
ja ga upravo jedem :D
ništa nisam mislila mijenjati u receptu da vidim kako će ispasti u originalu
ALI...... nisam otopila margarin i naravno to sam skužila prekasno, uglavnom dodala sam u smjesu malo mlijeka i ispao je čisto OK
odlični su mi orasi - podignu cijelu priču
malo se mrvi, hrskav je odličan uz kavu
hvala anek na receptu
upravo ga idem raditi - zanima me kakav će ispasti bez oraha?
klinci i ja ih ne volimo...
da stavim nasjeckane čokolade?
zbunile ste me s ovim jajima, još razmišljam hoću li staviti jedno ili dva.
Napravi ga onako baš po anekinom receptu, nećeš pogriješiti. ;)Citiraj:
mislava prvotno napisa
Mislim da neće ništa biti ako ne staviš orahe.
pepi, hvala ti.
kolač je u rolu.
stavila sam jedno jaje i malo nasjeckane čokolade.
javim kakav je ispao.
mi smo napravile s dva jaja i ljesnjacima i bio nam je bas fini.
Curke, super je, pekla danas! :D
i da ne otvaram novu temu jer je isto od jabuka - pogubila sam recept od torte s jabukama a ide ovako otprilike: u kalup se poslože izdubljene jabuke punjene rasima a gore se prelije sa biskvitom....??? zna li koja link? hvala
Samo da priznam da je nama to omiljeni recept već neko vrijeme, a kod nas ta smjesa ide u kalupiće za mafine :)
Hvala za recept! :love:
evo i ja spekla danas,
ostao jos komadic. odlican!
nisam imala oraha, neko je pitao moze li bez njih,
moze i te kako!
i stavila 2 jaja, ostalo sve po receptu.
ne trosi se puno, savim je ok jesti iz ruke.
i od mene hvala anek,
sad mislim da sam sve tvoje recepte isprobala! :D
super :*Citiraj:
djuma prvotno napisa
znači moram neki novi... ;)
Ovaj cu sigurno probati.
Inace, od Anek sam probala nekoliko recepata i sa svima sam zadovoljna - od keksica sam radila kaubojce i one sa secerom u prahu - izvrsni su, od kolaca limun pitu (mljac). Od slanih jela ABC piletinu, isto fino. Sto sam jos dobro propustila?
Bas bi bilo fora da otvoris blog s receptima da ih ne moram pecati po forumu. :)
pa u mom potpisu imaš link na moj blog, tamo imaš još nekih recepata ;)
Vidjela sam blog, ali moram priznati da nisam skuzila recepte, morat cu malo kopati.
Bas ti je dobar blog, kao neki dnevnik u kojem si uspjela sacuvati lijepe trenutke iz zivota, nesto kao "samo za taj osjecaj".
Jako jednostavno i jako fino. I savršeno paše uz kuhano vino :)