Koko 8)
Printable View
Koko 8)
:love: Koko&Mila - dogodine škola za dečke!
jupiii! može! svi na Sljeme :D :D :D
slikica je super! :heart:
Koko - računaj i na F... sanjakti se zna, još nek i proskija... :)
a slikica - vidjela sam ju u full size - prelijepe ste mi obje, ali Mila je zakon... :heart:
a sad tužno - F je opet bolestan :( poslije vrtića nije htio na tobogan, nije ništa htio jesti (ni njegovo omiljeno), samo se htio nositi i cijelo popodne je prespavao meni na rukama.
temp 37,6-37,9... otišli smo kod ped - uši, grlo, pluća ok - viroza...
navečer je bio malo bolje volje, čak se i smijao i pjevao, i pojeo večeru :)
srećom, dojio je x puta. eto, zato se bojim prestati dojiti...
nadam se da neće biti ništa gore
Emi sretan roćkas!
Ela ne ponavlja mama mama, već cijelu rečenicu nekoliko puta tako da dok joj stignem odgovoriti to izgleda ovako : Mama, pomozi, ja ne mogu, mama, pomzi, ja ne mogu ovo, mama, pomozi.... onda ja tek stignem upitati što to ne može i ...
I mi smo se navukle na Malu scenu. Bile smo i na Priči o oblaku i na Priči o kotaču. Kotač nam se jaako dopao, za razliku od Oblaka usred kojega je Ela viknula :Idemo doma! Ipak smo odgledale do kraja. Priču o kotaču priča Vitomira a igračke na kraju su me oduševile. Mi smo Mifi gledale prije 3 mjeseca i svako malo još uvijek pjevamo ''A gdje je Mifi, traži, traži...'' kad god nešto tražimo . Kad se samo sjetim da baš i nisam bila oduševljena, na kraju ispalo da joj je Mifi ostavila najviše dojma. Meni se u svim tim predstavama nekako previše deru...
MM dobio gripu od mene pa kuham čajeve. On sve prirodno...
joj,ja se i ne pohvalih da mi je mm kupio perilicu,kakti za Valentinovo,odnosno kako si baš za Valentinovo ništa ne kupujemo kaže on meni drugi dan da će mi kupit perilicu za suđe,da mi je to bolje nego cvijeće.Pa dok je stigla i dok ju je montirao evo sad već dva dana pere.Preporodila sam se,a kako će mi tek biti super kad se rodi i malecka.
Prvu večer sam imala apstinencijsku krizu od pranja suđa :mrgreen: .Muvala sam se po kući i mislila kaj još moram napravit,bilo je tek pola 10 a ja sam sve završila,onda sam skužila da mi fali onih pola sata ili više za sudoperom!!!
A mi smo u subotu bili na dva rođendana i sve je bilo super da na drugom nije počeo povraćat i to se nastavilo do 4 ujutro svakih 10 minuta,užasno se izmučio i napatio,drugi dan proljević,evo još mu ni danas kakica nije skroz normalna.Još su dva dečkića prošla isto kao i on,domaćini.A samo njih trojica su papala mlijeko i neskvik oko 9 i oko pola 10 je krenulo povraćanje,sva trojica u 2 minute.Kad moj Grga mora sve papat,mislim ljudi se ne mogu načuditi kako on sve papa di god dođemo prvi je za stolom a mršav je ko grančica.
Uglavnom,mislim da su se otrovali tim mlijekom,ne znam jel ko čuo za tako nešto.
Keti je Miffy super. Pogledali smo još par predstava, al na Miffy smo bili 2 puta, i stalno pita kad ćemo opet. Vjerojatno kad nađemo žrtvu koja će je voditi. :D Ili MMa nagovorim da odu sami, a ja vani kafenišem i čitam knjigu. :P
Keti si je jučer malo iskrenula prstiće, i sad je bole. MM i ja morali nešto obaviti na poslu (a ni njoj nije nešto strašno), al bi voljela da joj to poslikaju. Nije ni naotečeno, ni nije promjenilo boje, al ona tu rukicu ne upotrebljava. Kad sam je zamolila da mi nešto donese, napravila je to s obje ruke (htjela ja provjeriti koliki je bed).
E, sad pitanje. Kud da odemo? U Draškovićevu? Oni rade non-stop? Ili se s tak malima ide u Klaićevu? :?
Ja mislim u Klaićevu - nadam se da ti ne odgovaram prekasno... ~~~~~~ za male prstiće,
i Franu ~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
i Grgi ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
Ići ćemo tek iza 12h.Citiraj:
Olivija prvotno napisa
E jučer samo skužila da Gabrijel za lijekove veli "mlijekovi" :lol: (mlijeko mu je mleko :roll: )
I Keti za lijek kaže mlek. :P
(Oli, hvala na infu za Klaićevu. Probat ćemo tamo.)
:lol: Otkud im to?
neviđeno! i Mila veli "bakin mlijek" :? :? :? ima neka tajna veza zimskića...
mogu li vas malo ušokirati - a i mene zbunjuje...naime, nisam prala mili kosu valjda već tri mjeseca :P jako joj je dugačka, a boji se fena a nekak mi je zima da okolo hoda s tom mokrom kosicom a ne voli ni prat - i tako to iz tjedna u tjedan. a kosica izgleda predivno, tjeme zdravo i bez ikakvih točkica...hm?
Keti nisam prala kosu nekih 5 tj (od prošlog puta na bazenu). Isto je kosa bila skroz ok, nije se pretjerano kužilo da je zmazana. Poslije ovog bazena smo joj tamo na brzinu oprali kosu.Citiraj:
Koko prvotno napisa
U zadnje vrijeme pravilo je da poslije bazena peremo kosu. :mrgreen: Plus rijetki izuzeci.
hej sanja, ja se uvijek malo bojim bazena s Mili, kao da ne pokupi neku infekciju. Vama nikad ništa nije bilo, ha?
Curke, hjela sam vas pitati s čim vam se klinci igraju, čega se igraju i sl.?
Naime, Patrik se samo igra sa autićima, po cijeli dan ih gura a to meni izgleda tako dosadno. Jedino za što ga još mogu zainteresirati je crtanje odnosno šaranje a i to jako kratko.
Što se tiče dojenja i bolesti- zato sam i ja otezala sa prestanakom iz straha što će onda jesti, ali evo, uhvatila je virozica u ponedjeljak a danas je zdrava ko dren. Ne dojimo 3 tjedna i više nit ne traži, niti spominje, a meni iznanađujuće ali ne fali, kao da nikad nisam ni dojila, a kamoli 2 godine!
Tema pranje kose- ne znam kako izdržite ne prat im kosu toliko tj kako im kosa ne izgleda kao P nakon 3 dana ne pranja, em se uznoji pa zalijepi em ja to ne mogu gledat kad znam kako miriši i kakva je kad je oprana. A i zbog jaslica ne mogu je baš poslat masnu i ljepljivu. Je li takva kosa zato što je perem svako 3 dana sa malo šampona, ne znam, ali da nije takva ja je ne bih prala tako "često" (to je pitanje je li prije kokoš ili jaje).
Tema čega se igra- slaže lego kockice, podne sitnije puzzle, vozi autiće i traktore, igra se sa bebama (radi bebi sve što ja njoj radim, kupa je, daje jest, presvlači), igra se nekim zamišljenim pedmetima (tj kao daje mi pelenu, maže lice kremom, a ni pelene ni kreme u rukama) ,voli slušat i pjevat pjesmice, plesati, skakati, vozi autić, čita slikovnice, piše i crta, gleda crtić, voli ići vani u šetnju (drži nas uvijek za ruku i gušt je s njom šetat), samo da je vremena)...
Što se tiče dojenja i bolesti- zato sam i ja otezala sa prestanakom iz straha što će onda jesti, ali evo, uhvatila je virozica u ponedjeljak a danas je zdrava ko dren. Ne dojimo 3 tjedna i više nit ne traži, niti spominje, a meni iznanađujuće ali ne fali, kao da nikad nisam ni dojila, a kamoli 2 godine!
Tema pranje kose- ne znam kako izdržite ne prat im kosu toliko tj kako im kosa ne izgleda kao P nakon 3 dana ne pranja, em se uznoji pa zalijepi em ja to ne mogu gledat kad znam kako miriši i kakva je kad je oprana. A i zbog jaslica ne mogu je baš poslat masnu i ljepljivu. Je li takva kosa zato što je perem svako 3 dana sa malo šampona, ne znam, ali da nije takva ja je ne bih prala tako "često" (to je pitanje je li prije kokoš ili jaje).
Tema čega se igra- slaže lego kockice, podne sitnije puzzle, vozi autiće i traktore, igra se sa bebama (radi bebi sve što ja njoj radim, kupa je, daje jest, presvlači), igra se nekim zamišljenim pedmetima (tj kao daje mi pelenu, maže lice kremom, a ni pelene ni kreme u rukama) ,voli slušat i pjevat pjesmice, plesati, skakati, vozi autić, čita slikovnice, piše i crta, gleda crtić, voli ići vani u šetnju (drži nas uvijek za ruku i gušt je s njom šetat), samo da je vremena)...
Mi peremo jednom tjedno, ali je već nakon tri dana drukčija, naravno nije masna, ali nije onako lepršava, malo i smrdi od znojenja, valjanja...ne voli prati, ali poslije tako diiiiivno miriše, leti... :mrgreen:
Nismo nikad imali problema. A Keti uživa u vodi.Citiraj:
Koko prvotno napisa
mališa se jutros probudio pun energije...
bio je super cijeli dan bez temp, ali je sad navečer opet narasla na 38 :( iako je on super raspoložen, skače, jede, pije...
pranje kosice - barem 1x tjedno, ako ide u jaslice onda i 2x (srijeda, petak)...
ja sam opsjednuta pranjem kose (perem svaki dan), i nekako mi je fuj osjećaj leći u krevet s neopranom kosom, i onda okrenuti lice na to gdje je bila kosa...
ipak kosa skuplja svu prljavštinu iz zraka, sve pada na nju, a dira se rukama x puta dnevno...
inače, ni F nije obožavao pranje, ali smo našli sistem - malo nasapunam, a onda ispirem sa šeflom (obavezni rekvizit za kupanje :mrgreen: ), tako da F zabaci glavicu unatrag i ja mu ispirem kosicu i to prolazi...
a sušenje kose - ima svoj mali fen (pravi, putni) koji mu je dio rekvizita za igranje stalno plišancima suši kosu, a ušteka ga patricku (iz K's kids) u guzu :roll: :P
igračke - kuhinjski predmeti - kuhače, posude, šefle, kuhinjske krpe (kao pregača)... i nakuhava li ga cijele dane i hrani plišance...
obožava listati slikovnice, slagati legiće, voziti autić po stanu...
i naravno, ima svoj fotić (stari idiot koji više ne koristimo) pa se naslikava...
danas sam srela em, Ema je velika cura, ide u jaslice, povremeno bolesna, ali je ok. svih vas pozdravlja i šalje puse
Kaže Max jutros: Ej mama, imam jednu dobru ideeeeju i donese igračku devu i kaže evo, deja.:))
Jel vaši klinci psuju? MM baš ne pazi pa je Max počeo opako psovati i onda bi mi trebali reći da to nije lijepo ili izignorirati, a umjesto toga pucamo od smijeha.
Max se u zadnje vrijeme najviše igra legićima i vozi motor.
Mi često peremo kosu - šamponiramo rijetko, ali pod vodu obavezno svaki drugi dan: Gab se strašno znoji po glavi tak da stvarno jako brzo bude smrdljiv i prljav... Ne sušimo je fenom već samo ručnikom.
A igra se sa stvarno svačime - najmanje s plišancima. Eventulano posluže da ih umlati mačem :roll: . Bageri, kocke, autići, ninja kornjače, spiderman, alat, lopta, gitara, kuhinjski pribor i lonci, slikovnice, stripovi...
Keti isto često dok se kupa namoči kosu, ali to bude "pranje" vodom većine ili cijele kose. I mi ne sušimo fenom, osim na bazenima i to malo.
Nismo išli na slikanje ruke. Već mi je ujutro siterica javila da je normalno koristi. Popodne je nađem u parku i pitam kako joj je ruka. Kao boli! I prisloni je na sebe, imobilizira, katastrofa.. sve radi jednom rukom 3 min, i onda zaboravi i upotrebljava je normalno. Mala mustra! :P
Keti se zabavlja: LeapPad, slikovnice, kocke, autići, kuha kavu, čaj, ručak, lopta.. napravimo joj mač, pa se bori, ili krunu pa je princeza, uživljava se u likove iz priča i crtića pa glumata, gleda max 1 crtić dnevno, pjeva, pleše, lua po pianinu, i melje, melje..
Omiljeno joj je biti u parku (veliki Bundekov joj je najdraži) i na bazenu.
Keti ima jednu psovku (pokupila od mene). Ja je naučila da me upozpri kako je to ružno reći ako mi izleti, pa upozorava i sebe. Al skužila je da kad smo vani, ljudi reagiraju na to uglavnom smijehom, pa joj onda bude zanimljivo to pričati. Doduše rijetko, ali..
Ivček, baš me dijete tupi ovih dana kad će kod Maxa. :mrgreen: Ajmo neko druženje organizirati.
I mi smo sre li Em na kratko kad smo zadnji put gledali Miffy.
pranje - jedanput tjedno, Lana mrzi i kupanje i pranje kose, a fena se boji, tako da sam ogranicila na jedanput tjedno (znoji se po glavi, kao i Leda)
igranje - bjezi mi dok je oblacim, bjezi mi na cestu, uglavnom joj je bjezanje jako zanimljivo :roll: i voli slagati DDe (DVDove) u kutiju, sve ih je izmastila prsticima, vjerojatno ce uskoro postati neupotrebljivi
crtanje - crta spirale, raznih velicina (sto mi je dosta cudno, jer je Leda npr. vec sa 2 godine i 3 mjeseca znala nacrtati prepoznatljivo lice)
Što ste se raspisale 8)
Tak sam se identično i ja osjećala. Kad smo skroz prestali, kao da nikad nisam dojila. Nije mi uopće falilo, a on nije tražo i bio je super. Niš nezadovoljan. Srećom, ubrzo su cice opet došle na jelovnik, ali ne Ivoru :heart:Citiraj:
bubica27 prvotno napisa
Pranje kose sad najčešće MM kupa Ivora navečer tako da on ne pere kosu. Ali Ivor ju obično smoči, onda ja dođem kad se sjetim i malo šamponiram. To je možda jednom tjedno? ili rijeđe. Stvarno ne vodim računa. Ako vidim da se taj dan jako oznojio, onda perem.
igranje Ivor kao i Gab... ali najviše su u igri autići, i to razni od bagera, kamiona, dizalica... ne znam od kud mu tolika želja za igranjem s autićima.. nikad ga na to nismo poticali. Ok, znam da je dečko, ali fakat mu je to samo došlo.
F je na antibiotiku - L narasli do neba, upaljeno uho... :(
srećom ne boli ga ništa, čak i visoku temp danas (ne uspijevamo ju spustiti ispod 38) super podnosi...
juri okolo kao navijen, traži jesti (pojeo palentu za doručak, bananu i kiwi za užinu, punjenu papriku i rižu s povrćem za ručak, bioaktiv za užinu i 2 štrukla sa sirom za večeru :roll: )
definitvno je na mene - nema te bolesti koja će mi ubiti apetit :P
a koliko priča... :shock:
kako vaši klinci? doma stalno brblje, ali kad smo vani se ne gasi...
penje se po toboganu, šuta loptu, skače, ljulja se... ali stalno nešto komentira i zapitkuje...
strašno ga veseli sunce i što je toplo...
ujutro kad se probudi, pogleda me i veli - mama, dan je i sunce
i postao je jako razuman... hoće ići van navečer, pa mu objasnim da je mrak vani i da još malo idemo spavati, a on mudro a-ha! suta, ka bude dan, ka bude sunce, onda fjan ide van...
puse svima :*
F ~~~~~~~~~~ za uheko i super da tak dobro sve podnosi i papa!
pranje kose ha, i mislila sam da smo jedine koje ne peremo kosu...Mila se zapravo ne znoji (to je na mene) - osim ono kad je baš vruće!, a kosica je stalno nekak složena - po danu u principu ima pletenice, jednu ili najčešće dvije a prije spavanja ju raščešljam i složim neku laganu punđicu na vrh glave da ju ništ ne smeta kad spava. tak da sve izgleda lijepo i uredno i nema neki miris...moram priznati da me malo zbunjuje i mislim si kolko nas ti šamponi možda navuku na češće pranje jer možda promjene cijelu mikro-makro situaciju na tjemenu pa postaneš ovisnik na kraju i kosa ti se često masti. no, da ne pretjerujem - mislim da sad kad zatopli ćemo nabaciti jedno "proljetno pranje" :mrgreen:
igranje iako je curica M isto najviše voli vlakove, i to lokomotive posebno, pa helikoptere i sve vrste ventilatora, avione i na kraju autiće. osim toga, uredno se igra kuhanja, fifi svašta - mali dućan kod Popi najviše... a s tatom u besvijest slaže legiće - danci moji :love:
Fran ~~~~~~~~~~~~~:* ozdravi nam! dobro da ne boli...
Pomoć molim- je l se može u Klaićevu urin ostavit u subotu jutro za urinokulturu??
helou!
bit ću kratka, jer S. samo što se nije zbudio, a Jakobovih 10min će brzo proći.
S. svašta priča već i ponavlja i naše psovke naravno, ali mi to uredno ignoriramo (iako je presmiješno), pa mu nije zanimljivo baš.
opsjednut se kućanskim aparatima. vječito navlači usisivač (=vač) po kući, miksao bi cijeli dan, i neku staru peglu(=pega) uvijek maltretira. obavezno mi pomaže slagati veš u mašinu (=mačina), kuha- to mu opsesija i obavezno kad ja kuham on pomaže.
voli svojeg bacu akoja, ali još uvijek nije to to. pa ga stisne, pa bi legao na njega, pa sa svojim čelom njegovo čelo pritišće i priušti mu pokoji pljus po čelu ako ja ne stignem reagirati. sve to obično bude kad je isfrustriran zbog nečega.
i nas tuče, ali to svaki put nastojimo spriječiti i objasniti da ne smije to, ali ga baš uhvati to luđačko raspoloženje ide u time out na kratko...iako ne mislim da to nešto utječe na ponašanje...
a crtići?on totalno poludi ako mu zgasim dvd ( jer gospon si sam stavlja crtiće, ne)i samo galami: miš, miš! ( trenutno je tom i jerry aktualan). a u stanju je sate provest pred ekranom. hvala bogu da je ljepše vrijeme pa smo dosta vani.
inače se igra s legićima, čitamo slikovnice, rastavljamo/sastavljamo neki traktor i prikolicu, ne crta baš osim ak se ne dočepa tatinog posebnog flomastera i nekog papira po kojem ne bi trebalo crtati...
~~~~~~~~~~~~~za Frana :heart:
i primijetila sam još jednu trudnicu , svizac :*
valjda nisam neku propustila, znam za bobuibebu još
ipak na kraju nije ispalo kratko, a što mogu kad sam totalni kampanjac za forumiranje
pozdrav :love:
Ista stvar je i kod nas!!! Čini mi se da je to ustaljeni obrazac ponašanja a vidim i da su nam razlike među njima iste. Ponekad mislim da ću izluditi dok ovo prođe a i sama sam sebi više dosadna od neprestanog tupljenja što joj smije a što ne smije raditi i zašto. Izlazak van s njih dvoje mi je nemoguća misija iako smo ovisni o izlascima.Citiraj:
buca prvotno napisa
meni isto :roll: sama nema šanse da ukrotim Ivora i guram kolica ili nosam Svena u marami... a uvijek sam sa divljenjem gledala mame koje su gurale kolica a pored njih je hodalo još jedno dijete :heart:Citiraj:
mama marela prvotno napisa
Mene je Max jučer žicao da ga nosim u marami, a ja se nisam mogla sjetiti veza na leđima pa smo gledali filmiće na na internetu a on je sve kao proučavao i surađivao. Uspjeli smo naći vez koji nam odgovara i krenuli u dućan. Max je bio presretan i glumio je malu bebu koja plače.
Mene sve više vuče da bi još jednu bebu. Taman da zatrudnim za 6 mjeseci, kad bi otišla na porodiljni šefica mi se već vratila, Max bi imao 3 godine. Šogorica mi treba roditi u 8. mjesecu pa bi za koju godinu bili baš ekipica. Ali mm još nije za to.
I prošli tjedan prošao u traženju sobe za Maxa. Odustala sam od flexe jer bi sad i ormar i police itd. , a bi koštalo ipak previše. Naravno svaki obilazak tih centara završi da Max pobjegne, a ja posijedim kad projuri pored vaza ili sl. Mislim da ćemo neko vrijeme izbjegavati takva mjesta.
Jel netko bio u Mandiju, vidjela sam nekih reklama da tamo ima soba pa me zanima jel se isplati ići do tamo?
Mala, kak se Ivor promijenio. Baš bi vas voljela vidjeti.
Mogli bi jedan dan popodne svi iz Zg do Bundeka ako bude lijepo vrijeme.
Mi smo probali dva dana skinut pelenu ali smo zapišali i zakakali sve živo.Nemam pojma,čini mi se da nije još spreman za odvikavanje od pelena.Ili mu treba još vremena.Ne traži ništa,ako duže ne bi piškio onda bih ga ponudila i popiškio bi se.Ili se par puta znao hvatat za pišonju ali tada je obično prekasno.Kakanje obavi u 3 sekunde,stane, stisne i ja stvarno ne stignem reagirat i onda ga užasno nervira kad ga skidam i perem iza toga.
Sviđaju mu se gaćice ali ne i odgovornost koja ide uz njih da prijavljuje pišanje i kakanje :roll:
Ja mislim da je najbolje da još pričekam jer mi ovo baš ne izgleda obećavajuće,jel da?
Tak i Gab... Po svemu mi se čini zreo, ali mu se još ne da.Citiraj:
bobaibeba prvotno napisa
A glede ljubljenja brace i stiskanja - dosta je dobar, moram ga pohvaliti, ali ga je jučer ljubio s biciklističkom kacigom na glavi :roll: I zna potrefiti baš u usta, pa se onda sjeti pa mu ljubi glavu ili ruku...
Izlazak van u tandemu - samo treba cca sat vremena priprema i onda smo na konju ;) Zapravo moram biti sugirna da su obojica sita i suha i onda ide nekako. Mali si obavezno odspava dok ga nosim u marami, i moram paziti da ne idemo gore a da je Gab previše pospan/umoran jer ne znam kako bi se doteglili do gore ako on ne bi hodao...
Bili danas na Jarunu kolektivno, a ja nosila maloga u marami 3,5 sata :shock: Mrtva sam umorna!
Ja sam nosila Lanu i vodila Ledu, isle smo na autobus i u grad i natrag, sve skupa po nekoliko sati, ali Leda je bila relativno velika i razumna. Nema sanse da bih mogla voditi za ruku dijete Lanine dobi (Lana mi uvijek bjezi i ne zeli dati ruku) i nositi jos jedno malo, tako da se uopce ne cudim da vam to ne ide.
Glede skidanja iz pelena, dajte djetetu barem tjedan do dva da skuzi skidanje pelena. Mislim, od rodjenja mu "govorite" da je u redu da kaka u gace, a onda odjednom skinete pelenu i ocekujete da nesto skuzi - to ne ide tako lako. Najvjerojatnije prvih tjedan dana uopce nece kuziti sto mu govorite. Naoruzajte se donjim dijelovima robe, trebat ce vam barem 20 presvlaka, i to ako mislite prati svakih dan do dva.
Ili pocnite s tim ljeti, treba manje robe, a i djeca manje pisaju kad je toplo. Osim toga, sad je doba bolesti raznoraznih, a s bolesnim djetetom (dovoljan je smrkav nos) ne mozete nista postici. Sretno!
Ja sam se vratila! Zeneva me skroz iznendaila. Nije uopce ono sto sam zamisljala. Jako je prljavo i jako puno raznih etnickih skupina. S jedne strane mi je bilo fuj (jer je jako sve prljavo) a s druge strane ugodno iznenadenje (da ima toliko imigranata). Okusila sam raznu hranu jer ima vrlo egzoticnih restauranta i bilo je super. Ocito je da mi je trudnicka mucnina prestala :D . Konferencija je bila mrak. Bilo je o EAL (English as an added language), ELL (English Language Leaners) i Mother Tongue. Fenomenalno je bilo jer su bili strucnjaci iz svih mogucih podrucja i mladi i iz raznih zemalja i potvrdili ono sto mi je MM govorio a ja na pocetku nisam htjela slusati. Djeca trebaju prvo utvrditi materini jezik (osobito teske fonoloske i fonemske glasove) i tek onda poceti uciti drugi tj. treci jezik. Jako je bilo puno naglaska na materinom jeziku kao kuturnom identitetu. Fakat je bilo fenomenalno ali nedostajala mi je moja Emica. Kad sam se vratila Ema je bila sretna ali bilo je ocito da joj nis nije falilo. Malo se priljepila za mene ali nista pre strasno. A ja sam ju stalno ljubila i mirisala. Sljedeci tjedan u cetvrtak idem u Istanbul. Ovaj put na konferenciju gdje cu ja drzati radionice. Zazelite mi srecu.
Pranje kose - Ema voli prati kosu i nemamo nikakvih problema. Sa samponom samo 1x tjedno a mocenje kose svaki dan jer Ema voli roniti u kadi.
Igranje: LeapFrog Leappad, Lego, drvene kocke, bicikl, slikovnice i knjige, kuhinja i kuhanje, pospremanje, ali najvise voli biti vani i raditi blato (he, he).
Misija uspjela! Evo ih obojica hrču, a ja kuham "juhicu s griz noklicama" - Gabovo omiljeno ;)
Jučer dečki otišli kod nekih frendova, pa Gab umjesto Šimun veli Slimun :lol:
Svizac - super! ~~~~~~~~~ za tvoju radionicu ;)