Meni nema goreg od neravnih zidova. Nasi ce bit gletani ali me zanima koja je cijena, ako tko zna? Je li 20 kn oke? Dve ruke gletanja plus smirglanje.
Printable View
Meni nema goreg od neravnih zidova. Nasi ce bit gletani ali me zanima koja je cijena, ako tko zna? Je li 20 kn oke? Dve ruke gletanja plus smirglanje.
Nas gletanje + farbanje dođe 25 kn/m2. Majstor odličan - smiren i precizan.
Podižem malo ovu temu! Zna li tko dobrog ličioca i koje su cijene, obična bijela boja? Kako se računa kvadratura s obzirom da nebi farbala sve nego samo sobu, jedan zid u kuhinji i jedan zid u dnevnom? Više se isplati kupiti boju ili da je on donese?
kvadratura se računa - po kvadratima.
dužina puta visina. ne postoji drugi način.
izmjeriš dužinu svih zidova koji će se ličiti i pomnožiš sa visinom stana.
dobit ćeš kvadraturu.
Ja kupim boju i najlone za pokrit pod i namještaj, valjak imam, ruke imam, muža imam i mi to zajednički. Evo upravo gotova kćerina soba. Još je on oprao na grubo, ja uglancala prozor i pod. Em smo zadovoljni kako mi to možemo i hoćemo, em uštedimo.
Treba i meni savjet...Posto imam poprilican prostor za pofarbati uzela bi jeftiniju, obicnu bijelu. E sad, pitala sam ja u ducanu koja je razlika izmedu jeftine i skupe i kaze meni stricek, osim sto mi je objasnjavao neke kemijske reakcije koje nisam shvatila, da nema razlike u obojanom, dakle bijelo je bijelo ali da se na ovu jeftiniju lakse prima prljavstina sto znaci da ce prije trebati farbati ponovno. Je li to istina? Nije mi on bas najpouzdaniji posto radi u ducanu i sigurno mu je bitno prodat skuplje....
Potpis, samo sto smo mi sinovu sobu :-)
I jos sam na 10 kg bijele stavila jedan zeleni pigment koji kosta ravno 11 kuna i soba je predivno njezno zelena, bas onako umirujuca.
Ja farbam kuteve i oko prozora i vrata a on s velikim valjkom ostalo, skupa kasnije pocistimo i onda svako malo idemo gledat i divit se sami sebi :-D
nije boja - boja.
bidi se razlika između skupe i jeftine.
ali, s obzirom na današnju situaciju, i ove najjeftinije su - super.
ili tako uvjeriš samu sebe.
Mene je iskustvo naucilo da tamne i zahtjevne boje prepustam profesionalcima. Kao i starije, nesavrsene zidove. Jednostavno izgleda - prestrasno. Za razliku od lijepih glatkih zidova u bijeloj boji, na primjer. To nikad nisam uspjela zeznuti.
jel imas nekog majstora koj bi dosao na vikend u nl po tim cijenama. ja platim kartu
frendica je farbanje sa ravnanjem zidova za sobu 2,5x4 platila skoro 1000 eura i jos su joj sredili radijator koj su micali kad su farbali i kad su ga vratili curio je pa su joj jos jedno 3 put naplatili dolazak zbog radijatora
Ja nemam ni najlon ni valjke ni muža koji je tako dobar u tome, pa me zanima jeftini majstor! ;-)
Drage moje,
ja imam majstora (susjed od mojih staraca prije imao ličilački obrt) koji će nam ličiti ovih dana stan za 10 kn po m2 (bez popravaka) sa svojom bojom, međutim zanima me koje su boje bolje:Jupol, Dulux,..ili...ne treba biti vau ali da je zadovoljavajuća?
mislim da je spominjao Jupol. Trebam hitno odgovor.
Dulux su bolje, ali i skuplje...
jupol je ok, ja ti ne bi preporučila jedino one baumaxove boje - što oni sami miješaju
hvaal cure, a gdje je najbolje otići za miješanje boja? trebat će mi jedan zid u boji.
Molim prepourku za majstora za krečenje, treba i gletati i malo popraviti rubove gdje smo ih odvalili i sl.
Bitno mi je da je "picajzla", da objasnim nedavno smo farbali jednu sobu, prazna, čista, oprana, ja pripremila najlon, pik traku.
Trebalo je dosta postrugati jedan zid, pa gletati i pofarbati u boju, bež.
Počelo je ovako, joooj šta ste to imali po zidovima, ko vam je to radio, ne znam kako ćemo mi to riješiti.
3 dana su to radili, ostavili prljavu sobu, zaflekane utičnice, radijatore, vrata, prljav tuš, wc, uništili mi partviš i odnjeli pik traku sa sobom, boja odmah nije pokrila to gletanje pa su morali ponovo dolaziti.
Ispalila sam na živce.
Pomagajte!
098 9121 275, Igor
Hvala Apri!
Imala sam ja informativni razgovor sa majstorom, korigirali su cijenu, ali sam se zato naživcirala.