Naomi,grčevi su prošli,večeras pijem zadnji ergometrin,krvarenje je puno manje,a ja,ja sve živčanija
Printable View
Naomi,grčevi su prošli,večeras pijem zadnji ergometrin,krvarenje je puno manje,a ja,ja sve živčanija
rajvos, znam da ti je teško, ali probaj se smiriti.
možda da pročitaš neku knjigu ili nešto da ti zaokupira misli. :love:
budi jaka. :heart:
alkemičar , bit će sve ok :love:
valjda treba organizmu da se oporavi i nadođe.
rajvos, drago mi je da si bolje, da manje krvaris...samo nastavi tako. Ja sam nakon spontanog psihicki jos dugo bila u bedu. Divljali su mi hormoni, depra me uhvatila zbog svega, sve me smetalo...ali i to prodje, sve je to normalno. Da nam uskoro budes ona stara :*
Ljudi, stigla vještica
34.dan, al je stigla
sad sam malo mirnija ipak
Zovem ginekologa dogovoriti pregled čim prođe
Ajde bravo.
alkemicar draga, super da je dosla! Lakse se dise, jel da? Sretno s pregledima!
alkemicar :D
eto vidiš da je :evil: stigla.
bit će sve dobro :love:
čim prođe, idem do ginekologa
ne mogu dočekati da mu konačno saspem u lice masu pitanja koje imam u glavi
Cure moje,
od moje kiretaze je ,evo 3,5 mjeseca. u medjuvremenu uradila nalaze torch,faktore trombofilije, imunologija (antitjela itd),hormone 3dc, i progesteron 7dpo...sve,sve ok. juce bila kod dr,i ona mi kaze posto su mi nalazi dobri, a hormonska slika kao nikad do sada -nije mi htjela dati nista od terapije vec da idemo "prirodno" jos dva mjeseca...
e sad, moja cura ima vec 9 god. i kod mene to ne ide lako,ja prosto ne mogu vjerovati da cu zatrudniti samo tako, bez neke terapije-u septembru sam uspjela uz clomid-bromergon-dabroston, ali su tad hormoni bili losi i ta terapija je imala opravdanje, a sad su nalazi idealni i ona nema na osnovu cega ici sa terapijom a ja sva razocarana...znam da zvuci glupo ,ali sad mi se cini gubljenje vremena cekajuci da se desi ovako....
kod mene nije samo strah od nove trudnoce u smislu hoce li biti sve u redu, vec i strah od toga da li cu uopste ikad vise zatrudniti,iako su svi nalazi ok i sve, ali idiopatska neplodnost :x
i jos mi je dr rekla da je sad kod mene sve super i da bi voljela da sam ja samo malo manje opterecena trudnocom itd-a volim moju dr, samo me stvarno nervira kad mi neko to kaze...
kako je kod vas stanje sa postizanjem trudnoce,namjerne pauze ili kao kod mene?
Draga a72, kao prvo, cestitam ti na dobrim horminima! Drago mi je da si se oporavila od kiretaze i da je sve OK. :)
Mogu shvatiti kako se osjecas jer MM i ja smo idiopati. Sve super, a do trudnoce nikako. Jedan spontani u 6 tjednu prije vise od godinu dana mi je bila jedina trudnoca i od tad nikad nista. Ta potencijalna idiopatija ima teski utjecaj na psihu jer ne mozes indentificirati problem (jer ga objektivno nema) i onda ga rjesiti. Imas dobru temu, na pdf-u Potpomognuta, s naslovom IDIOPATSKA NEPLODNOST i tamo nam se mozes prikljuciti.
Mi od sljedeceg ciklusa, ako nekim cudom ovaj ciklus ne zatrudnim, krecemo s inseminacijama. Nazalost, ponekad kod idopata pomaze tek IVF/ICSI, a ponekad, trudnoce dolaze same od sebe. Naravno, najtezi dio je taj sto ne znamo kako cemo mi zatrudnjeti, a i nemamo konkretan zdravstveni problem na koji bi se fokusirali. Meni su cure na potpomognutoj, na vec gore napomenutoj temi dosta otvorile oci: nema idiopatska neplodnost veze sa psihom, to je samo lijecnicka isprika i izvlacenje kad ti ne znaju pronaci uzrok neplodnosti.
S druge strane, ipak si zatrudnjela relativno nedavno, bez obzira sto nije rezultiralo s :saint: Neplodnost pocinje tek nakon godinu dana pokusavanja kod zena ispod 35, odnosno 6 mjeseci kod zena iznad 35. :heart:
Naomi, :love: i malo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za ovaj ciklus!
:cry: drage moje,imala sam spontani u13 tjednu.Znam da me makar vi razumijete kako se osjecam.Danas je punih mjesec dana.Tako sam tuzna i puna pitanja.Niskim ne pricam o tome sto se desilo.Nisu mi radili kiretazu,imala sam bolove 10 dana.uzas.Nakon 7 dana sam imala abnormalno krvarenje,naravno jer nije radena kiretaza.Rekli su mi da ce organizam sam izbaciti sve kao strano tijelo.nakon 18 dana moj period je prestao.13 ozujka idem na kontrolu.Nikakvog znaka da cu dobiti.Ne znam vise sta da mislim.Nadam se da ce me neko udostojiti odgovorom.Unaprijed zahvalna Mia
Draga istina/Mia, vrlo mi je zao zbog tvog gubitka i sto si kroz sve to morala proci. :love2: Imas pravo, mi smo isto to prosle i razumijemo te. Nisi sama.
Da li su ti objasnili zasto ti nisu radili kiretazu? Koju su razlozi? Takodjer, da li sada sigurna da je sve otislo samo od sebe, da li se dobro osjecas ili imas kakve smetnje? Da li su ti dali kakve lijekove? Sto se dolaska sljedece mjesecnice tice, nemoj puno brinuti zbog toga. Svima nama je kasnila nakon spontanog, nekima vise, nekima manje, to je sasvim normalno (naravno, ako ne potraje predgo).
Dobro je da ides na kontrolu 13.3. To ce uskoro doci, nadam se da ce ti nesto pametno reci i da ces se lakse osjecati. Sto se tice psihickog oporavka, daj si dovoljno vremena, veliki su to sokovi za organizam i svaka zena zacijeljuje na svoj nacin. Mi smo ovdje da nam se javis kad god ti je potrebna potpora ili ako samo zelis da te neko saslusa.
Zelim ti od srca da se sto prije u potpunosti oporavis i da uskoro ponovno budes trudna, i da naravno, ovaj puta sve bude u najboljem redu. :heart:
:D Hvala mila moja sto si se javila.Duga prica kao i sve ostale.Prije nego sto sam imala spontani imala sam osip po cijelom tijelu,dr.je rekla da se to ponekad normalno i dala mi tablete za alergiju.To se desilo 7.3.sutradan dobijem krvarenje kao prvi dan ciklusa i kaze mi da cu izgubiti bebu i da mi tablete za bolove.To je trajalo 2 dana,drugi dan navece samo osjetim posle jakog bola da je nesto izaslo iz mene,odem u kupatilo i u strahu sta vidim samo se obucem i u hitnu.Dr.je izvadio sve nalaze hormoni mi bili kao prvih dana trudnoce i kaze mi nema potrebe raditi kiretazu sve je izaslo.O.K.Odem kuci sa hrpom lijekova izmedu ostalog i za bolove naproxsen 500mg.Sa jakim bolovima,tj.grcevima koji traju po 6 sati ostajem u krevetu 6 dana.Nista nisam mogla jesti samo lijekovi i voda.7 dan iza ponoci,nemam vise snage i bolovi postaju mnogo jaci i ucestaliji odem u hitnu i samo sto sam usla osjetim mlaz iz mene obilno krvarenje traje do 6 sati ujutro.Daju mi infuziju i opet urade sve nalaze.Kazu mi da necu vise imati jake bolove,ali ova sto mi je radila ultrazvuk rekla mi je da je ostalo jos,ali je veci dio izasao.U 6 ujtro kazem doktoru kada ce bolovi prestati,nisam imala vremena plakati zbog gubitka od bolova.Bolovi su prestali posle toga,ali mi nije niko prije njega rekao da tablete za bolove ne pomazu,znaci dzaba sam ih pila.Sta se sada desava u mom organizmu nemam prestave,ponekad osjetm tezinu u stomaku dok hodam i jos ne mogu da radim.Cekam kontrolu i hvala Bogu sto sam nasla nekoga ko me razumije.Unaprijed zahvalna!!!!!!
Istina, meni je drago da si se ti javila nama. :love: Meni su cure s Rode puno pomogle da prebolim. Nadam se da ce ti se uskoro javiti i druge cure koje su imale iskustva s kiretazom. Ja sam bebu izgubila puno ranije nego ti, u 6 tjednu, pa kiretaza zaista nije bila potrebna, tako da je moje iskustvo s tim postupkom vrlo limitirano. Ali ako ne grijesim, cini mi se da se sad osjecas bolje, da si se ipak malo, barem fizicki oporavila. Znaci, kontrola ti je u srijedu. Obavezno nam javi kako je to proslo. Ponekad ako i doktor kaze nesto blesavo, cure s Rode znaju toliko o svemu tome da ti mogu puno pomoci svojim savjetom. Drzi se i od srca ti zelim sve najbolje. :heart:
Takodjer, poslala sam ti privatnu poruku.
Draga Istina, drži se :heart:
Žao mi je što si sve to morala proći :love:
drago mi je da ste uz mene.Mnogo vas volim i razumijem svakog ko je prozivio isto.Sto reci,idemo dalje!!!!!!!
Draga istina, uvijek mi je iznova tesko kad procitam da je jos jedna trudnoca izgubljena... Nitko nije siguran zasto nam se to dogadja, valjda je tako moralo biti, cime bol nije nimalo manja. Bol zbog gubitka uvijek ostaje ista, samo s vremenom ju malo rjeđe osjecamo. Barem je meni tako. Jako mi je žao zbog svih tih gubitaka. Podrska na ovom forumu mi isto jako puno znači. MM je to sve dozivio na neki drugi način, ne razumije...
Inace, moje tijelo se oporavilo, jucer je stigla M uz uzasne bolove. Ali barem znam da ima nade za jos pokusaja. Pozdrav!
istina žao mi je :(
drži se :heart:
ja sam prošla 2 spontana i 1 vanmaterničnu, jače smo nego što mislimo :love:
Danas osjecam da sam se predala,boli,osjecam se prazno.Ali tu sam s vama.Zo-za tebe poseban pozdrav i cestitke za optimizam.Mislim da mi samo treba vrijeme,ja se nadam.Mnogo ste mi pomogle svaka vam cast,cijenim i saosjecam. :cry: :love:
:predaja: Iman 2 dana neki pritisak u cijelom stomsku i jajnicima,kao da se nesto pokrece iznutra.Da li je to znak da je vjestica na putu iako me ne bole grudi?
Mene ovaj ciklus nisu uopce boljele grudi, niti su natekle kao sto mi je inace bilo za normalnih ciklusa. Samo sam imala nekakva blaga prevrtanja u trbuhu, cak ni pravi PMS.
Onda bi trebalo da bude to,sada mi je samo bitno da prva vjestica dode. Ne samo da idemo dalje nego moramo i da usijemo zajedno,zajedno smo mnogo jace.Veliki pozdrav i drago mi je da ste uvjek tu!!! :D
Draga istina, da ti sto prije dodje vjestica i da se sto prije sve izregulira! I da, mene isto jedan mjesec grudi bole kao lude, drugi mjesec skoro nista i tak...svaki je ciklus drugaciji. Bitno je da ona dodje nakon spontanog, pa da znas da se stvari polako vracaju u normalu. Sretno! :heart:
:D ne mogu da vjerujem da se radujem vjestici.Vjestica,vjestica,vjestica!!! :? :? :?
Znaci stigla ti je vjestica?? :)
evo da se i ja "pohvalim". stigla je :evil: .
danas sam podigla zadnji nalaz, bris za klamidiju i negativan je :mrgreen:
spontani je bio 1.1. znači da sad dolazi ozbiljnije vrijeme za neku pravu akciju :lol:
cure moje, da nam se to barem nije dogodilo u životu, ali valjda sve ima svoje zašto i zato :*
Eto, same vjestice oko nas! Ali nema veze, bitno je da se vi cure moje dobro oporavljate jer naravno, bez :evil: nema ni :saint:!
Ivana, jos jednom super za briseve!
ne,moje :evil: jos nema,no drago mi je da je Ivana na dobrom putu.Znaci bice i keksa :oops: :oops: :oops: ,dobro je idemo na bolje.Nadam se da ce neko uskoro reci i da ima plusic,pa da se svi zajedno radujemo :D :D :D
Draga istina, kad stigne tvoja :evil: mozes nam se pridruziti na topicu Odbrojavanje, pa da zajedno brojimo dane ciklusa i radujemo se onima koje dobiju plusic na testu!
:nope: mislim da cu malo da odmorim od svega,mislim.Ne znam sta ce vrijeme donijeti.Sada cu samo da se radujem s vama ako ima sta novo. :D :D :D Stvarno ste mi mnogo pomogle,s vama mogu svaki dan da pricam o tome sta se desilo,svima ostalima bi dosadila. :heart: :heart:
draga istina, samo ti napravi onako kako ti najbolje paše :love:
naomi, vidim na odbrojavanju da si već visoko na listi, nikad se ne zna :saint: :heart:
mislim da nam pozitivno razmišljanje može samo pomoći :*
draga istina, cuvaj se i pazi na sebe... :love: Pridruzi nam se kad ti budes spremna.
ivana83, mislim da nema puno nade ovaj ciklus jer ne osjecam bas nikakve simptome, pa cak ni povecane grudi, ali nema veze, biti ce bolje drugi put! Mozda nam i da inseminacija pomogne. :heart:
Cure, molim vas za pomoć. Imala sam spontani 2.3., u bolnicu otišla slijedeći dan. Nisam imala jake bolove, imala sam lagane grčeve i tu i tamo bi me probolo u maternici i jajnicima. Doktor mi je rekao da ne treba raditi kiretažu, Dao mi je recept za Ergotyl koji sam pila 3 dana. Trebala sam dva dana poslije toga ići na kontrolu ali mi nije bilo ginekologice pa nisam dobila uputnicu. Krvarila sam još osam dana, pa je prestalo. Nisam krvarila dva dana i onda je opet počelo. Prvo smeđi iscjedak i onda krv. Krvarenje i dalje nije obilno, ne osjećam bolove, jedino što me zna malo štrecnuti u maternici i jajnicima ali jako rijetko. Osjećam se dobro, jedino imam osjećaj napuhnutosti u trbuhu. Po mojoj ginekologici meni se nije razvio ni GM ni plod, ali je doktora u bolnici zbunilo to što je meni na ulošku (jutro poslije pobačaja) ispao ugrušak dužine cca 4 cm. Možete li mi reći da li se trebam zabrinjavati zbog ponovnog krvarenja ili je to normalno s obzirom na moju situaciju? U kojem slučaju se trebam zabrinuti? Da li je moguće da mi je ovo sada menstruacija ili je ipak prerano? Molim vas, pomozite! P.S. Do ginekologice još nisam išla jer je nikad nema. Sutra bih trebala imati pregled, ali upitno je hoće li se ona pojaviti?
disney, ja mislim da to nije m. vec krvarenje od pobacaja,ali to su nagadjanja -znaces tek kad odes na pregled.
M.obicno dolazi nakon onog vremena koliko ti i inace ciklus traje , ili cak i malo kasnije...mislim da je rano za pravu menstruaciju... :/
i jos nesto, situacija je takva da ako nema tvoje dr. a ne mozes kod nekog drugog na uputnicu, ne bi trebala odlagati vec idi privatno, ipak te stvari nisu za cekanje...
potpisujemCitiraj:
a72 prvotno napisa
Draga disney, slazem se u potpunosti s a72 i najom. Odi kod nekog cim prije, nemoj cekati svoju doktoricu ako je nema. Nisi nam napisala koliko si bila trudna kada ti se dogodio pobacaj. U svakom slucaju, zao mi je sto kroz to prolazis i nadam se da ces se sto prije oporaviti. :heart: