Najbolji za djecu je bagrem
Printable View
Najbolji za djecu je bagrem
Ok zbog cega?
Kadulju bih davala jer kazu da naj za disne puteve.
Bagrem je najlakši
SK imaš dobar izbor kadulje i on je ok
Daj onoliko koliko bi dala i običnog konzumnog šećera. Isto je.
Bagrem je okusom najblazi.
Ne znam zasto je najlaksi.
Pa nije baš ako je domaći, gdje znaš da ne dodaju ništa nego čisti med. Mi recimo imamo provjereni iz like, nije kometcijalna proizvodnja nego za osobne potrebe. I naravno da je razlika nego kupit u dućanu.
Ja mislim da je i lipin ok, lagan. Vrijes ili kesten mislim da su za klince prežestoki, to sam probala.
Kad dodaju nešto to su onda neke glukoze i fruktoze, ali ne od pčela. Meni isto jer šećer je šećer.
Zuta nije svaki secer secr. Kemijski moze biti secer al.tvom tijelu neupotrebljiv.
Može objašnjenje? Fruktoza i glukoza su valjda uvijek iskoristive bez obzira otkud su?
Dakle seceri su po kemisjkoj definiciji zapravo ugljikohidrati odnosno uglavnom ciklicki polihidroksidni aldehidi i ketoni.
U obicnom govoru seceri je saharoza ili ti ga konzumni secer, a jos znamo glukozu i fruktozu od kojeg je sastvljena saharoza.
no po definiciji secer je i arabinoza, ksiloza koja u tvom tijelu je neiskoristiva, arabinoze ima npr. u sljivi, ksiloze u marelici.
u medu od secera imamo:
fruktozu, glukozu, maltozu, turanozu, izomaltozu, saharozu, maltulozu, nigerozu, trehalozu, erlozu, panozu, maltotriozu........
zato sam napisala da svaki secer kemijski nije secer na koji se ti referiras. sira je slika.
tako da reci da uzimanjem meda uzimas zapravo zlicu secera, za koji sam na pocetku rekla da ljudi kolokvijalno misle saharazu nije bas potpuna istina.
ali da med je pun ugljikohidrata je. i da su lakoprobavljivi i daju energiju je isto istina.
Hvala. Ako od tih šećera nema prevelikih benefita za tijelo, ne vidim razlog zašto bih mu davala prednost. Osim okusa.
Tad je pila caj s medom kadulje. Od tad pila i livadu i bagrem, sve joj to ok.
Na žlicu ne dajem jer je to i meni trauma iz djetinjstva
Inače, može se napraviti i oblog od meda za malu djecu koja imaju problem s iskašljavanjem.
Kombinira se med i masnoća (mast ili maslinovo ulje) i s tim se premaže prsni koš navečer, obuče se majica koju nije šteta i preko toga pidžama. Masnoća i med začepit će pore, tako da toplina ostane u tijelu i sluz iz pluća će se lakše rastvoriti. Ljekovite tvari iz meda pomažu protiv kašlja na ovaj način. Ponekad je dovoljna jedna noć da se simptomi vidljivo olakšaju.
Je sve ok ,ali samo u slučaju da nema temp ovo Peterlinovo
joooj Peterlin sad si me podsjetila na obloge od meda koje nam je mama stavljala :heart:
Pred spavanje bi nam namazala vrat medom (i još nečim ne mogu se sjetiti čime) i oko vrata bi nam lagano zavezala neku gazu/pamuk. Ujutro je doduše bila muka isprat vrat al kašalj bi nestao kao rukom odnesen.
Trebali bismo svi mi danas malo više primjenjivat recepte naših starih.
Moj je sad slinav nos curi,kiše, još ne kaslje ,jel mu mogu svejedno probat to stavit?Prije mjesec dana je imao upalu pluca i evo jučer se prehladio.Bas mi muka više neznam šta da radim.