Pa da, mozda je pogrijesila jer je dala navecer, al kazem probao je mali i bjelanjak i zutanjak prije toga i sve proslo bez problema. Zasto je reagirao na kombinaciju tog dvoje zajedno, ne znam.
Printable View
Ja imam "super" iskustvo s uvodjenjem jajeta - maloj sam kod sveki dala da jede krumpirpire s jedno 9-10 mjeseci, da bi par mjeseci kasnije saznala da ona u krumpirpire na kraju umuti jedno cijelo prijesno jaje :-o
Eto, srecom nije joj bilo nista, a da je i bilo mi ne bi znali na hitnoj imenovati od cega...
Nije neki pametni savjet osim kao iskustvo koliko treba paziti prilikom uvodjenja "normalne" hrane u prehranu djeteta.
Ja sam i s prvim i s drugim djetetom s 11 mj pocela sa zutanjkom. Izvadila bi ga iz tvrdo kuhanog jaja i mjesala u blitvu, spinat, karfiol.....
Sa 12 mj sam im dala kajganu, dakle i bjelanjak i zutanjak skupa. S obzirom da nije bilo reakcije na zutanjak.
Moram napisati da sam prije nego sam rodila i dosla do dohrane uvijek mislila da je zutanjak tezi i opasniji od bjelanjka, da je veci alergen. Da nisam nikad vidjela ni jednu tablicu dohrane, vodjena instinktom, djetetu bi prvo dala bjelanjak.
koliko prije cjepiva bi trebalo probat i bjelanjak? unutar koliko vremena semoze javiti eventualna reakcija? nama isto sad to slijedi. pretpostavljam da se moze dati dio tvrdo kuhannog.
Sasvim ti je nebitno da li sam ili u kombinaciji. Naša nije htjela kajganu, pa smo ukuhali jaje tučeno s malo griza u juhu. To joj je bilo fino. Nije bilo alergije, i cijepljenje isto prošlo OK.
hatatitla, brzo bi bila reakcija, unutar par sati. Ali, uzmeš tjedan dana ranije, pa si sigurna.