uf koja bolna tema, sva sam se naježila
ivonna, drago mi je da ti više nema "one" boli
i ja sam uvijek za operaciju kao krajnju soluciju
ali me strah te dijagnostike
da ne prođe previše vremena "tapkanja u mraku"
Printable View
uf koja bolna tema, sva sam se naježila
ivonna, drago mi je da ti više nema "one" boli
i ja sam uvijek za operaciju kao krajnju soluciju
ali me strah te dijagnostike
da ne prođe previše vremena "tapkanja u mraku"
Moj stari je bio operiran prije 4 godine u Vinogradskoj, rehabilitacija u Varaždinskim toplicama. Prije toga nesnosni bolovi, nemogućnost hodanja...
Sad obrađuje 2 vinograda, radi ko konj i kaže da se nikada nije osjećao bolje.
Moover, jel se oporavila kralježnica nakon onog stolnog tenisa od prije 4 mjeseca?
Ja se sjećam stare terapije istezanja na koju je išla moja mama prije 25-30 godina. Vezali bi je kajševima i razvlačili kako bi se živac oslobodio. Metoda je nalikovala srednjovjekovnom mučenju (jedino što je nisu razvlačili preko kotača). Mislim da se ta metoda više ne koristi.
Oporavio sam se uz nekoliko odlazaka na terapije (osteopatija)... strogo se suzdržavam od naprezanja i dizanja teških stvari, osim svog sinčića, ali i njega dižem "iz koljena", a ne iz leđa...Citiraj:
fegusti prvotno napisa
stolni tenis polako zaboravljam, mislim da ga više neću uopće smjeti igrati... :(
ja sam se pomirila da nikad više neću moći živjeti bez bolova u križima, toliko sam se navikla da ne mogu ni sama vjerovat, konstantno sam pod bolovima, ali sam jednostavno to tako prihvatila....pazim se ful, ne saginjem se uopće, sve radim iz koljena, ne dižem apsolutno ništa, ne znam kako ću tako :( :(
kad si zamislim da ću možda cijeli život tako živjeti čini mi se kao da sanjam....a na operaciju ni mrtva....
ja se svaki dan osjecam bolje
ne zelim se ureknuti, teret se jos ne usudim ni pogledati, MM mi pere kosu, a i gaza je jos preko rane
al sam dnas opicila 4km bez pol frke
vec 2 noci stavljam na stopalo oblog od gavezove rakije - kazu da cuda radi..ajd da vidimo i to
sto se tice istezanja, meni je to uvijek pomagalo
MM ima spravu ya ygibove doma, i ja sam se znala svako malo objesiti i visit ...to mi je tako pasalo..ponekad bi me on lagano povukao dolje za kukove...kako romanticno i seksi *bas kao i poza u kojoj mi je maloprije prao kosu :lol:
anyway, sad klecim pred kompom na jastuku i naslonjena sam na pilates loptu i sama sam sebi smjesna
a sto se tice dijagnostike...moj put je bio -sad u zadnjem navratu- uputnica od dr. opce prakse za hitni neuroloski pregled na sv. duhu - ambulanta radi 24h dnevno/
primili me i prakticki u istom danu napravili apsolutno sve pretrage - toga se nemoj bojati..osim ako nisi mozda malo klaustrofobicna, onda popij apaurin prije MR-a
:mrgreen:
stara tema, ali imam nekih nedoumica.
ivonna imat ću par pitanja za tebe, ali za početak jesi išla na fizikalnu prije operacije?
i općenito me zanimaju iskustva s operacijom, ako ima još netko tko je bio.
jučer sam bila kod neurokirurga i kaže da mi ništa osim operacije više ne može pomoći.
ni meni...
ne mogu vjerovati da sam onaj post gore napisala prije 5 godina...
i da me dan danas boli i to katastrofalno
baš me sad lagano pušta nakon što sam 2 tjedna bila gotovo nepokretna od bolova
ja sam operirana pred sedam mjeseci.
osim prvih mjesec, radi sjedenja, nije strašno. strašno je bilo ono što me dovelo do operacije.
uglavnom, najveći je problem poslije nastaviti život uz ograničenja koja postoje, a uz malu djecu.
Blizi se godina dana od moje operacije, rado cu pomoci svojim iskustvom ako koga zanima...moze i na pp
danas točno šest tjedana od operacije ekstruzije diska L5 S1 od 10mm, disk cijeli izvadili jer tek kad su otvorili vidjeli da se ne može ništa drugo.
Prije toga primila preko 40 injekcija u dva mjeseca, mjesec dana gotovo nepokretna uz užasne bolove koji ni na injekcije nisu popuštali.Danas se pitam
kako sam uopće to pretrpila.Sada stanje super kako je bilo.Noga još zateže malo, boli ponekad, ali ne onako kako je bilo.Operirana u KB Dubrava a sada čekam toplice jer su rekli na rehabilitaciju tek šest tjedana nakon operacije.Onaj tko trpi takve bolove ne razmišlja puno dal operirat ili ne, vjerujte ja bih pristala onda da me operiraju i na živo, samo da prestane bol.Oporavak izrazito važan za daljnji život,malo poduže traje ali treba izdržat.Nema sjedenja,saginjanja,rotiranja kičme do toplica, samo ležanje i puno šetnje.
Ja se preporodila nakon operacije.
pozdrav svima i snage da izdrže svi koji imaju takvih problema
Postoji li u hrvatskoj mogucnost ugradnje umjetnoga diska?
Pozdrav svima!
Zanima me da li je n eko kod dr. Kasumovica lijecio herniju diska? Ja ima ekstruziju diska L5-S1, koja za sad ne pritisce zivac, ali ne mogu sjediti nikako... Dok docekam preglede kod neurokirurga, rado bi bih probala namjestanje kraljeznice ili nesto slicno ako neko ima dobra iskustva.
Karmela
zanima me isto što i karmelu prije 2 godine
ima li netko iskustvo s osteopatom, dr kasumovićem iz zaprešića?
da mi malo napiše što je prošao i je li bilo učinkovito
Lijep pozdrav svima,
prije par dana smo pustili online sustav/aplikaciju koja je namjenjena svima koji uskoro idu ili su imali nedavno operaciju kralježnice.
Kako sam prije 3 godine operirao ekstruziju diska C5-C6, nakon meni dugog i teškog oporavka/rehabilitacije, napravili smo aplikaciju za postoperativni oporavak nakon operacija kralježnice za 10tak najčešćih vrsta operacija cervikalne i lumbalne kralježnice u suradnji s timom doktora.
O čemu se radi možete vidjeti ovdje: https://www.myspine-app.com/
Prvih 20-tak članova grupe koji mi se jave da žele isprobati app mogu dodati u testere aplikacije bez naplate. Samo mi pošaljite email s kojim ste napravili korisnički račun u aplikaciji.
Također, ako imate kakvih kritika, mišljenja ili sugestija, bio bih sretan čuti ih. Konstantno radimo na unaprijeđivanju protokola koje aplikacija sadrži (treninge hodanja, medicinske vježbe, program dopuštenog vremena sjedenja, evidenciju bolova...).
Android: https://play.google.com/store/apps/d...marker.MySpine
Iphone: https://apps.apple.com/us/app/myspin...a/id1574626423
Hvala i lijep pozdrav iz Varaždina