Zbog zubića i karijesa.Citiraj:
Paulita prvotno napisa
Ujedno koristim priliku da najavim da i Lovre slijedeći tjedan ide kod zubara po prvi put. Nisam sigurna da ćemo uspjeti odraditi kvalitetan pregled ali barem da se malo upozna s okolinom.
Printable View
Zbog zubića i karijesa.Citiraj:
Paulita prvotno napisa
Ujedno koristim priliku da najavim da i Lovre slijedeći tjedan ide kod zubara po prvi put. Nisam sigurna da ćemo uspjeti odraditi kvalitetan pregled ali barem da se malo upozna s okolinom.
Jeste li primjetili da se Maruška danas raspisala, biće da opet ništa ne radi 8)
:P
Slavim jer sam izbjegla jedno 'egzotično' putovanje.
Mislim da I Lovro ima neke crne točkice na kutnjacima :/ Ali ne vjerujem da bi uspjeli odraditi pregled kod zubara. Ne mogu ja njemu objasniti da sjedne i otvori usta....mislim da bi bilo otimanja, vrištanja.....
:evil: :evil: ma sad sam ful bijesna, njemu stalno turaju neke gluposti u usta, neznam, valjda bake i dede posenile kada dobiju unuke. Neznaju kako je bilo kada su oni imali djecu. Neki dan sveki izvali da bi Leda mogla jesti žele bombone....
Pa mogla bi jesti žele bonbone. Isto kak jedna moja frendica dozvoljava svom sinu koji je 3 mjeseca mlađi od mojih da žvače žvaku :x
Paulita, nisam ni ja neki optimist po pitanju pregleda Lovrinih zubi. Ali računam da ga moram početi voditi: neka ga odvedem jednom tjedno u slijedeća 3-4 tjedna... valjda ćemo peti put nešto i uspjeti obaviti.
Jučer mi je Lovre rekao da je jeo žvaku kod dide. Ne mogu procijeniti izmišlja li ili ne. U svakom slučaju, čeka nas još jedan razgovor 'u fino'. MMa, zapravo.
Mare blago tebi kad tvoj muž hoće razgovarati sa svojima. Moj odbija suradnju....
ne znam više gdje sam što pisala............
uglavnom, patrik je super odradio posjet zubaru i bio predobar i zubar je uglavnom uspio sve vidjeti.
moje iskustvo kaže - svi koji nešto primjećujete - ODMAH ZUBARU jer možete vi znati da nije dobra bočica, slatkiši, da ima ovakve zube ili onakve, ali dok od zubara ne čujete da ima karijes na zubu koji mu trreba još najmanje 10 godina, nema koristi. To je šok, samo takav.
Mi smo zadnjih tjedan dana ukinuli SVE slatko (nažalost na bombone ga niti nismo mi navikli nego tete u vrtiću, a onda je počeo tražiti i doma i u svakom šopingu :evil: :evil: :evil: ) - za sad uspijeva. Ako i traži, zabavimo ga nečim drugim - npr. mama ide jesti krušku hoćeš i ti malo?
Zubi se peru (doslovce) dva puta na dan - ujutro i navečer BEZ IZNIMKE i to ih patrik četka sam pune 3 minute (razgovor s djetetom obaviti friško nakon posjeta zubaru jer je još bio pod dojmom onoga što je striček zubar rekao, a i naših reakcija koje su bile :shock: :shock: :shock: - lakše mu je sjelo i ozbiljno je shvatio).
Sokovi se više uopće ne piju, iako su bili bez dodatka šećera, ali imaju fruktozu - voćni šećer koji isto tako uništava zube. Ako baš traži, pije se isključivo na čašu.
Zubar nam je dao i aminfluorid da mažemo jednom tjedno, ali sad tek učimo ispirati pastu (iako smo još uvijek na onoj bez fluora - dentinox - kupili u njemačkoj) jer se aminfluoerid ne smije gutati.
Jedino još nikako nisamo uspjeli ukinuti mlijeko na flašu, ali smo ga uspjeli drastično smanjiti - pije samo navečer i 1x po noći ( :klap: ) što je prije mjesec dana bilo nezamislivo. Uglavnom, zabrane ne pale! Što se više brani, to je flaša "potrebnija". Uplalio (kolko-tolko) je razgovor da male životnjice po noći jedu zubiće, onda će zubići boljeti (sjećaš se kako te je bolilo uho?), ispasti će i nećeš moći jesti špek i čvarke :mrgreen: Sad kad peremo zube (po mogućnosti svi troje zajedno jer tako najbolje uči četkati jer nas oponaša) bacamo van male životinjice, a znamo upecati i kakvu ribu :lol:
Ako već moraš piti mlijeko - popij iz flaše i ostavi. Dijete je počelo u polusnu mantrati: popijem i ostavim, popijem i ostavim............i stvarno popije i ostavi - kako navečer, tako i po noći! Najvažnije za zube je da se iz te dude ne slijeva po zubima i tamo ostaje. Dok ga vuče i pije - dobro je (donekle)!
I ja sam uglavnom pazila na prednje zube zbog karijesa bočice, ali karijes je dobio na kutnjacima koje uopće ne da nisam gledala, nego nisam ni razmišljala o njima, a trebaju mu skoro 4-5 godina dulje nego prednji.
Sad pokušavamo sačuvati ostale zube, a što će biti s ovim pokvarenim, ne znam jer ovaj zubar kaže da ne popravlja :/ :( :x , ali za 2 mjeseca idemo na kontrolu, pa ćemo vidjeti dalje, hoćemo li nakon što smo mi poduzeli sve što je trebalo i što smo mogli, možda potražiti drugo mišljenje i dječjeg zubara koji popravlja mliječne zube jer se to sigurno može (ovisno o djetetu naravno), vidjet ćemo!
Kad smo kod Jure, prije nekih mjesec dana je bio opsjednut žvakama. Čuvalica bi mu kupila onu dječiju, malo bi je žvakao i pljunio. Čak sam mu i ja dala nekoliko puta kad bi me baš udavio. prošlo ga je, sva sreća.
Kod nas je poštena podjela: svatko sa svojima. (samo što MM ništa ne primjećuje pa ja budem ta koja daje 'upute za razgovor').Citiraj:
Modesty Blaze prvotno napisa
Stijena, mislim da ste vi to odlično odradili.
Patrika su super zabavili kod zubara.Citiraj:
Maruška prvotno napisa
Prvo mu je sestra dala maketu zubala i četkicu, pa su ih "prali".
Onda mu je rekla da to nije zubarski stolac nego svemirski brod 8a tak nekak i izgleda :lol: ) - bio je oduševljen kad je sjeo.
Onda kad ga je zubar još provozao - gore - dolje, malo puhao sa zrakom, pokazivao onu cjevčicu s vodom, bio je i više nego za suradnju!
Na kraju imaju jednu kutiju punu autića, pa su mu dali da si jedan izabere. On je naravno htio više, ali su mu rekli da sad uzme jedan, a drugi će izabrati kad drugi put dođe - sad imamo foru za sljedeći posjet!
Tako da smo mi u prvom posjetu obavili zapravo sve što smo trebali, a patrika nismo ništa posebno pripremali, nego smo mu rekli da se idemo stričeku zubaru voziti na stolac, ali prvo će tata, onda on. Ne moram ni reći da je isti čas pristao :lol:
Ako vaš zubar nije tako "snalažljiv", možeš ga i ti "zabaviti" na sličan način!
Lovre bi na ovo vjerojatno umro od straha. :roll:Citiraj:
Stijena prvotno napisa
(...)
Jučer bili u TL-u. Neki ljudi kupovali nekakvu životinju na baterije, visine cca. 30 cm, pa ju isprobavali po podu. Kad je Lovre ugledao to čudo, zalijepio se za mene s riječima: Mama, čuvaj me!
I patrik je najprije "čudno" gledao, ali važno je da mu budeš u vidokrugu (ja sam stala ispred stolca i smijala se da iz moje reakcije ne vidi strah, nego "zabavu"), tako da me stalno pogledavao, imao na oku i bilo je u redu.Citiraj:
Maruška prvotno napisa
Isto kad je trebao otvoriti usta, malo se nećkao, onda sam mu ja kao suflirala (u prijevodu: zijevala ko riba na suhom), onda me počeo imitirati.
Naravno da ovisi o djetetu, ali i tome, kao i svemu ostalome treba prići kao nekoj zabavi, onda je lakše, nego da ga pripremate ko da ide na giljotinu, ko što neki roditelji koji se sami boje zubara (iako meni osobno stvanro nije jasno zašto -valjda zato jer imam samo 4 plombe u ustima i nikad u životu me nije bolio zub :lol: ), to automatski prenose na dijete.
A ovo je drugi dio priče. Naime, i ja se trebam pripremiti. :oops:Citiraj:
Stijena prvotno napisa
Iako spadam u ekipu "s 4 plombe u ustima", uuuužasno se bojim zubara.
ja kad napišem dugi post koji bi mogao netragom nestati (a ja nepotrebno poludjeti) obavezno ga kopiram (desnim mišem - select all, pa copy), tak da kad mi se pojavi prozor za ulogiravanje iz kojeg nema back, kad se ulogiram, samo stisnem paste (isto na desnom mišu) i ko da se ništa nije dogodilo 8)Citiraj:
haribo prvotno napisa
meni je to baš super, jer ni ja danas (primjećujete?) ništa ne radim :raspa: 8) :lol:Citiraj:
wana prvotno napisa
:*
trak će biti ponosna na nas kad se vrati iz šetnje... :mrgreen:
baš sam to pomislila, kad će uspjeti sve pročitati..........Citiraj:
Maruška prvotno napisa
.........ili nas možda cijelo vrijeme gleda iz prikrajka :mrgreen: :lol: :lol: :lol:
Jedino ako u Osijeku pada snijeg. 8)Citiraj:
Stijena prvotno napisa
koristim to obavezno al taj put sam zaboravila :oops:Citiraj:
Stijena prvotno napisa
bravo za akciju kod zubara :klap:
moja sestricna je zubarica al trenutno radi u bolnici
ne znam jel bolje da ga vodim kod nje jer ju pozna ili kod drugog zubara :?
mozda bi za pocetak mogli kod nje na stolicu cisto da se upoznamo sa "alatom", jos da se obuce u Boba Baumajstora to bi bio pun pogodak :lol:
nema je od jutros :shock:Citiraj:
Stijena prvotno napisa
a da prijavimo policiji :mrgreen:
Modesty, po ovoj bi tabliciCitiraj:
Modesty Blaze prvotno napisa
http://www.cdc.gov/nchs/data/nhanes/...l/cj41l017.pdf
(ovisno o porođajnoj težini i duljini) patrik trebao imati manje od 12 kg i 93 cm.................pogledaj koliko bi trebali imati tvoji, pa pusti brigu na veselje, sigurno imaju više
Ovo je zanimljivo pitanje.Citiraj:
haribo prvotno napisa
Naime, Lovre dobro poznaje svoju pedijatricu. Skoro svaki dan svrati kod nje, igra se s njezinim curama, druži s njom... Sve je u savršenom redu. Ali kada idemo kod nje u ordinaciju, već na vratima počinje plač koji ne prestaje sve dok ne idemo doma. Čak i kad se radi o 'običnom' pregledu.
i ja nisam pametna pogotvo sto smo prvi i zadnji put bili kod nje kad mi je tata bio u posjeti pa mu je vadila zub
naravno da on to spominje cim ju vidi :roll:
treba ga uvjeriti da njemu nece vaditi :predaja:
onda je možda bolje nekom drugom tko nije povezan s vađenjem zuba ;)
nema Trak!!!!
jel Roko ne spava popodne :?
Ima problema s internetom. Pozdravlja vas.
:shock: :shock: :shock:
:naklon: :klap: za današnju aktivnost!!!
Stijena svaka čast pa ti si to magistrirala.
Kala je već bila kod zubara kad sam ja vodila MM :lol: :lol: , pa je gledala kako mu dr popravlja zube.
ja sam počela sakrivati bombine koje sveki donosi za Kalu, svaki put nađem neki izgovor ili mora jesti ili za danas joj je dosta il nešto sl. tako da pod zadnje smo ih pošteno smanjili, ali pošto ona voli mentol, onda nekad nažica MM da joj kupi, samo treba paziti da joj u ruke dođe kutija s jednim bombonom.
žvaka i lizalice strogo zabranjene!
mene dobrano zaljepilo za krevet, sva sreća pa mi je bila mama jutros jer nemam pojma kako bi s njih dvoje ovako nemoćna
a jesi ti znatizeljna :mrgreen:Citiraj:
Maruška prvotno napisa
Mialdrzi se i slusaj mamu! :love:
ja sam u nedjelju popila zadnji antibiotik a mama me "posjecivala" telefonski
Samo kratko javljanje.
Bravo za zubara.
Nisam sigurna u Jeleninu reakciju. Kad smo bile prije par mjeseci nije ni ušla u ordinacju, ukočila se još kod sestre. Inače svaki posjet doktoru je urnebesan! :(
Petra je imala temp jedan dan. bila kod dok i sve uredu. Danas proljev. Pitam se što će biti sutra???? :?
Brod je jedna velika šupa koja je šuplja s svih strana. Nikakvih dućana. čak se i tintilinić zatvorio. Od h&m ni h, od c&a ni c, al zato kineza na svakom čašku.
Sva sreća pa imam najbolju tetku na svijetu pa mi sve kupuje u Švici :D :D :D . Ja svojoj djeci doslovce nisam ništa kupila, osim odjelca u kojima sam ih iznijela iz bolnice. :oops:
:love:
SRETAN ROĐENDAN MATEO!!!
Najviše od svega ti želimo zdravlja da sve ove beštijice odu što dalje od tebe, a za ostatak nek se pobrinu mama i tata :mrgreen: !!!!!!!!!!!!
:sing: :dancingfever: :joggler: :gumi: :tele: :preskaceuze:
Sretan rođendan, Mateo!
Pridružujemo se željama od Mial!
Lovro je opet pobenavio za cikom. Postala je obavezna ujutro kada se probudi i prije spavanja popodne i navečer. Ali, jučer mu nisam htjela dati prije spavanja. Navečer je bio toliko umoran i zaspao mi na rukama i cijelo vrijeme govorio "cika, cika" sve tiše i itše dok nije čvrsto zaspao :/ Baš mi ga je bilo žao. Al stvarno je postao naporan s cikom i više mi to nije to. Sada još moramo izbaciti to jutarnje cickanje. A sve mi se čini da će se onda zaljepiti kakva boleština i otić sve kvragu, po običaju.
Sretan rođendan, Mateo!
(teta **mial** je gore sve fino napisala...)
Nešto je divlje u zraku: i Lovre je jučer nakon više od 6 mjeseci koketirao s cikom (nemam bolji izraz). Pokušao je dojiti ali nije bio baš siguran što i kako. Na kraju je završilo tako da sam mu morala obećati da će papati ciku kada bude mali.Citiraj:
Paulita prvotno napisa
Mateo sretan rodjendan! :D :preskaceuze:
ajme Maruska sta si mu obecala :roll:Citiraj:
Maruška prvotno napisa
i Kristijan pada na slicna obecanja :mrgreen:
Nekako mi se činilo okrutnim reći mu da više nikad neće biti mali... :/Citiraj:
haribo prvotno napisa
oci mi se napunise suzama...
:P
hvala drage mame :*
dotjerala sam ga i poslala u vrtić,obukla mu hlače i košulju,napravila frizuru-već mu je poduža pa treba ukrotit s malo ulja,spakirala čim će počastiti prijatelje i dosta
tata ga odveo,veli da na vratima od sobe transparent- Mateo sretan rođendan-
kad je ušao teta mu čestita i potiče ostatak ekipe,oni mu prilaze :shock: i grle ga mm odvalio :lol:
danas ne očekujem goste to smo odgodili za poslije Uskrsa
teta nam je danas na operativnom zahvatu u Petrovoj pa čekamo da se i ona oporavi za feštu
Bio je roditeljski,od njih 22-je odazvalo se 7 mama,drugu djecu su bake i drugi podigli ranije pa poslije više nitko nije došao
dobili smo stiropol u obliku jajeta +izrezivati ukrasne salvete i ljepiti ih na kraju posuti šljokicama i zabosti drveni štapić u službi ručkice
jedan uzorak za vrtić drugi doma
počastili su nas uz kratak govor jer se klincima strašno žurilo kući
trenutno rade na motorici,uvode vrijeme tjelesnog razgibavanja
pokazala nam je djela ruku djece naše :klap: puno crtaju,rade otiske ručica vodenim bojama,plastelinom,mjese tijesto...slušaju muziku i plešu,kad je lijepo vani su...imaju puno igračka,prostorija je za moj ukus prenatrpana kuhinja,dnevni boravak,frizerski salon,knjižnica,tobogan,razne guralice,sve to kroz uske prolaze kud se mogu kretati,neznam jel mi se čini ili je prošli put bilo prostranije
i moj gleda cicu zavlači se pod maicu pogotovo kad je na V ili cif,pa joj da pusu i veli da će on papati kad bude mala beba
:lol: :lol: dobro si se sjetilaCitiraj:
Maruška prvotno napisa
mene je Kala par puta tražila jer je vidjela bracu, prvo sam ju morala učiti jer nije imala pojma šta treba raditi, al kad je povukla onda je skoro povratila, veli ona nije fino, fuj, al svako malo zna tražiti da proba jel se promijenilo :lol:
Kala i danas doma. sad me već polako hvata panika jer jutros kad se trebalo spremiti, dijete se izobličilo, "histerični napadaj" - ja zbilj neznam kako to drugačije opisati. kad sam joj rekla da neide, pogledala je u oči i zagrlila vratila se stara Kala. u tom transu se tako ugrizla za usnicu da su joj usta bila puna krvi.
ajde molim vas recite mi iskreno da li vam se čini da ona meni namjerno to radi da neide ili je to ipak posljedica nesporazuma s tetom?
šta biste vi napravile u takvoj situaciji?
da li bi bilo dobro da odemo kod psihologa?