moja dob je 38, a nalazi su bili super u sve tri kategorije rizik je bio manji od graničnog :D :D :D
sama dob ne znači puno
Printable View
moja dob je 38, a nalazi su bili super u sve tri kategorije rizik je bio manji od graničnog :D :D :D
sama dob ne znači puno
Ja sam imala jako loš biokemijski rizik kod kombiniranog, a katastrofalan nalaz kod double testa za down sindrom (1:70).
Odlučili smo se za amniocentezu koja je pokazala da je bebica zdrava.
Tako da sve te krvne nalaze treba uzeti s rezervom jer nisu dijagnostički postupci, što će ti pisati i na nalazu koji budeš dobila.
joj hvala, baš ste me utješile :)Citiraj:
andream prvotno napisa
mačkulina, ispričavam se ako sam dala krivu info Mrvi,
ja sam radila Probir ( screening) za Down i Edwadrs sindrom u prvom tromjesječju u Viliju. Ja sam razumjela da ona to treba.
boxica, u vili sam naručena u 11H, dok me pregleda na uvz, izvade krv ne znam dal bum došla u vinogr. prije 12.Citiraj:
Boxica prvotno napisa
do kad radi lab?hvala
Najznačajniji neinvazivni test koji se koristi u okviru prenatalne dijagnostike, inauguriran od strane "The Fetal Medicine Foundation" iz Londona (prof. Kypros Nicolaides), je kombinirani probir ("combined test"). Ovaj test temelji se na kombinaciji ultrazvučnog screeninga - određivanja "ultrazvučnih biljega", a prije svega debljine nuhalnog nabora i određivanja krvnih parametara - PAPP-A i free ßhCG, temeljem čega se određuje stupanj rizika za nastanak sindroma Down u trudnoći.
Evo ovo sve mi je napravljeno u Viliju + Breyer lab prije nekoliko dana.
Mačkulina otkuda ti ta info da se u Breyeru ne radi isti test kao u Vinogradskoj?
Ja sam kao što rekoh radila kombinirani probir u Viliju + Breyer lab. Rečeno mi je da se radi o kombiniranom probiru (u I. tromjesečju trudnoće), ne double i ne triple testovima.
Biokemijski nalaz u Breyeru mjeri PAPP-A i F-beta HCG (isto kao i u Vinogradskoj?). Kažeš da se u Vinogradskoj uzimaju tri markera iz krvi, pa koji je taj treći jer u opisu kombiniranog testa koji si citirala navode se samo ova dva.
Dakle, možeš li mi molim te objasniti kako to nije isti test tj. u čemu je točno razlika?
Ja sam bila u Viliju na UZV, a krv sam vadila u Vinogradskoj, mada sam htjela u Breyeru jer mi je to ipak bilo bliže i zgodnije, ali mi je dr.R rekao da radije otiđem u Vinogradsku jer za takve delikatnije pretrage ima više povjerenja u Vinogradsku. Nije mi rekao nikakav konkretan razlog, ali ja sam ipak poslušala njegov savjet.
Mene je Kos poslao u Breyer bez da sam ja to tražila, znači da me poslao u vinogradsku otišla bi tamo. Valjda različiti doktori imaju različite pristupe, a svatko najviše vjeruje svom doktoru....što je naravno sasvim ok.
Koliko sam ja zaključila iz svega pročitanog razlika u testu ne postoji tj. oba testa i u Vinogradfskoj i u Breyeru mjere identične parametre, a različita im je metodologija i kompjuterski program koji obrađuje podatke.
I ja vjerujem da je to u pitanju. Do sada nikad nisam imala priliku posumnjati u vjerodostojnost bilo kojeg od ta dva laboratorija, a navadila sam se krvi i kod jednog i kod drugog :)Citiraj:
MartyM prvotno napisa