:lol:Citiraj:
sorciere prvotno napisa
da da...čista vizuala..dižeš mi samopouzdanje :mrgreen:
Joj..one kad stanu pred onaj nesretni žiti, puca ih tolika trema da ne mogu niti zadržati prirodan oblik lica, a kamo nešto izustiti
Printable View
:lol:Citiraj:
sorciere prvotno napisa
da da...čista vizuala..dižeš mi samopouzdanje :mrgreen:
Joj..one kad stanu pred onaj nesretni žiti, puca ih tolika trema da ne mogu niti zadržati prirodan oblik lica, a kamo nešto izustiti
jadro ništa to nego ja bila kod frendice i morala na WC. Ona ima jako malu kupaonicu, a WC u njoj između kade i umivaonika, i to 1 cm od kade i 1 cm od umivaonika. Skoro zaglavila na WC, jedva se isčupala. Tako znam da mi je vrijeme da idem na dijetu :lol:
ne mora biti... reci frendici da presloži kupaonu :mrgreen: ...Citiraj:
elin prvotno napisa
sad će ispasti da ovaj show ima više utjecaja na mame nego na kćerke :? ...
Prije par mjeseci gledala sam američki Top model, ali 1-2 epizode na čelu koje je bila Tyar Banks. Ono što je ona govorila curama i što su te cure morale raditi bilo je strašno. U toj jednoj epizodi cure su morale snimati kupaće kostime u hladnom bazenu na otovrenome, a bila je zima. Jedna od cura je toliko promrzla da se ukočila i nije mogla izaći iz bazena već su je oni izvukli i još kao komentirali što se ona prije toga žalila da joj od hladnoće trnu ruke jer kao to je takav posao i nemoj se žaliti, ako ga misliš raditi i time se baviti :shock:
U svakom slučaju cijeli koncept Top modela je katastrofalan, pogotovo kvazi izjave "kompetentnih" voditelja.
ja bih rekla da je katastrofalno to sto modna industrija radi tim mladim curama.
emisija "top model" to samo priblizava siroj javnosti.
nacin na koji se voditeljica emisije ponasa prema curama ljepsi je i pristojniji od ponasanja nekih modnih agenata.
a to sa snimanjem po zimi u hladnom bazenu, na snijegu isl... pa mislim da nema iskusnijeg modela koji to nije prosao.
a ja mislim da je katastrofalno to što mlade cure rade sebi... jer da su one odlučnije i složnije, i drugi bi promijenili svoje ponašanje prema njima.
a u ovom slučaju - to je pokazala samo jedna, po cijenu da izađe iz natjecanja...
Pa to i je cest slucaj takvog zivota.. uvijek se odjeca za neku sezonu snima u suprotnoj sezoni - jesen/zima na proljece/ljeto i obratno. Zar mislite da nije tako?Citiraj:
U toj jednoj epizodi cure su morale snimati kupaće kostime u hladnom bazenu na otovrenome, a bila je zima. Jedna od cura je toliko promrzla da se ukočila i nije mogla izaći iz bazena već su je oni izvukli i još kao komentirali što se ona prije toga žalila da joj od hladnoće trnu ruke jer kao to je takav posao i nemoj se žaliti, ako ga misliš raditi i time se baviti
Slicno je i s glumcima. Sjecam se intervjua s Elizabeth Shue koja je opisivala dozivljaj snimanja seksi scena s Tomom Cruiseom ispod led ledenog vodopada koji je zamjenjivao ambijent nekog tropskog otoka.
Cure koje su isle tamo, mogle su ocekivati kako ce biti, a osobito se cudim onima koje se nisu dale osisati i sl. jedino sto sam o njima tamo zakljucila je da nisu dosle spremne i nisu bile spremne na ono sto je bilo za ocekivati da ih ceka. Steta. Kao roditelj, ako vec pustas dijete u to, onda se potrudis valjda provjeriti je li to dijete svjesno u sto ide i sto moze ocekivati.
Moj roditeljski zakljucak... dokle god treba moju dozvolu za slicne stvari, E je nece dobiti jer smatram da joj u odredjenim godinama ne treba onakav tretman koji rusi svaku trunku samopouzdanja i pozitivne slike o sebi. Sto ti treba da ti netko za 57kg kaze da si debela ili da imas presiroke bokove ili da si preniska ili... bljak!
Nadam se u biti da cu je nauciti da vrednuje neke sasvim druge stvari, da joj ne treba potvrda za njen izgled kroz ovakve show-programe i poslove.
U mnogim dijelovima zivota bi se stvari promijenile da su ljudi slozniji (u obitelji nam je aktualan primjer odnosa sefova na poslu prema pripravnicima ili odnos mentor-specijalizant), ali rijetko jesu. Uvijek ima onih koji su izdrzljiviji ili nisu nauceni suprotstaviti se ili su odgajani da se ne suprotstave autoritetu cak i kad im svi unutarnji alarmi luduju i signaliziraju da je ono sto im se dogadja lose.Citiraj:
sorciere prvotno napisa
Zelim reci, i puno odrasliji/zreliji ljudi trpe teror nadredjenih pa kud nece te djevojcice koje si na ovaj nacin "ispunjavaju san".
ja sam se frapirala kad je moja starija curka, koja ima tek 5,5 godina, prije par dana izjavila da "neće jesti bijeli kruh jer on deblja" :shock: to je donijela iz vrtića, bili su po dežurstvima i neka teta je očito tak nešto rekla djeci (njene znam da nisu jer nemaju slične izljeve). naravno, uslijedilo je moje ispiranje mozga o zdravlju, debljini, tanjini, ljepoti i sl. :P
pa ne bi li bilo normalnije reći djeci da je crni kruh zdraviji ili ih na neki drugi način potaknuti da jedu zdravije. nego ovako nabijati neznamnijašta curicama od 5 godina?! to je baš istinsko poticanje ovih iskrivljenih modela ljepote u našem vremenu, a prisutno je na svakom koraku - hoćeš u vrtiću, školi, dućanu, reklamama, do emisija ovakvog tipa.
iako, čini mi se da kojekakvi izbori ljepote i misica više nisu takvi nacionalni događaji kakvi su bili u vrijeme kad sam se ja mogla prijaviti za misicu :mrgreen: znači, prije 10-15 g. nadam se samo da će se opadajući trend popularnosti nastaviti i da će do vremena naših kćeri zamrijeti.
Mislim da ste malo zabrijale. "Curice" imaju u prosjeku oko 20 godina, mislim da samo jedna ili dvije imaju 17. Iskreno, ja bih se u toj dobi smrtno uvrijedila da me se doživljavalo kao debilčeka koji pojma nema. Slažem se s onima koji su napisali da to jest takav svijet i da je bolje da to shvate na početku, a ne kad bude prekasno.
Čitanjem ovog topica dobije se dojam da su sve redom stare 12-14 godina.
Evo, budući da sam pogledala samo jednu epizodu išla sam na stranicu provjeriti koliko su stare - redom: 20 godina, 22, 20, 19, 24, 17, 22, 21, 22 i -ok- zadnja ima 16. Ali to je jedna jedina. O kakvim curicama pričamo, pa to su mlade žene koje su u stanju donositi vlastite odluke.
hm, ja znam jako puno 20-togodišnjaka koji se nikad nisu vozili vlakom ili busom i za koje roditelji obavljaju poslove od doktora do upisa na faks.
Meni je to grozno žalosno.
ja sam sa 20 imala jednogodišnjeg klinca ;)
alui istinito, ne diraj to sine, kćeri, mama će....
kad se sjetim nekih, :roll:
ali znaju otić van i nalit se i biti vani do pol 5 ,ali ne bi sami nazvali za instrukcije ( govorim o studentima ), a ne, ja grizem kroz slušalicu
meni nisu upitne one iznad 18. upitne su mi mladje, tj. one koje trebaju dobiti dozvolu rod. i skole.
u jednom trenutku sam skuzila da je jedna odustala zato sto joj skola nije dala dozvolu, a komentar zirija je bio da je to necuveno jer se vrhunskim sportasima takve stvari dozvoljavaju :? meni je usporedba totalno nelogicna.
i ja znam neke. :yes:Citiraj:
maria71 prvotno napisa
inace smo mm i ja na preskoke gledali emisiju i zgrazali se nacinom komunikacije. od muke smo prebacivali na neki drugi program da ne gledamo. sve sto je prije receno o ziriju stoji, mislim odakle im pravo da daju onako uvredljive komentare i procjene?!
najgroznje su mi bile izjave tipa "nije nas hjtela slusat... ne zeli prihvatit nikakve sugestiije/naredbe... " u stilu "sram je bilo sta ima svoje misljenje i zelje!" uzas :(
a ona cura sta je odbila osisat se - svaka joj cast!
emisija po mom misljenju salje potpuno krivu poruku mladima i ne prikazuje realnu sliku zivota modela. mene najvise zalosti sto mislim da nemaju sva djeca roditelje koji znaju prepoznat opasnosti poruka koje salje ova emisija jer se ovakvo omalovazavanje i nizak nacin komunikacije susrece jako cesto u razlicitim segmentima zivota i ljudi to ne znaju prepoznat i izborit se protiv toga. :(
a meni je ovo komaCitiraj:
maria71 prvotno napisa
ja dopustam svojim klincima da se sami snalaze u stvarima za koje JA mislim da su sposbni i da mogu (npr. Oskar ide sam s busom iz skole i cak do mene na posel, a isao je i sam samcat do samobora jednom)... kad se vozim s melitom okolo na bajsu, a ona oce slatkac, dam joj novce i posaljem je u ducan da si sama kupi sladoled... i bude ful ponosna.. tocno vidis da cvjeta od ponosa sto je SAMA usla, izabrala, cekala na blagajni, platila, cekala ostatak...
ja nisam u mogucnosti, a i da jesam, ne vjerujem bas da bi bas sve radila umjesto njih ili zato jer cu ja to brze i bolje ili zato jer je sigurnije za njih
e za takve se nadam da roditelji i odluce da ne idu u ovakav show. ako vec ima koristi od takvog odgoja, onda to ima u ovakvim situacijama :/Citiraj:
maria71 prvotno napisa
inace mi je to neshvatljivo, makar bi volejla da su moji roditelji ponekad bili takvi, moji su otisli u drugi ekstrem :roll:
Ne znam sto da tocno mislim o ovoj emisiji s obzirom da mi se generalno reality show-evi gade i ne mislim da doprinose icem dobrom kod nase djece, osim ako se ne gledaju zajedno s roditeljima koji im skrecu pozornost na neke stvari, a koje sami mozda ne bi uocili - ko sto je sorci spomenula da zajedno gleda sa svojom kikicom, sto mi je super, zapravo vrlo slicno tomu da i mi roditelji mladje djece gledamo (il se trudimo sto cesce) crtice zajedno, posebno one kod kojih im se mnogo dubioznih stvari treba objasniti da ih ne bi krivo shvatili...
Sto se emisije tice, slazem se s Mukicinim pocetnim komentarom kako oni pokazuju tim djevojkama kakav je zaista odnos prema modelima u pravom svijetu mode, da se pripreme i vide jel ih to uopce zanima. Neki spartanski pristup izgradnji samopouzdanja, kojeg malo koja cura tamo ima. Takodjer dijelim misljenje da voditeljica nije dorasla biti u ziriju (osim ako nema neke druge kvalitete koje nisu prezentirane u javnost te ih mi ne znamo).
A visoka gledanost takvih emisija samo pokazuje u kakvom nam je stanju drustvo, zasto cvijeta zuti tisak.... i da ne duljim jer bih otisla offtopic, a i sebe oneraspolozila.
ja dvojim cak i o koristi upoznavanja sa sviejtom modela. ako se neko stvarno time zeli baviti, sta nije bolje otici u neku agenciju, ili skolu manekenstva, pa cak se i prijaviti na neki lokalni izbor za miss ili neku slicnu glupost :?
išla sam u manekensku "školu" i nisam doživjela ništa drugo osim poticanja i obraćanja pažnje na čemu moram raditiCitiraj:
Mony prvotno napisa
u pričama s onima koje su nastavile nisam naišla na išta slično ovom bulingu
samopouzdanje je osječaj pod vanjskim utjecajem, ako ti ljudi koje cijeniš kažu da si glup, ti češ kad-tad reči: jep, glup sam
to što radu je u cilju gledanosti i ničeg više
nijedan trener neće , ako želi izvuči maksimum iz momčadi, omalovažavati igrače, pljucati po njima i sl. nego im dizati samopouzdanje i moral
MGrubi, mozemo mi sada o funkcionalnosti takvog pristupa (s kojim se ni ja ne slazem, da se razumijemo), no on postoji i mnogi ga upotrebljavaju, nekima i uspije (pretpostavljam :? )
Slažem se s ovim.Citiraj:
Mukica prvotno napisa
I ja to gledam svaki vikend. Hehe.
A ako one misle da se s njima tako ne bi trebalo ophoditi neka idu doma, kao što je napravila i Neda. Uostalom, same su se prijavile, nitko ih na to nije tjerao. I kako Mukica kaže, treba im otvoriti oči, pokazati im u što se upuštaju, da znaju da, baš kako je rekao ona vizažist, da biti model nije hodanje s nogometašem i pojavljivanje na špici.
Ja vjerujem da ovakvo ophođenje vlada u svijetu modela. I ne mislim da je to ok, ali ako netko to želi, bolje da je na to spreman.
One tamo nisu samo da bi pobjedile i otišle kući, nego pobjednica valjda dobiva nekaka ugovor i to ne u HR, nego vani.
[quote="MGrubi"]Pa ja nisam primjetila da netko nekme govori da je glup. Moraju ih tjerati da same za sebe kažu nešto lijepo, da o sebi misle sve najbolje.Citiraj:
Mony prvotno napisa
"glup" je bio primjer
imaš puno riječi koje se mogu koristiti da se nekog ponizi i omalovažava
ja sam s 21 imala velku bušu s velkom bebom :mrgreen:Citiraj:
Mukica prvotno napisa
neznam kako bi to izgledalo da sam takva, jelte, smotana.
Al da znam bliske ljude kojima sve radi mama, znam. Sve. Nebi poželila da se nadju u mojoj i mmovoj situaciji, jer to nebi dobro završilo.
Vidim i neke drage ljude koji isto rade svojoj djeci, mislim nemoš to naknadno stvorit, daj djetetu odma neku odgovornost ( M hrani ribicu, sa mnom pere sudje, mora složit cipele koje skine i stavit jaknu na stolicu( ne može dobavit vješalicu) i slične sitnice), kad budemo imali svoj stan dobit će psa.
Mislim da je čovjek stvoren takvim da je ispunjeniji kad ima obavezu i odgovornost, problem je u tome što se lakše prepustit suprotnom...
Gledala sam jednu jedinu epizodu i naživcirala se. OK, jasno mi je ovo s badićima na snijegu, šišanjima i sl., ali kad su pozvali onog Marka Grubnića da im pobaca robu koju one privatno nose, smučilo mi se. Ne vidim nikakvog smisla u tome da sve postanu iste.
SVE ste rekle puno onoga što i ja mislim. Modni mačak je takav užas da milslim kako nije kompetentan nikome određivati što je "in", a što "out". Kao ON zna :cry: (pa plače mi se od kvazi hrvatskih poznavatelja mode)
Užasno me smeta što su te cure dosta tupaste. Mislim fakat ne možeš reći kada te netko pita da kažeš nešto o svojim prednostima - "a"!!!! :?
Rade im to što im rade i u svakoj emisiji su sve agresivniji jer očito im one to dozvoljavaju.
Isto tako, razmišljala sam kako nitko od žirija nije roditelj pa nema vjerojatno (sigurno) neke emocije i zaštitničke stavove kakve imaju roditelji.
Slažem se s tim da je svijet mode grub i da one to moraju osjetiti, ali ovako tupaste samo će biti isfiltrirane i ostati će tigrice koje grizu (ako ih uopće i ima).
A neverbalna komunikacija im je toliko jadna da mislim kako nitko od njih nije za top-modela. :/
abonjeko, slažem se s tobom, fakat su tupave do boli...
Ok, slažem se s ovim za modnog majmuna, ali sve ostalo mi je ok.
Mislim, ona mala kaj je sad zadnja ispala, pa ona ne zna normalnu rečenicu izgovoriti. Zapravo, zna li ona uopće pričati?
Ima ih još. Ima možda dvije koje su ok.
upozoravam da ovo nije pdf. o televiziji vec o roditeljstvu pa vas molim da tok diskusije usmjerite u skladu s nazivom pdf-a, a ne da komentirate sudionice ili ziri ili ... vec da govorite o ovoj emisiji u kontekstu roditeljstva.
Curke, malo ste pretjerale - po cemu zakljucujete da su cure glupe - po tome sto ne znaju spojit dvije recenice na TV-u :? (kolko od vas ovdje bi?)
Uopce problem nije u tome, vec u tome sto imaju jako malo samopouzdanja, a ovi to iskoristavaju...
Nisu im radili testove inteligencije ili pak opce kulture da mozemo ovdje zakljucivat kako su glupe :roll:
I ovo mi tak upada u oci:
Nego sta je jos :roll:Citiraj:
da biti model nije hodanje s nogometašem i pojavljivanje na špici.
Pravit se pametnim 8)
Luna, ja mislim da sam ulovila reprizu prve epizode.Citiraj:
Luna Rocco prvotno napisa
Tada ih je sigurno 100% bilo maldjih... najupecatljivija mi je bila jedna mama koja je dopratila svoju kcer i izjavila za TV da ona misli kako njena kcer nije nimalo posebna i da oko nje vidi puno ljepsih djevojaka. I to sve pred kcerkom. :/
Ja ne mislim da su glupe, ne pratim dovoljno da bih donosila takve zakljucke.
xxxCitiraj:
Modni mačak je takav užas da milslim kako nije kompetentan nikome određivati što je "in", a što "out". Kao ON zna (pa plače mi se od kvazi hrvatskih poznavatelja mode)
ne mogu gledati hrvatsko izdanje te emisije, ali koliko vidim iz ovoga sto pisete radi se o fenomenu reality tv, nista drugo. kakav crni "okrutni svijet mode", pripreme za tough job i slicno.... ziri se trudi biti takav jer im je tako receno od scenarista/producenata emisije. sto gadnije, to bolje, sto vise krvi i valjanja u blatu, to veca gledanost. na taj kalup su koncipirane sve reality show emisije
dopuna da ostane u okvirima roditeljstva: ne znam sto bi mi bilo gore kao roditelju, da mi dijete bude medju natjecateljima, u ziriju, ili u tv ekipi koja stvara emisiju. lose bih se osjecala u svakom slucaju.
A meni je emisija baš fora. Tatjana mi je prelijepa i mislim da odlično vodi emisiju, borut mi simpa, za cure koje su se prijavila ne znam otkud im toliko samopouzdanja da se prijave za TOP model ...Nemojte se ljutit al šta mogu, sviđa mi se to gledat. Šteta sto ne izgledam ko manekenka da se prijavim :lol:
Uf sorry flower i ostali... u kontekstu roditeljstva...ne bih imala ništa protiv da mi djete bude među natjecateljicama, ako bi imala sve predispozicije i izgledom ali i pameću da to može izgurati bez ikakvih posljedica
takvo iskorištavanje nije u redu, jedino što dijete možeš naučiti (na osnovu takve emisije) jest: šta se desi kad pustiš druge da te gazu, kako pokazati zube na civiliziran način...Citiraj:
Mony prvotno napisa
njihova inteligencija i naobrazba nije bitna, taj posao zahtijeva: obući komad robe i lijepo prošetati po pisti, te znati se namjestiti pred fotoaparatom
uzasno mi smeta sto o ovim curama govorite kao o tupavim glupacama
ne razumijem zbog cega je potrebno vrijedjati ih, pogotovo ako nisu tu da bi se branile