Zato su mene valjda jutros pitali dal mislim dati još i u vrtić u našem kvartu.rekla sam da ne, pa me nije više niš pitala.Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
Printable View
Zato su mene valjda jutros pitali dal mislim dati još i u vrtić u našem kvartu.rekla sam da ne, pa me nije više niš pitala.Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
a kolike su šanse da se dijete upiše u državni vrtić koji nije kvartovski?
odnosno, u koji dijete ne spada po mjestu prebivališta?
Mi smo prošle godine najnormalnije predali prijavu u dva vrtića, od kojih jedan uopće nije bio u kvartu. Prošli smo bez problema u oba, na kraju smo se odlučili za kvartovski vrtić.Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
Mislim da to ovisi najviše o tome koliko se djece prijavi u dotični vrtić. Ako je velika navala, onda imaju prednost oni koji spadaju po mjestu stanovanja - tako je bar bilo u našem vrtiću (i bili su prilično rigorozni u određivanju granica, tko k njima spada, a tko ne spada).Citiraj:
josie prvotno napisa
S druge strane, u vrtić u centru grada predali smo prijavu iako ne spadamo onamo i primljeni smo.
di su ti vrtići? :shock: centar? starije stanovništvo?Citiraj:
tanja_b prvotno napisa
u španskom i malešnici imaju 4 vrtića i svi su prebukirani :roll:
da, u centru je manja gužva
mi smo primljeni u tri vrtića koji nisu bili po mjestu stanovanja i upisali ga u "izvor" (centar; i taj smo vrtić željeli :D ), a u onaj u koji smo po stanovanju spadali nismo bili primljeni ( iako mi to uopće nije bilo bitno, jer sam tamo predala papire samo da me MM ne poždere ak ga ne prime ni u jedan u koje ne spadamo, pa sam zadnji dan jurila i nosila u kvartovski :roll: )Citiraj:
josie prvotno napisa
o, daj Bože, mene je prpa da će nas otkantati :/Citiraj:
kajsa prvotno napisa
imam pitanje_ predajem fotokopije papira ili moraju biti originali?
Mi smo lani predali u 3 i primljeni u 1, onaj najdalji. :roll:
Nego, mame sa starijom djecom, jel se dijete automatski upisuje u sljedeću godinu u istom vrtiću ili se svake godine predaju svi ti papiri?
I da li ima razlike kada iz jaslica prelazi u vrtić u istom objektu, mislim na iste te papire.
Nismo bili ovih dana u jaslicama.
automatski se upisuje u slijedeću godinu, ne trebaš više nikakve papire nosit (ni kada prelazi iz jaslica u vrtičku grupu); kad se jednom dijete upiše, upisan je do kraja ili dok ga roditelji , iz nekog razloga,ne ispišu :)
Centar i Trešnjevka-sjever.Citiraj:
ninochka prvotno napisa
S tim da je ovaj na Trešnjevci "stroži" u određivanju kriterija po mjestu stanovanja, ali i opet nismo imali problema s prolaskom.
Nas su primili u oba, u kvartovski i onaj u kojeg nismo spadali po mjestu stanovanja.Citiraj:
josie prvotno napisa
Hvala Andrea, to je dobra vijest. :)
Citiraj:
Anci prvotno napisa
evo baš imam isti problem.mali mi navršava godinu dana u 11 mj. i bila sam danas u vrtiću da uzmem papir za upis i žena mi veli da nema šanse da mi mali uopće upadne u vrtić sa godinu dana.i to onako bum u facu.ja joj velim da mi je to prvi glas ,pa kak drugi roditelji upisuju djecu,pa nakraju krajeva roditelji rade kud će s malim djetetom,a ona meni veli pa imate još tri vrtića u sesvetama(to je mislila na privatne),očito mi drugo ne preostaje.
mi isto predali, a Kala ima 2 mjeseca. isto je rekla da je gužva, al da provjerimo u 2. mj
ja sam isto na iglama, Hana će u jesen imati 2,5 godine, planiramo skinuti pelenu i htjela bih da ide zajedno s Larom u vrtić a ne u jaslice (kojih ionako nema na lokacijama koje su nam o.k.)
jedva čekam 20-ti........ :cekam:
Ti ga svejedno prijavi. Nemaš što izgubiti.Citiraj:
cisko-kid@net.hr prvotno napisa
I ja sam u Sesvetama, baš danas idem nositi papire u vrtiće, predat ću u dva, ali čujem da je tako strahovita gužva, da je nemoguće bez neke "špage" uopće dobiti vrtić, tj. jaslice. A imam isti problem, dijete će mi navršiti godinu dana u 10. mjesecu, tako da već očekujem sličnu reakciju u vrtiću. A baš mi i nije neki dan, samo se suzdržavam da ne planem u vrtiću.
Šećem se svaki dan po kvartu oko vrtića, oba, roditelji dolaze po djecu već oko 2-3h, pa se pitam gdje su to oni zaposleni i hoće li moja mala biti zadnja u vrtiću jer je možemo pokupiti najranije u 16.30h. Naravno da takve mame nisu nigdje zaposlene, nego se šeću okolo i ispijaju kave dok su djeca u vrtiću, a zbog takvih ne dobiju mjesto oni kojima je zaista potrebno. Eto, tako sam ja nastrojena jutros, samo što ne grizem! :x :x
Pa i moja šogica je obadvije cure upisala u vrtić, a zadnjih 3-4 mj. uopće ne idu. Stalno ih čuva baka.
Starija još i ode nekih 2-3 puta mjesečno :roll: .
Fakat ne kužim kaj će im vrtić onda. Ionako je baka rekla da će ih stalno čuvati.
ja nisam u zg, al tu je sto se toga tice koma...
mi nemamo jaslice nego vrtic koji btw. radi do 12h... :shock: i primaju dijete tek kad skine pelenu, kosta 400kn, radi jedna teta bez strucne spreme, preko ljeta su zatvoreni
u drugom najblizem postoje jaslice koje primaju 18 djece i 4 grupe (2 mlade i 2 starije) po mislim 30 djece
vec je sad 140 prijava koje stoje jos od lani
naravno da mi nemamo prednost, a uz to ako nisi zaposlen tj. oba roditelja tvoju prijavu nece niti razmotriti
ljetni vrtic kosta 1000kn mjesecno
kako da se ja onda uopce zaposlim :?
ili ako dam dijete ovdje, tko ce mi ga cuvati iza podne
Ja sam danas predavala na srednjacima i rečeno mi je da nema šanse da mi malog prime ni kod njih, knežiji ni jarunu :? :?
pa oni nisu normalni :evil:
Majuška, probaj dati molbu i u neki (neke) vrtić(e), recimo bliže centru, gdje je manja gužva. ;)
Teško da će u ovim pobrojanim, a pretrpanim vrtićima 'čuvati' vam mjesto od početka rujna do 6. siječnja - kada tvoj mali može najranije krenuti u jaslice.
Da ne kažem da imaju 'dobru' kvaku u natječaju da upisuju djecu koja do 31.8.2008. navrše godinu dana :nope:
Bila sam danas u dva kvartovska vrtića u Sesvetama, rekli su mi naravno da nema šanse, da komisija uopće neće razmatrati zahtjev, jer je dijete rođeno u, kako su rekli, nezgodno vrijeme. Neće napuniti godinu dana do 1. rujna, te će ići na LISTU PREMLADE DJECE (to nije lista čekanja, nego posebna lista). Rekla mi je teta, gospođo snađite se, imate tu okolo dosta privatnih vrtića. Naravno da sam kipjela, ali suzdržala sam se i otišla. :evil: :evil: :evil:
Kaj, ja onda ne moram niti pokušavati?
Luka isto neće biti godinu do 1 rujna, a mislila sam na Sesvete.
Da, i još mi nije po mjestu stanovanja.
Da stvar bude bolja, moram tražit posao tak da još manje znam u koji ću vrtić.
Sve mi se čini da ću biti doma do treće :mrgreen:
Pa oni nisu normalni! I kaj sad da radimo s bebom u listopadu kad se moram vratiti na posao?
Tko će mi je čuvati? Nije mi uopće jasno tko je tako pametan to smislio?
Pa zar nije bolje da prime djecu bez obzira kad navršavaju godinu dana, a kad navše godinu da onda krenu u vrtić?
Stvarno žalosno kad vidim koliki imaju djecu upisane u vrtiće, a ona uopće ni ne idu u vrtić ili koliki s parama upadnu u državne, a mogu komotno si priuštiti privatne. Fakat i ja kipim i pucam po šavovima! :evil:
listopadnu djecu su kod nas primali.
svakako se treba prijaviti u još koji vrtić, gdje nema puno djece
jojojoj najbolje da bude zakon da oni koji zarađuju više od prosjeka nemaju niš od države. nek im djeca idu i u posebne škole npr. :mrgreen:Citiraj:
green eyes prvotno napisa
Joj sorry ako sam te možda ovime povrijedila :oops:Citiraj:
ninochka prvotno napisa
Ruku na srce, ali jednostavno situacija nam je takva da ima previše djece, a premalo vrtića i mjesta za sve.
Naravno, u privatnima se nađe mjesta, ali zašto izvdvajati tolike pare kad se može u državne.
Mi naravno koji nemamo tih para, nek se fućkamo.
Osobno da imam dobru plaću, pa ne bih se uopće gnjavila sa državnim, a kamo li da razmišljam kak mi država niš ne daje :roll:
ja bih se bogme "gnjavila" s drzavnim jer vidim da je većina privatnih vrtića čista strahota. bez plana i programa, bez kvalitete, bez adekvatnih edukativnih materijala, sve se svodi na čisto čuvanje djece.
rijetki su oni koji stvarno nesto i daju za te novce.
Cure nemojte se obeshrabriti, oni u vrticu imaju upute da ako koji roditelj pita za sanse da daju takav odgovor ne bi li prislili pokojeg roditelja da odustane ili potrazi drugu alternativu.
Nije istina da se prijave nece razmatrati, komisija SVAKU prijavu mora razmotriti i obrazloziti zasto da ili zasto ne.
Djeca koja do 1.9 ne napune godinu dana stavljaju se na posebnu listu i onda se upisuju prije samog polaska.
Puno djece krene npr. u jaslice i kada adaptacija ne uspje roditelji ispisu dijete, tako se kod nas par mjesta bilo oslobodilo ;)
Samo hrabro i sto vise prijava predate vise sansi imate, iskoristite sve opcije, nemate sto izgubiti ako predate, ako vas i odbiju - barem ste pokusali :*
Mi imamo dijete sa posebnim potrebama i rekli su nam u vrtiću da ako bude primljena potpisujemo ugovor na 3 mjeseca :shock: i ako se dijete ne prilagodi ništa od vrtića. Nisam nigdje pročitala nešto takvo pa ako netko zna nešto više...
točno.Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
a gradovi rješenje problema manjka vrtića uglavnom vide baš u osnivanju privatnih vrtića :x
ja znam da je prije šest godina bilo drugačije.peimali su klince već ako si upisao odmah po rođenju.pa ljudi kaj je ovo danas .ja sam totalno u komi. ne znam da li uopće da predajem papire kad me je ženska u sesvetama odmah spizd..a čim mi je vidjela dijete. :evil:Citiraj:
green eyes prvotno napisa
Prvi put upisujem dijete (3. godine), u kvartu u privatnom i u državnom je gužva, pa razmišljamo upisati ga u centar. Koje bi mi vrtiće u centru preporučili?
Ako se upisuje u dva državna vrtića, može li se u jednom predati kopija prijave prebivališta (koja je, usput, stara skoro 3 godine)?
uvijek dajem isključivo fotokopije, a originale na uvid
ako prođem na komisiji za pola radnog vremena mogu li djecu kupiti iz vrtića iza ručka i je li to neki posebni program ili ne? sad mi je to novi moment jer smo planirali u vrtić od 8 do 16,30 a sad ispada da s novim Larinim nalazima to nije preporučljivo. ako upadnemo trebam li im to odmah spomenuti?
Možeš u oba predati kopije, a meni su danas u vrtiću Tatjane Marinić rekli da i rodni list i potvrda o prebivalištu mogu biti stariji od 6 mjeseci jer se svi podaci iz prijava ionako dodatno provjeravaju. Nadam se da to vrijedi i za druge vrtiće, ne bih htjela nekome priuštiti odlazak u vrtić sa (pre)starim papirima koje im tamo neće htjeti primiti. Najbolje izravno nazvati vrtić i pitati.Citiraj:
Leelee prvotno napisa
I ja sam se raspitivala jer isto idem na 4-satno radno vrijeme i saznala da dijete kupiš između ručka i spavanja.Citiraj:
maxi prvotno napisa
znači nije problem?
Nikakav poseban program, jedino što potpisuješ ugovor na tri mjeseca.
kakav ugovor na 3 mjeseca?Citiraj:
MBee prvotno napisa