Slazem se s meri.
Printable View
Slazem se s meri.
Imala sam i ja tu ideju. Vidjet cemo kako ce se situacija dalje razvijati. Na Centru znaju moj stav, a to je da se prisilom i traumatiziranjem može dobiti jedino kontraefekt i jos veci otpor. Mislim da cu pozvati nekoga za svjedoka da sve snima...
Ne razumijem takvu očinsku ljubav, meni se čini da je to više inat, nego ljubav :(
Vidim da je tema jako stara, ali bih željela podijeliti i svoje iskustvo. Moja curica je bila prisiljena vidjati oca od strane države od svoje treće godine. Borila sam se protiv toga po sudovima 6 godina jer je bio agresivan, nepredvidljiv i opasan. Na sudu je priznao da me je maltretirao, lomio mi kosti itd,pa je završio i u zatvoru radi toga.
Ali svejedno, poslije nekog vremena sud mu je odobrio da vidja dijete, prvo pod nadzorom, pa onda na samo. Njihov moto je bio “ čovjek može biti loš muž, ali dobar otac”. Možete misliti...kako to može biti istina u našoj situaciji kad sam se bojala za njen život jer je malo falilo da se žestoko naljuti i učini užasna djela. Čak je i jednom ostavio kćerkicu samu u nekom restoranu i jednostavno otišao kad ga je naljutila. Nekada je čak i vozio ludjački brzo autom kad bi ga naljutila, ali to nikada nije priznao. Kćerkicu je osudjivao da laže o tome ali sam znala da je istina.
Da sam uzela kćerkicu i preselila se, išla bih u zatvor radi kidnapovanja. Da sam mu odbijala posjete maloj, u zatvor opet radi nepoštovanja sudske odluke. Nikada nisu uzeli u obzir kako se dijete osjećalo kad vidi oca. A ona je mrzila da ga vidja i doživljavala traume svaki put. Nas dvije smo imale dogovore kako da ga ne naljuti, kako da ga smiri, i šta uraditi u slučaju opasnosti.
I tako...15 godina kasnije kćerka mrzi oca, ne želi ikakvog kontakta sa njim, nikada ga ne spominje niti želi vidjeti. Ali sada ima 17 godina pa njene riječi uvažavaju.
I samo da kažem, sve što nam se desilo i sve što su nam sudovi uradili nije bilo niti u Hrvatskoj, niti u Bosni, niti u Srbiji nego u Kanadi.
Tako da...kad jednom imaš dijete sa nekim, to može biti divna stvar, ali sa pogrešnom osobom je to noćna mora.