Mi ćemo ovo ljeto u Duće, tamo je pješćana plaža pa nisam ni razmišljala kupiti plastične sandale sad sam se malo zabrinula zbog stakla, čepova, opušaka,ježeva..... valjda ih neće biti, ako bude kupit ćemo nešto za obuti.
Printable View
Mi ćemo ovo ljeto u Duće, tamo je pješćana plaža pa nisam ni razmišljala kupiti plastične sandale sad sam se malo zabrinula zbog stakla, čepova, opušaka,ježeva..... valjda ih neće biti, ako bude kupit ćemo nešto za obuti.
Prenatal sandalice za vodu, a bosa ide ako je OK - znaci, nema stakla, jezeva i slicno. Ili ako je odmah duboka voda, pa nema bojazni od jezeva jer skace.Citiraj:
dorotea24 prvotno napisa
Na bazenu uvijek nosi sandalice jer zna biti jako sklisko.
Bos na plazi i izaziva divljenje/zaprepastenje turista 8)
mislim da smo na istoj plaži :mrgreen:Citiraj:
Deaedi prvotno napisa
ja naganjam sve koje vidim da su ostavili i trunčicu za sobom na plaži, pogotovo ove što ostavljaju čepove i ćikove.
mališa je prošle godine bio bos, jer nije hodao, a ove godine ću mu kupiti ove gore spominjane spužvaste iz cicibana, a probat ćemo i bosi.
curka nije nikada htjela biti bosa i dan danas ako je bez japanki na plaži hoda ko po jajima.
Da ne otvaram novu temu, osježavam postojeću sa sličnim pitanjem - što su 2godišnjaci htjeli nositi na BOSU nogu ljeti?
Mome sam kupila gumeno-platnene Champion sandale kada izađe iz mora i gumene mekane, kao za ronioce Nike sandale za more, međutim niti jedne neće nositi na bosu nogu, već samo preko čarapica, iako nisu tvrde, pogotovo ove druge. Mališa hoda bos, ako nije oštar šljunak ili u čarapicama. Čak je i u more ušao u čarapicama, pa sam pomislila da će ga to natjerati da ih ostavi, međutim, nije. Ponekad ga nekako kroz priču obujemo bez čarapica, međutim, čim primijeti, skida.
Imate li slična iskustva. Što savjetujete. Naime, rado bih da se i na šljunku igra, a i da došeta do plićaka, no to ne može ako nosi čarapice. Hvala
Vito obožava svoje kroksice i nikakve sandalice ne dolaze u obzir. Osim tenisica sa čarapicama iz kojih se nije dao skinuti, dok nije slučajno jedan dan probao od frendice kroksice i nije joj ih htio vratiti. Tako da smo ih isti dan morali kupiti njemu.
Dakle na pjesku bos (i u moru), ostalo u kroksama.
rena7 šaljem pp, da me ne brišu zbog reklame :-)
Ja kad sam bila mladja nisam ljeti uopće obuvala šlape :)
klinci su u šlapama preko asfalta, čim dodju na plažno tlo bilo kojeg tipa, izuvaju se. Nemam fobije od stakala, imam fobije od bolesne kralježnice i neprirodnog stanja u cipelama stalno.
potpis na krumpiric.
i mi uvijek bosi idemo po plaži.
doma je druga priča (uvijek trčim za njim da obuće nešto i to čisto zato što nam je veći dio stana, po ljeti, u pločicama...a ne vidim neke velike koristi od toga da po pločicama hoda bos...)
edit: zapravo kad ovako malo razmislim, sam osjećaj da mi je nešto na nogama dok sam u moru i na plaži mi je totalno neprihvatljiv...kao da sam u hlače i majicu išla plivat
Nama su idealne bile crocsice u njima je isla i ide do plaze i natrag, ude i u more, brzo se suse, lako se skidaju, operes ih od soli, mozes navecer njima u setnju i jos zimi sluze kao papuce jer kako su dvobroji taman ih moze nositi toliko dugo.
Ja im kupila kroksice iz istog razloga kao srecica.
Ali, svejedno ih na moru skidamo, meni i njima najdraze kad su bosi.
mi za ljeto imamo:
1. sandalice za van, grad ...
2.crocsice za na plažu, po doma, oko kuće (2 para)
po plaži hodamo bosi, i u more idemo bosi
svaki dan samo na kupanju i ovako funkcioniramo već tri ljeta
I nama su crocsice zakon, i uopće ne razmišljam o drugoj obući otkad one postoje.
Dobre su za plažu, dobre su za ulazak u vodu na divljim plažama gdje je na dnu oštro kamenje, dobre su za igranje u vrtu gdje je sve puno blata i vode, dobre su za šetnje - kupim i sandale za ljeto, ali na moru nosi isključivo crocsice, dobre su čak i za ljetne pljuskove, a u Zagrebu služe kao šlape.
I još su joj uvijek dobre po veličini dva ljeta, tako da ima dva para, jedan lanjski a jedan novi.
Ako je
na plaži relativno
- čisto (nema govanca od pasa)
- sigurno (nema opušaka, stakla ...)
- udobno za hodanje bos (nisu oštri kamenčići, stijene)
u moru
- nema ježeva
- udobno za hodanje bos (nisu oštri kamenčići, stijene)
onda boso hodanje dolazi u obzir, dapače; u protivnome, ne znam kako to izvesti ...
moji hodaju bosi puno, i nose i tenisice i sandale na bosu nogu, ali znaju i gnjaviti sa carapama...
kaj se tice originalnog pitanja, ja bih mojima dozvolila da budu u carapama, kad bi vec inzistirali oko toga, promijene se carape, ako se razderu, kupe se nove, i nema problema
mi smo se nedavno vratili s mora (produženi vikend) i imala je sandalice (nike) za plažu ali ih je izuvala i bila bosa (kako je bila i prethodne dvije god)...jedan dan je obula sandale i zbrisala nam tako brzo da smo ju jedva stigli, pa je mm zaključio da je bolje da je bosa, jer onda ne može brzo trčati, a i za mala stopala je bolje da se malo luftaju i naviknu na neravno (bar smo mi takvog uvjerenja)
nama je fizijatar preporučio da hoda bos po neravnom, a da na ravnom ima čvrstu obuću, tako da za po gradu nosimo zatvorene sandalice (ciciban) na bosu nogicu i na čarapu ovisno o temperaturi, do plaže imamo sandalice s otvorenim prstićima (iz pitarella), a po plaži pokušavamo hodati bosi. pokušavamo zato jer je to najbolje, ali s obzirom da je kamenje dosta veliko jako mu je teško hodati i u sandalicama, pa stane i zove u pomoć. nadam se da mu samo treba malo vremena da se možda navikne. otežavajuća okolnost je i što se kamenje užari od sunca pa i peče.
stariji je, s obzirom da nije imao problema sa spuštenim stopalima ko manji, u more nosio one papuče za vodu (ne plastične, nego one s tkaninom gore) zbog ježeva - valjda se ni morskih pasa ne boji toliko ko ježeva :mrgreen:. uostalom taj džon je tako mekan da opet ko da hoda bos po kamenju, ali bar ga ne reže i ne peče