Odi si nekaj popapat :)Citiraj:
Storm prvotno napisa
Printable View
Odi si nekaj popapat :)Citiraj:
Storm prvotno napisa
Ja sam dokaz da nema pravila vezanih uz težinu u trudnoći. Opet nosim dečka (dakle, ni babske priče ne pale), isto se ponašam (npr. još uvijek radim i sad i prvi puta; u prvoj sam se trudnoći čak više kretala jer nisam vozila), imam isti režim prehrane (od svega umjereno, uključujući i slatko bez kojeg ne mogu), a vaga sasvim drugačija - prošli puta do kraja sam dobila nekih 18 kg. Jučer, službeno 32+3 (točnije je vjerojajatno 31. tjedan), +7! Nekima se i to možda čini puno, ali ja sam oduševljena jer sam mislila da će se kile opet lijepiti kao i prošli puta. Ovoga puta mi doslovno raste samo trubuh. Ne znam što me još čeka do kraja, ali nekako ne vjerujem da će se ponoviti scenarij od prošli puta.
Svaka trudnoća - priča za sebe.
Citiraj:
Aliana prvotno napisa
A čega te je strah? Na polovici si sa samo 3 kg plusa. Da u drugoj polovici dobiješ još 3, to je ukupno 6. Da se ubebljaš i još 3 povrh svega, što je u zadnjem mjesecu moguće- to je ukupno 9 i tebe je strah!!!!
Mora da se šališ :)
evo mene u 35+2 i dobila 6.5 kg,sad me strah da zadnji mj.ne buknem ko buhtla.. :mrgreen:
danas tocno 39 tj.,dobila 16 kila,dakle 69 a imala 53
nakon 4 mj. +0,5kg... sretna sam ko mala beba jer sam u prvoj trudnici nabacila 17kg :mrgreen:
22+4 dobila sam 6 kg.
Meni je iskreno puno i pitam se koliko će još biti do kraja :roll:
Evo nekoliko dana prije termina..
i jos uvijek 8,5 kg u plusu mjereno u petak :D
a od jucer imam čestu stolicu, svako malo me tjera na wc tako da mislim da sam i tu sad pola kila izgubila
ja sam totalno u bedu kad čitam ovaj topić-naime 14. tjedana i 7 kg u plusu.Pomagajte,što da radim?Može li mi neko reći gdje da nađem onu dijetu od 1800 kcal o kojoj su neke trudnice pisala.help
Šta ti je tvoj ginekolog rekao za dobivene kile?Citiraj:
puka prvotno napisa
Kolika ti je kilaža bila prije trudnoće?
Svakako se konzultiraj sa ginekologom, prije nego išta napraviš.
Ginekolog mi na prošloj kontroli nije rekao ništa iako je tada bilo 11 tjedana i + 5.Trudnoću sam počela sa 61 kg,visoka 168cm(5 kila više nego u prethodnoj trudnoći)-sad sam na 68 kg.U prošloj trudnoći prije 5 godina dobila 21 kg i za 6 mjeseci sve skinula bez ikakve dijete jer sam dojila, ali nisam tako rano počela dobivati na težini.Zanima me da li ima neko ko je u prvom tromjesječju natukao tolike kile a da je to poslije išlo nešto sporije.pozdrav :lol:
Pogledaj si malo i prijašnje topike o dobivanju kila u trudnoći (ovo je 6-ti dio).Citiraj:
puka prvotno napisa
S obzirom da si sve kile izgubila od prošle trudnoće, nemaš brige...tak budeš i ovu.
Jedino ako možeš biti gladna onda smanji večeru, ja nemogu :mrgreen:
Puka, jel imaš sad možda kakve posebne "poroke" na koje padaš ili si "normalnim" jelovnikom dobila toliko? Ja recimo imam poroke (opet, naime na početku zbog mučnina nisam mogla vidjet slatko, sad opet mogu), ali se trudim koliko ide da držim količine pod kontrolom koje "zgriješim" pa to za sada ide.
Mada, kad si u prvoj tak lijepo izgubila kile, držim fige da budeš i u drugoj! :roll:
Puka, jel imaš sad možda kakve posebne "poroke" na koje padaš ili si "normalnim" jelovnikom dobila toliko? Ja recimo imam poroke (opet, naime na početku zbog mučnina nisam mogla vidjet slatko, sad opet mogu), ali se trudim koliko ide da držim količine pod kontrolom koje "zgriješim" pa to za sada ide.
Mada, kad si u prvoj tak lijepo izgubila kile, držim fige da budeš i u drugoj! :roll:
evo da se i ja pridružim :D
mogu reći da vam zavidim što možete jesti :P
počela s 64, došla na 61 i sad se još vraćam na početnu kilažu (visina 175), ali ja bi tako jela no još mi je od svega muka... :evil:
apetit mi se polako vraća ali još nisam "svoja", puno toga mi ne paše pa sam sa 17 tjedana još na -1 :/
http://www.poliklinika-harni.hr/teme.../05_dijeta.aspCitiraj:
puka prvotno napisa
ja mislim da je to to
Ja sam sad u 17.tjednu i u tjedan dana dobila 2 kile :shock:
Tuzna sam,ljuta,razocarana....ma,ne mogu doci k sebi!
Za tjedan dana imam pregled i sigurna sam da to nece proci bez komentara :/
Hvala Sanjaneo na linku,izgleda da je to što tražim iako mislim da se necu toga uspjeti u potpunosti pridržavati,nije mi jasno kako se te kile samo talože i talože.Još uvijek radim ,imam doma četverogodišnjaka za kojim stalno trčim ,ali moram priznati da i jedem,stalno sam gladna ,sve mi je fino...a valjda ću uspjet izgurati do kraja sa ne više od 20 kg.
pa koliko je to ukupno? +3 kg sa 4 mjeseca?Citiraj:
Nina prvotno napisa
idealno! :D
meni je moj bio jako nezadovoljan što gubim na kilaži ali izgleda da sam ipak došla do 0 (jučer se vagala) :*
p.s. kad ti je termin? konačno neka trudnica koja je trudna kao i ja :D
Isto ko i ja!!! u 16 tjednu imala +1,6 , i bila sam taaakoooo ponosna, a sad u 17 tjednu dobila 2-3 kg odjednom??! :shock:Citiraj:
Nina prvotno napisa
U totalnoj sam komi, a da se bar nešto prejedam :?
[quote="Willow
pa koliko je to ukupno? +3 kg sa 4 mjeseca?
idealno! :D
meni je moj bio jako nezadovoljan što gubim na kilaži ali izgleda da sam ipak došla do 0 (jučer se vagala) :*
p.s. kad ti je termin? konačno neka trudnica koja je trudna kao i ja :D[/quote]
mogli bi i mi biti slično....13.11
Ja sam isto 17-ti tjedan, termin oko 22.11. po mom izračunu, još doktorica nije nigdje zapisala konkretno.
Krenula sa 75, odn. 73 na prvom pregledu, sada opet na toliko, zbog mučnina, ali sad kreće opet na gore.
i meni tu negdje :DCitiraj:
Diami prvotno napisa
iako sam pročitala da za prvo dijete obično bude i tjedan dana kasnije od standardnog računjanja, znači do 29.
baš mi je drago da nas ima :lol:
i ja sam se iznenadila kad sam jučer stala na vagu a vagala se prije 3-4 dana, otad sam dobila očito 1,5 kg 8)
Apathetic, Nina, da vas malo utjesim, ja sam najbrze dobivala kile u 4. i 5. mj. trudnoce. Tocnije 15. tj. zavrsila na +1kg, a onda je naglo krenulo. U dva-tri dana bih dobila kilu, onda bih cirka tjedan dana bila na istoj kilazi, pa bi opet odjednom dobila jos kilu. Na svu srecu, tamo negdje poslije 22.-23. tj. se sve skupa malo usporilo i sada sam s tocno 31.tj. na podnosljivih +8. Drzim fige da i vama bude slicno tako.
daj bože da bude tako!!! :mrgreen: :mrgreen: ako završim kao i ti u 31tj, slavit ću!! U prvoj sam u 23tj bila na +11Citiraj:
Palagruža prvotno napisa
istina, već sm to zaboravila ali između 17. i 20. tog tjedna sam i ja dobila 4 kg. prije i poslije toga je išlo kilu ili ništa mjesečno.
nego zanima me nešto drugo. sad sam 30. tj. i pala sam kilu od zadnjeg pregleda. imam li razloga za brigu ili se zna desiti?
nemaš razloga za brigu..sretnice! :mrgreen:Citiraj:
sanjaneo prvotno napisa
ja 32+5 i na +15 :/
Citiraj:
loonalee prvotno napisa
ma sad ću ja to nadoknaditi. kad bukne, ko balon ova zadnja dva mjeseca. di će mi biti kraj :lol:
ja sam sad 36+4 tj.,i +7kg,ni nemogu od žgaravice jesti jer mi se sve vraća u jednjak..... :( ,možda još nešto natučem kad se beba još spusti u zdjelicu,to je obično u 37.tj.,pa ću se moći napokon najesti kak spada...znate kak je užasno kad se hočeš najesti,a ne stane u želudac.. :cry: :cry:
sa 13+5 sam bila na +1,5kg
a neki dan sa 17+5 na +3kg
nadam se da sad ne kreće teško zaustavljivi uzlet :/
Mala Mia ja ne poznajem taj osjecaj. Meni uvijek stane :oops:
Nego,mjerila sam si doma secer,za kontrolu. I vidi vraga- 182! Dva sata nakon jela. A trebao je pasti bar na 120.
Nazalost,vec se vidim sa spricom inzulina u rukama :cry:
mala Mia... :naklon:
ja 33+2 i na +15 kg
hm...u to se baš ne kužim znam da je meni šečer 4.2,a sad ovo 182...hm..jel to tlak?? :?Citiraj:
Nina prvotno napisa
znači imam još fore natući par kg.. :saint: ;) ;),,,ali samo lubenicu jedem sad,to mi je nekak najbolje,javit ću kak napredujem.. jooooj još 21dan do termina...Citiraj:
loonalee prvotno napisa
Nije tlak,nego secer,kako sam i napisala ;)
Samo ja ne zivim u HR,ovdje se mjeri u drugim jedinicama.Zato sam i napisala koliko bi bilo normalno,a koliko je kod mene.
Jos 21 dan imas samo! Sretnice! Prekrasan porod ti zelim :love:
thanks..da još 20 dana do prve bebice,ni neznam još kaj me čeka,samo me sad peru neki osječaji da neću biti dobra mama,bojim se da nebudem ništa znala :roll: :roll:
Druga trudnoca...
19.tjedan + 6kg :roll:
pa kako? sigurno nisi imala mučnine, pa možeš s jedne strane biti i sretna :)Citiraj:
Christy prvotno napisa
ja bi radije skidala koju kilu više nego se patila puna 2 mjeseca :cry:
ni sad nemam baš neki apetit, ni govora o tome da bi bila gladna, nemam neku ekstra želju za hranom ali evo, sad jedem normalno
ušla sam u 19. tjedan, +1 kg, stignem još nabaciti kile :D
Draga moja,to su meni i kile viska iz prve trudnoce.Tebi je to prva trudnoca?
A u prvoj trudnoci sam rodila sa +10 jedva.
A imala sam mucnine oba puta.
Kako mislis kile viska iz prve trudnoce? Pa broje se samo dobivene od pocetka ove trudnoce :?