I ja malo lovim ideje. Ustvari su do sad se igrali kako i koliko žele, ne bih to baš mijenjala, nego čisto možda postavila kakav stol s bojicama, papirima i tako nešto.
Printable View
I ja malo lovim ideje. Ustvari su do sad se igrali kako i koliko žele, ne bih to baš mijenjala, nego čisto možda postavila kakav stol s bojicama, papirima i tako nešto.
a stare djecje igre s pravilima?
care, care gospodare, koliko je sati
crna kraljica, jen, dva, tri
granicara
gadanja
ledene babe (lovice sa zaledivanjem)
X
meda me prestigla.
Evo s mog hd popis igara kojih smo se mi igrali kao djeca (iako mi se to čini malo preambiciozno za rođendan trogodišnjaka, ali nek se nađe):
IGRE BEZ POMAGALA
– Igra skrivača klasična
– Igra lovice (na čučanj ili na krug)
– Kume, kume, koliko je sati
– Crna kraljica jedan, dva, tri
– Ide majka s kolodvora
– Laste, prolaste
– Daj, care, vojsku
– Igra trule kobile
– Naokolo šalata
– Šambare, bambare, pretvorite se…
– Imali smo pile – igra skrivanja i traženja stvari s pjevanjem, na principu toplo-hladno
– Razne glazbene igre s pjevanjem:
– I rešeto srce ima
– U podrumu je tama
– U Zagrebu je kućica
– Glazbeni semafor
IGRE LOPTOM
– Godinice (loptom se udara u zid) – jedan ili više igrača; ovo bi zaslužilo detaljan opis dok se još sjećam kako je išlo
– Školice loptom (loptom se udara u zid) – 3 ili više igrača – jedan pokazuje, drugi ponavljaju
– Neka puca, neka puca…
– Graničara ili varijanta iste igre pod nazivom “između dvije vatre”
IGRE S DRUGIM POMAGALIMA – NA OTVORENOM
– Preskakivanje konopca - uglavnom za djevojčice (razne varijante: crven bijeli plavi, “double Dutch”: dvije djevojčice drže se za ruke i zajedno preskaču, varijante kada dvije vrte konopac, a treća skače itd…)
– Hulahup – kolut koji se vrti oko struka
– Gumi-gumi – u “moje vrijeme” to je bila velika novost
– Oduzimanje zemlje (“nožićkanje”) – uglavnom za dječake (ne znam igra li se i danas)
– Školice, obične ili avionske
– Pikulanje, na rupu ili na gađanje
IGRE S DRUGIM POMAGALIMA – U ZATVORENOM ILI VANI
– Igra mačke i miša (s maramicom koja se skriva)
– Igra skrivanja stvari (hladno, toplo, vruće…)
evo rođendan prošao...
kako sam i mislila te male tasmanijske nemani je trebalo malo zaokupirati.
Dakle igrali smo gusjenicu, igru istine, štafetu, dva prijatelja, slijepog miša i bušenja balona.
Zanimljivo najveći patribrejker je bio najveći dječak koji je pre cool da bi se igrao tako prostodušnih igara, pa kako je on jako cool naravno da je imao sljedbenike koji su mu pomogli sabotirati igru ostalih...
No dobro, prošlo je...
A je oduševljen što je najbitnije.