Lijepo je čuti da je i s troje lako,jer bih i ja rado troje djece.Znači samo se moram naučiti dobro organizirati i (što i druge kažu) biti malo brža. :D
Printable View
Lijepo je čuti da je i s troje lako,jer bih i ja rado troje djece.Znači samo se moram naučiti dobro organizirati i (što i druge kažu) biti malo brža. :D
Uh, ja sam skepticna da je sa 2 ili 3 lakse...Sta ako ipak nije, nema povratka :lol:
Zapravo nisam mislila isključivo na kuću, na sve skupa.Citiraj:
vertex prvotno napisa
Ja sam bila premlada i pogubila sam se u prioritetima, sjećam se da sam dugo razmišljala: tko sam ja, od kuda dolazim i ima li na ovom svijetu još malo vremena za mene, pa tko je dijete, od kuda dolazi i što mu to sve pada na pamet? :roll:
Što je kuća, zar je moguće da i ona nešto traži i ima li tome kraja?! :x
Najteže je bilo što se to isto pitao i moj mlađahni muž.
Onda sam napravila najgoru moguću stvar: povezala sam svoju kaotičnu situaciju s dolaskom moga sina. I iako je ljubav i briga bila neupitna, cijelo njegovo najranije djetinjstvo čekala sam trenutak kada ce se on dovoljno osamostaliti da se ja mogu bar malo vratiti na staro.
Kada sam okrenula gumb koji je štekao u glavi i shvatila da se ja ne trebam vraćati na staro, nego iskobeljati iz gabule u koju sam odmah u startu upala, sve je konačno bilo u redu.
Nažalost, nisam imala nikoga u blizini s kim sam mogla razgovarati o tome i shvatiti, da je potpuno normalna stvar da ti dolazak djeteta pretumba svijet. I da on nikada više nije i ne treba biti isti.
Što se tiče kuće... ja sam dok se mala nije rodila svaku subotu ulupala u čišćenje stana. Mrvicu kasno sam shvatila da to nije ono što ja vikendom želim raditi, pa sam rasporedila ponešto kroz tjedan i puno sam zadovoljnija.
I nisam tako pedantna kako se pravim :mrgreen: , ostalo mi to još kako sam živjela sa svekrvom :mrgreen:
Mene je dugo ovo držalo - da se što prije trebam vratiti u staru kolotečinu jer mi je OVO dijete uzdrmalo čitav svijet..........srećom nije dugo trajalo - već nakon godinu dana ( :lol: ) shvatila sam da se nikada neće vratiti i da ja to sve manje želim.Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
Zato mislim da sam s drugim već u startu u prednosti jer ipak imam realnija očekivanja i bar izdaleka mogu pretpostavljati što me čeka i kako bi to moglo izgledati.
AdioMare :heart:Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
cekam da se javi litala :cekam:
mi smo zasad u kaosu--ja sam jos "u babinju", a vec sam solo s njih dvoje, mala stalno place jer ima grceve, stariji je zasad ljubomoran pa ju hoce istuci. mala se budi u 5 za kenjanje, pa nakon sto ju uspijem smiriti ovaj se budi, bez opcije daljnjeg uspavljivanja, tako da sam pomalo vec zombi. njemu jedva dam dorucak, mala za to vrijeme rida (cim ju negdje ostavim, gotovo). maramu imam ali ne mogu opet stalno biti u njoj, kuham se. i tako. dok izduram dan.. cinim se sama sebi kao nadcovjek.
jedva cekam da
-ona malo naraste
-se on malo smiri
-se ja priviknem na situaciju i organiziram neku rutinu.
Ja mislim da je sa jednim djetetom najteže iz sto razloga.Npr najčešće se dogodi da beba dođe odmah nakon vjenčanja,znači nismo se još prilagodile niti zajedničkom životu,novoj sredini,svekrvi :mrgreen: ,stanovi su u fazi uređenja,osjećaji ni vamo ni tamo,sve nešto navrat nanos.(ne kažem da je svima tako ali većini,a i meni je bilo).Onda dođe beba a o bebama pojma nemaš.Možeš pročitati knjiga koliko hoćeš,tema na forumu i u teoriji je sve jasno lai kad dođe BEBA više ništa ne znaš.Jednostavno se moraš učiti.Pa kad splasne onaj prvotni šok oko svega toga i kad se više manje uhodaš oko pupka,pelena,kakice i dojenja,onda trebaš naučiti uskladiti kućanske poslove i bebu.Onda beba postane malo dijete koje se ne zna samo igrati jer od straha i panike nisi se usudila ostaviti ga samoga ni tren i dijete traži društvo.Naravno da ne možeš sve u isto vrijeme.Kod prvog djeteta sve je novo i prvo-prvi zubi,prve temperature,prvo hodanje,prvo ovo,ono i normalno da te od svega panika hvata.I nakon prvog dođe drugo a sve ti je poznato,sve organizirano,nema straha,nema novina...sve se zna.
A s trećim da i ne govorim
:lol:Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
I :heart: za sve ostalo. Vidiš kako si nam dobro ispala!
Trina, opet dežuraš na ovakvim temama :lol:
I nisi jedina :mrgreen:
:lol:
o ovome MM i ja često razmišljamo. mala ima 11,5, mali 1,5. kad ona bude imala 20 on će tek doći do desetice i upadamo opet u pubertet pa ispočetka sve ovo što s njom tek počinjemo :/ a dok on iziđe iz puberteta ja ću valjda već štrikat i grijat stare kosti kraj kamina :roll:Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
mikka, mantraj "na dobrom sam putu, na dobrom sam putu" :love:
najlakše je s petero :lol:Citiraj:
Deaedi prvotno napisa
meni je super,ali stvarno sve stignem,muž mi pomogne i niko više.
:*
ili odmah počni raditi na trećem...pa će ti biti lakše :mrgreen:Citiraj:
Strobery Shortcake prvotno napisa
šalu na stranu, super mi je ovaj tvoj post, tako živopisan i iskren da točno osjećam kako ti je.Citiraj:
mikka prvotno napisa
U ocekivanju drugog djeteta...sto reci- Ovaj topic i vecina postova zaista daju nadu i pozitivu :D
Bas vam hvala :heart: Da se bar ostvari!
Ma zapravo uvijek kad razmisljam o tome kako ce biti kad beba dode(a stalno razmisljam o tome :) ) osmjeh mi ne silazi s lica.
Bojim se cak da ja to vidim sve preruzicasto.
Sve cemo to mi izmajstorijat putem. Nema nam druge :mrgreen:
kak vi to sve stignete???
netko s dvoje-troje djece je napisao da je sve skuhano, opeglano, očišćeno i da se sve može ?!?!!
ja sam npr. jučer bila na poslu, onda sam se probila kroz grad do vrtića, gdje je bio roditeljski sastanak i radili smo s ritmikom tortu od kartona za nedeljnu predstavu..iz vrtića smo izašli u 6 popodne
odmah smo odletili do Jaruna gdje smo imali dogovoreno druženje s klincima i frendovima..po povratku kući uspjele smo stati u dućanu da kupimo mlijeko..prvi put sam ušla u kuću u devet navečer
mala je zaspala (otuširana, nahranjena itd.itd.) u deset
ja sam onda još vješala veš, stavljala veš na pranje, malo krčila kaos po kući, raspakiravala torbe (vratili se bili s puta), pripremila stvari za sutra za obući...i već je bilo pola dvanaest
a nisam jučer kuhala jer smo išli na picu i imam samo jedno dijete
kad vi kuhate i spremate?
pokupim malu iz vrtića, pojedemo dosta brzo (imamo sisteme zaleđenih šalši , bolonjeza, špinata i sl. za preko tjedna) i šibamo van...nema nas doma sve do devet
ja NIŠTA ne stižem..pa se onda bediram da sam očito nesposobna..ili lijena..ili neorganizirana...ili nesposobna
:mrgreen:
s vremenom se naučiš npr.
1. jednom rukom prati zube a drugom bristati lavandin ili spremati vrh mašine ra robu na kojoj stoji kozmetika
2. dok se djete kupa oribati školjku
3. dok se bolonjez podgrijava baciti sve stare novine, papiriće i tome slično u kantu
4. (ko ima perilicu suđa) - umjesto u sudoper stavljati iskorištene predmete ravno u perilicu
5. izać iz kraeveta i potegnit ga odmah (da bar izgleda uredno)
6. stalno pjevat stavi sve na svoje mjesto nakon igre
trebaš biti multipraktik :lol:
pa upravo ovako kao ti. vidiš da si sve stigla - i baviti se djecom, i skuhati nešto brzo, i raskrčiti kaos po kući - šta bi ti više od toga? ovakav dan kakav si ti opisala, kod mene se zove super dobro organizirani dan. a ima i onih kad veš moram po treći put oprati u mašini jer mi se nije dalo stavljati ga sušiti u 11 i pol navečer pa je dobio "opojan" miris :roll:Citiraj:
sofke prvotno napisa
Ja donekle stignem jer nismo baš svi cijele dane po vani :mrgreen: ...........uvijek netko mora biti s patrikom, a sad nastojimo da je i što više vani, tako da u posljednje vrijeme MM je za po vani dok sam ja doma i rintam (a moram bar povremeno), a ja sam za po doma kad se vrate............naravno da si priuštim i ponešto solo landranja dok su oni negdje, tako da s jednim djetetom za sada stvarno mi nije bed.
Jest da sam sve kućne poslove prorijedila bar za duplo otkad sam zaposlena trudnica/majka trogodišnjaka, ali sve nekako klapa i mislim da nešto što neću stići danas, uz svesrdnu pomoć najbližih napravit ću sutra, preksutra i uopće se neću zbog toga bedirati (ko npr. nekad).
hi,hi...i ja sam jučer još jednom bacila na ispiranje jer je stajao cijeli dan u mašini
Tako je. Nisi kuhala, ali ste jeli. Jedino ako ne jedete pizzu svaki dan? :mrgreen:Citiraj:
cvijeta73 prvotno napisa
Ja ne započinjem stvari za koje znam da ih neću imati vremena ili volje taj dan završiti, one me samo dodatno zamaraju. Prioriteti su: djeca i njihove potrebe i kolk'o-tol'ko kvalitetan obrok. Ostale pokućne stvari danas više, sutra manje. Važno je isplanirati poslove koje na tjednoj bazi želiš/trebaš učiniti. Ako je to promijeniti posteljinu i opeglati veš, a valjda ćeš se u tjedan dana jednom odvažiti na taj korak?! :mrgreen:
Ako ne, uvijek vikendom možeš imati popravni.
Da, ni meni nije jasno šta ti to sofke nisi stigla :lol:
ne znam je li to bila reklama ili sam negdi pročitala ili tako nešto ali sam zapamtila izjavu; ne citiram nego onako po sjećanju
postoje kuće u kojima je uvijek sve uredno i na svom mjestu. takve kuće se zovu muzeji...
a ima i ona ... kuća je tu zbog tebe a ne ti zbog nje... isto mi je draga
pica je izniman događaj
ali ako kuham kad se vratim doma do šest smo u stanu
onda moram organizirati druženje ili ići nekamo van s malom jer smo u stanu i djeca više nisu na dvorištu ispred kuće jer
-nema dvorišta ispred kuće budući je tamo parking
-nema djece ispred kuće jer nema dvorišta jer je tamo parking
pa kad se vratim i spremim nju na spavanje mogu obavljati samo 'tihe' radove po kući jer ona ima lagan san
i ja sam postala brza, promijenim posteljinu i operem kupaonu za pola sata..ali i dalje bude nekakv konstantan nered
pa se bediram da sam nesposobnija od drugih koji sve to stignu s više komada djece
ovdje se ipak javlja dvije "vrste" mama - one koje su doma s djetetom/djecom i one koje rade. meni je ritam bio drugačiji dok sam bila na porodiljnom a drugačiji sada kada radim- znači 8 sati na poslu plus putovanje do posla prilično iscrpi. I tada je puno manje vremena za stvari tipa pospremanje koje niti volim niti mi je prioritet, ali bih htjela da je ipak malo urednije.Ovako mi se ponekad čini da živim u totalnom kaosu.
da ilustriram :mrgreen:
prekjučer došli s puta, a ja se još danas ujutro spotičem o torbu koja poluprazna razjapljena leži na podu blagavaone
pa me ljuti kako nisam sposobna barem spremiti stvari iz torbe u dan i pol..pa mi stan izgleda u većem kaosu nego što možda i realno je
a nitko ni ne spominje pranje prozora i ostale egzotične pojave
Pa kad meni to nije big deal.Citiraj:
sofke prvotno napisa
Tu samo mlatneš jelenjom kožom ili Viledom (još bolje) i prozori su čisti. I to ne moraš sve odjednom, prilikom usisavanja dnevne sobe, mlatneš tamo, idući vikend kada se duže zadržavaš u sobama, mlatneš tamo.
U međuvremenu mlatiš praznu slamu k'o i svi. :lol:
pranje prozora... perem do pola odnosno dokle mogu dohvatiti vrijedne ručice dječice koja me posjećuju :mrgreen:
adio mare :lol:
sofke trebala si gurnut tu torbu u ormar (manje bi se činilo da je nered)
Tajna uredne kuće je da imaš mjesto gdje ćeš zagurati ono što ne stigneš pospremiti i zatvoriti vrata. A te će stvari svakako opet izmigoljiti napolje, a nikad mi neće biti jasno kako se samo same pokreću, garant dok mi spavamo :mrgreen:
Citiraj:
x od metra
:yes:Citiraj:
:lol:Citiraj:
A te će stvari svakako opet izmigoljiti napolje, a nikad mi neće biti jasno kako se samo same pokreću, garant dok mi spavamo :mrgreen:
super su mi ovakvi topici. bilo je vec slicnih.
ja sve stignem. ali imam jedno za sad nezahtjevno dijete, na porodiljnom sam i mm mi pomaze. pa cu vas i dalje samo citat. :love:
Ja radnim danom ne kuham. Starija jede u vrtiću, mlađoj kuha čuvalica. Ako starija ne jede u vrtiću ili bude još gladna kad dođemo doma (oko 17, 17:30) dobije što je seki ostalo :mrgreen:
Mi veliki jedemo na poslu. Doma malo nadopunimo.
Imam hrpetinu neispeglanog veša- kinderbet nečemu služiti mora.
Idemo van oko 18, svaki dan i vani smo do skoro 20 h: tuširanje, večera, spavanac.
Ja često zaspem s njim dvjema, nekad se izvučem pa još malo pogledam TV/popričam s MM...
Peglam kome što treba - znači jednu košulju MM-u (jutros sam ga zatekla samog i zbunjenog nad daskom za peglanje :mrgreen: ), njoj neku haljinicu za vrtić i to je to.
Hrpa se samo slaže :mrgreen:
Kupaonu perem dok su one u kadi- usput se malo špricamo, pričamo, ribamo.
Ništa više ne radim :mrgreen:
kod nas se takva soba službeno zove rumpl soba. plaši me samo pomisao da ću ju, kada Yodi bude trebala soba, to sve morati raskrčiti. :sick:Citiraj:
Ma nemoj se bojati, gledaj na taj trenutak pozitivno i sa nestrpljenjem. Sigurno ćeš tamo naći neke drage i korisne, davno zaboravljene stvari :lol:
nemam sobu za stvari
stan je u tako osjetljivoj mikroravnoteži da ako se nešto poremeti na jednom kraju sve se se razulari
a ak torbu gurnem u ormar onda je samo mogu zatvorit ponovo za more..ovak nakon tjedan dana spoticanja bit ću primorana nešto učiniti
sofke
ako te tješi- i mi se spotičemo na MM-ovu putnu torbu već dva dana otkad se vratio s puta :mrgreen:
I ona je kraj kinderbeta :mrgreen:
Mi smo još u ponedeljak došli sa puta i ne spotičem se o polupraznu razjapljenu torbu - odnela sam je u gostinjsku i podigla na dvosed :mrgreen: . Iz nje je naravno izvučen samo prljav veš koji je opran i tresnut tu negde blizu torbve, valjda na trosed :mrgreen:Citiraj:
sofke prvotno napisa
A pranje prozora i egzotične poslove obavljam u PMS-u kad klince uvalim tati 'da uživaju bez žena koje im džvanjkaju'
Što je ovo- tjedan spoticanja? :mrgreen:
pa bio je dugi vikend. :mrgreen: