anjina mama prvotno napisa
Pozdrav i dobrodošla!
Rodila sam u varaždinskom rodilištu u travnju ove godine. Moja iskustva su vrlo pozitivna, osoblje je bilo divno prema meni, a porod je prošao super (iako nisam imala trudove i nisam se otvarala ni 7 dana nakon termina, nego sam dobila drip i iako je moja Anjica imala 51 cm i 3780 grama). Od trenutka kad sam u 7 ujutro došla na inducirani porod pa do 19.17 kad se moje zlato rodilo i do trenutka kad smo napustile rodilište tri dana poslije, svi su bili predivni prema meni/nama. Sestre te tetoše (dušo, sad lezite, dušo, sad se opustite, bravo, dušo, izdržite još malo...), s doktorima, čujem, moraš imati sreće na kojeg naletiš (NAJbolji su dr. Jukić i dr. Nikšić, a ja sam imala tu sreću da baš oni tada budu dežurni). Dr. Jukić je mlad, otvoren, komunikativan, sve objasni, na sva pitanja strpljivo odgovori, a prakticira i novije tehnike poroda (porod na stolčiću, prva porođajna faza sjedeći na lopti itd.). Kad smo došle u sobu i do odlaska iz rodilišta, sestre su isto bile predivne prema nama, beba je cijelo vrijeme bila u krevetiću kraj mene, a mogla sam je imati i na svom krevetu, a dr. Nikšić je živa enciklopedija s dragocjenim savjetima, pogotovo u vezi s dojenjem - možeš ga nazvati i nakon poroda ako dojenje zapne.
Uglavnom - iz vlastitog iskustva mogu samo preporučiti varaždinsko rodilište!
Nadam se da sam barem malo pomogla. Sretno!