predivno receno :heart:Citiraj:
zhabica prvotno napisa
Printable View
predivno receno :heart:Citiraj:
zhabica prvotno napisa
Spustim ja nju na pod i dam joj sve moguće igračke al joj nakon 5min dosadi i opet nošenje.Valjda je vezana uz mene.
Ne bih htjela da izgleda kao da nesto tupim, ali sam samo htjela napomenuti da trebas ostati s djetetom dok je na podu. Sjedni, cucni, ako treba, lezi pored nje i u pocetku se igrajte zajedno. Cilj nikako nije da boravak na podu poveze s odvajanjem od mame. Kad se malo ufura i shvati da ne mora brinuti da li si uz nju, lakse ce se moci posvetiti igri i svojim interesima. A za koji mjesec puzati ce za tobom po stanu i tako ce te moci drzati na oku. Netko je vec napisao da se najmanje boje upravo ona djeca koja imaju najmanje povoda za strah.
ovo je istina, za ostanak na podu s djetetom. kada ga hoću malo zaigrati na podu (iako se Yoda i sam zna zaigrati), onda ja pužem, a on me lovi. cika i dreka od sreće. :heart:Citiraj:
Monchou prvotno napisa
joj i kod nas je ovako i to mi je tako super :D cilu kucu propuzemo, malo ja njega lovim pa onda on mene. prije neku vecer smo se lovili svi troje, zabac, mm i ja. vrista je od srece :heart:Citiraj:
zhang prvotno napisa
e da moram napisati da mi je onaj tekst o Indijancima koji nose bebe jedan od najdražih na Rodi
:heart:
a može se pridružiti i starije dijete , da dodaje igračke i sl. da vidi da nije "zamjenjene", "istisnut" ... da vidi da sve može funkcionirati i u troje ;)Citiraj:
Monchou prvotno napisa
ako poveže: pod = ostavljena sama .. to ti nije dobro,Citiraj:
Monchou prvotno napisa
bebači imaju ugrađene instikte, a jedna od njih je osječaj sigurnosti, oni instiktivno (ne razumski) se osječaju nesigurno ako nisu u blizini majke, jer su maleni, bespomoćni, i može ih netko ozljediti, a samo majka (bliska odrasla osoba) ih može obraniti
bitan je osječaj sigurnosti, a on je povezan sa tim osječajem da nije napušteno, ostavljeno samo
ti znaš da opasnosti nema, da si u kući, na sigurnom, u 21. st.
malena to ne zna, što se nje tiče, negdje okolo postoji veliki crni vuk koji je može pojesti (karikiram)
kad se ti neko vrijeme igraš sa njom na podu, ona neće povezati pod sa ostavljanjem
kad se zaigra, i ti nju ostaviš malo samu, nakon par sekundi ili minuta će te zvati
ne da ti smeta, ne zato jer joj je dosadno, nego da provjeri: hoćeš li ti brzo reagirati na poziv upomoć (povezano sa osječajem sigurnosti)
nakon par tih javljanja, nakon tjedan-dva, ostjajanje same na podu će se produživati
dobro je da se ti njoj sama pridružiš na podu, tj. da se vratiš na minut
tako zna da misliš na nju
bebači ti imaju jake instikte, sa vremenom će oslabiti, šo više bude razumjela izgovorenu riječ
tocno tako i dorian, prvih 6 mjeseci samo na rukama, sva dnevna spavanja je obavio meni u narucju, ili u marami, al ovo prvo cesce, jer s maramom sam morala hodati, a kad bi sjela odmah bi se budioCitiraj:
Kanga prvotno napisa
meni okolina nije bila problem, nego mi je to bilo tad uzasno tesko za podnijeti, fizicki i psihicki. jer sam bila vecinom sama doma, mm puno radio, puno putovao, ja sama u stranoj zemlji...nisam cak ni imala volej izaci van, jer samo to moje oblacenje za van i motanje marame je bila takva drama, ja to nisam mogla slusati.
al jednom kad ga je proslo nosanje, onda ga uopce vise nije trazio. ni sad ne trazi da ga nosim, osim ak se umori hodati, ali ne iz neke potrebe za paznjom i blizinom. al zato imamo cicanje sto puta dnevno :mrgreen:
sad mi se nosanje ne cini takav problem :lol: