Re: Zaštita dječjega zdravlja od pasivnog pušenja
Poštovana MGrubi ,
zahvaljujem na aktivnom sudjelovanju u diskusiji i ovdje ću odgovoriti na sve vaše objave .
1.Nazvali ste dio bezobzirnih pušača teroristima i ovisnicima , te prema njima imate nultu toleranciju .Iz toga zaključujem da podržavate donošenje zakona koji bi zabranjivao pušenje u prostorima gdje su djeca .
Hvala Vam :)
Predloženi zakon je potreban samo zbog takvih ovisnika koji , unatoč educiranosti o štetnosti pasivnog pušenja , bez imalo grižnje savjesti i samilosti , dime u prostoru gdje su djeca .
Zbog njih je donesen zakon o zabrani pušenja u radnim prostorima , a sad se donosi zakon o zabrani pušenja u javnim prostorima , pa budu , po nekakvoj logici , još više pušili doma kraj djece .
Naglašavam da sve to nema nikakve veze sa kulturnim i obazrivim pušaćima koji nikada nebi dimili uz djecu ili nepušača :)
Da me nebi špotali citirat ću Vaše rečenice na koje se pozivam :
" ako sjedi sa tobom u zatvorenom prostoru, onda nepušača prisiljavaš pušiti to je terorizam
zašto bih imala itimalo toleratnosti prema ovisniku koji ugrožava moje zdravlje i zdravlje moje djece?"
2. Žao mi je da ste povjerovali slijedećoj neistini , da ne velim laži , koju je napisala poštovana yaya , a zbog površnog čitanja moje objave :
Citiraj:
zerjav prvotno napisa
Stoga pitanje: Da li biste podržali prijedlog da se pušenje u blizini
djece po svojim posljedicama po dječije zdravlje izjednači sa
npr.seksualnim,fizičkim i drugim oblicima zlostavljanja i uvrsti u
Kazneni i Obiteljski zakon?"
To je pitanje postavio poštovani Wastland , koji je medicinske struke, i strašan mu je osječaj bespomoćnosti kada ne može pomoći djeci čija je bolest posljedica roditeljskog dimljenja , a oni i nakon edukacije , dijete i dalje inhaliraju duhanskim dimom i šopaju ljekovima koji samo ublažavaju simptome pušačke bolesti. Nadam se da Vam je sada jasan njegov ekstremizam i ogorčenost .
Molio je mišljenje prvenstveno pravne struke , a pri donošenju tog vrlo osjetljivog zakona sudjelovao bi multidisciplinarni tim .
Sve je to još na vrbi sviralo , jer do sada su gotovo svi , koje sam kontaktirao , protiv donošenja zakona o zaštiti djece od pasivnog pušenja .
Stoga je apsolutno nepotrebno ovdje trošiti vrijeme i tipkovnicu na razradi
zakona kojemu još nije definirano niti točno ime .
Na Legalisu se baš nitko nije javio na poziv za izradu nacrta zakona , pa se i iz te činjenice puno toga može zaključiti .
Ako Vas zanima taj cirkus možete pogledati na :
http://www.legalis.hr/modules/newbb/...c_id=503320311
http://www.legalis.hr/modules/newbb/...c_id=503320394
http://www.legalis.hr/modules/newbb/...c_id=503320411
3.Drago mi je da ste educirani o zdravoj i nezdravoj prehrani , pa ste ovom prilikom na to podsjetili i ostale forumaše :)
Sva ova naša prepiska je i u funkciji podsječanja na štetnost pušenja s naglaskom na pasivno pušenje djece .
Vjerujem da ste nakon ovih mojih pojašnjenja spremni podržati donošenje paketa zakona a ne samo jedan , kako ste napisali :
"za početak je dovoljna zabrana pušenja na javnim mjestima "
Re: Zaštita dječjega zdravlja od pasivnog pušenja
Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
Citiraj:
yaya prvotno napisa
Citiraj:
zerjav prvotno napisa
Stoga pitanje: Da li biste podržali prijedlog da se pušenje u blizini
djece po svojim posljedicama po dječije zdravlje izjednači sa
npr.seksualnim,fizičkim i drugim oblicima zlostavljanja i uvrsti u
Kazneni i Obiteljski zakon?"
I meni je ovo malo previše :/
previše
jer šta je onda sa onim roditeljima koji djeci davaju bombone i ostale slatkiše sa umjetnim bojama ili pojačivačima okusa?
ili koriste razne dodatke jelima koji imaju pojačivač okusa?
itd...
ili djeca nemaju najmanje 1 obrok zelenog povrča i jedan obrok voća na dan?
za početak je dovoljna zabrana pušenja na javnim mjestima
Slazem se. I ne samo zabrana, nego da se ta zabrana i provodi, a ne da ostane samo mrtvo slovo na papiru.