tri su mi dana do termina, na zadnjoj kontroli sve ok, nisam otvorena, bebu dobro osjetim, ali od sinoc imam uzasne bolove u ledjima...da li to prethodi trudovima ili nema veze jedno s drugim?
Printable View
tri su mi dana do termina, na zadnjoj kontroli sve ok, nisam otvorena, bebu dobro osjetim, ali od sinoc imam uzasne bolove u ledjima...da li to prethodi trudovima ili nema veze jedno s drugim?
:love2:Citiraj:
Leilani-m prvotno napisa
bude sve u redu
oni ti ne mogu napraviti ništa kontra tvoje volje, mogu se naljutiti, no to je njihovo pravo
kao i tvoje šta ćeš sa svojim tijelom
možda su krivo izračunali termin?
nemoj dizati paniku, podižeš razinu adrealina i to ti koči početak poroda, tek kad se osjetiš sigurno onda će se moći pokrenuti proces poroda
to ti je automatizam iz davnih vremena, omogućava ti naći sigurn o sklonište za porod
ako sutra bude voda problematična i CTG, viruj mi, biti će ti bitna samo beba, kad je indukcija tvoja odluka onda te neće pratiti osječaj nametnutog, nego nužna odluka za bebinu sigurnost
imaš li opciju epiduralne u slučaju indukcije?
gle, ja mislim da će tvoj porod uskoro početi, sve ide prema planu, ctg je bio super, samo treba malo vremena
sutra ćeš znati kak je ctg, kak je plodna voda
opusti se :love2:
Hvala na utješnim riječima :love:
Do sad mi epiduralna nije bila opcija, ali ni indukcija mi nije bila opcija. Mislim da ću razmisliti o epiduralnoj, dr mi je jednom prije rekao da je mogu tražiti bilo kad prije izgona.
Jedino što me mogu možda dobiti na foru da mi je beba ugrožena... Ali argument za indukcju "možda malo zelenkasta plodna voda", zrela plodna voda, zrela beba, zrela posteljica mi baš i nisu uvjerljivi :P
Sad mi je malo žao što nisam više istraživala i uzela u obzir porod kod kuće... Osjećam da bi to za mene bilo najbolje rješenje.
Inače, moja šogorica je prije 10 godina rodila također u Vinogradskoj treće dijete. Tada nisu tražili preglede svaki tjedan i svaki drugi dan ako je prošao 40.tjedan. Prenijela je 2 tjedna, vodenjak joj je pukao na porodu, plodna voda je bila bistro zelena i dr koja ju je porodila je rekla da to nije mekonijska plodna voda, nego samo u potpunosti sazrela plodna voda. Nećak je živ i zdrav :)
A osim toga, što nije mekonijska plodna voda indikacija za carski? :?
evo i mene. danas ipak nisam isla do ambulante. zvala sam doktora pa posto nemam vise trudova rekao je da dodem sutra kad je on dezuran. mene i dalje zdjelica uzasno boli i kad hodam imam osjecaj da ce mi bebac ispast van. :P
danas sam primjetila 3 puta na gacicama povecu kolicinu onog bijelog iscjetka samo kaj je sad vise zelenkast i ima neki miris. jel to povezano sa cepom? kolko znam, cep treba biti roza-smeđi... malo se brinem al cu se strpiti do sutra...
imam jos nekih 10 dana do sluzbnog termina...
mici, doktoru odmah sutra ujutro, a bilo bi dobro da ideš još večeras. Nije dobro da je iscjedak zelenkast. Neka vide što se događa. Sluzni čep ti je sukrvičast.
Za sat vremena idem na pregled... Ovisno o rezultatu amnioskopije - moguće je da me danas induciraju i da već večeras rodim :)
Ipak, nadam se da neće biti mekonijska plodna voda i da ću moći pričekati i osjetiti svoje prirodne trudove :)
Leilani nadam se da će sve biti OK. :heart:
I još jedna stvar,ako bude indukcija u vidu dripa onda razmisli i o epiduralnoj,jer te muke nisu humane.Tako sam ja odlučila....inzistirati ću na prirodnim trudovima do samog kraja,no ako kojim slučajem porod krene neželjenim smjerom...one muke više ne mislim prolaziti.
moje iskustvo je da taj drip nije uopce tako strasan sto se tice boli, barem meni nije bio.Citiraj:
ronin prvotno napisa
naravno da je idealno ako ces imat svoje trudove no nemoj se unaprijed plasit molim te, to ce te samo dodatno opteretit.
ja se toplo nadam da ces nam nakon pregleda pisat opte ovdje! :*
ako ne onda od srca sretno i da bude sto vise onako kako zelis a sigurno za bebu i tebe. :heart: :love:
mici, slazem se sa elin podji do doktora, ni meni to ne zvuci bas najljepse... nemam bas previse iskustva ali isto podji (ili makar nazovi) za svaki slucaj.
ima li novosti?
Pa sto ce ti dati roditi vaginalno? Jel si vec razgovarala s doktorima?Citiraj:
ronin prvotno napisa
mici javi što je i kako ste ti i bebica.
evo mene. bila sam na pregledu kod dr.ujevica. stavio nas na ctg i uzv i pregledao. i bebica i ja smo navodno super. kaze da je ctg savrsen a ono bijelo da je pojacani iscjedak posto sam sad 2 prsta otvorena.
eventualno neka upala posto su mi i leukociti u urinu povecani al kaze da je sve to u granicama normale i da i dalje pojacano pijem brusnicu i puno vode.
narucena sam na pregled opet u subotu u 8.30h ali da je siguran da cu ja jos i ranije doci. kaze da mu se cini da bi porod mogao biti najkasnije u subotu-nedjelju.
uf sva sam sretna! znaci, vec bi ovog tjedna mogli imati svog malog jakova :D
hvala vam svima kaj se toliko brinete za nas :heart:
super :) mozda se i vidimo gore. mislim da smo se danas susrele u radjaonici :)
nemoj da ti kvarim slavlje ali meni je moj ginekolog na pocetku 9. mjeseca trudnoce reka da bi mogla skoro, beba spremna, ja spremna, sve se lipo namistilo, prst otvorena, da bi mogla uskoro ... rodila san 4 tjedna nakon toga... samo se ti opusti, dok je beba dobro sve je u redu. :DCitiraj:
mici85 prvotno napisa
tebi ljubac! :love:
joj, ja bih sada htjela cim prije! mm i ja smo vec toliko uzbudeni da on vise i ne ide na treninge da ne bi slucajno krenulo bez njega.Citiraj:
zhabica prvotno napisa
a i vise umirem od ove vrucine.
ma da. glavno da je beba dobro. sad se sva smirila i nekako mislim da se i ona lagano sprema vanka... :D
mici :D :D i držim fige da krene što prije :heart: i da bude sve kako si htjela.
ma da? :)Citiraj:
dummy prvotno napisa
znaci ti si jedna od nas 3 koja je isla dr. ujevicu.
ja po cijele noci ne spavam, samo cekam kad ce me trudovi uhvatiti a ono nista. tako je vrue da vise ne znam kud cu sa sobom a i sa kretanjem sam ogranicena jer me sve toliko boli...
kaj to znači sve te boli? Gdje te boli? Postoje i pripremni trudovi, koje ja dodouše nisam imala, ali cure vele da nisu nešto bolni. Moraš se odmoriti, to ti je osnovno. Daj se malo legni i odspavaj.
te trudove sam imala prosli tjedan kad sam po noci isto zbog nekih cudnih bolova otisla do rodilista.
za ovo sve sto me boli, rekao je dr. da je to tako treba biti i neka se ne brinem. navodno je to polako priprema za porod...
samo se nadam da i meni nece trajati tako jos 4 tj.
u sub opet imam kontrolu pa cu vidit... ovaj puta cu ponjet i torbu sa sobom, za svaki slucaj...
nadam se da je krenulo polako... :D
hmm, otvaracica topika se ne javlja vec neko vrijeme, nadam se da se vec mazi sa svojim andelkom :heart:
Bas sam si i ja mislila :)
da :) ista stvar i kod mene, ne spavam, bole me ledja ali kao to je sve normalno...idem danas opet gore...Citiraj:
ma da? :)
znaci ti si jedna od nas 3 koja je isla dr. ujevicu.
ja po cijele noci ne spavam, samo cekam kad ce me trudovi uhvatiti a ono nista. tako je vrue da vise ne znam kud cu sa sobom a i sa kretanjem sam ogranicena jer me sve toliko boli...
Postavljačica ovog topica se ne javlja.... a ja imam istovjetne simptome već od ranog jutra - ali izgleda da se protekom vremena smanjuju. :(
Zapravo možda dobro što nisam otišla u bolnicu jer bi me ostavili pa bih tamo morala čekati drip.
Bokic svima!!! :D
Molim za malu pomoc!!! Moj termin je 29.06.dakle ovu nedjelju!Idem roditi privatno pa su me narucili na pregled u bolnicu 30.06. Zadnji pregled 24.bila sam prst i pol otvorena(inace sam prvorotkinja). Od tog dana stalno osjecam bolove slicne stipanju u donjem dijelu trbuha, nekad me zna cak zaboliti u preponama. Malo ledja bole itd. Zapravo sve pomalo!!! Na zadnjem ctg bilo je znakova trudova koje ja nisam osjetila. Moje pitanje je zapravo da li su ovo trudovi i kada bi se trebala zapravo uputiti u bolnicu??
ja sam tek za subotu narucena. cijelu noc sam osjecala nekakve lagane bolove u donjem dijelu, poput saitnih grceva, i u leđima, ali evo, opet nista :?Citiraj:
dummy prvotno napisa
mali se cijelo vrijeme namjesta po trbuhu, zabada mi se pod rebra i meskolji tako da mislim da jos uvijek nista. mislim da je odlucio jos neko vrijeme pricekati.
bas me zanima kaj ce mi dr reci u subotu...
a tebi sretno danas! :D
ista stvar i sa mnom. doktor mi je rekao da kad ce biti oni pravi, "the" trudovi, da cu to znati....Citiraj:
micika1 prvotno napisa
ocito je krenulo ali polako. :)
thanx! sve mi se cini da cu ja opet i u subotu na brdo...sve se smirilo...Citiraj:
a tebi sretno danas! :D
evo samo da javim odbrojavalicamam na ovo topicu da sam ja rodila moju curicu 20.06. u 8:45 ujutro .
mrvica ima 50 cm, 3350 grama i 10/10
sad smo doma , od ponedjeljka i odmaramo se
sretno svima :love:
bleeda cestitamo! :D
napisi nam pricu o svom porodu!!! naravno kada budes imala vremena!!! i pisi nam kako pocnu pravi trudovi :mrgreen: vecina nas je oko toga u nedoumici!!!
A sta se tice tih bolova,nesto se sigurno dogadja!!! To je bitno... vjerovatno se mi polagano otvaramo.... Treba cekati samo!!! :(
čestitam :D :D
bleeda cestitam :D
ooo, bleeda, pa ti si rodila!! cestitam ti od :heart: . bas me zanima kako je bilo, napisi nam ako ce ti se dati :trep:
bleeda cestitam od srca! :heart: :D :love:
cestitam, bleeda! :D
nadam se da cemo i mi ostale skoro :P
cure hvala puno na čestitkama!
porod vam neću sad opisivati, nemam toliko vremena.
trudove ćete prepoznati jer je to definitivno osjećaj koji do sad niste imale prilike osjetiti.
krene iz križa, is sredine kičme i ide prema trbuhu. traje neko vrijeme i onda počinje otpuštati.
odmah sam skužila da je to to - takvo nešto nikad nisam osjetila.
inače, evo da vas malo ohrabrim : ja lijepo sjedim na trosjedu, pišem vam na laptopu, hodam bez problema - a danas nam je točno tjedan dana.
i iz rodilišta sam se vratila sa 10 kg manje
tak....sretno vam svima
Javljam se samo kratko jer ne mogu sjediti :evil:
Ja sam rodila u ponedjeljak - inducirano sa dripom , dolantinom i epiduralnom. Težak i rizičan porod, napisat ću detalje kad budem u stanju sjesti s cijelom guzom na stolicu :lol:
Zdravi dečkić, 3460 g 54 cm, smeđe kosice, s mojim očima i tatinim usnama :D
Ime još nemamo :oops:
cestitam ti od srca i ovdje! :D i imas topic na cestitanjima :)
:* :love:
@mici85: u kojoj ste fazi?
mi smo vec doma, a beba zadovoljno spava :)))
pitanje za ostale ( nevezano za pocetak topica): kakva su iskustva s vracanjem trbuha i spustanjem maternice nakon carskog? kad se pogledam i dalje izgledam trudno :(
izgledati ćeš još neko vrijeme, ne brini vrati se to nazad, ne u potpunosti, ali u velikom dijelu. Ja još imam trbuh - 1g nakon poroda, ne veliki, ali jedno cca 4. mjesec trudnoće. Iako sam rodila vaginalno pretpostavljam da niti carski nije nekaj drugačije što se tibice tiče.