Malo sam kasno vidla poruku za radio 101, što je bilo?
Printable View
Malo sam kasno vidla poruku za radio 101, što je bilo?
ajoj-danas u otvorenom ću u prilogu biti ja s bebachem.
uzmite u obzir da sam umorna ko pas, bez šminke i govorila sam u kameru bez novinara nasuprot sebe pa mi je bilo blesavo.
ne samo da se trebamo nadati kako će biti izglasan onaj nacrt prijedloga iz 2004. nego sad trebamo stisnuti i ne dozvoliti kontralobistima da nam naprave ono što se dogodilo u Italiji.
SAD, UPRAVO SAD trebamo stati zajedno i boriti se da se donese zakon kakav nam priliči.
Ako nam sad to ne uspije, tko zna tko će, kad će i ako će uspjeti srušiti loš zakon.
ajmo u akciju!!!!!!
Jasna-Tigy, u Otvorenom budi glasna.
Posvojenje NIJE alternativa IVF-u.
Ljudi se mogu odlučiti posvojiti, ali nam ne smije biti uskraćeno liječenje neplodnosti!!!!!
I strašno me ljuti izjava gospodične Petir koja pojma nema o životu :evil:
sretno :love:
Bilo je sučeljavanje dr. Mrsića iz SDP-a i dr. Bukovića iz ne znam koje stranke, ali je savršen predstavnik dogmatske struje, koji je uspio izjaviti da je počeo istraživati štetne posljedice MPO-a nakon što je pokojni papa rekao ne MPO-u. Tip je ginekolog, a čeka papu da mu kaže da malo prouči MPO. Isto tako spreman je doći pred sabor s nekim biskupom, svojim kompićem, pa će oni saboru objasniti o štetnim posljedicama. Pa odakle mu ideja da bi biskup trebao govoriti o MPO-u u saboru?! Isto tako kaže da bi se broj MPO-a smanjio da smo imali seksualni odgoj u školi i da smo naučili o ishrani i spolnom ponašanju. Možda bi trebalo otvoriti topic tko je što jeo kad je bio mali pa zato ne može danas imati djecu prirodnim putem. Već na dolasku je rekao da radio 101 nije dobar medij za ovakve rasprave, jer je sarkastičan i neozbiljan, a on je svoju ozbiljnost pokazao time da eto nije stigao niti pročitati prijedlog zakona o kojem je došao raspravljati. Pretpostavljam da bi besramnno glasao protiv i bez da ga pročita. On se zalaže za prirodnjake i to 3 pokušaja, nikako zamrzavanje, i do 38. Dr. Mrsić iz SDP-a je bio OK. Čestitam. Eh, da, još jedna provala dr. Bukovića je da se povećava rizik da se braća i sestre međusobno žene kroz postupak MPO-a.
Pokušala sam nazvati, nisam dobila vezu nažalost.
I još jedna opaska je da se muškarce nije spominjalo u raspravi, jer je MPO čisto ženska stvar.
ma joj.
dr. Buković opet tempera po svom-takvim likovima je mjesto u prošlom stoljeću, bolje reći u srednjem vijeku.
dakako, jel se umješala Crkva to ti je toCitiraj:
Jelena prvotno napisa
hebiga , Eva nas zeznula..
uf.... :evil:
hvala.Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
ako ništa drugo nisam pametno rekla i napravila, barem ćete vjerojatno imati prilike vidjeti jednog savršeno zdravog IVF bebacha koji doji još i sad sve u 16 :) makar je preko godinu dana star.
sad sam se sjetila starog "lijeka" za neplodnost:Citiraj:
Jelena prvotno napisa
žena treba ići mladom svečeniku po "pomoć"
navodno su mnoge tako lako začele :lol:
ta izreka objašnjava zašto je MPO samo ženska stvar od strane Crkve
ako je muž neploda, bože moj, ima valjda u župi koji mladi.... :mrgreen:
Emisija na Otvorenom radiju UŽAS. Gost ginekolog imenom Buković doslovno nas je izjednačio: sa lakim damama (koje da su imale spolni odgoj u školi nebi bile u IVF postupku), sa objektima koji troše veliki novac iz državne blagajne (dok se nema novaca za one oboljele od raka!!!!), sa ženama koje iz hira odlaze u postupak (da su nam napravljene sve pretrage postupka ne bi ni trebalo jer većina od nas ima neki tip upale i zbog toga ne ostaje trudna!!!!!!!), sa "maloumnim" (moja interpretacija) ženama koje nisu svjesne rizika koji sa sobom nosi svaka stimulacija (kao da ne pročitamo po tisuću puta upute za davanje inekcija i uzimanje lijekova!!!!!!!!!).... I još je što šta nebuloznog izjavio. E da i on-ginekolog jedini je upotrijebio i to grubo izraz umjetna oplodnja, što nitko drugi nije, te je nekoliko puta spomenuo bebu i epruvete!!! Mislim HALO zemlja zove Mars!!! Ovo je prestrašno, toliko sam izvan sebe da nisam mogla otipkati broj da nazovem Otvoreni i kažem dotičnom gospodinu što mislim i kako stvari stoje! I još se drznuo nakraju "zaprijetiti" da će zajedno sa biskupom i nekim njemačkim znanstvenicima doći pred Vladu i narod i predastrti im svoje dokaze protiv potpomognute oplodnje. Ja sam vjernik ali ne mogu vjerovati da dotična gospoda, koja su obični smrtnici, kao svi mi, donose sud o nečemu na temelju kontroverznih i objektivnih stajališta. Pa to je nedopustivo i sve se bojim današnje emisije Otvoreno na HTV-u i za jednog ili dva gosta koji će se zalagati za potpomognutu oplodnju, jer će ih ovi protiv zgaziti. E da i za kraj što reće dr. sa Otvorenog da je žena sa 43. god. prestara da bi bila majka!!!! Halo pa nekad su žene rađale do 45. god. Moja baka je svoju zadnju kćer rodila u 44. god. a moj djed je otišao u mirovinu kad je ona krenula u školu. Pa nekad su žene rađale po 10-oro djece, a dotični gospodin valjda misli da su se izrađale unutar 5 god. toliko puta. E da i djeca koja se začnu potpomognutom oplodnjom su često bolesna, prerano se rađaju, češće se spontano pobacuju, i potrebno je više za njihovo liječenje ako se rode sa nekom manom koja prati takve trudnoće!!! A dotiči dok. izdleda nikad u svojoj dugogodišnjoj praksi nije nešto takvo doživio i kod prirodnih trudnoća. E nemojte mi zamjeriti ali moja frustracija je tolika da bi mogla pisati do sutra (zato neću gledati Otvoreno, šta bi tek onda bilo!!!!). UŽAS!
dim, molim te nemoj to sve primati k srcu.
dr. Buković misli da mu je životni poziv preobraćati ljude protiv ivf-a.
ne znam koji mu je motiv osim samopromocije.
naravno da postoje lobisti za bilo koju opciju koju si zamisliš jer ljudi imaju pravo misliti što god hoće.
najvažnije je da se čuje dovoljno glasova razuma.
dobro je čuti i jedno takvo ekstremno kontra mišljenje, znamo da ovo što on priča ne odgovara istini.
nas treba voditi razum i svijest da se naš stav i stav kojekakvih Bukovića nikad neće moći pomiriti.
ljudi kao on ne mogu se promijeniti nikad, ali zato ne znači da će njegova biti zadnja.
nek se ispuše.
:P :P :P
ajme :evil: :evil:
nisam vidjela poruku, pa nisam slušala, ali očito i bolje :evil: :evil:
taj laje bezveze....koji :evil:
Definitivno rvukovi2!!!Citiraj:
rvukovi2 prvotno napisa
Da dragi Bog nije htio, ne bi se to moglo van tijela žene, napravio bi dragi Bog nešto da se ne može, ali kako on to dozvoljava i slaže se s tim, medicina ide naprijed i mnogo, mnogo, mnogo bračnih parova imaju svoju djecu :love:
Ginekolog Buković??? Nikad čula!!!
Izraz "laka dama" odnosno u dalmatinskom žargonu "laka ženska" kaže se za ženu koja lako "ode" u krevet s bilo kojim muškarcem. Dakle, ovaj izraz je upotrijebljen za čisto vrijeđanje, što nas naravno ne vrijeđa jer sve imamo svoj cilj.
Novac iz državne blagajne im troše narkomani po zatvorima i da ne nabrajam dalje...
I što bi ja sada trebala??? Ne pokušati dobiti dijete nego pustiti mjesto oboljelima od raka??? Zašto bi njihovo izlječenje iz državnog proračuna imalo veću važnot od moje prilike da stvorim jedan, dva, tri nova života. Neka me nitko krivo ne shvati ali na taj način bi ja trebala čekati u dućanu sat vremena za kupiti kruh, jer su u dućanu sve babe starije od mene pa ih treba pustiti. Da država funkcionira bilo bi para i za bolesne, lude, ovakve i onakve...
Ah da, sve smo mi požurile u postupak prije pretraga, možeš mislit koja glupost :lol: neke žene su radile i laparo prije IVF-ova...
Stimulacije su rizik koji bira žena, koliko će biti stimulirana ovisi od njoj, nitko je ne sili i ima pravo izbora na sve.
...a da beba je u epruvetu došla iz svemira, a ne iz k...
Draga dim nije ovo prestrašno u smislu njegovih izjava, ovo je prestrašno koliko su ljudi još uvijek zatucani.
Mene moj pas naučio pameti. Evo primjera:
Psima je dozvoljeno na nekim plažama kupanje od 20:00 sati navečer i ja svog tada vodim. Došla jedna gospođa s djecom i počela mi nabrajati sve po spisku. Ja se okrenem i onako pristojno joj odgovorim: "Gospođo ne brinite se za mog psa, ne smeta njemu što se vaša djeca kupaju u moru". Žena zašutila i otišla. Sorry malo je off topic!!! :mrgreen:
pepita :klap: zakon si :heart: baš si me nasmijala :mrgreen:
Pa vjerovatno bi svečenici više htijeli da taj novac iz državne blagajne ide njima umjesto za IVF
Pa bi onda oni radili dijecu.
Inače njima nije važno da li 100 000 000 ljudi umire od AIDS nego glavno je da su oni u pravu u vezi korištenja prezervativa.
Ja sam izjavila i stojim iza toga da meni ni jedan bog nit jedna crkva nece odlucivati koliko i kada i na koji nacin cu ja radjati svoju djecu i toje moj zakon i moje ljudsko pravo
Najbolje je bilo prije neki dan kada je gospon pop došao u Hrvatska uživo s izjavom da parovi koji ne mogu imati dijecu se ne mogu oženiti u crkvi a onaj par koji se je oženio da brak nije valjan.
Pitanje je bilo za slučaj iz Italije
http://jutarnji.hr/svijet/clanak/art...6,9,,122554.jl
Potpisujem i cijelosti i smatram da ni vjera, ni politika ni ništa nemaju veze s željom jedne žene, jednog muža i jedne obitelji za djetetom.Citiraj:
tikica_69 prvotno napisa
Pa na kraju krajeva i crkva i država nas pozivaju da rađamo, pa hoćemo samo nam dajte priliku da zanesemo.
Joj cure, sve sam pročitala, idem sad, držite fige ... :oops:
Tigy drži se :-)
I mene , kad sam je jučer čula :roll:Citiraj:
rvukovi2 prvotno napisa
kad je emisija ?
tigy kod nas atmosfera navijačka, jače nego pred utakmicu. :*
Veceras u 22:25 na HTV1,emisija Otvoreno
upravo je bila najava :mrgreen:Citiraj:
tikica_69 prvotno napisa
čekamo ! :love:
gledamo :D
dobro, puno bolje nego sam se nadala.
Palo mi je raspoloženje kad sam u jednom momentu pomislila da će "završnu riječ" dati "gospodin iz Đakova", no ta je čast ipak pripala tikici :D , koja je savršeno odradila posao.
BRAVO!!!!
:heart:
reći ću skromno da sam zadovoljna emisijom ;-)
liječnici su sve super objasnili-imam neki filing da će i javnost s vremenom sazrijeti i da će se kod nas ipak donijeti kvalitetan zakon.
RKC se može busati, pričati koješta, plašiti ljude, govoriti o (ne)moralu, ali se nema pravo petljati u liječenje bolesti i točka.
idemo naprijed pa nećemo valjda u srednji vijek.
jasna :)
i jel netko snimio emisiju?
ja nisam stigla :(
tigy, rvukovi2 , tikica :love: :klap: :naklon:
Ja se pridužujem pohvalama!
Istina da sam htjela malo pritegnuti onog teologa za onaj ovratnik, ali sve u svemu, bilo je dobro. Cure, svaka čast na hrabrosti, bile ste super :*
:klap: super ste bileCitiraj:
maria71 prvotno napisa
maria, kako znaš tko je tko?
znam kad sam inventar ovdje :)
Ajme, pliz ako je ko snimio stavljajte link - mi na ljetovanju, pa se šetkali navečer po gradu, nesvjesni da je tako vruća tema na TV-u.Citiraj:
rvukovi2 prvotno napisa
upalila zadnjih 15 min :(
bravo za tikicu :D
kaj se tiće crkve bolje da gleda svoja posla,na kraju krajeva koga oni štite?!,sami sebe,zbunjuju jadan narod koji ionako o tome ništa ne zna ,i tako zavedeni nihovim prodikama osuđuju nas koji se borimo za novi život
,naslušala se dosta toga kada se prije nekoliko godina o tome digla medijska prašina(radim u takvom okruženju),kak se veli *sit gladnom ne vjeruje*
Bravo, cure! :heart:
Nisam detaljno danas čitala topic pa nisam znala da će i tikica imati svoj prilog. Ali sam te skužila i rekla MM, ovo je sigurno tikica!
Cure ja sam zadovoljna emisijom!!! nadam se da će se s vremenom i javnost senzibilirati!!
cure su bile super kao i doktori!!!!
P.S.
Je da sam par puta ispalila na svećenikove tvrdnje jer očito nije baš upućen,a i Šimunić mu je fakat lijepo "uzvratio".
sve u svemu za +5!!!!