frka20 , a kam si ti mislila staviti taj šator? Mislim, plaže su ionako karcte, da ne govorim o terminu kad ti ideš na more. Što fali suncobranu?
Printable View
frka20 , a kam si ti mislila staviti taj šator? Mislim, plaže su ionako karcte, da ne govorim o terminu kad ti ideš na more. Što fali suncobranu?
I još bih samo nadodala...ljudi olakšajte si život. :yes:
Rekla bih da je Frkino dijete već dovoljno veliko da ne čuči pod šatorom :mrgreen:
Jooooj i ja mislim kako ćemo ove godine na moru. Zadnja dva ljeta je mm bio sa nama. Dakle, bilo je lako, imao je tko nositi stvari. Ove godine idemo sami. Danima razmišljam što da nosim, kako, što treba, što ne treba. Htjela bi imati sve, a opet da ne idem natrpana preko glave.
Kupili smo nekoliko tih šatora i niš pametno ne mislim o njima. Dakle, šatori otpadaju. Koristili smo suncobran, koristit ću ga i ove godine.
Kupila sam kupaće gačice i majice za kupanje. Koristili smo to i zadnja dva ljeta i nikada nije izgorio. Mazala sam ga sa Chicco kremama, ali ove godine mijenjam marku :-). Eh da, te ležaljke. Mislim nositi jednu. Šta će djetetu ležaljka kada nema šanse da leži.
Razmišljam da li bi bilo pametno kupiti onu plastičnu ležaljku sa kotačima, pa u to potrpati stvari i vući.
Iskusne mame šta kažete na to?
Hm... u tom slučaju mi otpadaju kolica. Ne mogu gurati oboje istodobno. No dobro, dječak će bliže tri godine, pa mislim da bi mogli biti pješaci.
joj, ja ti imam super lezaljke, debele su a zarolaju se u rolu i imaju integriran valjkasti jastucic..bas nam dobro dodju..doduse, nazalost nemam pojma di ih ima u zg (kupili na moru) ali ako ih nadjes super su isplative
koristim mustela ili avene kremu za suncanje za malenu, ove godine cu mustelu, kod avene mi je smetalo sto je roza boje i ostavlja pigment po robi (mozda sam kupila neku krivu?!)
htjela bi neki lako sklopivi i ok suncobran..di da kupim dobar u zg a po normalnoj cijeni?
Mi se do mora spuštamo (i penjemo) po 350 stepenica, lani su djeca (6,5 i 2,5) nosila u rukama kanticu s lopaticama i neku živinu na napuhavanje, a ja u torbi (na rame) dva ručnika, suhe kupaće, kremu, vodu i mali suncobran. Koje ležaljke, šatori, bakrači...
šta će vam ti suncobrani i šatori i slične stvari? ZAr idete s djecom u opasno vrijeme na more :)
Hm, da imaju hlada? Neki ljudi - primjerice ja - ne vole se pržiti na suncu niti u devet ujutro, nego biti u zaklonu.
Mi do plaže imamo par koraka, i uglavnom mi se ne da ništa nositi, no MM povremeno uzme šatorić za plažu i to uopće nije loše, prebacimo preko njega još i pareo i dobijemo sasvim pristojan zaklon od sunca.
Naime, na 'našoj' plaži nema uopće prirodnog hlada.
O Krumpirić, ne ja ne idem na plažu u opasno vrijeme. Ako ostajem do 11, već u 9.30. otvaram suncobran. Ne mogu si pomoći. Bojim se opeklina. Namažem ga. Obućem majicu za kupanje, stavim šeširić i svejedno se bojim. Nikada mi nije ni zacrvenio se, a za oku vidljive opekline nema šanse. Na moru budemo po 2 mjeseca, a on se vrati skoro pa bijel.
Mi imamo za na plažu ovo (tj noviju verziju od MEGABLOKS):
http://www.kidstoycar.com/ride-on-ca...vity-10-28-10/
I fino si sam vozi svoje igračke i opremu na plažu. Glavna smo atrakcija kad on dođe sa svojom prikolicom. 8-)
ahaaa, ok, nisam mislila da je to zbog tog što vam smeta sunce, nego zbog zdravlja, straha od izlaganja.
Agata, imaš privatnu poruku :-)
Na plažu idemo od 8-10 i od 17 do 19, a nosim vodu i voće, 1 ručnik i djeci bade mantile, badiće (hrpu da presvuku kad izađu iz mora), 1 kanticu i 2 lopatice, kremu za sunčanje Biomedis (ne koristim kreme s visokim faktorom zbog rizičnih sastojaka koje sadrže). Šeširići s UV zaštitom su na glavi uvijek u sunčanim mjesecima.
mi smo danas bili na plaži oko 6sati,i krševan se kupao u moru. :) stavili mu kapicu,namazali ga i u more.bio je zadovoljan.
Ove godine idemo sa 2 bicikla i sjedalicama na kupanje i postali smo totalni minimalisti. Nosimo svakom po rucnik, kape i jednu bocu vode. Leptirice za plivanje i jednu masku za ronjenje. I preporodila sam se.
Za nas 3 u torbi nosim:
3 šugamana (ne mogu nikako napisat rucnika, oprostite vjera mi brani), suhu robu samo za L, rukavice za napuhat, kanticu, knjigu i 20 kuna za kavu.
Kremu za sunce ne nosim jer se doma natrackamo.
Šatori, suncobrani, kišobrani, razne živine na napuhavanje, pečena kokoš, odjeća, obuća i nemanpojma ne dolaze u obzir. Niti mi se to nosi, niti mi se napuhuje, postavlja, sastavlja i rastavlja, niti mi se da mislit jesmo li sve pokupili kad idemo doma.
Prvi put kad smo s L isli na more imala je manje od 3 mjeseca. Dakle onda smo isli i bez one kantice i bez rukavica za napuhivanje. Nema boljeg hlada od borovine :)
Cubana mislim da ćemo i mi ove godine sa 2 bicikle i sjedalicom :)
Mi nosimo:
Za mene: rezervni kupaci, rucnik, mobitel, nesto novaca
Za MM: rezervne kupace, rucnik, mobitel
Za curu: nekoliko komada rezevnih kupacih (presvlacim je nakon svakog kupanja), rucnik, neke igracke, rukavice za plivanje, peraje, masku, dihalicu, te jos nesto po izboru: loptu, luftic i sl., neke slape za vodu kad nema peraje...
Za decka: kolica, rezervnu odjecu, pelene, vlazne maramice, rucnik
Takodjer nosim: nesto za pojesti (grickalice, voce) za nas i hranu za decka (bocice, kasice..), barem 3 flase vode, papirnate maramice, vlazne maramice, sredstva za suncanje..uglavnom, idemo natovareni kao da se selimo.
ja nosim 2 ručnika i suhe gaće za dijete kad pođemo doma da ne sjedi u autu mokra
boca vode i vrećica s par voćki
mob. i novčanik.
i to mi je previše
Mi nosimo:
- za mene: rezervni kupaci, rucnik, naocale za plivanje, tekucina i kutijica za spremanje leca, naocale za vid ogledalce (ovo sve za slucaj da moram lece vaditi), mobitel, nesto kuna;
- za curku: rezervne kupace (presvlaci se nakon svakog kupanja), poncho-rucnik i jos jedan rucnik, krema za suncanje, cetka za kosu;
ako idemo na cijeli dan, ponese si i neku igracku i nesto za citanje, a na godisnjem nosimo i maske + dihalice + peraje;
ako znamo da idemo na plazu gdje nije odmah duboka voda, onda i slape za vodu - no srecom curka pliva u dubokoj vodivec dugo, pa biramo takve plaze.
- MM: rezervne kupace, rucnik.
Voda nam je najbitnija; ako se ogladni, kupi se voce ili nesto drugo na plazi ili u najblizem ducanu.
Sto je veca, to idemo laganiji; a s nostalgicnim uzdahom se sjetim kad smo mi kao klinci isli samo s rucnikom preko ramena... :)
Ja nosim par ručnika, obavezno kanticu i lopaticu, jednu ležaljku za L., malo voća da oko 10 pregricnemo svi prije ručka i to je to. Dve torbe i gotovo. Na plaži smo ujutro od 8 i 30 do 11, popodne kako koji dan. Krema za sunčanje je od Mustele, faktor 50. Na glavi uvijek kapica s uv zaštitom i to je to. Polako počinjemo uvoditi šlauf no grozno se boji... Fali joj djece u blizini da se malo opusti uz njih.....