Ali palac nemreš baciti u smeće. ;)Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
Printable View
Ali palac nemreš baciti u smeće. ;)Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
Malo se moram nadovezati za ove potrebe za sisanjem kad si stariji...Citiraj:
marta prvotno napisa
Hm, pa ja nisam ni dojila, niti nešto dugo dudu imala, a sada ne pušim...
mikka joj skroz te kužimn, tak je i meni koma bilo, ali Iva je znala drečati ko luda jer je htjela sisati a nije jhtjela da joj mlijeko curi, pa opet, trebaš se posvetiti i starjem djetetu i tak. Sve znam.
Isto smo tako rijetko koristili dudu. Vani jedino kad bi trebala spavati u kolicima. I kao što sam već napisala, sama ju je pljunula s 8 mjeseci, a valjda je to i zato jer ju nije puno ni imala.
Evo, nakon tjedan dana opsesivnog sisanja palca, nažalost moram konstatirati da nam je to malo pokvarilo dojenje. Curka je od početka bila strastveni cicavac i voljela je puno popapati, što se i vidi na njenoj kilaži (za tjedan dana puni 3 mjeseca i ima 6,6 kg), ali otkad je prije tjedan dana otkrila svoj palac, više neće pojesti u jednom podoju ko prije. Prije bi redovito ispraznila 1,5-2 cike, a sad jedva jednu, ako i toliko. :(
Što je najgore, kad ispljune bradavicu i više ne želi cikati, okrene glavu na drugu stranu, strpa palac u usta i onda duda li ga duda...
Jel da se brinem ili ne?
Mislim, dobro je ona, zadovoljna je i dobre volje, ali da ju čovjek pusti valjda bi po cijeli dan samo taj svoj palac cuclala - takvu strast za nečim već dugo nisam vidjela. Dojimo na zahtjev, a to njeno zahtijevanje je unazad tjedan dana postalo enigmatskog tipa - moram se sva naćuliti i po nekim finesama zaključiti da bi ona možda mogla biti gladna, jer ona zapravo više i ne traži jasno - taj palac joj je odjednom postao bolji frend od cike... :/
Što mislite, jel to samo faza koja će proći, ili je vrijeme za alarm?
Ja mislim da ce proci..Iz palca ipak nista ne izlazi, nit toplo, nit fino nit hranjivo.
I moja L sisa palac, i cijelu ruku, nekad i duda dudu..Jedno 10ak dana sam joj nudila sisati svaka 2 sata jer nije bilo zahtjeva. Nekad bi jela, nekad ne..Nekad samo povukla guc, dva i odustala.
I sad trazi uredno kad pozeli. Samo valjda kad malo narastu, vise posisaju pa rjedje i traze..
Eto blackie, moje misljenje. Sretno s palcoljupcem.
njena sisa, njena odluka.Citiraj:
osobno mislim da nije,ali supruga inzistira da ce joj to dati vise slobodnog vremena,i da ne treba dijete sa 7 mjeseci stalno biti na sisi,i takve argumenta slicne ima...
ili su potrebe majke potpuno nebitne ?!
Upravo tako, ton uvodnog posta mi je blago rečeno freaky.
mamu se niš ne pita i njene potrebe su na dnu hranidbenog lanca.
Pa čak je i JUUL protiv toga :mrgreen:
ako majka više ne uživa u dodatnom sisanju, i ako svoj stav ne može promijeniti, i dalje je dobra i najbolja majka, te će uz zadovoljnu majku biti zadovoljno i dijete
dakle, pomalo mi se čini ne fer raspolagati sa vremenom svoje žene na način duda je grijeh, nek je na sisi cijeli dan
nije duda najbolje rješenje, ali je daleko lošije rješenje siliti majku na nešto što bi trebalo biti ugodno i prirodno, a njoj to više nije
bolje da dijete ima nekad dudu i sretnu mamu, nego mamu koja ga želi otkačit što prije sa sise, kad više ne može
meni je kćer sisala samo sisu, a sad nateže palac, a sin je dobio dudu, pa što, imao je grčeve, nije htio sisu jer mu je mlijeko poticalo u tom trenu grčenje, inače sisa samo sisu, što to znači da smo nešto promašili
mislim da bi suprug majci trebao biti PODRŠKA ako ne radi nešto potencijalno loše, ili ako ne može u danom trenutku bolje....svi smo od krvi i mesa, važna je podrška, a ne osuda
ako majka više ne uživa u dodatnom sisanju, i ako svoj stav ne može promijeniti, i dalje je dobra i najbolja majka, te će uz zadovoljnu majku biti zadovoljno i dijete
dakle, pomalo mi se čini ne fer raspolagati sa vremenom svoje žene na način duda je grijeh, nek je na sisi cijeli dan
nije duda najbolje rješenje, ali je daleko lošije rješenje siliti majku na nešto što bi trebalo biti ugodno i prirodno, a njoj to više nije
bolje da dijete ima nekad dudu i sretnu mamu, nego mamu koja ga želi otkačit što prije sa sise, kad više ne može
meni je kćer sisala samo sisu, a sad nateže palac, a sin je dobio dudu, pa što, imao je grčeve, nije htio sisu jer mu je mlijeko poticalo u tom trenu grčenje, inače sisa samo sisu, što to znači da smo nešto promašili
mislim da bi suprug majci trebao biti PODRŠKA ako ne radi nešto potencijalno loše, ili ako ne može u danom trenutku bolje....svi smo od krvi i mesa, važna je podrška, a ne osuda