za sve one koji su cekali :)
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=155&Show=1742
Printable View
za sve one koji su cekali :)
http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=155&Show=1742
Priča je pre-pre-predivna. Bilo ju je vrijedno čekati.
Kako zahvaljujuci Vlvl ovih dana iscitavamo njihovu pricu o posvajanju starijeg djeteta "Posvojili smo klinca od 10 godina", sjetila sam se ove teme na koju sam jednom prilikom nabasala.
Mozda nekome i ona posluzi kao inspiracija ili izvor informacija.
Ovaj tekst na koji je postavljen link i doveo me do stranica udruge i ovog foruma.
A kad sam pročitala prvi post ovdje, cijela priča me jako dirnula, a posebno kako je djevojčica sama u parku izabrala roditelje. Kako dječica odjećaju što im fali...
Želim svaku sreću ovoj obitelji.
:heart:
Kao prvo želeo bih da Vas sve srdačno pozdravim,veoma mi je bilo tesko odlučiti se u kojoj temi da zapocnem moj prvi post ovde na ovome forumu.Ja inače već mesecima posećujem forume posvećeni deci i porodici i kucam na temu hraniteljstva-udomiteljstva.Supruga i ja imamo dvoje dece dva brata koja su kod nas "udomljeni" skoro godinu dana,jedan ima tri a drugi pet godina.Supruga ima 50g. a ja 53. to navodim da bi shvatili razliku u godinama i da tu nebi trebalo biti prepreke za udomiteljstvo a za usvajanje već je ptoblem jer nas zakon kaže da usvojilac nemože biti stariji od 45g. od usvojenika.Za hraniteljstvo-udomiteljstvo to ne važi.Ovde sam naišao na nekoliko postova udomitelja i to me postaklo da nešto napisem i ja.Voleli bi da razmenimo iskustva a samim tim i da ostalima afirmisemo hraniteljstvo i time omogucimo šansu i drugoj deci da se izmeste iz domova i nadju svoj topli kućni kutak gde ce naći ljubav i pažnju koja bi im bila pružena.Voleo bih kada bi moderatori otvorili pod forum kao sto ima za posvojenje da bude i za udomitelje gde bi mogli procitati iskustva udomitelja iz Hrvatske,sobzirom da ne živim u Hrvatskoj ta iskustva bi nam osobno mnogo znacila.Takodje se nadam da me moderatori nece ukoriti zbog linka u potpisu jer to je link jednog udruženje hranitelja iz Srema koji okuplja hraniteljske porodice i tamo se dosta toga moze pročitati.Takodje bih voleo da nam se jave udomitelji iz Hrvatske da ostvarimo virtualni kontakt i razmenimo iskustva.Hvala na strpljenju i čitanju svima Vama zelim svu sreću ovoga sveta i da vam se Želje ispune i da Vam dečja cika i vriska razdraganosti ozvanja u Vasim domovima. :heart: :preskaceuze:
Dobrodošao marconi171! :)
Nadam se da će se neki udomitelj javiti, bar neki pasivni čitatelj foruma (aktivnih baš i nemamo).
-dobrodošao. :love:
Dobrodošao, Marconi171. Možda će te zanimati ova stranica:
http://www.udomiteljizadjecu.hr/
Hvala na dobrodošlici,kucao sam ovde jer sam procitao dosta postova o udomiteljstvu.Verujem da će se već neko javiti.Hvala za link pogledaću čim završim post.Koliko sam shvatio citajući na ovom forumu iste muke muče posvojitelji kao i kod nas,a za udomitelje malo znam kako je u Hrvatskoj i stoga bih voleo da saznam nesto više sobzirom da predstoji reforma socijalne politike pa nije zgoreg saznati neka dobra iskustva a takodje ako je nešto loše onda se potruditi to izbeći.Hvala još jednom na dobrodošlici