osluškujem se.... svaki put
kad saznam da je neka žena/susjeda/sestrična ostala trudna. Baš sam neki dan to pričala mužu i kažem mu da nema zavisti, ljubomore, negativnih osjećaja. Jednostavno se radujem i to mi je ok. MOžda zato što jako malo ljudi zna za naš problem. Nismo se otvarali na moje inzistiranje. Ne volim kad me netko sažaljeva i dobro je tako :-))
Čak sam ovaj vikend bila u društvu 3 bračna para, sve tri žene su bile trudne i super mi je bilo. Nimalo se nisam osjećala drukčijom, isklučenom, tužnom ili ......
Trenutno i nismo u IVF-priči, moramo pričekati zbog nekih mojih zdravstvenih razloga, možda i zato moja velikodušna radost na tuđe trudnoće.
Ali mislim da se slažem s gore spomenutom tvrdnjom, da se ne bi trebale predati negativnim mislima i osjećajima kao što su zavist i ljubomora. S jedne nas strane to troši, s druge strane nije pošteno prema ljudima koji bez problema dođu do svojih bebica.
Jedino što me zna činiti tužnom je vijest o ostavljenoj bebici......... To je nešto što NIKADA, ni prije saznanja da ne možemo prirodnim putem doći do bebice, nisam shvaćala......
Uglavnom, želim Vam svima da što prije dođete do svog toliko željenog cilja :love:
K.
Re: osluškujem se.... svaki put
Citiraj:
Kadauna prvotno napisa
Ali mislim da se slažem s gore spomenutom tvrdnjom, da se ne bi trebale predati negativnim mislima i osjećajima kao što su zavist i ljubomora. S jedne nas strane to troši, s druge strane nije pošteno prema ljudima koji bez problema dođu do svojih bebica.
Osobno smatram da je ipak potrebno držati se neke zlatne sredine. Protiv svojih osjećaja, kakvi god oni bili, mi jednostavno ne možemo. Ponekad ćemo na vijest o tuđoj trudnoći odreagirati vrlo burno, a ponekad nećemo niti trepnuti. Izgleda da sve ovisi o trenutnoj psihičkoj situaciji u kojoj se nalazimo.
A biti "osjećajno pošten" prema drugima, pogotovo ako su ti drugi u hipu došli do svog bebolina, i prebacivati si na "pogrešnom osjećaju" ne znači li to biti u prvom redu nepošten prema sebi?!
Svakodnevno smo svjedoci činjenice da okolina i dalje zlurado gleda na naš problem i nastojanja za ostvarivanjem roditeljstva i nitko od njih, tko nije prošao isto što i mi, jednostavno ne razumije kroz što sve mi moramo proći kako bi ostvarili jedan tako prirodan proces - trudnoću.
Zato, drage moje, bez prebacivanja i grižnje savjesti ako ste tuđu vijest o trudnoći loše primile. To je jednostavno tako, prirodno i nekažnjivo! :oops:
Vijest o tuđoj trudnoći
Draga moja Jim
I ja sam se bezbroj puta našla u takvoj situaciji, kada te ovi dosadni ljudi počnu ispitivati šta je s tobom, zašto ne ideš na djete, pa zar ti posao bitniji, biološki sat ti otkucava, pa onda šuškanja iza leđa, vidi je... i ostalo. A niko se ne pita šta je u mom srcu a tamo jedna neopsiva bol, koja razdvaja moje srce na dva djela. Ujutro prvo kada se probudim prva misao u glavi mi je bože zašto? tolikim ženama daješ djecu koje ih kasnije ubijaju, napuštaju a nama meni i MM koji bi život dali malom djetetu toliko nas mučiš.
A onda još pored svega kada se nađeš u društvu nekih ljudi za koje si mislio da su ti prijatelji a onda i oni počnu da ti drže predvanja o svemu, čak osjetim da neki i uživaju u mojoj boli, pa onda još jače i jače.
Ali nas dvoje ne odustajemo, borićemo se do zadnjeg atoma snage jer znam da ćemo i mi jednog dana držati našu bebicu u naručju. Srce mi moje to govori, bez obzira koliko sada pati, osjećam da ću jednog dana i ja biti MAMA.
Od sveg :heart: draga i tebi želim uskoro jednog malog bebača da bolno srce pretvori u radosno srce. :love: :love: