Ne plaćam nikakve kućanske poslove, ocjene i slično.
Ne dajem džeparac.
Ako treba lovu, pita i objasni šta će mu. I dobije.
Tu i tamo sam zaradi, prodaje slike (ili crteže) po narudžbi :).
Printable View
Ne plaćam nikakve kućanske poslove, ocjene i slično.
Ne dajem džeparac.
Ako treba lovu, pita i objasni šta će mu. I dobije.
Tu i tamo sam zaradi, prodaje slike (ili crteže) po narudžbi :).
Ja dajem mini džeparac, al ne plaćam nikakve kućanske poslove ni ocjene.
Ja djeci ne dajem nikakav 'dogovoreni' džeparac, niti im plaćam kućne poslove. Ionako im kupim što im treba, a i još su mali. Starijem je tek 12. Marendu u školu nosi od kuće, kad hoće nekakav slatkiš ili sitnicu, pita novce pa mu dam, a veće stvari zajedno kupujemo. Za kućne poslove tipa sređivanje svoje sobe, bacanje smeća i sl. ne namjeravam plaćati. Ne plaćaju ni oni meni, a tako se podrazumijeva da sve to radim, a kad sami slože robu u ormaru paze da se opet ne uneredi (dok sam ja slagala - bila je bomba!!!).
ne placam isto nikakve poslove, biti ce im dosta jasno s vremenom da bez posla nema para, neka budu djeca sada. kad im treba nesto, vidimo sto, i dobiju novac za to ili ne. uglavno se radi o odlasku u kino, slatkisima subotom, i tako neke sitnice. odjecu kupujemo prema potrebi...
Ja svojoj cerkici(13) tako receno ne placam poslove... kad netko dodje posto je odlikas uglavnom je neko casti i to cuva i skuplja novce za neke vece stvari koje npr. mi mislimo da ne treba a ona ih ipak zeli, dobija svako dnevno za uzinu koliko-zavisi kako-kad...uglavnom kad doruckuje kod kuce damo joj 1-2km za neke sitnice ak pozeli a ako ne doruckuje dobije po 5km da kupi picu i neki napitak,pored toga dajemo joj i za bus koliko je potrebno. Ona je inace jako vredna pa kad ode do prodavnice i ostane sice d kusura dam joj , a cesto pomaze ocu da opere auto pa je i on casti sa 5-10km. I na kraju kad sve to sracunam od rdugih za uspeh mjesecno dobije pa podobrih 50km a od nas za uzinu 100km tako da neka njena ukupna nazovimo je 'zarada' iznosi 150km.... a preko leta sa drugaricama cesto zna da prodaje sladoled i to mesec dana je 600km i posto ih je ove god. ocu reci prosle bilo 3 podelile su za svaku po 200km :-) mislimda ne treba preterivati sa dzeparcom i sve to ide umereno i nikad ne bi trebalo dijetetu dati sve odjednom nego kad treba a dobro i da ima koju paricu u kasici ;-)
Kod nas tog nema, ni džeparca ni ničeg. Kod V. je ovako: Sve što joj treba, za školu, časopise, sladoled s frendicom i sl. joj mi damo novac. D., koja je puno starija, dobiva novac al i dalje žica za užinu s lošim opravdanjem :-x