Kolko dugo (bar odprilike) bi beba od 8 mj. mogla spavat a da se ne budi zbog gladi?
Printable View
Kolko dugo (bar odprilike) bi beba od 8 mj. mogla spavat a da se ne budi zbog gladi?
printemps, ja mislim da je to skroz individualno, zavisi od djeteta. Ima djece koja vec sa sest mjeseci mogu prespavati noc (8-9) sati bez obroka, a ima djece (a moj D je jedan od njih :) ) koji ni sa 13 mjeseci ne mogu bez najmanej dva sisanja tokom noci.
Znam da je individualno al opet sam mislila d postoji neki prosjek, ja se izdajam, a beba se ne budi tako često, 2 puta (oko 1h pa pred jutro 5-6h) pokušavam mu dati čaj(kamilicu) al urla koda je otrov, pa neznam jel stvarno glad u pitanju ili stvar navike tj.okus mog mljeka da mu fali!
Dignem se ponoći da se izojim, treba mi pol sata da se razbudim, pol sata da se izdojim i onda opet neznam kolko da opet zaspim! :/
evo samo da potpišem ovo da dojenje nema nikakve veze s noćnim buđenjem. moj ,malac ima 7 mjeseci i ima 20-ak dana da ne dojimo. :cry: dok je dojio probudio bi se 2-3 puta u noći. stavila bi ga na siku i nisam ni osjetila ta noćna buđenja. ovo sada je katastrofa. budi se po 15 puta.
e sad ova noćna buđenja imaju vjerojatno veze sa zubićima.već mjesec dana muku mučimo, to nam je i dojenje uništilo. 4 već izbila ali muci se ne vidi kraja. eto malo se ja pojadala. :oops:
moj bebo star 3mj. noćas spavao od 23 i 30 do 8 i 20. Samo ga dojim i do sada je spavao po 6 sati bez papanja. Mi imamo problem sa vačernjim uspavljivanjem (cijelu večer ga nosam na ciki i kad dg spustim isti tren je budan).
Toliko sam se naučila da se budim nekoliko puta po noći još od kada sam bila trudna da mislim da i ako bi se R. odlučio na to da prespava cijelu noć ja i dalje još neko vrijeme budila po noći samoinicijativno.
Od otprilike 2 i po mjeseca imamo rutinu odlaska na spavanja u 8:30- 9 ( sada u 7:30-8 - nisam mu uspjela pomaknuti njegov satić na zimsko računanje vremena kao ostale u kući :) ), cicanje oko 2 ujutro i onda drugo oko 5. Nakon 5 je nemiran ( sve manje ) pa sve ovisi o danu. Između cicanja spava. Meni je dobro ovako i osjećam se naspavano. Još ako uspijem ubaciti pol sata-sat preko dana - super. Ispočetka je znao biti budan i do 23 ali s vremenom je nekako uhvatio tu rutinu. Spava samnom i prvih dva tjedna od kada smo uveli rutinu ja sam odlazila na spavanje skupa s njim. Sada spava sam bez problema.
pitam se da li će zubići nagristi rutinu...