Citiraj:
Apathetic prvotno napisa
...
Nisu med.djelatnici jedine osobe koje rade u ovoj zemlji...ak im se ne sviđa posao mogu se slobodno zaposliti u velikoj stranoj banci ili zastupstvu...pa ćemo vidjeti koliko će dobivati "pinkica i poklona" sa strane i popušiti dnevno cigareta. Već mi je muka od tog neprestanog žaljenja doktora i sestara. Stvar je u tome da su nas md. radnici stavili u šah mat poziciju time da ih "trebamo". navikli su na ulagivanja, mito, trpljenje njihovih uvreda itd. O stručnosti da uopće ne pričam. Ja garantiram da trećina njih nema blage veze šta radi...nadmenost je najbolja obrana od neznanja i nestručnosti :evil:
Problem je samo : kako hrvatski narod naučiti da se bori za svoja prava......stranci taj problem nemaju :cry:
Ne kužim ovaj tvoj prvi boldani komentar :?
Kakve to ima veze sa kvalitetom i odnošenjem med. osoblja prema pacijentima :? Pa ne kažem ja nikome - daj dofuraj bombonjeru ili što već - to je izričito želja pacijenta i njegova volja - fakat ti komentar ne stoji :nope:
Dalje boldano i crveno - znaš li ti koje su obaveze i ODGVORNOSTI na leđima sestrama i doktorima?
Pod kojim uvjetima rade?
Koliko i kako rade?
Koliko ustvari manjka osoblja po bolnicama i koliko se duplaju smjene i prekovremeni sati?
Što sve vide i prođu u jednom danu na poslu, ili možda 24 h dežurstvu?
Nije to baš tako bajno kako izgleda - normalno da ćemo se žaliti na uvjete rada, normalno da ćemo tražiti veće plaće!
Pa pobogu, nekada imaš ljudski život u rukama, samo jedna greška, samo mala dekoncentracija je dovoljna da u nekoj situaciji nekome presudiš?
Pa onaj smetlar (neka se nitko ne uvrijedi, nemam apsolutno niš protiv njih) na ulici ima veću plaću za 8 sati rada dnevno, od jedne sestre. :(
Kaj je to u redu, kaj se nebi trebalo žaliti? Fakat te ne kužim :?
Na tvoju treću boldanu konstataciju ću ti samo reći da očito ti nemaš blage veze što si napisala. Malo ti to previše generaliziraš.
Ne možeš kompletno med. osoblje staviti u isti koš, i to još takav :nono:
A za one koje sretneš, a u skladu s s tvojim opisom, uvijek postoji neki njegov nadređeni kome se možeš obratiti. - Kao što je i Fanika napravila.
Fanika :love: