a što je s kavom? Nescafeom?
Printable View
a što je s kavom? Nescafeom?
Kad je moja bila mala bebica, čini mi se da joj je smetalo, kao da je bila previše razbuđena. Ili se to meni učinilo, ne znam.
Na jednom topiku je Davor napisao da kava u nekoj hrani (kolačima) ne djeluje tako pa me to malo zbunilo.
Ja sam mislila da kava djeluje stimulirajuće i da potiče hiperaktivnost :/
Jesi ti što primjetila?
Meni se čini ok jest sve pa onda ukinut ako bebi nešto smeta. Jedino što je problem kako shvatiti što joj je smetalo. Zato je dobro znat koje namjernice mogu biti "kritične". Moja je dobila AD (atopijski dermatitis) na licu sa 3 mjeseca i onda sam ukinula sve šta mi je pedijatrica spomenula.
A onda opet malo po malo vraćala. Sada još uvijek izbjegavam te namjernice u većoj količini.
Npr. nisam primjetila nikakav utjecaj kave ali pijem manje nego prije trudnoće. Pijem maksimalno jednu do dvije dnevno.
S grahom sam isto bila oprezna. Prvo sam jela ječam sa grahom - više ječma nego graha što se nije baš svidjelo MM-u :mrgreen: Ali isto nisam primjetila ništa.
Moja patronažna je imala neku po meni čudnu teoriju o prehrani: "Ne smijete sirovo voće ali smijete kompote. Ne smijete nikako voćne jogurte." Toga sam se držala otprilike sedmicu dana :roll:
Pa meni se čini kao da je previše "razbuđena", odnosno da jadna pada s nogu od umora a nemra zaspat, pa joj se zacrvene okice...Mislila sam da je jednostavno takva i da je beba koja ne spava puno preko dana, ali palo mi je na pamet da bi kava mogla biti u pitanju.Citiraj:
Anci prvotno napisa
U principu popijem 2 bijele kave/nescafea dnevno. Ujutro/poslijepodne. Ujutro s kofeinom, popodne najčešće bez iako se zna zalomiti kofeinski nescafe..I popijem dost veliku šalicu ali stavim samo jednu žlićicu, puno vode i malčice mlijeka...
Niš, mislim da ću prijeći skroz na bezkofeinsku ili Rooibos čaj (bez teina) s mlijekom..Jedino ne znam kako će to moj niski tlak podnijeti 8)
Meni je isto dan bez kave koma.
I ja pijem samo instant.
Ne znam jesu li ti ok ona kapućina, tipa vanilija i sl.
To sam ja znala piti dok sam često dojila, ima samo 10 % kofeina, taman malo zavara :mrgreen:
jooj ti cappucini su mi koma :/ Jednostavno ne mogu pit...A jedva sam se privikla na Nes jer sam prije uvijek pila isključivo kavu iz Mokke, a ta bi i konja ubila kolko je jaka :mrgreen:Citiraj:
Anci prvotno napisa
ja isto ujutro obavezno popijem instant kavu s kofeinom s puno mlijeka i bez toga ne mogu - teži oblik ovisnosti, jer me popodne rasturi glavobolja :lol:
kojiput sam i posmislila da D. to smeta dok je ko manji znao imati problema s probavom i kad se znao jako unervoziti baš kad bih ja popila kavu, ali s vremenom sam skužila da to uopće nema veze (ili se jadno dijete naviklo :/ :mrgreen: :lol: ).............a na spavanje i po noći i po danu može utjecati i 100 drugih stvari.
Da bi baš bila sigurna probaj se prisiliti da par dana ne popiješ kavu :shock: znam da zvuči koma :mrgreen: , ali to ti je jedini način da budeš sigurna
jesi mozda dobila savjet izbjeci mlijecne proizvode ?Citiraj:
emea prvotno napisa
joj, ja isto ne mogu bez kave :/
probala sam par dana bez kave jer kao šteti bebi ali uz svo nespavanje noću, tako mi paše nesica ujutro da si ipak priuštim jednu kratku kavicu
beba ionako spava jako puno a meni jako puno znači, puno se bolje i življe osjećam :D
od hrane zasad jedem sve iako i mene bombardiraju: ne jedi agrume, ne jedi orahe, ne pij mlijeko
a što ću onda :P
promatrat ću bebača i prilagođavat se, to mi se čini najpametnije ;)
ni ja ne mogu bez kave. ali kao i većina od kavopije sam u trudnoći prestala na neko vrijeme kad mi je smetala pa me opet vukla i bila mi fina i potrebna da se ustanem na posao. tako da pijem 1 kavu dnevno i to je to.
Nisam. Zbog AD mi je pedijatrica rekla da ne jedem tvrde sireve. Sada isto izbjegavam npr. parmezan ali ipak jedem. Nisam primjetila da joj smeta. Također vrhnje za kuhanje upotrebljavam u manjim količinama.Citiraj:
zrinka prvotno napisa
Mlijeko sam uvijek tamanila par šalica dnevno i to nisam nikako ni prestala.
Čokoladu sam isto smanjila ali je papam.
Pa nešto moramo jesti! U rodilištu su nam rekli da svježe voće ne jedemo. Ali sjećam se da smo sve jele šljive, marelice i kruške kako bi nas otvorilo. :lol: Rekli su nam da nećemo kući ako se ne pokakamo :oops:
Ja sam bila alergična na dosta namirnica kao dijete (jaja, mlijeko....) i sad se malo brinem da geni ne pokvare stvar i to prenesu juniorki. Pretpostavljam da bih ipak trebala te neke stvari izbjegavati pa tek nakon nekog vremena oprezno početi s njima da vidim ima li kakvih posljedica? Što vi mislite?
A što znači "neko vrijeme"? I ja bi na tvom mjestu bila u istoj nedoumici.
I možda je dobro malo izbjegavat ali ne se baš ubit oko toga. Pa ako vidiš kakvu reakciju onda ozbiljnije to shvatit. A oko dohrane oprezno i polako.
:*
NIsam znala da se ne smije jesti voće dok dojiš...Jesu li objasnili zašto?Citiraj:
emea prvotno napisa
Ja jedem u biti sve,samo pazim da nije premasno,prezačinjeno i kiselo...
Smije se jesti svježe voće. Nema nikakvog razloga da se ne jede.
A šta je sa normalo začinjenom hranom...pa mislim, vegeta, sol, biber, paprika i to.... mislim, mene ubi što govorim svima da to nemanikakve veze, a oni mene da ima...
Jedino što sam primjetila na forumu da dojilice iz iskustva spominju mliječne proizvode i zelenu salatu da su primjetile da bebama smeta, ostalo ne....