:mrgreen: ma nije ni meni to sad nešto mrsko, nego gledam ove slatke Rodine pelene od konoplje i kontam kako bi izgledalo bebence s dvije takve :lol:
:) šaaalim se ;-)
Printable View
:mrgreen: ma nije ni meni to sad nešto mrsko, nego gledam ove slatke Rodine pelene od konoplje i kontam kako bi izgledalo bebence s dvije takve :lol:
:) šaaalim se ;-)
...podizem....panika me uhvatila kad sam skuzila da cu kombinirat jednokratne i platnene u startu a zaboravila sam na to siroko povijanje...
Dakle,ako bude potrebno (sada se vidim prakticira da se siroko povija 1mj pa na pregled,prije 3mj) kako cu siroko povit bebu u platnenim?
Kupila sam 8 newborn platnenih,imam jos OS,ali cu ove samo koristit prvih mjesec dana..pa s obzirom da su newborn dosta male,mozda bi ipak trebalo ubacit jednu tetra ono po duzini i onda to ucvrstit preko coverom?Hoce li to stati u S cover?
Preko noci cu koristit jednokratne,dakle tu isto ide 1 tetra preko jednokratne po duzini i onda cime da to ucvrstim? Nisam kupila svedske,mogu onda valjda stavit cover da drzi tu tetru? Glupo mi kupovat sad svedske radi mjesec dana koristenja...
Nemoj široko povijati.
Ne brini se... siroko povijanje nije tako bitno - da je, svi bi ga preporučali. Bitnije je raditi vježbice s nogicama (ono širenje) kad se previja dijete.
A platnene su ionako puno šire od običnih pelena. Na tvom mjestu ne bih razbijala glavu :)
Ja sam se ugodno iznenadila kada su mi i patronažna i pedijatrica rekle da ne treba široko povijati (još prije 4 godine nije bilo takvih preporuka od njihove strane). Inače, u bolnici niti tada niti ove godine nisu povijali široko.
Niti sa jednim djetetom nisam išla na UZV kukova - pedijatrica je po pregledu zaključila da nije potrebno.
I potpis pod anchie76.
Široko povijenje= još jedna od odluka koju treba donijeti.
Ako želiš znati zašto da, zašto ne, treba tražiti odgovore i pitati onoga tko zna.
Ako ne želiš odlučivati sama, poslušaj doktore nakon poroda.
Inače široko povijanje treba više ako je beba djevojčica, ako je dijete rođeno na zadak, ako su blizanci, ako u obitelji ima displazije kukova. To su rizičnije skupine.
Statistički je bolje široko povijati, jer se može spriječiti probleme s kukovima ako postoje. Ali isto tako statistika je za pojedinca nebitna.
Može biti super s kukovima ako je ili nije beba široko povijana. Ja se osobno nisam htjela igrati i povijala sam prvi mjesec u jednu tetru, a do tri mjeseca u dvije. Ne može škoditi, i nije mi bio problem ni kod proljetnog, ni ljetnog ni jesenskog djeteta.
Jel treba ili ne, nemam pojma. Meni su u bolnici rekli da treba, na prvom pregledu pedijatar je rekao kako hoću. Ja jesam do cca 3. mj. Nekako mi je tako bio čvršći, a bila je i zima, pa ono, zašto ne.
Mislim da nisu potpuno u krivu ni oni koji neće široko povijati ni oni koji hoće.
Hvala vam na informacijama zene!
Bas interesantno..ovisi na koju bolnicu i doktora nabasas,tako ce ti bit...vidim da su stvarno podijeljeni stavovi i misljenja i to cvrsto!
Rizicna skupina - u to spadam jedino jer je curica,nema displazije kukova u obiteljskoj anamnezi,glavica je odavno dolje...
S obzirom da je ljeto i velike vrucine ne bi htjela maltretirati bebusu,vec time sto cu preko dana koristiti platnene radim neki vid sirokog povijanja.
Radit cemo vjezbice svaki dan pa ako se naknadno ukaze potreba postupit cu shodno rezultatima pretraga kod ortopeda!:)
I, odluka je iza tebe! Dobra odluka. A da vidiš koliko će ih još biti. Malo znanja, malo intuicije, malo savjetovanja sa "mudrim" ženama i ide taj odgoj k'o niš'.
Nek se i bebačica već odluči roditi pa da mama teoriju počne primijenjivati u praksi. Je li krenula? Ćeš nam javiti da se radujemo s tobom?
mi smo ovak i onak planirali preefolds tetre i švedsku što je široko. ne zamaram se treba li ili ne široko povijanje. ako bude problema vježbat ćemo.
što mislite to tome da kupim bazenčić i stavim ga na balkon. još će biti toplo u 9 mj. malo brčkanja u većoj kadici i mahanja kukovima i nogicama???
Misliš da će sjediti u bazenu? Šalim se, naravno.
Za potrebe bebe od par tjedana dovoljna je kadica u kojoj ćeš ju i inače kupati.
Skulirana, u dbk bolnici (gdje ces i ti roditi) ne preporucuju siroko povijanje, ni za cure ni za decke. Takodjer su u fazi uvodenja uzv pregleda kukova unutar prva tri dana zivota bebe dok je u rodilistu- tako da ukoliko postoji problem- da se odmah uoci i reagira. Meni je pedijatrica koja je pregledavala malog u rodilistu rekla da ukoliko i postoji problem s kukovima da siroko povijanje ne bi pomoglo. Kontrolu kukica preporucuju sa 2-3 mj. Eto tako ti je u dbk, da sam rodila negdje drugo i da su mi preporucili siroko povijanje tad bi vjerojatno siroko povijala :)