XCitiraj:
sorciere prvotno napisa
godinu dana, posao PREstresan, 15kg gore...
godinu dana, posao normalan 10kg dole...(bez dijete i vježbanja :oops: )
Printable View
XCitiraj:
sorciere prvotno napisa
godinu dana, posao PREstresan, 15kg gore...
godinu dana, posao normalan 10kg dole...(bez dijete i vježbanja :oops: )
nije šala. skinula sam samo dvije kile, a izgledam kao da sam skinula bar 5... metabolizam je bio poremećen, voda mi se zadržavala u organizmu... nije ni sad idealno - ali je puno bolje.Citiraj:
alkemicar prvotno napisa
odlučila sam da ću jesti svu hranu po malo, i to onda kad budem osjećala glad (upravo sam smazala pizzu :lol: ). ujutro ili navečer. nastojala sam se manje uzrujavati oko svakodnevnih problema, i gluposti kojima se svi nesvjesno opterećujemo.. od toga jel me auto propustio na prijelazu, ili me blagajnica krivo pogledala...
mislim da je dobro posjetiti i ovu stranicu:
http://www.uppt.hr/
[quote="Anvi"]ima :mrgreen: . stavila sam na stranu lovu za tetu šnajdericu, da mi suzi hlače! :P ;)Citiraj:
sorciere prvotno napisa
Može tu pitanje da ne otvaram novu temu.
Ako netko zna za pilates u Sesvetama - please neku informaciju.
Ili negdje blizu Ivanje Reke. Resnik možda (nešto sam načula al, nikako do informacija).
Eto, to mi je jedino blizu, a preko neta ne mogu ništa naći.
I to je u ovom trenu, mislim, jedino što mogu vježbati.
Hvala :*
ja vjerujem da ima puno toga u stresu
i kod mene je bilo sve ok s lijepim poslom i bez stresa
sad mi je posao toliko stresan, da mislim da je to ujedno i razlog što sam izgubila 2 trudnoće, a ne bih se čudila i da je to uzrokovalo zadržavanje kilograma :evil:
da se bar mogu iskopčati da me sve ove tekuće budalaštine na poslu ne nerviraju
za sesvete ne znam, ali ima nešto u dubravi, ako ti nije predaleko. ja se isto spremam krenuti...Citiraj:
kahna prvotno napisa
Slažem se stres je koma za par kg gore dolje, ali bona Sorci treba 20 kila istopit :) . Meni se čini da meni fali stresa, sjedim kao zombi u igraonici, pa u parku, pa radim plastelin, pa crtam vodenim bojama, pa vodim jednog na nogomet, pa sjedim, pa drugu na ritmiku pa sjedim, pa kuham, pa saugam, pa sjedim za kompom i pišem i prevodim, pa slažem igračke kao Dalaj lama mandalu. Kad odem na rolanje ide i Dodač pa idemo polako, kad vozim bic pazim na još dvije kamikaze... Sve polako i s puno zdrave hrane u svakom trenutku - svako svoje alergije - sve mora biti domaće i kuhano i pečeno.... Meni treba stres i junk food :lol: Šalim se naravno -treba mi da im daju hranu na koju nisu alergični u vrtiću, da ih ne sile spavati pa da mogu ostati tamo više od tri sata, da ja mogu raditi kao čovjek i otić na plac s biciklom brže oddeset na sat. Nikad nisam bila debela - 60kg mi je zvučalo kao kilaža iz horora -dok sam bila pod stresom, od kad živim kao budist u hramu bujam kao buhtla.
ajmo, jel netko zaineresiran za badminton ili nešto drugo po izboru u onom centru koji je bucka spomenula gdje postoji dječja igraonica?
Citiraj:
pikula prvotno napisa
obratno : stres je koma za istopit 20kg... za par kila se uvijek možeš snaći ;) .
btw - ak u subotu prije podne bude lijepo - izvedi potomke u onaj DRUGI park, di ima nekoliko ljuljački i klupice - a ja ću iznest kahvu - pa da otkafenišemo... i da ti neke stvari objasnim :lol:
moram :lol: :lol:Citiraj:
pikula prvotno napisa
Pilates imaš u Sava centru u Sesvetama, http://www.savasport.hr/Citiraj:
kahna prvotno napisa
Ima i u privatnom centru za medicinsku gimnastiku u Karlovačkoj (mislim da je Karlovačka, ne sjećam se više točne adrese)
Zvuči super. Doduše imam subotom ujutro plac i kavu s mamom, ali ako ti paše bilo koji drugi termin i ne smeta ti kava popodne možemo se čuti. Imaš br.mob-a na ppCitiraj:
sorciere prvotno napisa
nemam :?Citiraj:
pikula prvotno napisa
ja bum ti se derala pod prozorom!
:lol: :lol: :lol:
Evo i mene ovdje...
Samo da kažem da otkako znam za sebe ILI SAM na dijeti ili se PRIPREMAM na dijetu :roll:
Mislim, više mi ih je dosta!
I da, evo malo dobrih vibri - čitala sam da su radili istraživanje i da za zdravlje i pogled na samog sebe nije bitno koliko imaš kila nego kako se osjećaš i kako na sebe gledaš. Znači, one koje su bile buce, ali se dobro osjećaju sa svojim kilama imale su puno bolje zdravstveno stanje nego one koje su imale manje kg, a opterećivale se njima...
Eto, ja to znam već godinama, ali džabe. Kad se vidim u izlogu najrađe bih ga razbila (kao slučajno)...
Ne znam da li mi je gore kada se gledam sa strane ili kada mu prilazim pa imam osjećaj da sam elegantna kao MEĐED!
prije negdi 2 miseca sam bila na 61 i presretna :D ... prije 7 dana sam bila na 65 (opet) a jučer prije napuštanja vikendice na 68 i totalno :shock:
dobro, imam mengu i napuhnuta sam ko žaba ali vagica kaže da sam izmakla kontroli...
iako plivam i šetam cilo lito....
ovo lito stalo nešto kuham i mućkam i eksperimentiram i došla sam ko bačvica... najviše se vidi preko kukova di su mi se skupile naslage masti....
i stomak mi je :shock: veliki...
danas sam bila u strci između nabavke tone stvari, odlaska u školu i posla tako da sam samo pojela sendvič od salame (jedino što je bilo u frižideru nakon 5 dana izbivanja iz kuće) u podne, a od večere krećem na dijetu...
ja se obično za dijetu držim prehrane ala mediteran - pome, jaja, riba, zelenjava...
problem mi je (kao i mnogima) taj doručak jer jedem na poslu... ujutro čim se dignem - ne mogu...
prvo se trebam iskafenisat....
uh... moram...
ja cu biti party breaker (i molim da se nitko ne naljuti) pa napisat da bi voljela da se ovdje stvarno javljaju cure sa 20 i vise kg viska , kao i one koje imaju neki dobar savjete za nas debeljuce, a za one koje trebaju skinut kilu, dvije, pet... mislim da postoji poseban topic!!
naime, padam u duboku depresiju kad procitam na ovom topicu za 20+ da netko ima samo 4 kg viska i pokusava ih skunut, za razliku npr. od mene koja ih ima 30!
:/
je, a kad ih skineš - onda bi ti trebali stavit uteg oko noge da ne odlepršaš :mrgreen:Citiraj:
bucka prvotno napisa
a da probaš moj "stari" recept ;) ? samo mjesec dana - bez kruha. sve ostalo se jede.
kad smo vec kod stresa - prije godinu i pol sam bila na najboljem putu da dodjem na svojih bajnih 58kg (malo vise nego prije prve T), ali mi se zaredalo promjena 3 posla i skoro pa raspad braka, o financijama u toj kombinaciji da ne pricamo i kad sam sve to skupa slozila na svoje mj imala sam 66 i ostala trudna...Citiraj:
sorciere prvotno napisa
stres definitivno deblja, pgotovo nas koje reagiramo na to tako da jedemo. metabolizam pocne djelovti kao da si u zivotnoj opasnosti i spremati zalihe. znam da kad sam sretna da nema sanse da se udebljam, dapace pocnem mrsaviti, ali kad sam pod stresom..onda sasvim druga prica. samo sto je meni to najteze za staviti pod kontrolu tj, opusititi se i uzivati...
puntica hvala, ali to mi je predaleko.
Imam najviše 3 sata (ako cicavac spava) inače je 1,5 - 2 plafon kaj MM može s njim bez cice :(
Trilian hvala :love:
Bucka šaljem ti :*
Ja imam evo da izračunam: oko 20-30 kg viška, zavisi koji broj želim nositi :mrgreen: , ali 36 nisam nikad nosila niti ću.
Stres je i meni strašan i onda sam žderem...
Ali, Bucka, nemoj se deprimirati, nego polako ćemo skidati kile. Ja glasam za to da se obroci podjele u male i da se jede više puta dnevno, a između voće ili jogurt ili nešto.
Smanjiti unos šećera, bijelog kruha i bijele riže i tjestenine.
Ja jedem Fantasy čokoladu - bitter i meni je super! Jedem je skoro pola čokolade dnevno...(nije baš za pohvaliti se, ali s obzirom da sam skinula 16 kg, ali u 6 mjeseci s tim da nisam baš pazila posebno, ali sam jela po Montigancu i počela sam vježbati) - ako nisi na topiku poslije poroda - kako skinuti kg - DOĐI!!!
Ja sam bila jako veliki ovisnik o Coca-Coli (mmmmm), ali je ne pijem od 2. mjeseca (čak i dane brojim)...sanjam je... onako kako šušti, ali je ne pijem.
Ne pijem više ni oranginu, niti fantu niti coctu, jer me strah da ću "pasti" čim nešto od toga probam. Najgore što pijem od takvih stvari jeste mineralna.
Isto tako, Bucka, probaj jesti po Montignacu. Iako se kile neće smanjiti baš tako kako su drugima, jer meni nisu, ali se osjećam X puta bolje. Ne mogu ti opisati, pa čak i ako se prežderem nije da se ne mogu sagnuti i raditi neke aktivnosti...
Bucka...vjeruj mi da nije tako strašno.... može se, ali treba strpljenja :evil:
I da... molim te da pogledaš djevojke oko sebe i u gradu i one koje imaju viška kg i koje su čak i debele, ako imaju "sretan" stav drugačije izgledaju. A opet, ima cura koje su taman, pa mi ne izgledaju tako lijepo kao bucke...
ako mi vidimo svoje kile, drugi to prvo vide...
da se pridružim sa svojim jadikovkama :)
ja sam u trudnoći dogurala sa 72 kg (5 "viška") do famoznih 96kg, valjda sam bila teža neg dr koji me porodio. (ako netko ovo prokomentira, bit će mi neugodno) :oops:
Poslije poroda smo završili u Klaičevoj gdje sam vratila sve kile koje sam skinula porodom.
Došla sam doma, dojila i dijeta nije dolazila u obzir. Počela sam brojati kalorije, ne u onom "fanatičnom" smislu nego na način da sam postala svjesna kalorijske vrijednosti hrane - npr. jedna milka ima 600cal, a ja bi je smazala u sekundi i onda išla ručati. S tim sam prestala, prebacila sam se na povrće, pomfri izbacila.. Zbog L smo stalno u pokretu, auto nisam upalila par mj.
sada sam na 78kg (5mj kasnije) - 10 više nego bi morala imati, ali polako klizi dolje.
A ako netko izumi kakvu čarobnu pilulu nek javi da odmah dignem kredit :)
ali, ja zapravo uopce ne jedem ni kruh ni peciva!! :/Citiraj:
sorciere prvotno napisa
slažem se s buckom, iš curama s par kila viška (dabog i mene protjerale čim prije s teme) :P
Evo da budem poštena, izračunala sam svoj BMI i finih 32 je, a ja čak mislim da je i više jer sam ja sitne građe u osnovi, tak da je špeka vjerojatno i više od 32 posto. Ja bih se ovdje voljela savjetovati s curama kojima je debljina došla do grla :lol: kao i meni. Istina je da nije isto skidati par kila da stanemo u haljinu i iskopavati se iz kostima nasukanog kita. Znam jer sam i ja skidala s 59 na 55 zbog traperica i slično cijeli život, pa znam da je bilo dovoljno izbaciti večeru, junk food i trčati tjedan dana. E sad nit mi je više 25 nit mi jecilj tako blizu.
Moj prvi cilj je maknuti se iz faze pretilosti po tim medicinskim tablicama i doći na prekomjernu težinu - izračunala sam da je to 11 kila pod hitno.. A onih drugih 12 do normalne težine polako.
i sad kad sam odlučna krenuti na fitnes dobila sam takvu prehladu da me boli grlo , uši, oči i sve kosti u glavi i dišem naškrge kak sam zaštopana. Svatko je svoj najbolji saboter. Uvijek nešto.
hm... ja sam VIDJELA nešto drugo :mrgreen: .Citiraj:
bucka prvotno napisa
ja ne jedem kruh uopće pa svejedno imam viškaCitiraj:
sorciere prvotno napisa
jučer su mi roditelji bili na ručku, ja sve lijepo servirala i 'DOBRA TEK SVIMA'
a mama kaže: 'nisi kupila kruh?' :mrgreen:
kod mene se to ne jede, a kad radim riblju paštetu ili nešto tako, kupim francuz i to crni sa sjemenkama jer mi je on ko kolač pa kad već jedem da bude slatko :)
:lol:Citiraj:
sorciere prvotno napisa
to je bilo stvarno iznimka!!
pitaj dedija!!! :mrgreen:
Stvarno, cure, toplo preporucam samo smanjenje kalorijske vrijednosti i puno, puno kretanja.
17 mjeseci, preko 40cm... vise sam nego zadovoljna. A nije mi se vratio niti jedan milimetar. Ne vraca se cak ni kad se malo zaboravim. Nije jednostavno, ali stvarno nije niti pretesko.
12+8... svakako nije 17. Dakle, 20 mjeseci.
Nebitno... svaka čast!!!Citiraj:
Kaae prvotno napisa
Samo me zanima gdje je tih 40 cm??? U struku??? :shock:
Znači da si skinula toliko kg otprilike, ha? :D
Bucka, vidim da nisi baš doživjela moju podršku....
(odnosila se na sve, iako najviše na Bucku, jer mi se činila demoraliziranom...)
ok, pripisat ću to dobrom društvu :lol: :lol:Citiraj:
bucka prvotno napisa
Već sam napisala - od prije poroda sam još na + 3-4 kg (zatrudnila sam sa 74), znaći sada imam 78 (77- kako koji dan).
A idealna težina mi je 56 kg. (visina 166 cm), što nikada nisam imala niti ću imati, niti tome težim.
Ali definitivno bi trebala doći barem do 60 - 65.
Pokušat ću se kontrolirati s klopom, ne večerati i malo pripaziti na zbroj kalorija.
I od ponedjeljka krečem na pilates :D
Trilian još jednom hvala.
Pa.. nije bas da sam imala struk na samom pocetku ovog pothvata, hahaha. Nego, da, tih 40-ak je tamo gdje mi je sada.. rub hlaca/suknje (nosim niski struk). Dakle, valjda bokovi. Struk sad postoji i nesto je uzi, ali ovih centimetara s pocetka price se sjecam jer sam bas u tom periodu sivala suknju i pala u nesvijest kad mi je krojacica zapisala rub bokova.... :shock: Kilama se stvarno nikad nisam htjela baviti jer previse variraju i bacaju u depru. A i prirodno sam, na neku foru, teska ko prasica (=D) jer sam, jos u srednjoj, na 79 kila ulazila u Levisice 29. (Da, Levis 29 i 79 kila...)Citiraj:
Maslačkica prvotno napisa
Sad mi je grudnjak dva ili tri broja manji (ne zelim se ni sjecati koji je bio!), konfekcijski broj.. s pocetka price je nepoznat jer sam dosta stvari sivala ne bih li izgledala barem covjecno, hlace nisam nosila jer sam u njima izgledala kao [gf,gkdfjgdskg - da ne budem neugodna!]. Sto se gornjeg dijela tice, sad bez problema mogu u L (ponekad XL) i to onaj normalni zenski (npr. Esprit, Benetton, itd.) ako je nesto pamucno pa dozvoljava bar minimum rastezanja. Kosulju te velicine mi je jos uvijek teze zakopcati *cough* ali to ni ne nosim pa nije problem. Prije sam se super ugodno osjecala jedino u muskom L/XL-u, sto se majica tice. Donji dio se fino utegne u 46-48, ovisno o kroju i materijalu. Problem je visak koze - cim se jako ispravim, spada mi sve s bokova, haha. Jednog dana ce i to morati nestati, pa makar i kirurski, ako se samo nekako ne skupi.
E, da, cak su mi i noge manje, haha. Neko vrijeme sam nosila cipele 40-40.5 a sad sam se vratila na 38-39.
Sve u svemu, ne odustajeeeeeem. Jos jedno 20-ak centimetara i bit ce ok. >_>
Ja imam 85kg, BMI=29,8
Nosim konfekcijski broj 46, a traperice br. 36
Jel me primate?
Želja mi je ući u konf. br. 40.
primamo :) ma nije bitno da je točno dvadeset, ali nek je više od 10 i da smo očajne :lol:
Koliko si visoka? Baš čitam i kao da sebe vidim. Kad sam savršena imam 74 kile, sada tridest i nešto više. :mrgreen: Ma, nije me više sram. Ove tvoje veličine nosim upravo sada i to s troznamenkastim kilama. Glavnina je toga u nogama koje izgledaju :shock: u suknji - ne izlazim iz dvocijevnih guznih pokrivala. Isto sam se bacila u budi sam svoj kreator, ali mi postalo problem to što kad bih si nešto sašila postalo mi to najdraži komad pa mi se i nije nešto trudilo da mi bude velik. Stalno sam se tješila da nitko ne vidi kako imam više od stotke. Zapravo, čude sekad čuju i počnu me onako friki gledati - ta s kim se mi to družimo. :xCitiraj:
Kaae prvotno napisa
Evo, vježbam čitavo ljeto. Kile se nisu spustile, ali izgledam totalno drugačije. Čini se čudno, ali smanjila sam se za jednu veličinu bez da sam izgublila na težini. Vjerojatno mi se promijenio odnos masti, vode i mišića.
Svima preporučujem vježbanje i posjetu topica podrške vejžbačima i onima koji stvarno misle nešto poduzeti.
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...5926&start=650
Ma shortie sam - 168 cm. Tako da mi stvarno nije jasno kako sam ulazila u Levis 29 na 79 kila. Ali jesam.. doticne hlace jos uvijek postoje. A one broj 31 koje sam si sacuvala sad vec mogu dovuci do ispod guzice....
Vjezbanje je mrak. I puno, puno hodanja. I puno klope, zapravo, sve dok se pametno rasporedi.