-
- da se primarni odgoj ostvaruje u obitelji, a ne da mi sva djeca govore ti
- da manje salju djecu na instrukcije, a vise rade sa njima
- da BAREM provjere pisu li djeca domace radove
- da se pojave na roditeljskim, barem na par informacija
- all in all, da budu vise ukljuceni i zainteresirani za rad i napredak svoje djece, a manje ludi za ocjenama na kraju godine
-
Da nauče djecu da poštuju profesore, ali ne prihvaćaju nametnuti autoritet bez pokrića.
Da imaju realnu sliku o svojoj djeci (ovo je doduše dosta teško).
Da ih potiču da pitaju što ih zanima.
Da oni sami pitaju što se radi.
-
ma....mlad asam profesor..još "friška" i već sad mogu reći kakav odgoj djeca imaju doma.... to se ne može sakriti.
jedino što mogu očekivati od roditelja da budu TU za svoju djecu. ne mislim na slijepo provođenje djetetove želje!
npr.. došla sam kao zamjena na radno mjesto profesorice koja je imala "strašne" pritužbe od strane roditelja i to od inih učenika jednog razreda koji je li..la.... uvijek treba čuti i drugu stranu....
:)
-
Sve više mi se čini da su svi stručnjaci za sve, pa kritiziraju (uglavnom iz čistog neznanja i prepotencije) ili oni drugi, koje nikad ništa ne zanima, pa odmahnu rukom i mrgodno upiru prstom gdje je čije mjesto i što je čiji posao.
Summa summarum - nastojim raditi svoj posao koliko god mogu bolje (neću rabiti superlativ), a djeca- učenici i njihov napredak su mi pokazatelji jesam li na dobrom putu ili ne.
Uvažavam njihove ideje i zamisli, jer na taj način zajedničkim snagama možemo postići/napraviti nešto kvalitetno (projekt, radionica i sl.).
Odabrala sam svoje zvanje iz ljubavi, a visina plaće mi nikad nije bila u prvom planu.
I naravno, gruba kritika nekog roditelja neće pokolebati moju vjeru u rad s djecom i kolegama.
U tom slučaju nastojim još naprijed, naprijed, bolje, bolje ...
Moja opcija je uvijek - optimizam.
I privatno i poslovno.