potpisCitiraj:
Citiraj:
Pepita prvotno napisa
Printable View
potpisCitiraj:
Citiraj:
Pepita prvotno napisa
Hm zanimljiva tema,
ja sam Za...jer, ako se možemo podvrgnuti svakakvim procesima da bi uopće zatrudnile (a ni to nije onako baš najprirodnije, jer ako ti priroda nije dala lak način da imaš djecu onda ih ne trebaš imati???) a onda neš ti big deal odabrat spol...Ja ga vjerovatno ne bih nikada birala da sam u toj situaciji...al ne vidim zašto to ne bi bila opcija osobi koja se s tim može nositi...
i jaCitiraj:
cvijeta73 prvotno napisa
Ako odabereš spol, da li to znaći da to dijete nije plod ljubavi? Ja mislim da bih ju/ga obožavala kako god ono nastalo...Citiraj:
Kompica prvotno napisa
Drage forumašice pozdrav svima vama! Evo ovo je moje prvo javljanje na pf trudnoče jer kod mene još uvijek postoji određen strah veselju,
ali polako se opuštam i počinjem uživati u ovom prekrasnom daru!
Nakon 6 god neplodnosti,nama je 3ivf/icsi donio dugo očekivanu bebicu!
Danas sam 11+3!
Javljam se zbog naslova odabira spola na koji sam ipak ostala :shock: :?
Nije da nekoga osuđujem,ali mislim da je svako dijete prekrasan dar sa neba,inače nisam bila ni oduševljena sa time što moramo na potpomognutu,i to me dosta mučilo (ali nakon razgovora sa jednim svečenikom,koji ne podržava nikakva mješanja medicine,ali nije nas pretjerano ni krtizirao,dapače,odlučili smo krenuti na postupke) Kod mene je bilo sve uredu tako da sam išla u prirodne postupke,problem je bio u spermiogramu mm! Ali da ne duljim,htjela sam samo napisati da je to za mene apsolutno nebitno (dali je curica ili dečkić),jučer sam u razgovoru sa svojim liječnikom odlučila da ne želim nikakva prenatalna testiranja,
naravno da molim Boga samo da mi dijete bude zdravo,ali moja odluka je da želim roditi bez obzira tako da ne vidim svrhu u testiranju, i onda kada vidim da se raspravlja o odabiru spola to mi je jednostavno prestrašno :(
Eto toliko od mene i oprostite na podužem postu :*
Svima želim prekrasnu dječicu :heart:
meni to prelazi granice normalnog.eto.
Kako je Viki rekla, svečenicima i IVF prelazi granice normalnog, svatko ima pravo na svoje mišljenje i na svoja vjerovanja...razglabanje o ovoj temi je kao razglabanje o religiji ili pravima homoseksualaca...netko je za netko protiv, a ne znaći da je itko u pravu ili krivu, shvačanja života jednostavno su drugačija...ali sigurno neču osuđivati ljude koji odabiru spol svog djeteta...ako to dijete kasnije vole i čuvaju i brinu se o njemu/njoj, meni je to sasvim prihvatljivo...
Ps: ako idete usvojiti dijete, dali je užas željeti curicu, ili dečka? Svijet je zaista previše okrutno mjesto da bi se pored svega osuđivalo ljude koji se petljaju u "prirodu" ništa više od svih nas...
IVF i ovo-kruške i jabuke.
veliki potpisCitiraj:
krumpiric prvotno napisa
RozaGroza, neću ovdje objašnjavati o ivf-u, jer ovo nije mjesto za to
odi malo na pdf Potpomognute pa možda skužiš razliku
a razlika je neopisivo velika
Prestrasno da bih uopce komentirala, koja usporedba :? :/ :roll:Citiraj:
RozaGroza prvotno napisa
PROTIV!!!
Bitno mi je da je dijete živo i zdravo.
Baš jučer dok smo bili na UZV gin je pričao kako je tamo negdje 70-tih, 80-tih Zagreb prvi nabavio aparate na kojima se mogao utvrditi spol djeteta. I bilo je jako puno dolazaka sa Kosova, ne na pregled trudnoće već samo na utvrđivanje spola djeteta ... i možete si misliti što se (i kako se) dešavalo sa ženskom djecom :evil:
A sad zamislite da se samo tako može birati spol djeteta .... pa koliko kultura postoji u kojima je nažalost žensko dijete još uvijek neželjeno (da nekažem neku grublju riječ).
U svakom slučaju veliko PROTIV biranju spola medicinskim intervencijama !!!!
Ja znam što je IVF i mislim da je to Božji dar...
Moje slaganje sa biranjem spola nema veze sa nikakvom deskriminacijom spolova niti jer je to nešto što bih ja osobno napravila, ali se slažem sa pravom na odabir; zar nam i tu opciju nije dao Bog? Zar se odabirom spola rađa nekakvo monstruozno dijete koje če biti manje/više voljeno od onog koje je nastalo na drugačiji način? Na kraju krajeva svi postupci davaju malo prekrasno dijete koje veoma želimo i koje ćemo voljeti više od ičeg, pa ako je njen ili njegov spol odabran, zaboli me, kao što me zaboli dal ljudi žele zelene il plave oći kod djeteta...najvažnija je ljubav i briga...a kad to dijete odraste da ga ili nju pitate: e slušaj mi smo odabrali da budeš takva kakva si, jer smo te baš takvu zamišljali...mislite da bi joj bilo krivo i da bi vas osuđivala (ili on)...da meni moji roditelji reću da su jako jako željeli curicu i da su odabrali da me imaju, ne bih im to zamjerila...
a nadam se da mi ni vi ne zamjerate na izražavanju mišljenja
Dream...tvoj komentar stoji...al pretpostavljam da za sve postupke potoje testiranja i pripreme...kao što postoje testiranja i pripreme kada npr. odrasla osoba želi promjeniti spol...ako nisi psihički sposobna nositi se s takvom odlukom, sumnjam da če ti biti dana mogučnost izbora...
A to s Kosovom nema veze s temom...regije poput te su priča za sebe...sudjelovala sam u snjimanju dokumetarca koji je baziran na priči o "rješavanju" ženske djece nakon poroda u zemljama koje su, kako kažeš, zatucane i ženska djeca su za njih prokletinja...vjeruj mi, oni se nažalost riješe djece koje se žele rješiti, bila rođena ili ne...
Zašto ne, ako netko baš želi. No, meni je tako bilo svejedno da li je curica ili dečko, bitno da je zdravo.
Doduše nisam čitala sve - ako je poanta da se riješe embrija ako je neželjenog spola onda sam protiv
da, ali onda bi se moglo i dalje krenuti - zašto stati samo na spolu? što ima loše u želji da se rodi dijete s plavim očima? ili sin genetski predisponiran da naraste do 1.98. a zašto ne roditi curicu s malim prćastim nosićem i dugim nogama?Citiraj:
RozaGroza prvotno napisa
brrr, meni se to ne sviđa. ovo za biranje spola prirodnim putem mi je nekako u rangu zabave i veselja. onako, ajmo raditi curicu, pa da vidimo dal' to funkcionira.
ali ovo drugo me nekako ipak podsjeća na one mračne sf filmove s nekakvim crnim scenarijima budućnosti. :/
A to zvući malo SF priznajem...teško je odrediti granicu...
Doduše, ne bi se bunila da su mene moji "sredili" da imam malo manje dupence i prčasti nosić ;)
To je već težak zločin, kriminalne i kaznene radnje ... a nažalost u takvim sustavima su i pravosuđe i zakoni i njihova provedba u banani, ali to je neka druga tema ...Citiraj:
RozaGroza prvotno napisa
cvijeta73... potpisujem