apri daj neku slikicu ubaci :*Citiraj:
apricot prvotno napisa
Printable View
apri daj neku slikicu ubaci :*Citiraj:
apricot prvotno napisa
joj pa to bi bilo ludilo potpuno si u pravu
zasto nebi ubacili koju slikicu? :D :D :D
pa nije problem ako zelite vise boja, vazno je samo da se slazu dimenzije. mi smo radili u 3 boje, frendica u 5, ali cak i da netko zeli svih 14 moze se to rijesiti da uzme 1 paket od svake boje. ioanko u paketu ima cca5-6 plcica pa kad to rasporedis po cijeloj kupaoni ispadne kao da si kuapovao na komad...Citiraj:
apricot prvotno napisa
inace, moja preporuka za sve koji slazu visebojne zidove i podove - dajte si malo truda i skicirajte to na papiru - i vama i majstoru koji ce raditi bit ce puno lakse ;)
i mali savjet - provjeri jel imaš tvrdu ili meku vodu... ako je tvrda stvarno moraš pazit koji materijal i koja boja jer se na npr. plavoj i smeđoj (neprošarane verzije) toliko strašno ocrtava svaka crta di voda prođe da je to za :cry:
Sad je Apricot i mene skroz zainteresirala za ove šarene pločice i bijele sjajne zidne.Daj neku sliku,link,bilo što di se vidi kako to izgleda.Sad bi ja svoje kopala i izbacila ono silno plavetnilo što me je obuzelo kad smo radili kupatilo. :mrgreen:
Pratim vas pratim jer i mene čeka kupovina pločica za kupaonu.
MM i meni su se svidjele jedne mat pločice koje izgledaju kao kamen. Boje su od tamnije bež do svijetle boje kave.
Iskreno mislim da ne bi trebale stvarati problem kod održavanja... ali opet tko zna.
Evo kako izgledaju: http://public.fotki.com/Ora-NZ/crtei...racije/ploice/
Nisam ljubitelj plavih kupaoni... to mi je tako nekako hladno... stereotipno :mrgreen:
Apricot i ja bih volje vidjeti kakvu fotku :mrgreen:
pa nije baš tako...Citiraj:
saska7 prvotno napisa
pločice se pakiraju u paketima od 1 - 2 m2, ovisno o proizvođaču.
Pa ako netko ima 3 m2 poda, može uzeti samo dva paketa, odnosno dvije boje.
a to je onda klasično "šahovsko polje", što može biti prelijepo, ali nije baš šareno.
(stavit ću naše fotke, ako ikada instaliram picasu na ovo računalo) :roll:
Sad me to šarenilo baš zaintrigiralo pa sam u paintu probala izmiksati tri boje.Meni bi baš pasalo nešto ovakvo na podu:
http://images42.fotki.com/v1316/phot...kockice-vi.jpg
Još nekakvi bijeli elementi...A možda bi me i glava zabolila nakon tri dana :mrgreen:
Moja je kupaona slična - mala, zidni prozor, ja sam sve u nekakvu svijetlu boju tipa slonovača, mat su, problem je pod - ja sam mislila, ajde, pa to su dva kvadrata, neš' ti to pomest, ali je koma, svaki vrag se vidi, svaka dlačica i nervira me, spašava stvar donekle jedan tepih kojeg imamo. Pod nikako svijetli, a pogotovo ne jednobojni - kod mene je bio problem isto užasno male količine i toga što ja nisam znala da se pločice trebaju naručivat u većini radnji (tj. dosta toga nema na lageru za odmah nosit doma), a nama su majstori bili već u stanu.
meni bi to bilo čak i premalo boje i prepravilno :mrgreen:Citiraj:
Trina prvotno napisa
ja sam negdje na tragu ovog:
http://www.mostphotos.com/379134
http://www.mostphotos.com/379136
samo još da su veće, 10x10, a ne te male sitne
al tko će mene zadovoljit :roll:
evo dijela moje kupaonice; boje su u stvarnosti življe, sunčanije:
http://picasaweb.google.hr/apricot.r...aonicaZa4Kuta#
(ne mogu otvoriti Imgine linkove)
a sta mislite o parketu koji se koristi u kupatilima?
to je parket koji je posebno zasticen i prelakiran da ga voda i deterdzenti neostecuju?
moja prijateljica ga je stavila i to preko plocica(nije lupala plocice)
izgleda fantesticno!
ps
kako se salju slike? :?
vauuuuu aprikot
dizajnerski osmisljeno a i luster mi je super :D
apri kako neće, meni normalno otvara
probaj otić na www.mostphotos.com pa u search upiši multicolor tiles
pojavi se pet slika
samo mi prva nije dobra
inače, tuš kabina je :naklon:
apri sviđa mi se tvoja kupaona i to ne samo na način lijepa je, ali nije za mene, nego bi se dobro osjecala u takvoj tj. svaki put kad bi usla uzivala bi u njoj
jel mi mozes reci ove podne pločice jesu li to bas one koje su deklarirane za pod ?
u seriji koju bi ja odabrala za zid su jedne, i sjaje se kao i tvoje 8) , a za pod druge, no te za pod su vise mat i ne sviđaju mi se kao ove zidne.
apri sviđa mi se tvoja kupaona i to ne samo na način lijepa je, ali nije za mene, nego bi se dobro osjecala u takvoj tj. svaki put kad bi usla uzivala bi u njoj
jel mi mozes reci ove podne pločice jesu li to bas one koje su deklarirane za pod ?
u seriji koju bi ja odabrala za zid su jedne, i sjaje se kao i tvoje 8) , a za pod druge, no te za pod su vise mat i ne sviđaju mi se kao ove zidne.
apri kupiona je mraaaak ... a za luster nemam rijeći :mrgreen:
to šarenilo i mene oduševljava za vidit ali je pakleno skupo, i kupit i postavit, a onda je još i pakao za održavanje. ja bih si od toga priuštila eventualno borduru, da me ipak malo veseli :)
(mislih na ove sitne što je stavila imga)
apri, stvarno lijepo! to si sama složila? i jako mi se sviđa što je uzidano i ima ovaj "šankić" sa strane!
to su Vogue pločice, II klasa, po 67 kuna. naravno da su deklarirane i za pod.
PEI faktor je 2, što jest malo, ali za kuponice sasvim dostatno jer se pretpostavlja da se ne hoda u cipelama, odnosno obući s "abrazivnim potplatma".
kada kupuješ pločice, uvijek prodavača pitaj za PEI faktor:
jedinica je samo za spavaonice i kuponice, dvojka može još i za dnevne sobe, trojka i za hodnike, četvorka za kuhinje...
i, da... i nakon šest i pol godina, ja se svaki put nasmiješm kad uđem u kupaonicu.
još kad vidim te "dijamantne" kiči-kiči lustere... :D
e da, jel mi se cini ili vecina zidova nije u plocicama? strahujes li od vlage? :)
ja odgovarala larmami...
kory, ja sam imala gomile kutija sa tim 10x10 pločicama i rekla sam majstoru da postavlja kako mu koja dođe pod ruku.
drugi dan čovjeku se manta pred očima, cijelu noć mu samo pločice izbijale po glavi, ko da igra tetris :lol:
izbrojala sam, 12 je boja tih malih, i još po jedna za zid i pod. ukupno ih je 14.
i te male su Vogue...
ajme, šta si navalila.Citiraj:
koryanshea prvotno napisa
da, niti su svi zidovi u pločicama, niti su oni koji i jesu, do vrha. nego samo do pola vidsine.
ne bojim se vlge, ta kupaonica je... stvarno velika. i ima dva ogromna (140x80) prozora.
zato za male kupaonice i preporučam drugačiju postavu, ova baš i nije prototip...
ma gnjavim zato sto mi je plocica do stropa na vr' glave, pa kujem opake planove za neku jednog-dana svoju kupaonu. na netu je lako naći svakakve kupaone u kojima ima i zidnih tapeta i svega, meni se to sviđa pa pokušavam saznat jel praktično :)
Apri, svaka čast!
Ne znam jel mi bolja ta tvoja tuš-kabina ili pod 8) !
Samo, kako se ponašaju te podne pločice po pitanju prljanja/čišćenja?
@ fiorelo : Sliku najprije moraš uploadati na neki servis koji tome služi - npr. na www.photobucket.com i onda tamo dobiješ link na tu svoju sliku, te ga prekopiraš i priljepiš tu u post...
meni je aprina kupaonica puno ljepša u živo
ovako na slikama mi to nije to
A ja odlučila staviti pločice samo u tuš kabinu i oko WC školjke. Imaš još par mjeseci da me odgovoriš :mrgreen:
hvala apri, zapamtit cu ovo sa PEI faktorm
zato sto si ju prvo vidjela uzivo, a ne na slici, tesko je dusu prenjeti dvodimenzionalnol :)Citiraj:
maria71 prvotno napisa
meni je to okCitiraj:
Janoccka prvotno napisa
Yes! Ti si prva kojoj je to OK i prva od struke!
MM kaze da mu je majstor (napokon smo ga nasli) rekao da ne moramo raditi odvod na podu u kupaonici (ne za originalnu kupaonicu, ona ga vec ima, nego za onu koju cemo napraviti na galeriji )
Navodno se to vise ne preporuca raditi iz higijenskih razloga, a poplavu nece zaustaviti. Jel to istina, ima neko tih saznanja ?
Meni su ti otvori odvratni. Mi to doma, kad sam bila klinka, u stanu uopce nismo imali. I nije nam nikad pofalio.
mene je bogme u više navrata taj otvor spasio
dijete se kupa
malo polijeva rukice
malo glavu
malo leđa
malo kadu
malo van kade
puuuno van kade
= poplava
i niš, uzela onu gumenu metlu i stjerala svu tu vodu u odvod
obrisala sa suhom krpom i gotovo
na pod nikako bijele i izbjegavaj bijele fugne
na bijelim mi se svaka dlačica vidi, a fugne su kod kade vremenom potamnile :roll:
a sta mislite o tom famoznom parketu u kupatilu(velikom) jeli ima neko takvih iskustava?
Ako je samo šminke radi, ima takvih pločica :)
ma da i malo sminke radi,to ce biti kupatilo na gornjem katu gdje su spavace sobe i vec svae ce biti u parketu a predlozili su nam naravno ako hocemo uci s parketom i u kupatilo,moja prijateljica ga ima i izglada fanta
cisti ga normalno i nema nikakvih problema...
a vidila sam i takve plocice nisu lose ali imaju opet malo hladniji dojam
imamo i mi takve crvene blešteće na podu (ko apri :mrgreen: ) - koma su za održavanje. sve se vidi na njima. znam da bu me gđa inginirka sad popljuvala, ali ja sam ipak malo nonšalantnija po pitanju čišćenja :mrgreen: tak da me izluđuju :/
ma nemam, imam jedne, iste i na podu i na zidu, svijetle. i svaki se vrag na njima vidi (ili ja stvarno nemam pametnijeg posla kad sidnem na zahod nego buljit i kontrolirat šta je sve palo po pločicama :lol: ).Citiraj:
Maslačkica prvotno napisa
sanitarije su mi tamno kafene. strava i užas za održavat blistav sjaj.
Moje su na zidovima smeđe sa nekim sitnim sitni kockicama, a na podu čiste smeđe.
I nije mi problem s održavanjem.