ks naranca-oshadhi
eukaliptus--pranarom
Jel valja?
Printable View
ks naranca-oshadhi
eukaliptus--pranarom
Jel valja?
Koristimo, uglavnom zimi.
Lavandu smo koristili joc otkada su djecaci bili bebe.
Od ostalog volimo ruzmarin i narancu (mandarinu kad nadjem).
Kad su prehladjeni, koristim japansku metvicu (iliti sinusan :mrgreen: ).
Ne da mi se uvijek paliti lampicu pa sam se domislila jadu - imamo isparivace na radijatorima i samo kapnem kap ulja unutra! Lampicu palim na kratko kad imam vremena nadzirati plamen i vodu ili ako se djeca zele zabavljati...
ako se naruci nesto s linka koji je gore netko stavio, jel ima sanse to platiti kod preuzimanja i ima li sanse da mi stigne do petka, ovog?
I ja ovakoCitiraj:
imamo isparivace na radijatorima i samo kapnem kap ulja unutra!
Nema smisla zazirati od svijeća jer plamen ionizira zrak. Iz plamena frcaju podjednako i pozitivni i negativni ioni pa je učinak plamena uravnotežujući. Zrak u kojem gori svijeća ima veću vodljivost, a to umanjuje iskrenje. Postoji i eksperiment iz fizike gdje se nabijeni elektroskop ubrzano isprazni ako je u prostoriji plamen.
Posljedica naelektriziranosti je koncentriranje prašine u neposrednoj blizini ljudi (i djece) i onda se takav koncentrat udiše. Plamen se pobrine da do toga ne dolazi.
Ionizatori zraka ispucavaju najčešće samo negativne ione, a posljedica je da se sva prašina zalijepi za pokućstvo i zavjese. Takav okoliš je OK kada se u njega uđe nakon što je ionizator pročistio zrak, ali je u suprotnom još gore.
U Muleru (CC1) imaju zamjenske tanjure za aroma lampe ;)
Nekak si i ja mislim da bi od tih ionizatora moglo biti više štete nego koristi. Imali smo ga svojevremeno na poslu i to čudo je zaista samo skupljalo prašinu. (Završilo u buksi tj. sobi za odlaganje nepotrebnih stvari.)
Jooooj, možda ideja za novi topic - štetna zračenja u domaćinstvu. Ali ne bih sada o tome ovdje...
Valja.Citiraj:
roby prvotno napisa
Dakle, kod nas su kvalitetna slijedeće marke eteričnih ulja:
bezuvjetno:
Pranarom
Oshadhi
uvjetno:
Primavera life - jesu čista eterična, ali nisu kemotipizirana
nađe se dobrih eteričnih ulja od malih destilera, od kojih i gore spomenute kuće kupuju
ostalo je smeće
Uskoro na tržište dolazi the best of the best, Florihana, dakle stepenicu iznad Pranaroma i Oshadhia - zbog načina destilacije (valda jedini na svijetu destiliraju tako kako destiliraju). Al o tom po tom :mrgreen:
kobila-suzy
gdje se mogu nabaviti ta ulja?
Znaći sve ovo kaj imam doma je shit ili?
Kupila sam neki dan čajevac u ljekarni za 65 kn/10 ml od Aromare?
Kaj ni taj ne valja?
Pitam se onda kaj je onaj iz DM-a 30ml/19 kn :?
Čajevac se, moram priznati, rijetko patvori, ali za sud o tome je li čist ili patvoren, trebao bi mi nalaz plinske kromatografije :mrgreen: .Citiraj:
kahna prvotno napisa
Uostalom, 10 ml čajevca respektabilnijih proizvođača od Aromare (gore navedenih) je cca 50-55 kn.
A nabaviti se mogu na istom linku gdje i difuzeri.
malo dizem
a sta je s ovim uljima u dm-u od privatnog proizvodaca (ne mogu se sjetiti kako se zove). jel toj fejk (mislim sintetsko) ili stvarno vrijedi?
Ja sam kupila u DM-a ulje limuna Atea i moram reći da ima samo m od mirisa.
PVC stolarija mi jako srdi na terasi koja je zastakljena sa njome, negdi 20 kvadrata je. Koje uulje mi preporučate, da lipo miriše, da ne šteti bebi od 10 tjedana, a da je dobro za koncentraciju jer se na terasi uči..........znam ouno tražim , al ako ima neki znalac da mi pomogne