Ja sam danas na 36+5 i čas sam super čas bi iz čista mira plakala!
Užasno mi trnu ruke i to me ubija!
A muči me još i žgaravica i strahovi i..... :shock:
Printable View
Ja sam danas na 36+5 i čas sam super čas bi iz čista mira plakala!
Užasno mi trnu ruke i to me ubija!
A muči me još i žgaravica i strahovi i..... :shock:
Ja uopće nisam u stanju razmišljati ni o čemu nego o porodu ovih dana, totalno mi je mozak na tim tračnicama i ne da se skrenut ni pod razno! Ne znam jel bi mi na to odgovarao smajlić 8) ili :? ili :lol:
kloklo, gdje planiraš roditi?
Ja mislim da ću opet debelo prenijeti. Jučer sam bila na pregledu, 39 tjedana i jedva mi je vanjsko ušće otvoreno za vršak prsta. Pa to neće kod mene tako lako :( Sada me strah da ću se jako teško otvoriti.
Prvo sam bila sigurna da idem u Varaždin, onda sam se ipak odlučila za Sv. Duh, ali kako dani prolaze u meni je sve jača želja i odlučnost da rodim - doma :heart:Citiraj:
Linda prvotno napisa
Vjerujem da će mi iskustvo prvog poroda biti od velike pomoći i da ću znati razlučiti ide li sve kako treba ili ne ide i da će mi instinkti biti dobar vodič što da radim. Ako naslutim da se nešto naopako događa - pravac rodilište, ali dokle god budem osjećala da je sve u redu, ostajem doma :D
Ja isto cekam "taj" dan koji se opako blizi,i opet idem rodit na SD u nadi da bude bolje nego prvi,...a pomalo me hvata i trema, :)
Inace se suuupeeer osjecam,kao da nisam trudna,za razliku od prve trudnoce ova je bila prelagana i savrsena.
ja sam sada prošla 37 tjedana. dobro sam osim što me nakon spavanja jako bole noge i prepone - problem mi je ustati iz kreveta, zna me ko presjeći u nogama. prođe me za 5 min ali te minute traju. dobila sam 9 kg do sada što nije puno i ne znam zašto me tako bole noge. nisu naotečene, samo jako bole.
čini mi se da ću roditi dan dva prije ili poslije termina. već sam nestrpljiva da upoznam svog bebača, a opet i pomalo me strah tog dana jer će tako brzo doći.
Mi smo svoje "odradili", svima koje očekujete porod želimo puno puno sreće....
:love:
evo da se i ja malo javim i požalim. ja sam sada 34+3 i već mi je polako svega dosta. moram mirovati a nemogu više ležati a nemogu ni sjediti, nemogu ništa :( mali se nekako čudno miče tako da me ponekad njegovi udarci baš bole. sama sebi više idem na živce tako da sam živčana i onda mi i svi drugi idu na živce bez ikakvog razloga.
ukratko, jedva čekam da rodim!!
Ajmo friške terminuše :mrgreen:
JA sam sad 38+2, sva sam troma, jedva se namjestim za spavat, gegam se ko patka i tak... Kako je kod vas?
Ja sam 38+4 i ne mogu se baš puno požaliti.
Što se tiče spavanja, spavam na boku, pomoću jastuka i samo jednom idem na wc, tako da je spavanje ok.
Jedino su mi već 3 dana gležnjevi na nogama tako natekli, da me malo strah.....izgleda preesmiješno....Čak sam i slikala da imam uspomenu....
Dosta sam se usporila, ne mogu puno šetati, i kad šetam hodam sporije od penzića....
Na wc idem skoro svakih sat vremena i sve malo po malo....
Malo me počeo trbuh boljet dolje, ispod pupka, ali nije strašno, prođe čim malo počem disati duboko...Tako je već 2 dana, možda su to one lažne kontrakcije? Ne znam, ovo mi je prvi put....
Eto, nije baš tako strašno.... Zasada....
Ali, jedva čekam da se porodim i ugledam tog malog što me bocka svo ovo vrijeme.... :D
Ajde, priznaj da možeš i potrčati (za svojim dvogodišnjakom)! 8)Citiraj:
tomita prvotno napisa
Priznajem! :mrgreen:Citiraj:
Superman prvotno napisa
Budući da sam zacementirana totalno (kaže ginićka ko prvorotka) mogu ga i dalje mirne duše ganjati!
ja sam 36tj i još uvijek dižem malu od 14kg. Neželim to ali moram. I onda mislim jadno dijete u trbuhu.
Po noći taman zaspem kad moram na wc il me muči žgaravica ili se mala budi, tako da sam totalno neispavana.
Bolove nekakve nemam jedino slabije osjećam bebicu. Što me zabrinjava.
Trbuh mi je tvrd. Najgore mi je kad se po noći premještam s jednog boka na drugi poslije me sve boli.
Apetit sam totalno izgubila, jedem jer moram.
Baš me zanima kako će biti na kontroli za tjedan dana, jesam li išta otvorena ili ne.
Strah me tog neotvaranja.
neotvaranja kad krene porod?Citiraj:
Adi prvotno napisa
ma da, najviše bih voljela da dođem u bolnicu već napola otvorena
To bi i ja voljela, al nekako nisam od tipova koji se napola otvore a da ni ne znaju. :mrgreen:Citiraj:
Adi prvotno napisa
Uglavnom ja danas 39 + 1, sve je mirno. Iako se to nikad ne zna, čini mi se da ću i ovu bebu prenijeti.
No vidjet ćemo, samo se nadam da ću ovaj put pametnije tempirati odlazak u bolnicu, i skratiti si vrijeme provedeno u rađaoni.
Ja sam s danasnjim danom punih 38 tjedana. Prije 2 dana sam bila na pregledu i dr. je odusevljena jer sam 2 prsta otvorena, samo da se nastavi to otvaranje....
A sada da se pozalim i ja...kada hodam onda mi super idem, ali kada sjednem ili legnem nema sanse da se ustanem, toliko me sve boli da mi dodje da puzem. Zgaravica me naravno i dalje ubija u pojam, hormoni mi divljaju, nemam volje ni za cim, ali ne mislim da sam u depri vec mi je sve tesko tako da sve ostavljam za zadnji dan, nisam ni lijena vec mi je jednostavno tesko ista raditi. Stalno mi se spava i ne znam odakle mi snaga da za koji dan rodim.
Medjutim, svi gore navedeni problemi su podnosljivi, ono sto me najvise brine je moje psihicko stanje tj. strah od potroda, puno vise me strah nego prvi puta, a prvi porod mi je trajao samo sat i pol, nikakva trauma, ali sada me jako strah, ne mogu se ni opustiti, ni veseliti bebi kada znam sto prethodi tom veselju....klistir, drip, tiskanje do iznemoglosti, moguca epiziotomija....u biti znam sto me ceka pa sam opterecena, u prvoj trudnoci nije bilo tako, tada je samo postojao strah od nepoznatog.
xCitiraj:
tomita prvotno napisa
Tomita :love:
I ja stavljam potpis na ovo Tomitino.
Huh, sad mi je lakše kad vidim da nam je svima slično. Ja sam danas punih 37. Preksinoć sam već mislila da ću krenuti u rodilište, držali su me baš jaki trudovi od ponoći do pola 2 i onda se sve smirilo, a jučer i danas više ništa :? . Možda su to oni trudovi spuštanja jer sada osjećam ritanje bebe niže nego inače?
Uglavnom, nekad mi dođe da bih iskočila iz kože - imam straaaašne bolove u preponama i uopće ne mogu hodati, a kada legnem onda imam ona trzanja u nogama koja me dovode do ruba živaca. I inače sam imala problema s "nemirnim nogama" ali sada je to u tolikoj mjeri da samo otresam nogama i poskakujem, ne mogu uopće podnijeti čarape na nogama niti pokrivene noge!
Ja sam danas 38+3 i nema nikakvih zbivanja. Nisam ni umorna niti me šta boli, ma osjećam se tako da i zaboravim da sam trudna. Osim spavanja. To mi je pokora. Sve isto kako je Lima napisala.
A ja sam se tako nadala da će moje dijete krenuti malo ranije da neće baš čekati termin ali sada se trebam početi brinuti da ne prenesem.
evo ja prenjela tri dana ,koliko sam morala mirovat eto sad nikako da rodim.samo se osluskujem i cekam ,vec sam luda.u biti mi nije nista tesko jedino se malo teze dizem iz kreveta i ubija me okretanje s boka na bok,to mi je uff.recimo jucer mi se lezalo cijeli dan i nista mi se nije dalo reko to je to ,sigurno ce krenut po noci a kad ono nista ja jos uvijek u komadu,ne znam ni sama samo bi voljela da krenu moji trudovi i eto tako cekam...
Rency lijepo ti malo u šetnju, opusti se, nabavi pilates loptu i skakući.
Jesi li išla na preglede? Jel si još zatvorena?
Dajte mi cure recite kako se uspijete dolje izdepilirati. Meni je toliki trbuh da ja stvarno više nemogu naći pozu da se dobro depiliram. A MM-a je strah. Mislila sam možda će mi biti lakše sa trakama za depilaciju, ali me strah da sad neoštetim kožu pred porod.
Jedva :lol:Citiraj:
Adi prvotno napisa
Ja se redovito podšišavam ali sada mi je to postala nemoguća misija. Stojim u kadi i ispred sebe stavim ogledalo (ono što može samo stajati) i nabadam, više napamet nego što vidim, MM samo na kraju prekontrolira. :)
(Nego, baš kad sam to zadnji put radila gledam se na to ogledalo, a u ogledalu samo sise, trbuh i bedra, sve se preklapa jedno preko drugog, baš kao onaj prethistorijski kipić Venere :lol: )
Joj depilacija :shock: Ma pipkam sa prstima, gledam u ogledalo ( iako ni tamo više ništa ne vidim :roll: ) MM nije od neke koristi. Kada sebe brije obično izađe iz kupaone sav zamotan pa si mislim kako god ja to napravila ne mogu gore od njega :mrgreen:
Ja se moram malo potužiti. Uhvatila me neka nervoza i grizem sve oko sebe. Sve mi ide na živce. Nekako me ubija to išćekivanje.
Ja samo napamet pokosim britvicom i prekontroliram prstima, nema šanse da išta vidim. Već će t osrediti u rodilištu ak bude trebalo, meni to brijanje i klistir na prvom porodu nisu predstavljali nikakav problem.
Noćas sam imala fine, laganini bolove u pravilnim razmacima koji su počeli čim sam legla. Taman sam fino prebrojala koliko traju i na kojem su razmaku i zaspala. Dok sam se usred noći probudila sve je stalo. Dakle ipak stižem na najfiniji nedjeljni ručak moje mame. :)
ja sam isto dosta nervozna jer nemam mira od moje L. Rekla sam otići ću u hotel samo da jedan dan budem u psihičkom i fizičkom miru.
Sjećam se u prvoj trudnoći bilo mi je dosadno pred kraj, a sad daj me pustite. Najgore je to što moja L ima skoro 2 g i dosta ovisi o meni. A najviše se igra samnom. I još spava s nama u krevetu.
Usput je dosta aktivna i nemože biti 5 min mirna. Angažirala sam i babe ali neželim ju previše odvajati da se neosjeti zapostavljenom. Ionako mi je počela cuclat dudu oko Božića, a do tad nikad.
Svaki dan me toliko naživcira da poludim. Ono cijeli dan se trudim biti smirena i sve u nekom miru obaviti s njom i onda ona dijete ko dijete postane nemoguća i ja izgubim živce.
Već sam od 7 mj trudnoće vikala da ću radi njih L i MMa rodit ranije. A ono neću se ni otvorit ranije.
;)
Adi znam kako ti je. :love:
tomita gdje ćeš roditi? Ja da imam uvjete u kući išla bih roditi u Vukovar. Sve koje znam zadovoljni su tamo.
Ja ću u Osijeku. Nisam ni razmišljala o opciji rađanja negdje drugdje. Iskustva s prvog poroda su mi većinom pozitivna, barem ona iz rađaone. Smještaj na odjelu je bio malo, hm...ružniji, da se tako izrazim, ali sam sad spremnija na boravak u bolnici i odnos s osobljem. ;)
ma otvorena sam nekih 3-4 cm al eto malac nece van,imam curicu od 2,5 god tak da sam dosta i aktivna.prvo sam morala mirovat jel sam se rano otvorila i eto na kraju sad se nasetavam da sto prije krene.
kaj se tice depilacije ja to britvicom kak sad idem cesto na preglede sam par puta prodem opipam rukom jel je ok,muz virne da vidi jel okej i to je to
su vam malci aktivni sad pred kraj?
moj se malo smirio ovih dana pa sam se sva uspanicarila,el evo sad stuca pa sam odmah bolje :/
sutra opet imam pregled u bolnici,i zivo me zanima kaj ce reci
ja vec drugi put odbijam indukciju,jel su me htjeli i prije termina porodit al ja se nedam,cekat cu koliko mogu...
Joj Rency moja cura je preaktivna. Toliko da ja ne mogu spavati od njenog prevrtanja. Ma ja sam se nekako nadala da će krenuti ranije jer sam već prije 4 tjedna se počela otvarati, prije dva mi je cervik. ušće bilo skraćeno na 1/3 ali eto i dalje sam u komadu. Sutra isto idem na pregled. A imam dojam da me sada kontrakcije peru non stop. Stalno osjećam kako mi se trbuh stišće. A tvrd je ko kamen skoro cijelo vrijeme. Tek tu i tamo malo opusti.
Evo malo za tvoj sutrašnji pregled~~~~~~~~~~~~~~~~~ i da krene
moja se nekad prek dana rita non stop, a nekad ništa.
Meni su danas kao gačice malo mokre, al mislim da to nije plodna voda.
Sretno sutra na pregledu Rency. :love:
Sutra mi je punih 37 tjedana i imam toliko energije da je to prestrašno. Osjećam se bolje nego na početku trudnoće. :mrgreen:
tako je i meni bilo u prvoj trudnoći, samo nemoj pretjerat
Potpis ko kuća.Citiraj:
LIMA prvotno napisa
I još da dodam da sam se izvinila mom doktoru na prošlom pregledu što sam mu došla sveže iskasapljena i što mi nije išlo od ruke to bričenje, jer nije bio mm kući da me prekontroliše :lol:
meni isto budu mokre,a i vidim da mi ide ona sluz da oprostite na izrazu.onak bas je ima,jel to taj cep il kaj?od kad sam vam napislala da je mali miran,mali leti po meni da je to prestrasno,joj odma sam bolje...
Moj mali isto divlja, okrece se...u biti pisem ovo jer me zanima kako je moguce da se on toliko krece, okrece, mrdam skaklja me po bubrezima :lol: , a dr. kaze da se okrenuo i da je glavom dolje?! Istina je da to nije vidjela na UZV vec je napipala na zadnjem pregledu prije 4 dana, kaze glava dolje, dakle zanima me da li i vi imate osjecaj da vam se bebaci prekobacuju u stomaku ili?!
Bas mi post i nema nekog smisla...htjela sam vas pitati da li je i vama beba okrenuta, spremna za izlazak, a vi imate osjecaj da npr. lezi poprecno tj. malo ovako, malo onako jer ja imam upravo taj osjecaj da je on okrenut svakako, ovisno o raspolozenju i dobu dana :) .