koirati=kopirati :oops:
Printable View
koirati=kopirati :oops:
ja ko iz paštete... :lol: :lol:Citiraj:
puntica prvotno napisa
ako se dobro sjećam, melamin povisuje razinu proteina u mlijekuCitiraj:
anchie76 prvotno napisa
lazno povisuje. dakle to nisu nikakvi "dobri i pametni" proteini, nego laziranje.Citiraj:
.kala. prvotno napisa
tako je, pomoću njega su uspjevali prikazati višu razinu proteina...prestrašno...Citiraj:
seni prvotno napisa
Fakat grozno :(
Da, jos gore od pastete.
to ti se zove sarkazamCitiraj:
Robert prvotno napisa
njihova država ne brine za njihovu sigurnost, za njihove živote, u rudnicima ginu, kuće se ruše od manjih potresa .. ali nije im važno
nije im važno niti ekologija, da tvornice kontroliraju otpad, a ne da Peking zatvara na mjesec dana pogone prije OI da bi dobili koliko-toliko prihvatljiv zrak za disanje ....
Država-to su ljudi a ako ljudi nisu osvješčeni i educirani da nešto ako treba i silom postignu bit če uvijek takvih država i takvih patnji.Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
Inače to što su malo drugačiji od nas ne daje nam pravo da ih vrijeđamo,niti da im se rugamo a to što nisu educirani nije samo njihjov problem več i naš jer smo na istoj planeti,genetski slični a i dužni pomoči zbog nekih drugih stvari s kojima su oni nama pomagali u prošlosti.
nema ti to veze sa edukacijom, niti sa informacijama
ima veze sa nečim puno dubljim , nečim utkanim u njihovu svijest
diktatorski komunizam je pretvoren u 100% kapitalizam
niti trunke etike u tome, samo novci
osim tisućljećnog nepoznavanja pojma slobode govora i ljudskih prava, jedini razlog za nebrigu njihove vlasti oko života vlastitog naroda nalazim u činjenici da ih ima puno, jako puno
toliko puno ih ima da im je država stavila novčanu kaznu ako imaš više od 1 djeteta
rezultat te odluke je takav da se povečava broj sela bez djevojaka
šta misliš kako su se rađali "samo" dječaci .. di su im sestre? ispod kojeg drveta?
Kine je vlast
Kinezi su samo ljudi
Njemačka je sada dobra država, okrenuta ekologiji
prije 60-ak god je bila pakao za Židove
...
Glupo je forum rode koristit za politička prepucavanja.Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
Ali ako misliš da nemaju veze informacije s njihovom svijesti probaj razmislit šta bi bilo da si prije 40 god, u jugi imao internet.
Svi smo mi isti i svi smo mi ljudi tj živa biča ove planete i sve ono što misliš i što vjeruješ nije ništa drugo nego točna ili pogrešna informacija i edukacija u određeno vrijeme.
Dakle bili smo takvi sada smo ovakvi a možeš samo zamišljat kakakv češ biti a i gdje češ biti.
ti smatraš da je uredu što se to dešava tamo?
da im se ne smije prigovoriti? staviti na stup srama , ta nebriga za ljudski život?
ono što je ovaj slučaj potvrdio da je zalud proizvođačiuma adaptiranog govoriti da imaju kontrole, i da zagađena formula neće doći na tržište i napraviti štetu
kontrola je zakazala
Nije u redu ali tako je nekad bilo i ovdje.Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
Naš moralni zadatak stavit ih na stup srama.
Ali možemo samo pokazati vrata a oni moraju proč kroz njih(kinezi)
A industriju nije briga za živote i nisu ni bolji ni gori od naših proizvođača(nemoj mislit da ovi naši nas ne truju)
Inače RH je ovo ljeto donila rigorozne zakonske regulative diječije hrane koju ne vjerujem niti su još počeli poštivati(pogledaj www.nn.hr) a prije 25 godina nisi smio ni kompjuter uvesti a da govorim da prije 50 godina za slušanje radija u Jugi si išao tuckati kamenčuge na Goli Otok
mi ne možemo otvoriti ta vrata umjesto njih
to je njihova bitka
Ovo je bolna cinjenica. Svima njima je profit ispred ljudi :( Tocno vidim kako dolazi novi manager i dobiva zadatak da se prodaja poveca 30% - boli njega za to kak ce se to izvesti i po kojoj cijeni. Brojke se moraju napraviti :/Citiraj:
Robert prvotno napisa
a "obični" ljudi kao mravi-ne misle svojom glavom...Citiraj:
anchie76 prvotno napisa
vrlo sam :cry: zbog svega toga...
:cry:
http://edition.cnn.com/video/#/video...lk.scandal.cnn
http://edition.cnn.com/2008/WORLD/as...ref=newssearch
Još jedan link s zastašujućim podacima da je melanin nađen i u drugim proizvodima, koliko sam shvatila ne samo u Kini. Pitanje koliko toga je došlo do nas pošto naši uvoznicu uvoze puno toga bez deklaracija i prodaju pod svoje.
ja se mogu samo moliti za tu jadnu djecicu.
a truju nas, nego sta.....
samo se mi vise volimo praviti ludi nego se pokrenuti pa nesto vise procitati. znam masu ljudi koji cak ne procitaju kad kupuju rok trajanja nekog proizvoda, a da ne govorim o ovim stvarima...
nazalost
Slažem se. Većina takvih slučajeva je sigurno gurnuta pod tepih, a čitajući ove tekstove mi se sledila krv u žilama :(Citiraj:
mamma san prvotno napisa
sad se pitam: kako mogu ljudi, koji su odgovorni za ovakve stvari, spavati po noći :?
Grozota:(
A jeste li se zapitali koliko je namirnica još na tržištu koje nas tiho i polagano kljucaju na dugi rok?! :x
procitala sam jucer na teletextu da je isplacena odsteta roditeljima jednog djeteta koje je umrlo zbog adaptiranog s melaminom. nagodili su se za 20000$
da nije tužno bilo bi smiješno :(Citiraj:
cuckalica prvotno napisa
koliko vrijedi ljudski život???
Bas am to htjela reci....znaci djetetov zivot ima cenu i kosta 29 000 dolara, a jos tuznije mi je da su roditelji prihvatili nagodbu.Citiraj:
puntica prvotno napisa
I sta sad?! Sve ce biti po starom i opet ce zrtve biti nevina bica :(
upravo čula da je jedna osoba osuđena na smrt
a jedna na doživotni zatvor
e sad jesu li to pravi krivci :/
da i ja sam to cula jutros na vijestima.Citiraj:
Arwen prvotno napisa
na dnevniku kazu 3 smrtne
nije ni bitno jesu li krivci pravi, nema smisla opce o tome raspravljat - samo oniznaju jesu li pravi ili krivi
bitno je da je NETKO kaznjen i da su kazne drasticne
pa im vise nece padat na pamet igrat se tak s tudjim tivotima
to je vjerovatno poruka
i meni je oke
gadna je kazna, al je oke
ja svaki put kad nekaj zgrijesim, recimo krivo se sparkiram, to i platim
ak ne podmirim minus na kartici, opet platim i tak u krug, stalno nekaj
znam da ne smijem to radit, tj. ak napravim platit cu
tak su i oni znali da to ne smiju
a ipak su cinili
red je da budu kaznjeni
po meni je pravedno da svatko na neki nacin plati ono sto svjesno cini lose
U pravu si Mukice, red je platiti za ono što si svjesno loše učinio. Slažem se s tobom da čak nije toliko važno jesu li to pravi krivci, važno je da je "zakon" reagirao i da je netko kažnjen.
Jedino što me steže u srcu kod pomisli na smrtnu kaznu, ne sad konkretno tih ljudi, nego i inače
ja sam protivnik smrtne kazne
doživotni zatvori bi bili dovoljni
i mislim da su veća kazna nego smrt: imaš čitavu vječnost da razmišljaš o šteti koju si napravija
opet melamin u mlijeku
zapljenjeno 100 tona