hvala!
tak ću i napraviti. Evo trpa sve u usta šta stigne. Jutros sam joj nudila ciku svako malo, pa je sad zadnji put odbila. Očito se najela...konačno....
evo priča....eeoooaauuuu....kako slatko.
Pozdrav i hvala!
Printable View
hvala!
tak ću i napraviti. Evo trpa sve u usta šta stigne. Jutros sam joj nudila ciku svako malo, pa je sad zadnji put odbila. Očito se najela...konačno....
evo priča....eeoooaauuuu....kako slatko.
Pozdrav i hvala!
javljam se naknadno, nisam vidjela ovo na vrijeme pa je možda kriza već prošla.Citiraj:
BUBI80 prvotno napisa
Samo da dodam da smo mi imali krizu kad je mala imala par mjeseci, nije više mogla zaspati po danu na cici i jako je malo spavala danju (noću normalno) i stalno je plakala i bila nervozna. Tek kad sam shvatila da bi ona spavala a ne zna kako da se uspava smo riješili problem tako da sam je čim bi postal nervozna nosila na šetnje u marami, najbolje negdje u prirodu, u šumu.
Tako da je možda slabije spavanje uzrok nervoze, ona traži cicu jer joj je to izvor smirenja ali onda vidi da nije to ono što joj treba i pušta je. I sama kažeš da imaš mlijeka.
Pokušaj je malo uspavati kad vidiš da je nervozna.
evo javljam se opet...malo se stanje popravilo.
skužila sam da sam prestala pit čaj za dojenje (mislila sam da ne moram pit jer imam mlijeka dosta). sad sam ga opet počela piti i osjetimo razliku, lakše zaspi, čak i duže spava. Čula sam da taj čaj smiruje bebe pa očito i nju.
Nadam se da je to to.
Hvala curke na savjetima!
BUBI80, koji čaj piješ, (kršitelj koda)ov ili neki drugi?
hipov, druge nisam probala. očito djeluje!
Joooj, upomoc.
Mi smo iskljucivo dojili do sada kada imamo 3 ipo mjeseca i zelimo da to nastavi, ali... :(
Ja poslijednjih noci nemam dovoljno mlijeka za njegovu traznju. Preko dana tu i tamo, a kulminiralo je sinoc. Trazi da jede non stop, a moje dojke vise nisu pune i "teske" kao prije.
Vjerujem da je samo faza, ali kako je prevazici.
On je vrlo napredna beba. Rodjen sa malenih 3150g, a sa 2 ipo mjeseca je imao vec 6200, da bi sada imao 7200 (1kg za mjesec dana) i veseo je, zdrav...
Mejdutim, poceo je jako lose da spava, a ima i gasove i to prilicno. Budi se nocu, kenjka, trpa rucice u usta. Onda jede koliko vec zeli (pa pocne da bjesi od dojke jer mu je dosta ili jer nema vise koliko treba), pa zaspi, pa se budi svako malo. Ne jede svaki put, ali se budi i kenjka...
Koji je to (kršitelj koda)o caj? Onaj od kormoraca? Imam ga, picu ga drage volje ako moze pomoci jer sam jako, jako tuzna...
Evo sada vidim da moze biti od menstruacije... Nisam dobila jos... Je li moguce da dobijem sada? I sta da radim u medjuvremenu, kako da objasnim bebi? JooooJ!
jest faza, to ti je skok u razvoju sa 3 mjeseca, najčešće i najteži skok u razvoju , trebaš samo izdržatiCitiraj:
Oblak_u_bikiniju prvotno napisa
i meni je bilo gadno, trajalo je skoro tjedan dana, nakon toga sve 5
bebe se odjednom rastegnu i u roku 24h trebaju više mlijeka (skok), no tvoje sise to ne znaju, zato bebači sisaju, sisaju, ... i što više bude praznio sisu to če tvoje tijelo shvatiti poruku: treba povećati proizvodnju
za koji dan će sise sustići bebačvou potrebu, tj. biti će sasvim dovoljno mlijeka
sad ti je maleni manjak, jedini recept: neka sisa kolko god hoće, sam će navuči mlijeko
samo treba izdržati ;)
čaj od komorača za tebe, meni je bio ukusniji orginal koji se kuha, nego oni instant
moja mala je imala grčeve od kravljeg mlijeka (ja nisam smjela ništa mlječno do njenih 5mj), inače pomažu kapi (pitaj u ljekarni), lagana masažica trbuha, 5 min polijeganje na trbuh
bude sve ok :love:
Sa 3 mjeseca se dogodi nekoliko stvari:Citiraj:
Oblak_u_bikiniju prvotno napisa
- skok u razvoju (manifestira se bas kako si opisala)
- uspostava ponude/potraznje (dojke ti vise nikad nece biti nabrekle kao prije, a imat ces dovoljno mlijeka)
- cesto se poklopi i bebina manja zainteresiranost za sisanje, a veca za okolinu (par puta dnevno zamracis sobu da kvalitetnije posisa i to je to)
Za sada, stavljaj bebu da sisa, bez obzira koliko su dojke prazne, neka sisa uprazno koliko hoce, stvorit ce se dovoljno mlijeka za dan do dva.
Oblak_u_bikiniju, tak je i nama bilo tak nekih tjedan dana, možda više... i ja sam se bojala da nemam mlijeka koliko ona traži, ali je očito navlačila više mlijeka, cicala obavezno obje cike. Nakon te faze, cica opet normalno po jednu ciku, iznimno ak prospava malo više od zadnjeg cikenja onda popapa obje. Jedino što je ostalo da se noću češće budi i traži cicati (hranu, jer mojoj je duda utjeha), više ne prospava 5-6 sati u komadu, kao prije :cry:
Mislim da su nam jučer počeli mučiti zubići, prvi put me ugrizla. Sve trpa u usta tako da očekujem uskoro.
Zato možda kraće spava jer ju muče. Nadamo se spavanju kad izrastu...do slijedećih...
Da, ****-ov čaj...možda je pomogao... moja bebica lakše spava.
Sretno :heart:
Joj, hvala do neba! Nisam vjerovala da cu tako brzo dobiti odgovore. Iako mi je islo na zivce, valjda je normalno sto mi sada vec nedostaje (sto prakticno, sto sentimentalno) ona nabreknutost grudi. Ma, imala sam i mastitis i ragade i sve zivo, pa beba ne moze da uhvati dojku koliko je nadoslo... Uh.
Hvala vam puno, jer se vec sada smijem svojoj ideji da kupim adaptirano... Sada bebi pajki, sto je valjda znak da nije gladan. Hranicu ga na sat vremena, na 10 minuta ako ce to koristiti, a sada idem da uzmem taj caj (koji mi ima divan ukus :))
Da sam ovo podijelila sa nekim od svojih, dobila bih makar 5 gratis limenki adaptirane hrane... Moja prijateljica dodaje malom to jer je dr rekla da je slabo napredovao. Mali je dobio nesto manje nego moja beba, ali to je valjda zato sto je u startu rodjen kao krupniji nego moj sin, a i geni valjda uticu - ne moze od mene i muza koji smo veeeeliki i njih koji su sitniji gradjom beba biti ista. I normalno da moj sin brze napreduje kad je rodjen sitan i prije termina... Ali... Sta reci. Znam jos stotinu prica o unistenom dojenju.
Znaci, moja momcina raste, ljubi ga majka, i to intenzivno :) Srecko moj mali :))) Cure, popravili ste mi snagu duha! Ljubim vas puno, puno.